Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Nosečnost in rota virus 22.12.2007 16:47:46
|
|
|
|
larisa
|
Prijateljica (je sicer v 18 tednu) je imela rota virus in je bila za 2 dni sprejeta v bolnico, za vsak slučaj... Zagotovili so ji, da rota virus nikakor ne more vplivati na , ker se nahaja v prebavilih in ne kroži po krvi. Tako da mirno.. pa čimprej se pozdravite. Lp
|
|
|
|
RE: Nosečnost in rota virus 22.12.2007 22:41:31
|
|
|
|
Pia77
|
Mislim, da nekega dokazanega vpliva rotaviroze na plod ni, je pa precej neugodno, če nosečnica ob bruhanju/driski dehidrira. Jaz sem pred 2 mesecema nekjee v 22. tednu prebolela eno čist kratkotrajno črevesno okužbo z bruhanjem in drisko; vse je bilo hitro OK, le nekaj dni mi je maternica zelo pogosto otrdevala.
|
|
|
|
RE: Nosečnost in rota virus 23.12.2007 9:09:56
|
|
|
|
tejkaz
|
Hvala, sta me malo potolažili. Zdaj sem virus dobila tudi jaz. Upam da se bo vse dobro izteklo.
|
|
RE: Nosečnost in rota virus 23.12.2007 9:40:23
|
|
|
|
šnucika
|
Jaz sem imela eno od želodčnih viroz v 34. tednu . Po celem popoldnevu in noči driske, pa še trikrat sem bruhala, sem zjutraj odšla v porodnišnico, kjer so me zadržali zaradi dehidracije. Bila sem dva dni na "flaši", intravenozno.Slabo mi je bilo še cel dan in nekajkrat sem še driskala.Potem sem zakuhala na 38.7, je bila kar panika, ampak na srečo je temperatura padla po enem dnevu infuzije.Tretji dan sem fasala še glavobol in so mi dali lekadole.Popoldan pa sem sfehtala odpust in sem se po kakšnem dnevu že pocajtala doma. Zato, če driska traja cel dan in še bruhaš...takoj k zdravniku!
|
|
RE: Nosečnost in rota virus 23.12.2007 11:51:25
|
|
|
|
Anonimen
|
Rekli so mi, da na plod nima nobenih učinkov, paziti moram da ne dehidriram, ker je potem večja verjetnost splava. Jaz driskam že od petih zjutraj, vendar veliko pijem. Počutim se pa sploh ne slabo. A bi vseeno mogla it nazaj? Če dvomiš, le pojdi :). Držim pesti, da bo vse v redu .
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?