|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nosečnost in očala
20.4.2005 14:51:44   
Tricia
Ker vas je tukaj največ takih, ki ste porod že dale skozi in lih take rabim, bi vam rada postavila eno vprašanje.
Sem kratkovidna in odkar sem noseča, se mi je vid poslabšal, pa mi optik ni dal nove dioptrije ker je rekel da se mi bo do poroda in po njem vid lahko še precej spremenil.
Zanima me če ima katera kakšno izkušnjo, kako je bilo z vami, se vam je vid po porodu poslabšal ali je bil spet tak kot pred nosečnostjo. Nekje sem prebrala, da če imaš močno dioptrijo da niti ne priporočajo naravnega poroda, ampak ti kar CR naredijo (menda je bilo tako z bivšo miss Mišo Novak).

Prosim za kakšno spodbudno besedo.
Hvala in LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Nosečnost in očala
20.4.2005 14:52:44   
ery
Se pridružujem temu vprašanju..Hvala Tricia, da si to vprašala..

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Nosečnost in očala
20.4.2005 14:56:53   
Dadi
Jaz sem tudi med špeglarji...sem kratkovidna. Med nosečnostjo se mi ni dioptrija nič poslabšala, pa tudi po porodu ne. Imam 5,25 pa 5,00 dioptrije in sem rodila normalno. Če je dioptrija nad 7 se mi zdi, takrat raje naredijo CR.

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Nosečnost in očala
20.4.2005 15:03:21   
Čiračara
Jaz očal še nimam, ampak se mi zdi, da na daleč vedno slabše vidim:zmeden2:...Veliko je žensk, ki se jim vid poslabša po porodu:(

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Nosečnost in očala
20.4.2005 15:07:49   
Nogavička
Jaz sem kratkovidna in se mi vid ni poslabšal ne med nosečnostjo ne po porodu. Opazila sem le, da sem imela bolj suhe oči in sem si jih morala večkrat vlažiti. Nosim pa kontaktne leče in sem jih imela v očeh tudi med porodom.

Ampak, če ti je strokovnjak to rekel, je seveda možno. Boš pa po porodu šla po nova očala.

Da pa zaradi dioptrije delajo CR pa še nisem slišala. In kakšna naj bi bila povezava?

L.p.

:rozica::rozica:

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Nosečnost in očala
20.4.2005 15:11:12   
Anonimen
Jaz sem tudi kratkovidna. Na eno oko imam -6.0, na drugo -6,5.

Med nosečnostjo mi je ginekologinja napisala napotnico za okulista, kjer so preverili, kako je z :zmeden2: (upam da ne bom mimo usekala) mrežnico (??). Ali z nečim drugim. Skratka tista okulistka je ugotovila da ni nič narobe in lahko rodim brez CR, razen, če bi se porod zelo dolgo vlekel in bi bil zelo naporen. Koliko pa je to, vama pa ne znam povedat.

Skratka rodila sem naravno.

Med nosečnostjo nisem opazila, da bi se mi kaj drastično spremenila dioptrija, le po porodu malo. Pa ne dosti. Cca 10 mesecev po porodu sem si kupila nova očala, zdaj se mi pa spet na eno oko slabša. Bi mogoče mogla dalj počakat.

(odgovor članu Tricia)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Nosečnost in očala
20.4.2005 15:20:47   
Leni72
Jaz sem že pred porodom slabo videla s starimi očali. V decembru sem si dala delat nova očala (dohodnina, pa take stvari pač). Rodili smo 10.3. in zdaj se mi na trenutke zdi, da spet prav slabo vidim.
V porodni sem bila zelo dolgo, ko sem bila pa tik pred tem, da rodim, so mi pa CR naredili (naši pupi ni blo več OK). So mi pa na pregledu za nova očala povedali, da se lahko po porodu stanje poslabša. Zdaj sem v pričakovanju, da se zadeva umiri - morda je bila samo utrujenost.

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Nosečnost in očala
20.4.2005 15:23:45   
Dadi
Pri tistih z veliko dioptrijo je med porodom, kjer je potrebno pritiskat, lahko pride do odstopa mrežnice....in posledično do slepote. Zato je to z dioptrijo pomembno.

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Nosečnost in očala
20.4.2005 15:26:17   
Anonimen
Pol sem pa imela prav. Mrežnico so mi pregledali.

(odgovor članu Tricia)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   Nosečnost in očala
20.4.2005 15:35:57   
urši*
js sem bla pri okulistu pred 14. dnevi, pa me je poslal domov in rekel, da naj pridem čez 3 mesece, češ da ostrina vida še ni vredu, zaradi poroda!!:zmeden:

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Nosečnost in očala
20.4.2005 15:36:37   
Anonimen
Čudn

(odgovor članu Tricia)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   Nosečnost in očala
20.4.2005 15:52:27   
Luni
Prvič slišim, pa 2x rodila :zmeden2:
Kratkovidna, -6 in -5, sicer nosim leče ;)

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Nosečnost in očala
20.4.2005 16:04:36   
Dadi
No k smo že glih na to temo. Mene zanima kakšne leče imate, za koliko časa itd. Jaz sem imela leče za 2 leti. Zakaj jih je potrebno potem zamenjat? Je kar velik strošek tako naenkrat dat 40 jurjev. Imela sem pa poltrde leče, še zaradi cilindra. A obstajajo kakšne za dalj časa ali pa kaj takega. za operacijo zaenkrat še nimam denarja tako da....hvala za vsa mnenja.

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Nosečnost in očala
20.4.2005 16:14:52   
borci
jaz sem tud kratkovidna, -5,75 in -6,00 in se mi med nosečnostjo in porodom ni poslabšal vid, sicer sem nekaj časa po porodu imela občutek, da mal slabše vidim ampak sem bla po treh mesci po porodu na pregledu in je blo ok. sem pa rodila z epiduralno, ker naj bi tudi EA pomagala, da se vid ne poslabša.
lp;)

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Nosečnost in očala
20.4.2005 16:18:40   
Luni
Jaz sicer zdaj že imam malo cilindra, vendar sem pri okulistu vztrajala, da mi je še vedno predpisal mehke kontaktne leče. Jaz vzamem enoletne, vendar se mi tako izsušijo, da jih moram kakšen mesec prej zamenjati. Mene že vrsto let pridejo 18.000,00 SIT in ker sem stalna stranka, dobim še 20% popust (brez reklam!!!), vsake dve leti še samoplačniški pregled (=5.000,00 SIT). Jih ne zamenjam za nobena očala. Sem se navadila na njih, nosim jih že več kot 10 let, pa nimam nobenih problemov!

:muca:

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Nosečnost in očala
20.4.2005 16:33:35   
Anonimen
Jaz imam mehke kljub cilindru. Prej sem kupovala take za dve leti. Zdaj jih imam za 1 mesec in res, če jih v približno enem mesecu ne vržem stran me vedno ko jih nosim boli glava. Cena hmmm po mojem 16 000 za pol leta. S tem, da so ene za cca 30 x uporabit, jaz jih pa bolj redko nosim, tko da jih bom imela za cca 1 leto.

(odgovor članu Tricia)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   Nosečnost in očala
20.4.2005 16:43:24   
dory
Zej ne vem kolk porod po naravni poti naredi ali skoduje ocem..jaz sem rodila s CR...ze neki casa skor slepa in hvalabogu nosecnost sama ni pustila posledic na oceh :)

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Nosečnost in očala
20.4.2005 17:00:50   
Jančika_
Še jaz - med nosečnostjo se mi je vid zelo poslabšal, potem pa po porodu spet izboljšal. Na pregled za očala sem šla januarja, pet mesecev po porodu.

Zdaj aprila pa sem šla na pregled za leče in v teh treh mesecih se mi je vid poslabšal kar za 0,5!!! Nisem mogla verjet, ker nimam ravno visoke dioptrije (-1,5 po tanovem). Zdravnica je bila tudi čisto paf in je rekla, da je to verjetno povezano s hormoni, ker sem vmes bila noseča in imela spontani splav:zmeden:.

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Nosečnost in očala
20.4.2005 17:06:39   
Mina1
Po prvi nosečnosti se mi je vid poslabšal, nosim pa leče. Očala edino doma zvečer in tako.

Sedaj na sveže po drugi nosečnosti še nisem opazila nekih sprememb. Upam, da ne bo šlo spet na slabše.

pa-pa Mina1

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   [Brisano sporočilo]
20.4.2005 17:13:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Tricia)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   Nosečnost in očala
20.4.2005 18:17:36   
African queen
Meni se med nosečnostjo vid ni skoraj nič poslabšal,imam dioptrijo -2,25 na obeh očesih,od prve nosečnosti pa do danes(je že šest let)se je poslabšal za 0,25.Nosim pa očala in včasih dnevne leče.

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Nosečnost in očala
20.4.2005 18:27:06   
Dadi
Luni kaj pa maš to za ene leče?Firmo mislim? Pa kje jih kupuješ in kje maš pregled?

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Nosečnost in očala
20.4.2005 20:34:30   
Carmen
Tricia, debelina mrežnice je odločilna pri porodu, ne velikost dioptrije. Če okulist ugotovi, da imaš mrežnico v 'normalnih' mejah,potem ni indikacije za CR, poleg tega se okulisti v zadnjem času izogibajo napotovati na CR, ampak priporočajo porod z vakuumom. Povedat pa je dobro babici, da imaš dioptrijo, da drugače vodi porod. Čisto do finala ležiš na boku, zadnjih nekaj min. pa na hrbtu - je bolje za oči. Pa oči imet zaprte, ko potiskaš.

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Nosečnost in očala
20.4.2005 21:44:14   
Anonimen
tudi jaz sem kratkovidna. imam visoko dioptrijo -7.75 in -7.5. vid se mi je po porodu poslabšal na obeh za0.5 in še mrežnica je bila malo poškodovana. imela sem napotnico za CR vendar sama tega nisem hotela, ker me je bilo strah narkoze. zdaj, ko se mi je pa vid tako še bolj poslabšal pa vidim kako sem ga mim usekala. nosim očala zdaj pa tudi že leče. meni je predlog napisal okulist, napotnico pa ginekologinja.

(odgovor članu Tricia)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   Nosečnost in očala
20.4.2005 23:22:17   
Gina
Pred prvim porodom -3

Po prvem porodu -5, pa še pojavili so se cilindri

Po drugem porodu -6 in -6,5 cilindri poslabšali

Po tretjem porodu sploh nočem k okulistu, ker ful slabo vidim, se mi je spet poslabšalo. Kakšen CR, dokler ravno ne umiraš ali živ cirkus ne zaženeš, jih tvoje oči nič ne brigajo. Za moje so vedeli, kakšno dioptrijo imam, pa otrok ni mogel ravno ven, ker je imel 2x ovito popkovino okrog vratu, pa niso nič CR delali, niti vakuma.

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?