Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Nova zaposlitev in plačni razred 28.9.2009 14:11:03
|
|
|
|
partizanka1
|
Zdravo! Imam eno vprašanje in upam, da mi kdo lahko pomaga. Namreč, prijavila sem se na prosto delovno mesto v javnem zavodu. Za to delovno mesto se plača začne s 17 plačnim razredom, je pa strokovno tehnično delovno mesto, zato je razpon oz. možnost napredovanj za 10 plačnih razredov. Trenutno sem zaposlena v javni upravi, in sicer na uradniškem delovnem mestu, in z napredovanji zasedam 22 plačni razred. Zanima me, če mi v primeru, da bom sprejeta v novo službo, lahko v štartu določijo višji plačni razred, kot je 17. Npr. da bi začela v 22, kot sem sedaj! Ali imajo kakšno osnovo, da ti že v štartu pogodbo podpišejo in te uvrstijo v višji plačni razred ali je vedno potrebno začeti z najnižjim plačnim razredom? Nekaj sem brala, da se napredovanja lahko prenesejo...ampak glede na to, da sem tukaj napredovala 2x (enkrat za 2 plačna razreda, enkrat za en plačni razred), se pravi skupaj 3 plačne razrede, bi to pomenilo 20 plačni razred in bi šla na slabše! Hvala za vašo pomoč, pa upam, da bo ugodna zame !
< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 4.10.2009 7:55:09 >
|
|
|
|
RE: NOVA ZAPOSLITEV IN PLAČNI RAZRED 29.9.2009 22:16:39
|
|
|
|
@lina
|
Poglej si v ZSPJS 19. in 20. člen. Mislim da v 20. členu piše o prenosu napredovanj tudi pri zaposlitvi pri drugem delodajalcu, če je v isti plačni podskupini ali pa če je v drugi plačni podskupini, pa gre za enako ali podobno delovno mesto, seveda pod pogojem, da gre za delovno mesto v isti ali nižji tarifni skupini. Pri prehodu v višji tarifni razred prenosov napredovanj ni. 19. člen govori o primerih, ko bi se ob premestitvi na drugo delovno mesto znižal dosedanji PR, samo nisem prepričana ali to velja tudi za novo zaposlitev pri drugem delodajalcu. Taisti člen govori tudi o možnosti, da se ob zaposlitvi uslužbenca razvrsti v višji plačni razred od izhodiščnega, je pa za to potrebno soglasje ustanovitelja.... Znano pa je, da si člene ZSPJS vsako ministrstvo razlaga po svoje... Čist tako, na prvo žogo, bi rekla da zate velja 20. člen in če gre pri tebi za drugo plačno podskupino ob vprašanju ali si se prijavila za podobno delovno mesto, bi lahko obdržala napredovanja. 19. člen bi po moji logiki veljal samo za premestitve na druga delovna mesta znotraj enega proračunskega uporabnika.
|
|
|
|
RE: NOVA ZAPOSLITEV IN PLAČNI RAZRED 30.9.2009 8:53:16
|
|
|
|
partizanka1
|
IZVIRNO SPOROČILO: @lina Čist tako, na prvo žogo, bi rekla da zate velja 20. člen in če gre pri tebi za drugo plačno podskupino ob vprašanju ali si se prijavila za podobno delovno mesto, bi lahko obdržala napredovanja. 19. člen bi po moji logiki veljal samo za premestitve na druga delovna mesta znotraj enega proračunskega uporabnika. Hvala za tvoj odgovor. Ja, sej sem tud sama tole gledala in brala in ugotovila, da bi max zasedla 20. PR. Bolj me je zanimalo v tej smeri, če bi npr. ne gledali na to, da sem zaposlena v javni upravi, npr. kot da bi prišla iz gospodarstva in napredovanj ne bi imela, da bi me na podlagi delovnih izkušenj, raznih izobraževanj itd. v štartu zaposlili npr. v 22. PR. Če bi lahko naredili kakšne dodatne kriterije, na podlagi katerih bi me upravičeno lahko zaposlili v višji PR (npr. 22, da ne bi izgubila 2 PR). Bom danes klicala na MJU, če obstaja kakršnakoli možnost, da me delodajalec zaposli v višji PR, kot je v tem primeru štartni 17.
|
|
|
|
RE: Nova zaposlitev in plačni razred 5.10.2009 22:01:39
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: partizanka1 Zdravo! Imam eno vprašanje in upam, da mi kdo lahko pomaga. Namreč, prijavila sem se na prosto delovno mesto v javnem zavodu. Za to delovno mesto se plača začne s 17 plačnim razredom, je pa strokovno tehnično delovno mesto, zato je razpon oz. možnost napredovanj za 10 plačnih razredov. Trenutno sem zaposlena v javni upravi, in sicer na uradniškem delovnem mestu, in z napredovanji zasedam 22 plačni razred. Zanima me, če mi v primeru, da bom sprejeta v novo službo, lahko v štartu določijo višji plačni razred, kot je 17. Npr. da bi začela v 22, kot sem sedaj! Ali imajo kakšno osnovo, da ti že v štartu pogodbo podpišejo in te uvrstijo v višji plačni razred ali je vedno potrebno začeti z najnižjim plačnim razredom? Nekaj sem brala, da se napredovanja lahko prenesejo...ampak glede na to, da sem tukaj napredovala 2x (enkrat za 2 plačna razreda, enkrat za en plačni razred), se pravi skupaj 3 plačne razrede, bi to pomenilo 20 plačni razred in bi šla na slabše! Hvala za vašo pomoč, pa upam, da bo ugodna zame ! Če se prijavljaš na razpis, vedno začneš s tistim plačilnim razredom, ki je naveden za tisto del. mesto. Primer ravno javne uprave, je bila ženska kot višji svetovalec, se je prijavila na drug razpis (ni bila pozorna na naziv) in je padla na začetniško varianto svetovalec III. Če greš na 17, se ti bo tud pri plači kar nekaj poznalo. Premisli.
< Sporočilo je popravil Repka -- 5.10.2009 22:03:14 >
|
|
|
| Stran: [1] |
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.