Poka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Brbs Ni mi pa jasno, zakaj se ljudje toliko bojijo, da jim bo država zaradi socialne pomoči vzela premoženje po njihovi smrti. prvič - kje pa piše, da je treba otrokom vse zapustit? A ni bolj pomembno, da starši živijo svoje življenje dokaj normalno kot pa da mislijo na dediščino za otroke? Saj imajo otroci svojo šanso, da si kaj ustvarijo, treba jih je tako vzgajat. Brez kreditov pa tak ne gre. drugič - kolikor vem bo tak treba vrnit samo to, kar si dobil - torej ne bo država pobrala vse. Če dediči ne bodo mogli poplačat dolgov, se pač premoženje proda, vrne le en DEL državi, ostalo pa ostane dedičem. Torej ne bodo ostali brez vsega (verjetno). Naj starši normalno živijo. Jaz ne bi nikdar mogla od svojih zahtevat, da se odpovejo socialnim transferjem za preživetje, da s tem meni nekaj čez 30 let (ko bom itak že v penziji) zapustijo. Razen če nardimo finančni pakt - da jaz plačujem izpad transferjev, pa je potem več mojega - tako da starši niso nič na slabšem v času življenja. Čist do pikice se strinjam. Pri nas bo verjetno mama dobivala do penzije socialno, kar sicer ne bo ne vem kako dolgo. Moj ata je itak socialni problem že pol življenja... Po mojem je dolžan tri bajte Premoženja po mojem niti nima več. Mama pa ima skoraj novo hišo in je npr. tudi nekaj vredna. Jaz sem si postavila svojo, itak ne rebim nič. Je pa sicer razlika - kaj podeduješ... Npr. hišo, ki je na pol propadla in je ne moreš prodat ali pa skoraj novo, ki jo lahko. Lahko ti ostane dolg, npr. 20 000 eur, pa propadla hiša. Sicer pa veš v naprej, verjetno... Problem je - bilo na TV, ko je nekomu umrla mama za katero je podedoval hišo, v bistvu polovico, polovico je od dedka, hiša ful propadla, prodat je ne moreta, ker nimata kam, dohodki so pa tako mali, da tudi če se odpoveš dediščini, ti ne ostane za najemnino. Da ne rečem, da imajo eni tako slabe plače, da jim je problem odplačat dolg. Zakon velja od 1. 1. 2012, sam očitno za nazaj tudi - kar je pa v neskladju z ustavo... Pa a niso rekli, da če je otrok socialno ogrožen, ne vrača? Očitno jih briga...
|