Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Nosečnost - pomembni roki 25.8.2007 21:13:33
|
|
|
|
andrej77
|
Lep pozdrav.. že v naprej se opravičujem, samo res nikjer ne najdem zadovoljivih (preglednih) navodil glede rokov, v katerem je potrebno določeno stvar priglasiti, obvestiti, se javiti... tudi na strani CSD Šiška ne... Gre se pa za tole.. Žena je , 14 teden (na pregledu nuhalne svetine je blo vse O.K. ), je na bolniškem dopustu z odločbo komisije ZZZS, ima tudi že novo mnenje ginekologinje glede bolniške - priporoča bolniško do nastopa porodniškega dopusta... žena je zaposlena za nedoločen čas v zasebnem podjetju.. Zanimajo pa naju roki, do katerih je potrebno glede nosečnosti, porodniške.. (uradno) obveščati Center za socialno delo in delodajalca... no za očetovski dopust veljajo določeni roki tudi zame ... Zato me zanima, kateri so roki... ne vem... koga je potrebno kdaj obveščati, ter kako to obveščanje poteka? Kako je z njeno "plačo", sedaj ko je na bolniškem po odločbi zavoda - je potrebno koga obveščati, ali to stori zavod sam? (delodajalec je s strani komisije ZZZS obveščen o odločbi, navedli so tudi razlog, zakaj je žena na bolniški).. če se ne motim, se je potrebno najmanj 60 dni pred določenim rokom zglasiti na CSD v mestu stalnega prebivališča... a dajo potem tam vse potrebne obrazce in dokumente, ali jih morava tudi sama iskati? je potrebno storiti še kaj pred tem? Vsem hvala za odgovore LP Andrej
|
|
|
|
RE: Nosečnost - pomembni roki 25.8.2007 21:43:48
|
|
|
|
benika
|
Zato me zanima, kateri so roki... ne vem... koga je potrebno kdaj obveščati, ter kako to obveščanje poteka? Kako je z njeno "plačo", sedaj ko je na bolniškem po odločbi zavoda - je potrebno koga obveščati, ali to stori zavod sam? (delodajalec je s strani komisije ZZZS obveščen o odločbi, navedli so tudi razlog, zakaj je žena na bolniški).. Plačo ji 1. mesec bolniške izplača podjetje, naslednje mesece do porodniškega dopusta pa ZZZS. Mislim pa, da mora vsak mesec dostaviti v podjetje bolniški list. če se ne motim, se je potrebno najmanj 60 dni pred določenim rokom zglasiti na CSD v mestu stalnega prebivališča... a dajo potem tam vse potrebne obrazce in dokumente, ali jih morava tudi sama iskati? je potrebno storiti še kaj pred tem? G bo tvoji dragi cca. 60 dni pred PDP-jem dal potdilo o predvidenem PDP-ju. S tem potrdilom gresta potem na CSD v kraju stalnega prebivališča in tam potem dobita vse papirje, ki se tičejo njene porodniške, pomoči ob rojstvu otroka in papirje za očetovski dopust. Te papirje nato izpolnita in jih dostavita nazaj na CSD skupaj z vso potrebno papirologijo (izpiski plač in podobno). Ne pozabita čimprej oddat papirja za paket ob rojstvu (oddajta vsaj do 15. v mesecu en mesec pred nastopom porodniške).Papirje za očetovsi dopust boš oddal na CSD lahko že dan ali dva po rojstvu otroka, saj v porodnišnici dobiš potrdilo,da je otrok rojen. Nikar se ne pozabita pozanimat na občini, če dajo kakšen prispevek za otrokovo rojstvo. V Kranju ta prispevek znaša okol 100€, 1€ gor al dol. To bo po moje kar vse. Vsem hvala za odgovore LP Andrej
|
|
|
|
RE: Nosečnost - pomembni roki 25.8.2007 22:13:12
|
|
|
|
andrej77
|
IZVIRNO SPOROČILO: katja Nikar se ne pozabita pozanimat na občini, če dajo kakšen prispevek za otrokovo rojstvo. V Kranju ta prispevek znaša okol 100€, 1€ gor al dol. katja hvala... pri nas v Ljubljani Janković ne da nič, ker bo vse porabil za svoje veleprojekte... razen če se bova do takrat že preselila (upam), pa da bo 2nova" občina kaj dala...
|
|
|
|
RE: Nosečnost - pomembni roki 25.8.2007 23:33:12
|
|
|
|
dulcinea
|
Andrej, kar se tiče na občinski prispevek, bosta verjetno v občini, kamor si mi rekel, da se nameravata preselit, dobila neko miloščino. Je pa boljše kot nič pri Jankoviču. Aja, pa še to. Sem zelo vesela, da je blo na NS vse OK in držim pestke za enga fejst marca.
----------------------------------------------------------------- Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.
|
|
|
|
RE: Nosečnost - pomembni roki 26.8.2007 10:12:06
|
|
|
|
benika
|
Viš Andrej, sem vedla, da bom nekaj pozabila; papirje, ki jih je potrebno odnest na CSD si lahko potegneta iz interneta in si tako prihranita eno pot na CSD. http://www.mddsz.gov.si/si/obrazci/
|
|
|
|
RE: Nosečnost - pomembni roki 26.8.2007 22:05:35
|
|
|
|
andrej77
|
IZVIRNO SPOROČILO: dulcinea Andrej, kar se tiče na občinski prispevek, bosta verjetno v občini, kamor si mi rekel, da se nameravata preselit, dobila neko miloščino. Je pa boljše kot nič pri Jankoviču. Aja, pa še to. Sem zelo vesela, da je blo na NS vse OK in držim pestke za enga fejst marca. ja, bom "tvojega" in upam da "bodočega mojega" župana kr za rokav potegnu na cesti in ga pobaral o tem, ker ga itak dostikrat vidim ... matr sem pomembn, a ne? ne, sej drugač je, kokr sem se do sedaj videl, kr , kako naj rečem... zgovoren hvala za želje... verjemi, da tud jst držim (pa ne samo) pesti d tokrat rata nekej off topic... a si bla dones doma? sema mal strašil po tvojem kraju... me niso bli preveč veseli
< Sporočilo je popravil andrej77 -- 26.8.2007 22:10:18 >
|
|
|
|
RE: Nosečnost - pomembni roki 26.8.2007 22:10:53
|
|
|
|
andrej77
|
IZVIRNO SPOROČILO: katja Viš Andrej, sem vedla, da bom nekaj pozabila; papirje, ki jih je potrebno odnest na CSD si lahko potegneta iz interneta in si tako prihranita eno pot na CSD. http://www.mddsz.gov.si/si/obrazci/ vem za te povezave, vseeno hvala... sam so stvari, ki me še zanimajo in jih je najbolš zvedet osebno, da lahko še kakšno podvprašanje postavim...ker sem bolj firbčne sorte, pa m zanima še kaj več, kot samo obrazci.. verjetno pa se bom enkrat v kratkem kar oglasil na CSD v kraju kjer delam, baje d so tam ful prijazne uslužbenke, ki rade pomagajo..tako mi je vsaj rekel sodelavec, ki je vse urejal pri njih-ker je pač njegova gospa iz tiste občine
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?