|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nosečnost
26.9.2005 10:03:55   
Vera*
Najprej naj napišem,da nisem vedela ali naj pišem kot anomimna oseba,pa sem se odločila da ne bom.Upam da me ne boste obsojale.Torwej:sem 14 dni noseča.Zelo sem bila vesela ko sem izvedela.Ampak nastal je en velik problem.1.9. swem nastopila novo službo.Sem zelo zadovoljna,plačo imam lepo,skratka popolno službo.Delam pri privatniku.Podpisala sem pogodbo za 3 mesece,potem pa jo bom za redno.Strah me je kako bo če povem da sem noseča.Strah me je da me bojo dali dol.Ker sem se pri Roku preživljala z starševskimi dodatki,vem kako je to....Sem totalno zmedena.V sredo imam prvi pregled in do tačas imam čas za premislek.Prosim dajte mi kakšen nasvet kaj naj storim.Pa prosim brez obsojanja,ker mi je že tako dovolj hudo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nosečnost
26.9.2005 10:19:00   
muki1
Tako med vrsticami prebrano, sem ugotovila, da razmišljaš o splavu. Privatnik, ki daje lepe plače, je po mojem mnenju pošten delodajalec, s katerim se odkrito pomeni, kaj ti leži na duši. Če si noseča, pa bo vse poteklao brez zapletov, lahko delaš še sedem mesecev. Lahko si skrajšaš porodniško, vmes kaj postoriš doma, če je tak tip dela, da lahko delaš doma. Vsakemu normalnemu človeku, bo jasno, da nisi zanosila nalašč, se dogaja vsak dan. Če se boš le odločila, da boš otroka obdržala, ti ne bo žal, pa kakorkoli se bodo zadeve obrnile. Če že imaš enega otroka in veš, kako čudovito je biti mamica, pa se bi odločila za splav, si tega nikoli ne boš odpustila. Vsak mesec ko boš dobila plačo, se boš spomnila za kakšno ceno. Upam, da te nisem užalila, saj te res ne obsojam, imamo pravico se odločati o rojstvu otroka ali prekinitvi nosečnosti. Hočeš mnenja, moje je takšno.
Drži se, pa sporoči nam, kako se bodo zadeve odvijale.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Vera*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.9.2005 10:28:11   
mia-2
Hoj Vera čestitam!Zdej bo pa mel Rok družbo a ne?Upam da ne bo tako ljubosumen kot takrat ko smo bli mi pri vas na obisku?(sej ves kdo sem ne?).Glede službe ti pa ne vem nič povedat ker nimam teh izkušenj.Zakaj te je pa sploh vzel v službo-mislim zato a je mel krizo in mu je nujno kdo manjkal al kaj.Ker takrat bi znal bit problem.Pa sej nimaš rizične in boš lohk dolg delala-pol ko boš šla v porodniško pa mogoče ne bo tolk nujno rabu koga.Ne vem!Ampak se bo vse zrihtalo boš vidla!Ne obremenjuj se zdej s tem raje uživaj v nosečnosti!!!

(odgovor članu Vera*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.9.2005 10:30:43   
CatJa
Vera, če si otroka res želiš, v kar ne dvomim, ga obdrži! Poglej, nikjer ne piše, da ti bo delodajalec čez 3 mesece 100% podaljšal oz. dal za nedoločen čas. V vsakem primeru si lahko v negotovosti. Raje si ne predstavljaj, kaj bi bilo čez tri mesece, če se otroku odrečeš, delodajalec pa ........

Držim pesti, da se ti vse dobro izide! user posted image

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Vera*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.9.2005 10:33:37   
livia
Jaz mu ne bi povedala, dokler mi ne da pogodbe za nedoločen čas. Ali pa bi se z njim pogovorila iskreno. Presodit moreš sama, ker ga (delodajalca) bolje poznaš od vseh nas.
Če razmišljaš o splavu te ne obsojam, morem pa rečt, da te tudi razumem ne povsem. Jaz se namreč nikoli ne bi odpovedala družinski sreči, zavoljo službe, dobre plače,...
Upam, da se bo vse uredilo v tvoje dobro.

(odgovor članu mia-2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.9.2005 10:37:47   
mojamura
jaz se povsem strinjam z livio...pazi nase in drži se svojih ''nepisanih naačel''

(odgovor članu Vera*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.9.2005 10:38:44   
sania
Naj ti povem moj primer. Ko sem zanosila se mi je zdela nosečnost nekaj samoumevnega, nekaj kar doleti vsakogar ko si to pač zaželi. Vendar ko sem imela ss sem spoznala, koliko mi otročiček dejansko pomeni, da bi življenje izgubilo svoj smisel če ga nebi mogla imeti. Zato postavljam otročička na prvo mesto. Potem je tukaj še občutek, ki te bo spremljal cel življenje, da si nekomu odvzela življenje- iz lastnih izkušenj ti povem, da te abrazija psihično zelo podere, vsaj mene je pa čeprav je bil takrat otroček v meni že mrtev, ne vem kako bi se pa počutila če bi vedela da je živ - verjetno še stokrat huje. Jaz te ne obsojam, to je tvoja svobodna odločitev, ampak ali je vrednouser posted image  Veš koliko je še služb, ta ni ne prva in ne zadnja...
Še enkrat, ne obsojam te odloči se po svoji vesti, jaz sem ti povedala le kako jaz gledam na to.

Lp

(odgovor članu Vera*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.9.2005 10:55:31   
Anonimen
Vera* sedaj ti bom svetovala iz lastne izkušnje: sicer sem bila že nekaj časa zaposlena, samo sem imela vseeno problem s službo - nisem vedela kako bo za naprej in iz čisto drugih razlogov mi niso podaljšali pogodbe, ker sem vse to že slutila, sem se pobrala na bolniško, potem na bolniško preko ZZZS-ja(za manj kot en mesec), potem na porodniško - na srečo pri denarju nisem bila prikrajšana. V času porodniške sem pošiljala prošnje, na srečo sem jo dobila še pred uradnim zaključkom porodniške, tako da se je vse srečno izteklo. Mene je fulll skrbelo, a na splav nisem hotela misliti, ker se predobro poznam in bi se potem ves čas jokala.
Jaz bi se na tvojem mestu usedla, globoko zajela zrak, se pogovorila s partnerjem, vprašala kakšno sodelavko(ki že dlje časa dela v podjetju in ima tudi sama otroke) kako delodajalec gleda na te stvari - pa ne ji povedat direkt, potem pa ko bi sepri sebi res odločila, bi šla do šefa in mu pošteno povedala da sem noseča.
Upam da sem ti kaj pomagala, te nikakor ne obsojam, se strinjam z Muki!
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu muki1)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
26.9.2005 10:59:04   
KIRA
hm... ker se gre za službo - jaz bi kakor dolgo bi mogla, zadržala zase. pač poveš, da še nisi bila na pregledu in da nisi sigurna, če bi že kdo vprašal.
meni osebno se zdi milo povedano "nesramno" od delodajalcev, da postavljajo nosečke na cesto, ali pa jih niti ne vzamejo. po mojem je to diskriminacija, kaj bi se pa dalo nardit proti temu, pa ne vem. po zakonu so nsoečnice sier zaščitene, ampak to velja bolj za delo za nedoločen čas. če se ti pa izteče pogodba, si pa pol pred problemom, ker se moraš prijavljat na zavod, pa na CSD...
uapm, da se bo zate čim boj eizteklo!

Lp

(odgovor članu Vera*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Nosečnost
26.9.2005 11:26:03   
Eviii
čaw...
zdej pa še moj primer. stara sem 32 let. z možem sva se po dveh letih letos junija poročila. do sedaj sem na prvo mesto postavljala službo in kariero. zaposlena sem v akademski sferi in moje želje so bile postati profesorica na faksu in znanstveno raziskovati svoje področje. temu je bilo podrejeno celo moje življenje. mislila sem, da bom začetek letošnjega leta končno doktorirala in da bova s fantom (sedanjim možem) začela delati na otroku. pa so se mi sanje o doktoratu nekako razblinile, saj sem naletela na težave. izgubila sem tudi službo, saj mi je delodajalec rekel, da brez doktorata nimam tam kaj počet. dokaj kmalu sem dobila novo službo. poroka mi je prinesla svetlo luč v življenju. spoznala sem, da služba in kariera nista vse. malo po poroki sem ugotovila, da sem noseča. takrat pa se mi je svet obrnil na glavo. cele dneve razmišljam samo o dojenčku in sem najsrečnejši človek na svetu!!! kot tebe sem se tudi sama začela sekirat, kaj bo z novo službo. odgovor mojega delodajalca je bil naslednji: "ja, se pač zgodi. zaradi tega te ne bomo nagnali na cesto. mi smo te zaposlili z namenom, da boš z nami delala dolgo časa." trenutno se pogovarjam o podaljšanju pogodbe. moja porodniška jih prav nič ne moti. pomagajo mi na vsakem koraku. ko imam preglede, mi sploh ne težijo. drugače imam pa službo, kjer veliko dela opravljam doma, tako da smo se domenili, da bom tudi v času dopusta in porodniške kdaj priskočila na pomoč, ko me bodo potrebovali.
povedati ti želim naslednje: ne se prerano odločit. tudi delodajalci so ljudje in razumejo naše stiske. če pa jih ne razumejo, te nikoli ne bodo razumeli. v tem primeru je bolje, da si poiščeš drugo službo po teh treh mesecih. in še nekaj: ne stori nekaj, kar boš celo življenje obtoževala. splavi na puncah puščajo posledice, tudi fizične... in kaj, če ne boš mogla več zanositi? je to vredno službe?
želim ti vse najlepše in upam, da se bomo kmalu spet brale in razpravljale, kako nam rastejo trebuhi :)

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu Vera*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
26.9.2005 12:12:18   
Jančika_
Vera, kar čutim tvojo stisko. Vem, da si otroka želiš in prepričana sem, da nobena služba ni vredna, da bi se mu zato odpovedala. Če je delodajalec res pošten, te bo obdržal kljub nosečnosti, če pa ni, te lahko pošlje na cesto kadar se mu zljubi, tudi če ne bi bila noseča.

V teh treh mesecih se ti bo trebušček verjetno že poznal in ga ne boš mogla skriti. Jaz sem vsekakor za odkrit pogovor. Če je dober človek, stopi k njemu z vsemi svojimi pomisleki. Upam, da se bo vse razrešilo tebi v prid. Kakorkoli se boš odločila, srečno!

(odgovor članu Vera*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
26.9.2005 23:34:02   
Vera*
Hvala vsem za vaše odgovore.Cenim vsakega posebej tudi zato,ker ste mi odgovorile pošteno,brez ovinkarjenja.Take ste mi všeč.No danes sem mu povedala,pa na žalost ni pokazal preveč razumevanja na nastalo situacijo.Kot bi rekla moja stara mama:hovdre kot hovdre.Danes sem že jokala,pa ga v mislih nekam pošiljala,pa......Sej ne vem.Danes je še ena noč,ki jo bom "preštudirala".Jaz upam da da bo zmagalo moje srce,ki si močno želi to malo bitjece.Počutim se grdo in umazano že zato,ko samo pomislim na splav ampak....Hudo mi je samo to,ker sem že enkrat živela od teh malih prejemkov in vem kako je to....Srce se mi trga....Hvala..Vam sporočim kakorkoli se bom odločila.Čeprav vas ne poznam vas imam vse rada...

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Nosečnost
27.9.2005 10:04:08   
Eviii
draga moja, korajža velja!!! ne pustit nekomu, da bi ti razblinil sanje, ki lahko kmalu postanejo resničnost. ljubezen in dobra volja premagata vse!!! služb je miljon naokoli. pa tudi denar ni edina ovira. sej vama lahko pomagajo starši, zato jih imamo... pa poglej še z druge strani. ta delodajalec ti verjetno itak ne bo podaljšal pogodbe. zakaj? ker je spoznal, da imaš namen prej ali slej zanosit. ali je vredno? sedaj pridno oddelaj te tri mesece, vmes pa išči službo, v kateri te bodo spoštovali. enkrat v življenju začni spoštovati sebe in ne dovolit drugim, da ti krojijo življenje!
srečno!!!

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu Vera*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
27.9.2005 12:32:22   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Eviii

draga moja, korajža velja!!! ne pustit nekomu, da bi ti razblinil sanje, ki lahko kmalu postanejo resničnost. ljubezen in dobra volja premagata vse!!!

Vera* le pogumno v nov dan user posted image

(odgovor članu Eviii)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?