Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Nosečnost in potovanje? 28.10.2005 20:17:30
|
|
|
|
Arwen
|
V 5.mesecu, sicer samo v Berlin, ampak sem brez problema cel dan hodila naokrog, zvečer pa se zabavala s prijatelji. Pa pa, T.
|
|
|
|
RE: Nosečnost in potovanje? 28.10.2005 20:20:52
|
|
|
|
tinaaja
|
mene tudi tole zanima, ker se moram prijaviti za eno izobrazevanje, ki je v ameriki, kjer cez dan sedis na predavanjih, zvecer imas organizirane vecerje in zabave.. koliko je nevarna taka pot,ce si na zacetku nosecnosti (ce nama slucajno rata do takrat) - cca 24 ur poti z letalom v eno smer + 1 zelo zivahen teden? ce sploh je...
|
|
|
|
RE: Nosečnost in potovanje? 28.10.2005 20:31:33
|
|
|
|
SashaB
|
Jaz sem še sedem tednov pred rokom letela, sicer samo dve urici, ampak je bilo vse ok. Mislim da imajo letalske druže različne omejitve, okoli 32 tednov. Mislim da dokler je nosečnost ok potovanje ne bi smelo biti problem. Pomembno je le, da se pozanimaš kako je z zdravstvom kakmor koli gresta (greste) - za vsak slučaj. Pa vesele počitnice
|
|
|
|
RE: Nosečnost in potovanje? 28.10.2005 21:07:01
|
|
|
|
jagoda
|
Do 30. tedna ni panike!
|
|
|
|
RE: Nosečnost in potovanje? 29.10.2005 8:54:29
|
|
|
|
Eviii
|
jst sm potovala z letalom, ko sm bla noseča 20t. pa z avtom smo nazaj pršli s švedske (cca 16 ur vožnje) 10 dni za tem. pa ni blo panike... zdej načrtujeva it spet z letalom na švedsko, ker ima tast 60 let v decembru (takrat bom noseča 28 tednov). če si že noseča, se posvetuj z g. če je vse ok, potem potovanje ni problematično. kar se pa tiče zabav v ameriki (pa tudi drugod seveda), se raje izogibaj alkoholu in dimu, še posebno, če si glih na začetku . pa seveda na hrano malo bolj pazi
|
|
RE: Nosečnost in potovanje? 29.10.2005 9:46:06
|
|
|
|
klavdijam
|
Pred nekaj leti sem v 2 mesecu nosečnosti potovala na Kubo. Ob prihodu tja sem imela 2 dni krvav izcedek, a nisem upala k zdravniku v tistih pogojih. Verjetno me je časovna razdalja in napor zdelal. Drugače pa menim, da kar veselo naokrog, če le ni kakšnih zdravstvenih ovir (mnenje osebnega ginekologa). Tokrat sem v rizični skupini in v prvih 3. mesecih nisem smela z avtom do LJ. Menim, da ravnajte po občutku in razumu ter brez nepotrebne panike.
|
|
|
|
RE: Nosečnost in potovanje? 30.10.2005 23:43:12
|
|
|
|
Suzi*
|
Ko sem bila noseča 4,5 m sem letela v Egipt in tam preživela 14 dni. Snorklala, vozila se z njihovimi avtobuski (kdor je bil tam ve, da je vožnja NORA),... edino na vožnje z motorčki nisem šla, pa na dolgo večurno potovanje z avtobusom tudi ne, ker sem prejšnji dan na ladjici telebnila na trtico. Bilo je pa vse ok.
|
|
|
|
RE: Nosečnost in potovanje? 31.10.2005 7:56:44
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem težko zanosila, pa mi je G. strogo prepovedal vsako potovanje do treh mesecev. Mi je rekel, če sem nora in če bi rada izgubila otroka. Potem pa sva šla večkrat v POrtorož (iz Murske) na dopust, vendar sva se morala obvezno vsako uro ustaviti, da sem se malo sprehodila. Pa sem zdržala. Vožnjo z vlakom pa mi je absolutno odsvetoval.
|
|
|
|
RE: Nosečnost in potovanje? 31.10.2005 8:09:59
|
|
|
|
Primoza
|
Potovanje samo po sebi ne predstavlja kakih težav, seveda pa ne smete pretiravati z napori, vključno s prenašanjem kupa prtljage. V primeru nosečnosti mora biti nosač partner, vi pa le opazovalka.
|
|
|
|
RE: Nosečnost in potovanje? 31.10.2005 8:22:50
|
|
|
|
Eviii
|
tole s prtljago se tudi strinjam. moj možek žal zadnič ni šou z mano na potovanje, ker sm šla jst k njemu. in sm se znašla tako, da sm na vlaku našla prostovoljca, ki mi je odnesu prtljago proti vratom in dol z vlaka, pa pol še enga, ki mi je dal prtljago na bus in mi jo vzel dol. na letališču pa sm kr tistega za mano v vrsti prosla, če mi lahko prtljago položi na pult. in vam povem, da so bli vsi zelo prijazni, pa čeprou moj buši še ni bil tko viden, da bi takoj razumeli, da sm noseča. vsekakor pa svetujem prtljago v obliki trolley (s kolesci), ki jo lahko vlečete za sabo po ravnem in ne predstavlja nobenega napora...
|
|
RE: Nosečnost in potovanje? 31.10.2005 12:28:06
|
|
|
|
mml
|
Če se dobro zorganiziraš potem sploh ni panike, midva sva bila čisto na začetku nosečnosti na potovanju po Bliužnjem vzhodu, tako čisto nahrbtnik varianta, res da je moj dragi nosil težje stvari in mi vedno dvignil nahrbtnik na ramena. Razen začetne slabosti je bilo vse OK, če odštejem seveda nekaj slabosti. Pred 6 tedni sem letela službeno za tedne dni še na Dunaj, kjer je bil program preko celega dneva. Tako da kakšne večje panike, če se dobro počutiš ni.
|
| Stran: [1] |
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......