|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Novi zakon glede DSP
11.1.2012 12:12:34   
mamica2009
Lepo prosim če se mi oglasi tista ki se razume v ta zakon glede socialnih pomoči, ker marsikaj ne razumem. Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Novi zakon glede DSP
11.1.2012 12:18:01   
ajataja
Napiši kaj konkretno te zanima

(odgovor članu mamica2009)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.1.2012 13:42:36   
mamica2009
Zanima me naslednje. Do sedaj smo bili enostarševska družina s tremi otroki. Sama sem brezposelna. Otroci dobivajo preživnino. Dobivala sem DSP. Danes mi je na socialnem omenila da če imajo otroci preživnino da jim DSP ne pripada. Ali to pomeni da sedaj ne dobim več DSP za vse ali samo otrok ne bodo upoštevali jaz pa kot brezposelna oseba dobim.
Upam da sem dovolj jasno napisala kar bi želela vedet.

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.1.2012 13:49:20   
Kerensa*
Kot enostarševska družina s tremi otroci ste sedaj prejemali kvečjemu DSP zate, trije otroci pa so prejemali razliko med skupno višino treh preživnin in cenzusom za tri otroške DSP. Preživnina se je že do sedaj štela v dohodek družine.

Po novem bo pa tako, da se bo v dohodek, poleg treh preživnin, štel tudi otroški dodatek za te tri otroke. In če boste s skupnim zneskom preživnin in otroškega dodatka presegli cenzus za enostarševsko družino s tremi otroci, potem DSP res ne boste dobili več.

Neposredna povezava do sporočila: 4
11.1.2012 13:53:43   
mamica2009
Sin ni dobil DSP, ker preživnina presega, tamalidve pa sta dobile , vsaka imata 50 eur preživnine in ostanek je te šlo k DSP.
Kerensa če ti napišem podatke a bi mi lahko povedala če dobimo ali ne. Res sem v dvomih. Lahko na ZS napišeš katere podatke potrebuješ.
Hvala ti

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.1.2012 13:55:29   
Kerensa*
V bistvu potrebujem samo zneske preživnin, ki so jih otroci v zadnjih treh mesecih dejansko prejeli. In seveda druge dohodke, če ste jih imeli.

Neposredna povezava do sporočila: 6
11.1.2012 13:57:40   
mamica2009
Hčerki imata preživnino vsaka ena 56,05 €, ena 50,09 eur, sin pa 71 eur. To je znesek preživnine na mesec.
drugih dohodkov nismo imeli

< Sporočilo je popravil mamica2009 -- 11.1.2012 13:58:23 >

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.1.2012 14:08:36   
Kerensa*
Če sem prav izračunala (četudi nisem, se za veliko nisem zmotila - vsaj, če je vse tako, kakor si ti napisala), ste do sedaj prejemali slabih 180€ preživnine, dobrih 410€ otroškega dodatka in dobrih 400€ DSP.

Če ni drugih zadržkov oz. odtegljajev, potem bo vaša DSP po novem zakonu znašala cca. 240€. Ostane pa vam otroški dodatek v enaki višini in prav tako preživnina. Ti boš še vedno lahko zdravstveno zavarovana kot občanka (obvezno in dodatno) in če ste v najemu, vam po novem pripada tudi subvencija najemnine (ob določenih dodatnih pogojih).

Znesek otroškega dodatka se rahlo spremeni, če je kateri od treh otrok srednješolec, na znesek DSP pa vpliva še kup drugih faktorjev. Jaz sem ti napisala najvišji možni znesek, ki ga lahko dobite.

Neposredna povezava do sporočila: 8
11.1.2012 14:22:55   
mamica2009
Najlepše hvala za izračun in tolažbo da vsaj nekaj bo. DSP smo dobili 330 eur, ostalo pa je nekej približno tako, vsakega nekej za 5 eur manj, kot si ti napisala.
Upam da bo res tako, že zarad zavarovanja da mi vsaj to krije občina.
Še enkrat najlepše hvala

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.1.2012 15:03:07   
Brbs
user posted image

ne leti nate osebno ampak zdaj mi je jasno, zakaj se nekaterim ne splača it delat. Vsi ti prejemki (slabega jurčka skupaj) + zaradi tega vrtec skoraj zastonj + pobereš vse možne subvencije ki so na razpolago + zavarovanje zastonj + morda kako delo na črno za par sto eur na mesec, pa se živi bolje kot marsikdo, ki dela 8 ur ali več za 500-600 eur mesečno.

Govorim neto, v tem primeru ni nič za penzijo - ampak konec koncev govorimo o trenutnem preživetju.

Moram priznat, da so me cifre presenetile in da mi je končno jasno, kak nekaterim uspe bit doma...namenoma.

Neposredna povezava do sporočila: 10
11.1.2012 15:35:00   
mamica2009
Brbs zelo rada bi šla v službo, ampak je ne dobim. Ker imam zdravstvene težave tudi vsega delat ne morem. Sina imam pa doma, ni v vrtcu, tak da vsega pa tudi ne koristim.
A misliš da bojo po moji smrti otroci uživali, ko jim bo država vse vzela, ker smo prejemniki DSP?
Kako pa naj se drugače preživimo? Imam končano VI.stopnjo izobrazbe zaposlitve pa ni, vsaj v naših koncih ne.

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.1.2012 18:46:19   
aknela123
brbs podpis. avtorica - ne leti nate osebno.

Neposredna povezava do sporočila: 12
11.1.2012 20:28:17   
Brbs
mamica2009-ni letelo nate. Sama bi enako naredila v tvojem primeru. Pravim samo, da zdaj vidim zakaj se nekaterim (ni nujno da si to tudi ti) ne mudi v službo, sploh če ne razmišljajo nekaj let naprej. Cifre so me res presenetile in z skromnim življenjem lahko živiš - morda celo bolje kot če greš v službo. Socialna država.

Pa brez zamere

(odgovor članu aknela123)
Neposredna povezava do sporočila: 13
12.1.2012 7:03:15   
Poka
WTF? Ne, a res? Skoraj me je kap... Se strinjam z Brbs.

Itak, da nihče noče delat. Če se še malo znajdeš in delaš na črno, si krepko na boljšem. Menda so čistilke plačane tudi 15 eur na uro, pod 8 pa skoraj nobena ne premakne riti. Greš še malo v kak kafič delaš, pa še lastniku mal pokradeš... user posted image Si prinesejo s seboj svoje filter vrečkje za čaj, pa jih prodajo - 1 čaj, 1 euro...

Tako so eni delali, pa tudi ne leti na nikogar tu, ker če ne moreš najt službe, je pač ne moreš. Dolgoročno gledano način ni primeren - nihče ne razmišlja, kaj bo ko otroci gredo, pa še nimaš dost let za penzijo...

Mi je grozno gledat kolegice, ki imajo npr. 1000 eur plače, pa dajo za najemnino, vrtec, stroške, pa jim ne ostane nič - nekateri pa tako. Ampak ni nič narobe v bistvu s temi socialnimi dohodki, amšak to, da so tako nizke plače. Vsaj x 2 bi morale bit.

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 14
12.1.2012 11:57:20   
Brbs
Ni mi pa jasno, zakaj se ljudje toliko bojijo, da jim bo država zaradi socialne pomoči vzela premoženje po njihovi smrti.user posted image

prvič - kje pa piše, da je treba otrokom vse zapustit? A ni bolj pomembno, da starši živijo svoje življenje dokaj normalno kot pa da mislijo na dediščino za otroke? Saj imajo otroci svojo šanso, da si kaj ustvarijo, treba jih je tako vzgajat. Brez kreditov pa tak ne gre.
drugič - kolikor vem bo tak treba vrnit samo to, kar si dobil - torej ne bo država pobrala vse. Če dediči ne bodo mogli poplačat dolgov, se pač premoženje proda, vrne le en DEL državi, ostalo pa ostane dedičem. Torej ne bodo ostali brez vsega (verjetno).

Naj starši normalno živijo. Jaz ne bi nikdar mogla od svojih zahtevat, da se odpovejo socialnim transferjem za preživetje, da s tem meni nekaj čez 30 let (ko bom itak že v penziji) zapustijo. Razen če nardimo finančni pakt - da jaz plačujem izpad transferjev, pa je potem več mojega - tako da starši niso nič na slabšem v času življenja.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
12.1.2012 17:55:30   
Poka
IZVIRNO SPOROČILO: Brbs

Ni mi pa jasno, zakaj se ljudje toliko bojijo, da jim bo država zaradi socialne pomoči vzela premoženje po njihovi smrti.user posted image

prvič - kje pa piše, da je treba otrokom vse zapustit? A ni bolj pomembno, da starši živijo svoje življenje dokaj normalno kot pa da mislijo na dediščino za otroke? Saj imajo otroci svojo šanso, da si kaj ustvarijo, treba jih je tako vzgajat. Brez kreditov pa tak ne gre.
drugič - kolikor vem bo tak treba vrnit samo to, kar si dobil - torej ne bo država pobrala vse. Če dediči ne bodo mogli poplačat dolgov, se pač premoženje proda, vrne le en DEL državi, ostalo pa ostane dedičem. Torej ne bodo ostali brez vsega (verjetno).

Naj starši normalno živijo. Jaz ne bi nikdar mogla od svojih zahtevat, da se odpovejo socialnim transferjem za preživetje, da s tem meni nekaj čez 30 let (ko bom itak že v penziji) zapustijo. Razen če nardimo finančni pakt - da jaz plačujem izpad transferjev, pa je potem več mojega - tako da starši niso nič na slabšem v času življenja.

Čist do pikice se strinjam. Pri nas bo verjetno mama dobivala do penzije socialno, kar sicer ne bo ne vem kako dolgo. Moj ata je itak socialni problem že pol življenja... Po mojem je dolžan tri bajte user posted image Premoženja po mojem niti nima več. Mama pa ima skoraj novo hišo in je npr. tudi nekaj vredna. Jaz sem si postavila svojo, itak ne rebim nič. Je pa sicer razlika - kaj podeduješ... Npr. hišo, ki je na pol propadla in je ne moreš prodat ali pa skoraj novo, ki jo lahko. Lahko ti ostane dolg, npr. 20 000 eur, pa propadla hiša. Sicer pa veš v naprej, verjetno... Problem je - bilo na TV, ko je nekomu umrla mama za katero je podedoval hišo, v bistvu polovico, polovico je od dedka, hiša ful propadla, prodat je ne moreta, ker nimata kam, dohodki so pa tako mali, da tudi če se odpoveš dediščini, ti ne ostane za najemnino. Da ne rečem, da imajo eni tako slabe plače, da jim je problem odplačat dolg. Zakon velja od 1. 1. 2012, sam očitno za nazaj tudi - kar je pa v neskladju z ustavo... Pa a niso rekli, da če je otrok socialno ogrožen, ne vrača? Očitno jih briga...

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?