Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Nova zveza in otrok od prej 20.5.2011 21:14:31
|
|
|
|
puppa
|
Ker vem, da znate kdaj tudi kaj pametnega svetovati, vas prosim za mnenje. Prijateljica je na sveže zaljubljena. Ji privoščim iz srca, saj je bila kar dolgo sama. Me pa malo skrbi zanjo. Namreč... Njen izvoljenec ima od prej otroka. Otrok živi pri mami, pri njem je 2 dni na teden. Zaveda se, da je v oblakih in, da na stvar ne gleda povsem realno. Najbrž pa se tudi ne zaveda, kaj vse to potegne za seboj, saj do sedaj ni bila v taki situaciji. In jaz tudi ne. Torej, na kaj je potrebno biti pozoren v takem primeru (pa lepo prosim ne mi napisati, da kaj kompliciram, ko pa je itak vse isto kot, če bi bil on brez otroka)? Hvala.
|
|
|
|
RE: Nova zveza in otrok od prej 20.5.2011 21:48:06
|
|
|
|
november2010
|
Jaz bi najprej pogledala na to kakšen ima on odnos do otroka in kako se dogovarjata z mamo otroka. Če imata dokaj "normalen" odnos - se pravi, da se lahko dogovarjata kar se otroka tiče, to bi meni že ogromno povedalo o njem.... kar se pa tiče odnosa ona-otrok: naj najprej res dobro spozna njega, ko in če bo videla da je to res to, naj šele začne spoznavat otroka - naj ga sprejme kot otroka njegovega partnerja, kot del svojega partnerja, naj ne poskuša igrati vloge mame...
|
|
RE: Nova zveza in otrok od prej 21.5.2011 9:23:20
|
|
|
|
m_o_i
|
najprej: ce nista ciiiisto resna glede njune zveze-naj ne spoznava otroka! niti priblizno!! nadalje-prvi vtis, ki ga bo naredila na otroka, bo tisti, ki bo vodil vse naprej. ce jo otrok "sprejme", je zmagala. naj poskusa bit otrokova prijateljica tista dva dni na pri ocetu teden znata bit problem, ker jo lahko otrok vidi kot nekoga, ki mu krade ocetovo pozornost. zacne naj z "obiski" pri partnerju in potem pooocasiiii podaljsuje. nekaj mesecev pa naj niti pomisli ne, da bi spala pri partnerju, ko je otrok tam moje izkusnje in se danes imata otroka(2) mojega bivsega lep spomin na mene
|
|
RE: Nova zveza in otrok od prej 21.5.2011 10:33:12
|
|
|
|
puppa
|
IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i najprej: ce nista ciiiisto resna glede njune zveze-naj ne spoznava otroka! niti priblizno!! nadalje-prvi vtis, ki ga bo naredila na otroka, bo tisti, ki bo vodil vse naprej. ce jo otrok "sprejme", je zmagala. naj poskusa bit otrokova prijateljica tista dva dni na pri ocetu teden znata bit problem, ker jo lahko otrok vidi kot nekoga, ki mu krade ocetovo pozornost. zacne naj z "obiski" pri partnerju in potem pooocasiiii podaljsuje. nekaj mesecev pa naj niti pomisli ne, da bi spala pri partnerju, ko je otrok tam moje izkusnje in se danes imata otroka(2) mojega bivsega lep spomin na mene Hm... Kolikor vem, sta čiiisto resna. Otroka je že spoznala. In jo je sprejel brez problemov. Kolikor vem je pri partnerju tudi, ko je otrok tam (večinoma so to vikendi) in tudi prespi tam. Po njenih pripovedovanjih jo otrok čisto sprejema (zvečer mu pripoveduje pravljice - na otrokovo željo). Z bivšo je pa mende tako... da se je z njo težko kaj dogovoriti. vsaj glede na pripovedi prijateljice. V bistvu mene bolj skrbi glede bivše (ne, da bi se tale njen dečko želel vrnit k njej, ampak da bi ona znala nagajat in težit).
|
|
|
|
RE: Nova zveza in otrok od prej 23.5.2011 14:32:27
|
|
|
|
Taddy78
|
IZVIRNO SPOROČILO: puppa Ker vem, da znate kdaj tudi kaj pametnega svetovati, vas prosim za mnenje. Prijateljica je na sveže zaljubljena. Ji privoščim iz srca, saj je bila kar dolgo sama. Me pa malo skrbi zanjo. Namreč... Njen izvoljenec ima od prej otroka. Otrok živi pri mami, pri njem je 2 dni na teden. Zaveda se, da je v oblakih in, da na stvar ne gleda povsem realno. Najbrž pa se tudi ne zaveda, kaj vse to potegne za seboj, saj do sedaj ni bila v taki situaciji. In jaz tudi ne. Torej, na kaj je potrebno biti pozoren v takem primeru (pa lepo prosim ne mi napisati, da kaj kompliciram, ko pa je itak vse isto kot, če bi bil on brez otroka)? Hvala. Ta situacija ne more nič "potegnit za seboj", če imata oba v glavi vse poštimano. In ja. Je isto, ko če bi on bil brez otroka. Njegova bivša bo nagajala točno toliko, koliko bo gospod pustil...če bo...se je pa za vprašat, zakaj sta šla narazen, tako da ni ravno na mestu kar takoj obtožit bivšo z zmajem.
|
|
|
|
RE: Nova zveza in otrok od prej 23.5.2011 18:51:23
|
|
|
|
astrid1
|
Meni je tudi smešno, da nekateri že kar vnaprej obsojajo biše partnerke. Nekoč sem hodila z ločencem. Ves čas se je pritoževal čez bivšo, ko pa sem ga bolj spoznala, sem videla, da tudi on ni tako nedolžen in nemočen. Velikokrat se je bivša razburjala ravno zaradi njegovih slabosti. Če je še vedno veliko nerazrešenega med bivšima partnerjema, se bo dogajalo marsikaj, kar bo obremenilo tudi ostale vpletene. Vse skupaj je treba jemati z veliko rezerve, da te ne potegne noter. Jaz sem se po letu zveze odločila za razhod, ker so bile njegove slabosti tako zelo moteče, da mi je bilo čisto jasno, zakaj je ločen.
|
|
|
|
RE: Nova zveza in otrok od prej 23.5.2011 21:42:19
|
|
|
|
puppa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78 Ta situacija ne more nič "potegnit za seboj", če imata oba v glavi vse poštimano. In ja. Je isto, ko če bi on bil brez otroka. Njegova bivša bo nagajala točno toliko, koliko bo gospod pustil...če bo...se je pa za vprašat, zakaj sta šla narazen, tako da ni ravno na mestu kar takoj obtožit bivšo z zmajem. Em... kje sem pa obtožila bivšo z zmajem? Itak, da mi je jasno, da ima vsaka medalja dve plati. Glede končanja zveze... On je odšel, ko ga je ona prevarala. Imam pa pomislek glede tega, da imata oba v glavi poštimano. A se ti ne zdi, da je vpletena še tretja oseba(bivša?). Se pravi morajo imeti 3 v glavi poštimano. Se pa strinjam, da je veliko odvisno od tipa. Ampak ne pa vse. Sicer pa hvala za mnenja.
|
|
|
|
RE: Nova zveza in otrok od prej 24.5.2011 11:38:16
|
|
|
|
Taddy78
|
To je nekaj podobnega, kot problemi s taščami. Tašča se lahko vmešava in meša štrene samo toliko, koliko partner dopušča in če je medli mamin sinček, bo trpela njegova partnerica. Isto je, oz. bo tukaj. Če bo on dopuščal, da se bo vtikala v njun odnos, bo pač imela to možnost in jo bo izkoriščala. Pa še nekaj...upam, da sta z bivšo že kar nekaj časa narazen, ker se jaz, po pravici povedano s takim ne bi upala "spečati"...ponavadi si najdejo druge, da jim poližejo rane, potem pa se skesani vrnejo nazaj. Ne me narobe vzet, kot sem napisala, to bi jaz vzela v zakup v primeru, da je z bivšo narazen manj kot 1 leto (no, recimo).
|
|
|
|
RE: Nova zveza in otrok od prej 24.5.2011 13:03:12
|
|
|
|
puppa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78 To je nekaj podobnega, kot problemi s taščami. Tašča se lahko vmešava in meša štrene samo toliko, koliko partner dopušča in če je medli mamin sinček, bo trpela njegova partnerica. Isto je, oz. bo tukaj. Če bo on dopuščal, da se bo vtikala v njun odnos, bo pač imela to možnost in jo bo izkoriščala. Pa še nekaj...upam, da sta z bivšo že kar nekaj časa narazen, ker se jaz, po pravici povedano s takim ne bi upala "spečati"...ponavadi si najdejo druge, da jim poližejo rane, potem pa se skesani vrnejo nazaj. Ne me narobe vzet, kot sem napisala, to bi jaz vzela v zakup v primeru, da je z bivšo narazen manj kot 1 leto (no, recimo). To sem tudi jaz najprej vprašala - koliko časa sta narazen. Počasi bo že 4 leto. V tem času on ni imel drugih. Meni osebno to veliko pove o njem.
|
|
|
|
RE: Nova zveza in otrok od prej 24.5.2011 15:51:14
|
|
|
|
tehnofil
|
IZVIRNO SPOROČILO: puppa ...Zaveda se, da je v oblakih in, da na stvar ne gleda povsem realno. ............na kaj je potrebno biti pozoren v takem primeru Nobena "pozornost" ne bo pomagala, ker je itak v oblakih. Ko bo pa prišla iz oblakov bo pa vseeno če ji kdo pove ali ne, ker bo že vedela.
|
|
|
|
RE: Nova zveza in otrok od prej 24.5.2011 15:52:56
|
|
|
|
tehnofil
|
IZVIRNO SPOROČILO: puppa ...V tem času on ni imel drugih. Meni osebno to veliko pove o njem. Aja. Kaj pa naprimer?
|
|
|
|
RE: Nova zveza in otrok od prej 24.5.2011 16:08:30
|
|
|
|
mateyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil IZVIRNO SPOROČILO: puppa ...V tem času on ni imel drugih. Meni osebno to veliko pove o njem. Aja. Kaj pa naprimer? saj veš - da mu ne "liže rane"
|
|
|
|
RE: Nova zveza in otrok od prej 24.5.2011 16:19:11
|
|
|
|
scarlett_
|
Jaz sem poročena z moškim, ki ima od prej otroka. Midva imava enega in drugega na poti. Pa ni nobenih problemov. Mali je z mojo punčko super, jo ima ful rad, moja mala pa itak še nič ne dojema. Bivša mene ne mara, ampak ko gremo po malega, izmenjava tistih par nujnih besed in je to to. Moj se pa normalno po telefonu z njo zmeni kdaj dobi malega. Ona ima tudi redno nakazano in mali dobi od naju kar rabi, tako da jaz ne vem zakaj bi potem kaj nagajala ali karkoli. Jaz sem tudi prišla že daleč za tem, ko sta se onadva razšla, nimam nič veze z njima! Pomoje, da taka trojica nikoli ne more bit lih prijateljstvo in da skupne kavice tud niso neka potreba, ampak da če je iz obeh strani poštimano kot more bit, se mi bivša ne zdi nič moteča. Mislim kaj nama pa lahko nagaja? Saj njena zgodba z njim je itak zaključena, za malega pa je poskrbljeno.
|
|
|
| Stran: [1] |
Kopanje novorojenčka.
пеперутка16
Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?