Anonimen
|
Pozdravljeni, že več kot 6m sem na hormonski terapiji zaradi manjkajočih O in posledično M. Moja zgodba je sledeča: Moji cikli so zelo pomešani (PCOS), dolgi itd, in ker delamo na mi je G predpisala Dabroston za sporženje M ter nato klomifen. Ker nisem reagirala na klomifen prvi cikel, sem počakala do 45 dneva cikla, naredila N test, ki je bil negativen in si sporžila M z Dabrostonom, kot dogovorjeno z G. Ko je M prišla sem zopet jemala klomifen, višjo dozo ,a učinek je bil podoben, ni bilo O, M sem si sprožila z Dabrostonom po cca 40 dnevih. Potem sem bila napotena v neplodnostno, kjer sem dobila metformin in opravila sem hormonske teste (vse pb) ter HSG. Moški vzrok izključen. Sedaj pa pride problem, in sicer sem imela prvi dan zadnje M 20.4. in ker sem v tem ciklu imela tudi HSG in nisem jemala tablet za sprožitev O, sem začela jemati Dabroston 18.dan cikla, da bi dobila M na 28.dan. Danes je 8.dan od zadnje tbl Dabrostona, M pa od nikjer. Imela sem boleče prsi, ki pa so sedaj že nazaj v "normalnem" stanju Skratka, kličem G, ki je ni in je na dopustu. Test N je bil danes zjutraj po pričakovanjih negativen, saj nisem imela O že od lanskega poletja. Ali je možno, da je moja sluznica pretanka oz se v tem času ni imela časa dovolj odebelit, da bi kljub progesteronski terapiji prišla M??? Kaj zdaj to pomeni, v katerem delu cikla sem zdaj oz ali naj smatram sedaj začetek novega cikla brez M??? Če je katera imela podobne izkušnje bi bila vesela, če bi jih delila z menoj in mi pomagala razumeti, kaj točno se dogaja sedaj.
|