|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nosečnost in kolo
8.5.2009 13:23:57   
mojgal
Sem v 22 tednu nosečnosti pa me zanima zakaj odsvetujejo kolesarjnje. Moj rola jaz bi ga pa rada spremljala na kolesu. Kakšni so razlogi da v nosečnosti ne smeš kolesariti, no vsaj jaz sem dobila tako informacijo
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nosečnost in kolo
8.5.2009 14:10:41   
Jančika_
Pri kolesu je kar velika možnost padca. In če potem rabiš rentgen...

Jaz si ne upam; itak kolesarim ponavadi z otrokom zadaj v sedežu, kar je precej težje kot brez in me je lani dvakrat zložilo. Tako da raje ne.

(odgovor članu mojgal)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.5.2009 14:17:29   
baby blue
kolesarjenje in rolanje odsvetujejo zarai možnosti padcem ker lahko pride do zvina in zloma kjer je potrebno slikanje - rentgen ki pa je škodljiv za otroka...

mene tudi mika da bi šla na rolarje pa se kar nazaj držim raje..

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.5.2009 14:28:23   
muca*maca
Kolesarjenje odsvetujejo predvsem zaradi padca - če je s teboj drugače vse OK.
Pa ker te lahko kdo zbije, itd...

Sama sem trenutno ze skoraj na koncu 16t in se veselo vozim s kolesom in tako tudi nameravam še v naprej, vse dokler se bom počutila sposobno za na kolo, torej bom imela reflekse, ne bom preveč okorna, ne bom imela vrtoglavice, itd...user posted image
Vozim se v službo in domov in v mesto in sploh na kolseu neznansko uživam, peš npr. ne maram hodit, avtobusi poleti pa... no, saj veste.user posted image

Po mojem skromnem mnenju je tako kot z vsem ostalim - paziti se moraš in v končni fazi si tudi malo privoščit. Saj avto te lahko zbije tudi na prehodu za pešče, ko si peš, ali pa (res upam, da ne) se zgodi prometna nersreča.... skratka, po moje se moraš sama odločiti, katere male radosti boš ohranila in živela polno in zadovoljno življenje in katerim stvarem se boš odrekla in kdaj.

Moja g. pravi, da nosečnost ni bolezen, in da naj jo uživam v polni meri user posted image
Uživaj !!!
user posted image

(odgovor članu baby blue)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.5.2009 15:37:04   
Čebel@
jaz sem si en mesec preden sem zvedela za nosečnost kupila novo kolo,peljala sem se 2x in čakam da pupa toliko zraste da jo damo v stolček in z njo kolesarit

(odgovor članu muca*maca)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.5.2009 19:32:19   
*Mojca*
Jaz sem se z biciklom vozila do 36tedna v službo. Lepo u izi in počasi, previdno in strogo po kolesarskih stezah. Zdaj pa me dejte napast kako sem bila neodgovorna user posted image

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.5.2009 21:02:10   
Taddy78
Zakaj bi bila neodgovorna...
Sem se v nosečnosti pogovarjala z enim  res dobrim G in je rekel, da nosečnica lahko dela vse, ampak ko se pa kaj zgodi, je pa prepozno...
Sama sem aktivno jahala...dobro, jahanje je sicer nekaj drugega, niso samo padci tisti ki so lahko nevarni, ampak ker sem imela slab občutek, se na konja več nisem vsedla.
Znanka je tudi skoraj do konca nosečnosti hodila v hribe, na pilates, kolesarila in ji je pač ustrezalo....

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.5.2009 21:04:20   
sxy
Mi tudi kolesarimo. Moj vozi vzadaj na kolesu našega 11m škrata, jaz pa spredaj v trebuhu 31 tednov staro še nerojeno pupiko. Vozimo se počasi in po zmožnostih in pa seveda tam kjer je malo ali nič prometa.
Jaz na kolesu uživam. Tako naredim vsaj nekaj metrov po mestu ali po parku. Saj se lažje peljem s kolesom kot pa da se sprehajam s tem že ogromnim trebuhom. Sedaj sem v 31 t. in se počutim ok in bom še kak teden, dva kolesarila!!! No dokler bo šlo!!!
Ne vem sicer kdo odsvetuje kolesarjenje, ker meni so ga svetovali, saj pripomore k kasnejšemu lažjemu porodu, saj nimaš vse zakrnelo tam spodaj ampak si vsaj malo razmigan.

When we wake up in the morning, we have two simple choices. Go back to sleep and dream, or wake up and chase those dreams.
Choice is yours...

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.5.2009 22:15:30   
cv3rklic4
Jaz sem se v prejšnji nosečnosti vozila še 3 dni čez rok, ker sem se tudi lažje vozila, kot pa hodila peš. Pri hoji mi je trebuh ves čas otrdeval, s kolesom pa je bilo super. Sem seveda kar se da pazila, samo nase se recimo še lahko zaneseš, glede na to, kako pa danes ljudje vozijo, pa se res lahko zgodi kaka nesreča - kolesarji so močno na udaru user posted image

(odgovor članu sxy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.5.2009 9:23:15   
fusia
S samim kolesarjenjem ni nič narobe, problem je če padeš. Ampak ti je zgoraj že lepo napisala muca*maca... sama se pač moraš odločiti, s čim boš tvegala in s čim ne. Čisto vsem nevarnostim se itak ne moreš izogniti. Jaz sem tudi smučala noseča in se mi HB ni nič zgodilo. Če bi se pa polomila bi se pa tolkla po glavi!

(odgovor članu cv3rklic4)
Neposredna povezava do sporočila: 10
9.5.2009 9:33:06   
Monni
Meni je ginekologinja priporočala sobno kolo, med tem ko mi je navadno kolo odsvetovala, ampak ne iz razloga, da bi bilo kaj narobe če kolesariš, temveč zaradi drugih udeležencev cestnega prometa.

Če kolesariš po kolesarskih stezah oz. po cestah kjer je zelo redek promet po moje ni nobene panike. Če pa bi se morala voziti po zelo prometnih površinah pa bi jaz raje premislila, ker z velikim trebuhom malo težje odreagiraš na kakšno nepredvidljivo situacijo, katera se lahko na kolesu zelo hitro pojavi (po mestu še na kolesarskih stezah nisi varen, ker pešci včasih hodimo kot slepe kure user posted image )

Vsaka pač naj uživa v športu, ki ji ustreza, pri tem pa naj bo čim bolj pazljiva.

(odgovor članu fusia)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.5.2009 8:56:38   
mojgal
Vsem hvala za hitre odgovore in sem vesela da ne bi bilo nič narobe če bi se kdaj pa kdaj peljala s kolesom pa še to po stezah kjer vozijo samo traktorji kolesarji in rolarji tako da velikega prometa tam ni.

Lep dan user posted image

(odgovor članu Monni)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?