kalbo
|
IZVIRNO SPOROČILO: misamuk Imam vprašanje za tiste mamice, ki imajo novega partnerja. Kako ga sprejmajo otroci ? Moja deklica ima 2 leti, že 1 leto imam novega partnerja, ki je sicer tudi sam oče, ve kako z otroci, je na splošno krasen, do mene in nje. Vendar ima naša mala izrazita nihanja v razpoloženju do njega. Kadar sta sama, se vse zmenita, ga uboga, upošteva, se zabavata. Kadar njega ni zraven, ves čas sprašuje po njem, je njena prva beseda zjutraj in zadnja zvečer. Kopa smo skupaj, ne dovoli,da se jo dotakne, prime za roko, razen, če imam dober dan, potem se krasno zabavata. Super sprejema tudi njegove otroke, predvsem hčerko, čeprav so vsi starejši. Midva sva pred njo umirjena, kar se tiče dotikov oz izražanja naklonjenosti, toliko pač, kot je primerno za pred otrokom. Občutek imam, da ima naša mala težave s pozornostjo (da ji on jemlje mojo pozornost), čeprav se vedno enako ukvarjam in pogovarjam z njo, ne glede na njegovo prisotnost. Nobenemu od naju ni jasno, zakaj ga v moji prisotnosti velikokrat zavrača, po drugi strani pa ob njegovi odsotnosti ne more brez njega. Stiki z njenim očkom so redni, odnosi z bivšim skladni, tudi on ima novo partnerko, ki jo naša damica sprejema, je pa res, da se očkova punca več ukvarja z njo kot očka Torej, razmišljala sva že, da bi za mnenje pocprašala kakšnega psihologa, pa ne vem, kje naj ga sploh iščem. Hvala za vsak nasvet, idejo, mnenje. Moj dveletnik tud men ne pusti, da se ga dotaknem, če je pri mamici , ko sva sama sem pa zakon. Čisto normalno obnašanje dveletnika, tko da ni panike pomojem.
|