|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nova oblika forumov - želim vaše mnenje
20.7.2005 12:58:19   
vesnaRR
Dragi uporabniki,

kot smo obljubili prenavljamo Ringarajo, septembra boste že lahko dostopali na prenovljen portal. V sklopu te prenove pripravljamo nov, boljši in preglednejši forum, ki bo tudi moderiran. V želji približati organizacijo foruma uporabnikom, vam spodaj predstavljam novo obliko forumov. Seveda je to še vedno delovna verzija – potrebujemo še vaša mnenja, da obliko foruma čimbolj približamo vašim željam.

Kako bo zgledal nov forum – za razliko od zdajšnjega, kjer vidite spisek vseh forumov na eni strani, bo nov forum razdeljen v skupine preko katerih boste dostopali do klepetalnic, ki sodijo v določeno skupino.
Hierarhija forumov je sledeča:
1. nivo: skupine klepetalnic (Zanositev, Nosečnost, Novorojenček...)
2. nivo: znotraj posamezne skupine je klepetalnica ... (a,b,c,...)
3. nivo: debata znotraj klepetalnice

Vsak forum (ime foruma) se pojavi le v eni skupini (desno bodo linki na druge skupine in forume).

Z znakom / so ločena različna poimenovanja foruma (oz. skupine v enem primeru) – tu bi prosila da izberete poimenovanje ki vam je všeč ali pa ime predlagate – več glav več ve;)
Naj bo jasno, da to niso dokončna imena forumov/skupin – imate priložnost da predlagate drugačno poimenovanje – prav tako lahko še vedno dodamo kakšen forum, ga prestavimo v drugo skupino,... – prosim komentirajte, predlagajte.

1. Pred zanositvijo
- Želimo si novega člana (o ovulaciji in zanositvi, vraže, nasveti, spolnost za zanositev,...)
- Težave z zanositvijo (neplodnost, postopki,...)
- Prehrana za zanositev
- Posvojitev, rejništvo
- Upamo skupaj / Za nas / – čvek forum

2. Nosečnost
- Nosečnost in porod (Se sprašuješ, če so tvoji občutki normalni? Odkrij s pomočjo drugih izkušenih ali prvič pričakujočih bodočih mamic)
- Kaj potrebujem za novorojenčka? (Kakšen voziček izbrati, kakšna oprema je najprimernejša, koliko in kakšna oblačila potrebujem, vaše izkušnje z izdelkom...)
- Porodnišnica (Kakšne so vaše izkušnje s porodnišnicami? Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?)
- Dvojčki, trojčki, četverčki (Za starše, ki so naenkrat dobili več kot enega otroka. Baje v Sloveniji ni nihče dobil naenkrat več kot štiri, tudi trojčkov ni prav veliko, z dvojčki pa izgleda, da je zadnja leta pravi boom)
- Spontani splav (Ko se popolna sreča razbline naenkrat razbline... Odprite se in pustite, da vam prijatelji prisluhnejo in pomagajo)
- Prehrana nosečnic
- Nosečniški klub / čvekanje v pričakovanju / v pričakovanju / – čvek forum

3. Novorojenček
- Novorojenček, dojenček
- Nedonošenčki
- Dojenje in dodajanje
- Alergije (Praktične izkušnje, nasveti, recepti povezani z alergijami)
- Uvajanje goste hrane
- Po porodu
- Novopečeni starši / – čvek forum

4. Otrok
- Otroci
- Otroci s posebnimi potrebami
- Od šolarčka do šolarja (O prvih korakih na poti v šolo, o puberteti in odraščanju, o devetletki, o naših mulčkih in "mulcih"...)
- Otroška oprema (Igrače, pohištvo, igrala,...)
- Vzgoja (Kako vzgajati otroka? Kako se spoprijeti s težavami, ki ob tem nastajajo? Kako v igri pravilno usmerjati otrokov razvoj? Kaj je prav in kaj ne?)
- Vrtec in varstvo (Problemi pri uvajanju, odnosi v vrtcu, kako otroka prepričati, da vsi otroci ne morejo biti v pevskem zboru,...)
- Prehrana otrok
- Zgode in nezgode / – čvek forum

5. Partnerstvo / Družinski odnosi?
- Poroka, krst,...
- Družina in partnerski odnosi
- Spolnost
- Očkov forum
- Družinska zakonodaja (Poznate svoje pravice? Menite, da ste o njih dovolj obveščeni? Kakšne so vaše izkušnje pri uveljavljanju pravic?)
- Finančne dileme / Finančne dileme starševstva
- Družine žalujejo / V objemu žalosti / Ko spregovori žalost / Nasvidenje med zvezdicami / (smrt in bolezen otroka,...)

6. Družinsko življenje
- Izleti in počitnice
- Ustvarjamo skupaj
- Gospodinjski nasveti
- Igre, izštevanke, pesmice...
- Tehnika (računalniki, digitalci, kamere,...)
- Kuhajmo skupaj
- Hujšanje
- Naš vsakdan – čvek forum (ali želite še en ločen forum samo za čvekanje?)

7. Skupnost RR
- O portalu (Novosti na portalu. Vaša mnenja, pripombe, pohvale, graje in ideje povezane s portalom)
- Srečanja, družabni dogodki
- Zbirateljstvo (točke, zvezdice, balončki, sličice.......)

Tako, s predlogi na plan!

Lp, Vesna

Neposredna povezava do sporočila: 1
20.7.2005 13:21:43   
Špelka
Fino bi bilo, da se te skupine, forumi, klepetalnice ne bi členile na ne vem koliko naslovov, ker je potem zelo težko pregledovati vse. Bolje je tako kot sedaj, ko se pač pod enotnim naslovom klepetalnice odpira več reazličnih tem. Tako je klepetalnica razniolika, frekventna (ni dolgčas, kot če se odpre samo ena tema na uro)in vse je na enem mestu. Po mojem bi morali pustiti tako kot je, le malo urediti domačo stran, kjer so zbrani vsi naslovi.

LP, Špela

(odgovor članu vesnaRR)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.7.2005 13:37:06   
DrejcDrejc
Tudi po moje bi bilo bolje čim manj členiti zadeve. Že zdaj včasih ne veš točno, kam bi vpisal svojo temo oz. kje bi iskal to, kar te zanima. Prvič noseča in nosečnost in porod sta si recimo zelo podobna. Po tem novem predlogu pa je pod vsako točko skoraj preveč natančno členjeno.

Če pa boste imeli veliko člankov (strokovnih prispevkov), bi bilo takšno členjenje zelo uporabno!

Dobro bi bilo tudi, da bi lahko svojo slikco ob niku naložili tako hitro kot albume, namesto čakanja dva tedna.

In naj bo možnost, da se registriraš enkrat, pa te potem vsakič, ko uporabiš to stran avtomatsko zazna (tako imajo na forumu mama.si)- da se ni potrebno kar naprej registrirat.

Prav tako je fino, da dobiš obvestilo po mejlu, če dobiš odgovor v tematiki, ki jo spremljaš.

Ne bi bilo slabo, če bi imeli kakšnega ginekologa, ki bi odgovarjal na vprašanja.

Sicer pa pohvala vsem, ki se trudite okoli ringaraje. Forumi so fina stvar, marsikaj je med članki - teh bi lahko bilo še več.

Le tako naprej! :bravo:

(odgovor članu vesnaRR)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.7.2005 13:46:34   
Jančika_
DrejcDrejc, ta možnost, da si logiran vsakič, ko prideš gor, seveda obstaja. Jaz sem se v letu in pol na svojem računalniku prijavila samo enkrat:).

(odgovor članu vesnaRR)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.7.2005 13:58:52   
*Neja*
Me veseli, da nas čakajo novosti!

Če se prav spomnim, je pred nekaj dnevi padla tudi ideja, da bi imeli statistični pregled uporabnic RR-ja. To naj bi bil pregled vsega tistega, kar smo enkrat že vpisovale: naši rojstni podatki, rojstni podatki naših :love:, izobrazba, poklic, delovno mesto, ki ga opravljamo, itd.

Pa veliko uspešnega dela!

(odgovor članu vesnaRR)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.7.2005 14:07:15   
anadejka
Men je pa RR čist ušeč taka kot je in je ne bi preveč spreminjala.Pa tko kot ostale - ne preveč razčljenjevat forumov,da se ne bomo preveč iskale.
Komaj pa čakam klepetalnice:bravo::bravo::bravo:,pa upam da bo tut več smajlijev.Ja pa tut slikce zraven imen morte poštimat,ker čakanje dva tedna je res tumač,še bolj pa pol 3 mesce na zamenjavo;).

Drgač pa ostante taki kot ste,pa lep pozdrav!!!:rozica:

(odgovor članu vesnaRR)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.7.2005 14:35:11   
Annny
Meni osebno se zdi preveč vseh teh skupin..100 let bo človek iskal, kam napisat kaj, da bo najbolj ustrezno.
Zlasti forum o posvojitvah in forum Družinska zakonodaja bi morala biti popolnoma ločena od vsega drugega! Posvojitve gotovo ne spadajo pod 'Pred zanositvijo'.

Če sem iskrena, se mi zdi današnja ureditev veliko boljša- lahko bi ji dodali le še nekaj drugih forumov (poroka itd.) in bi bilo IDEALNO.

Kot je že ena napisala...to pretirano členjenje forumov človeka samo zmede.Brez zamere!

Lp

(odgovor članu vesnaRR)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.7.2005 14:35:14   
Annny
Meni osebno se zdi preveč vseh teh skupin..100 let bo človek iskal, kam napisat kaj, da bo najbolj ustrezno.
Zlasti forum o posvojitvah in forum Družinska zakonodaja bi morala biti popolnoma ločena od vsega drugega! Posvojitve gotovo ne spadajo pod 'Pred zanositvijo'.

Če sem iskrena, se mi zdi današnja ureditev veliko boljša- lahko bi ji dodali le še nekaj drugih forumov (poroka itd.) in bi bilo IDEALNO.

Kot je že ena napisala...to pretirano členjenje forumov človeka samo zmede.Brez zamere!

Lp

(odgovor članu vesnaRR)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.7.2005 14:37:05   
ElaM
Se strinjam z Annny.

(odgovor članu vesnaRR)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.7.2005 15:47:27   
Pia73
Jaz tudi nisem za preveliko členitev.

Sem pa vsekakor za to, da se ločijo klepetalnice, in morebiti ustanovi forum za voščila ob prvem zobku, prvih korakih ipd,....

Pa, da se brišejo teme z naslovi, ki nič ne povedo,...........:grrr:

(odgovor članu vesnaRR)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.7.2005 16:11:39   
Anitka
Tudi meni ni preveč všeč, da bi bilo toliko razčlenjevanja.

S klepetalnicami pa se tudi strinjam in kot je napisala tudi Pia73, bi se lahko naredil forum za čestitke ob prevem zboku, previh korakih...

(odgovor članu vesnaRR)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.7.2005 16:26:30   
lenika
Meni se tudi zdi, da ne bi bilo dobro preveč razčlenjevat. Zdi se mi pa dobro, da bi bili nekje na kupu zbrani vsi ti podatki, ki se jih zadnje čase zbira: Bodoče nosečke, nosečke, izobrazba, koliko časa smo s partnerji skupaj...

(odgovor članu vesnaRR)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.7.2005 16:32:50   
anajmad
To much bi bilo tega.Še zdej ne uspem vsega prebrat.
en lp:morje:D.

(odgovor članu vesnaRR)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.7.2005 16:46:57   
vesnaRR
Ok, se strinjam da tako napisano zgleda malo grozno veliko:)- samo drugače vam trenutno ne morem (še) predstavit - v bistvu si predstavljajte kot da bi kliknile na forum Z&O samo da bi namesto tem zdaj prišle do spiska forumov te skupine.

Prosila bi za predloge okoli skupine Zanositev - že ki smo na tem forumu, tako da čimbolj približamo vašim željam.

Voščilom in ostalim 'statistikam';) so namenjeni čvek forumi v vsaki skupini.

Lp, Vesna

(odgovor članu vesnaRR)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.7.2005 18:42:13   
emaa
prehrana za zanositev, je lahko kar pod želimo si novega člana, saj tematsko spada tja. Posvojitve, rejništvo bi bilo bolj smisleno verjetno obravnavati kje pod zakonodajo. Se mi zdi, da so za zanositev dovolj tri sobe: čvek soba, želimo si novega člana, pa težave z zanositvijo, za kaj več ni potrebe. To je moje mnenje

(odgovor članu vesnaRR)
Neposredna povezava do sporočila: 15
20.7.2005 19:04:39   
biba77
mogoce bi lahko obstajala moznost, da odkljukas pri kaki temi (da jo "spremljas") in te samodejno opozori, ko se ponovno pojavis na RR (kak utripajoc znak ipd.), da je pri tisti temi bil odgovor.
Doloceni forumi imajo moznost, da ti posljejo avtomatsko e-mail na naslov, ki ga pac navedes...

(odgovor članu vesnaRR)
Neposredna povezava do sporočila: 16
20.7.2005 19:11:25   
Pia73
Ja, to sem pozabila napisati, pa se mi zdi najpomembnejša pomankljivost RR-a.

In sicer, da se tema na katero nekdo poda odgovor avtomatsko prestavi na vrh. To se mi zdi najpomembneje. Tako bodo aktualne teme lahko dolgo na vrhu, ne pa da nekateri vse zamudimo. Evo to se meni osebno zdi najpomembneje! Pol me tudi teme z brezveznimi naslovi, tipa .... ne bodo tako motile,

(odgovor članu vesnaRR)
Neposredna povezava do sporočila: 17
21.7.2005 8:39:43   
bebi
Meni se zdi na splošno predlog prenovljene RR kar O.K.. Ampak zares je pomembno, da se ne bodo teme iz posameznih nivojev in podnivojev ponvaljale, podvajale. Drugač mene osebno takšna členitev RR nič ne moti. Vsak pač izbere želeno temo. Saj verjetno ne beremo vsi vseh formuov na RR, oziroma ne zanimajo vseh vse teme. Meni itak časovno ne znese, da bi se pasla še na kakšnem drugem forumu kot je Zanositev. No, včasih pa res pokukam še v Prvič noseča.

Ljubše bi mi bilo, da se ime foruma Zanositev ne menja z imenom Pred zanositvijo. Ime mi ni ravno logično. Če želiš zanosit, ne more bit pred zanositvijo?! Naj ostane forum Zanositev.

Pa ne pozabit na večjo paleto smeškotov ;). Na forumu Zanositev naj bo obvezno še plusek za CB, pa še kakšen sonček (veselje), pa recimo temni oblaki (žalost, težave), pikapolonica za srečo,...

Pa da ne bo preveč prostora namenjenega oglaševanju. Reklame naj bodo skoraj neopazne.

Pa uspešno delo!

Lep dan :rozica:

(odgovor članu vesnaRR)
Neposredna povezava do sporočila: 18
21.7.2005 11:10:32   
vesnaRR
Ok, zdaj imam en kup zanimivih predlogov:bravo:

Moderatorji bodo skrbeli da se teme ne bodo podvajale, reklame so žal edini vir možnosti ki vam jih tukaj ponujamo (oz. vam jih bomo ponujali), tako da tukaj kaj dosti ne moremo, razen da se potrudimo da bodo čimmanj moteče.

Zdaj pa zahtevam;) da si izberete ime za vaš čvek forum

Lp, Vesna

(odgovor članu vesnaRR)
Neposredna povezava do sporočila: 19
21.7.2005 16:18:30   
Anitka
Jaz upam, da bodo tule na tem forumčku lahko ostala nadaljevanja ZA NAS :miska::miska:

(odgovor članu vesnaRR)
Neposredna povezava do sporočila: 20
21.7.2005 16:40:19   
vesnaRR
Ja, to bo na čvek forumu, zdaj si samo še ime za ta vaš čvek forum izberite prosim.

Lp, Vesna

(odgovor članu vesnaRR)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Patris Health®: Podpora za bodoče starše
photo
Patris Health® podpira pare pri prizadevanjih za zanositev s Paketom za plodnost, ki vključuje hitri krvni test nosečnos...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.