|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nosečnost-visok pritisk in utrip, kg....
12.2.2007 13:53:08   
Anonimen
Pozdravljene!

Že dolgo "delamo" na user posted image  in ni bilo nič.
Ta mesec pa so mi na pregledu ugotovili zelo povišan pritisk (pribl. 150/90) in visok srčni utrip (85-95!). Ob tem imam še preveč kg(cca.30), kar tudi ni najboljše zame. Imam tudi probleme z ščitnico oz. hormonskim ravnovesjem.

Na vseh prejšnjih pregledih pritisk ni bil zaskrbljujoč. Mi je pa več zdravnikov reklo, da sicer lahko poskušava zanosit, samo da bo zelo težko oz. nemogoče zaradi hormonskih težav, oz. dokler jih ne spravimo v red.

Tako da smo se odločili da za nekaj časa prekinemo načrte o nosečnosti, da spravim svoje zdravje v red.

No in sedaj mi zamuja menstruacija. Sem čisto v šoku, ker imam drugače res redno. Me je strah delat test in si kar govorim da bo prišla.
user posted image  je sicer zelo zaželjen, samo resno me skrbi kako moje zdravstvene težave vplivajo na user posted image  in user posted image .
Danes sem se že dvakrat user posted image .

A je tu kakšna, ki je tudi imela probleme z pritiskom v nosečnosti oz. že pred njo in je bilo vse v redu? Oz. kakšne težave ste imele v user posted image ?

V bistvu sem čisto zmedena. Zelo si želiva user posted image  in sva dolge mesece čakala user posted image , sedaj pa vidim možnost da sem user posted image  in me je čisto šokiralo. Se mi porajajo taka vprašanja in ne čutim nobenega veselja samo skrb.user posted image

Jutri zjutraj naredim test, da vidim na čem sem. K zdravniku sem pa naročena konec tedna.

V bistvu sem se morala samo izpovedat. Hvala ker ste me brale.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nosečnost-visok pritisk in utrip, kg....
12.2.2007 14:13:26   
Anonimen
Sama imam tudi visok krvni tlak.Sem zdravnika vprašala o tem in je rekel,da obstajajo zdravila za visok pritisk v nosečnosti,vendar se jih, če je le možno izogibajo.Poskusi s prehrano,čim manj soli in mastnega.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
12.2.2007 15:11:19   
ronja
Joj, piška, če je user posted image zaželjen, se nič ne sekiraj, nimaš kaj user posted image , vse se bo spravilo v red, boš videla! Da te malo potolažim: jaz sem bila totalno fit pred user posted image , športala sem ko utrgana, ker so pač rolerji moj prevoz (no, zdaj neuser posted image ) na delo, torej dobrih 9 km na dan, plavala sem veliko (to še vedno), 3-4x na teden po 2 km, jeva zdravo, ker imava oba rada sadje in zelenjavo, pritisk sem imela čisto nizek od zmeraj, nobenih hormonskh motenj, nič nič narobe. Potem pa sem user posted image in nekaj časa mi je bilo slabo, potem pa se je samo zvrnilo, en kup viroz, še v bolnici sem bila vmes, shujšala sem pod mejo normale... Pa z user posted image zaenkrat zgleda vse ok. tak da bo že! če si zanosila, se veseli! Če bi bilo res riskantno, bi ti zdravniki itak prepovedali zanosit. Pa če je kaj ornk narobe v zgonji nosečnosti se plod navadno ne obdrži.

Dosti jih ima probleme s pritiskom tudi v user posted image , nekatere na dol in skup padamo, druge na gor... Verjamem, da te je strah, ampak rodilo je dosti žensk, ki imajo zvišan pritisk. malo pazi, kaj ješ, da ne preveč mastno in slano če imaš že tako težave s težo. Ostalo bo p aže! Glavno, da se mata rada in imata rada user posted image !

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.2.2007 17:42:14   
mulan
pozdravljena, anonimna!

Praviš, da te skrbi ZELO povišan krvni tlak - 150/90. Optimalen krvni tlak znaša do 120/80, normalno je pa do 140/90 - to, kar imaš ti, se reče blago povišan tlak in ti ni potrebno pretirano skrbeti za to, hitro in učinkovito  pa ga lahko uravnaš - znižaš z rednim zmernim gibanjem minimalno 30 minut dnevno, na primer s sprehodom, kolesarjenjem... Ni ti potrebno garati kot konj, pomembno pa je, da se spotiš pri tej rekreaciji. Pazi na prehrano, manj soli, manj maščob, še posebej živalskih, manj sladkorja, prenehaj kaditi in piti (če popiješ več kot npr. 1 dl vina ali 2 dl piva na dan. Pa izogibaj se pretiranemu stresu - že sprehod je lahko dovolj, da ga zmanjšaš na tiste optimalne ali normalne vrednosti. Zdravil za povišan tlak je cel kup, ni pa idealnega, imajo stranske učinke bolj ali manj izražene in vplivajo na kakovost življenja, če drugače ne, že s tem, da jih moraš jemati - in ti jih ni treba, ker lahko že sama narediš vse z bolj zdravim načinom življenja. Vprašaj svojega zdravnika tudi za kakšno brošurico o krvnem tlaku, jih imajo cel kup o najrazličnejših boleznih.

Vrednosti tlaka, ki jih imaš ti, niso zelo visoke - močno povišan tlak pomeni vrednosti tudi preko 200/100. Malo imaš res povišan srčni utrip, a ga s prej omenjenimi ukrepi (prehrana, gibanje, manj stresa...) lahko mimogrede uravnaš.

In če imaš težave s ščitnico, naj te tvoj osebni zdravnikm napoti k endokrinologu, da ugotovi, kaj je narobe in če so potrebni kakšni ukrepi, še posebej glede na to, da si želiš user posted image . In ne delaj si skrbi vnaprej, ker se na koncu vselej izkaže, da skrbiš totalno brez veze.

Lepo se imej.
mulan

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.2.2007 18:11:40   
*marjetica*
Jaz imam pa nizkega!
Upam, da se mi bo kaj zvišal, ko bom nosečka!

(odgovor članu mulan)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.2.2007 20:25:55   
bt08
Ja jaz sem mela skoz visokega od prvega dne nosečnosti.Prej sem ga tudi imela,pa nikoli ni bilo ne vem kakega pompa okoli mojega pritiska.Vedno ko sem šla na pregled se mi je pa še povišal,tako da od  4 meseca nosečnosti sem bila skoraj vsak mesec po en teden na gineku in počivala,ampak takoj ko sem se ulegla mi je mal padel dol tm na 130/70,drugače sem ga pa mela tudi 160/90 ali malo manj.Doma samo delno povišan,ko sem videla svojo ginekologinjo se mi je pa povišal,tako kot v risankah ko se kadi ven.
Na dan poroda ko sem prispela v porodnišnico mi CTG ni kazal popadkov,jaz pa nore popadke,(tudi jaz imam preveč kg,in to je največja zasluga za povišan pritisk,ali pa če je v familiji že ).pritisk mi je narasel na 210/110 in sledilo je kar mi je bilo najbolj strah,carski rez.Ampak anonimen če tebe to čaka,ti povem, da brez panike,to ni sploh nič takega.Rodila sem na nedeljo,v torek sem že šetala po hodniku,v sredo po stopnicah.tko da bolelo ni nič,samo mal se moraš pazit da ne vziguješ pretežkih stvari.Kar se tiče CR ni noben bav-bav,edino kar je ne dobiš takoj svojeka pikca v naročje ampak šele po 2 dneh da je 24 ur pri tebi,ampak si tako ali tako utrujena,da bolj počivaš.
Želim ti čimprejšne ukrevanje in ne jej slano,veliko zelenjave,česen pomaga na solati in kjer koli,kis jabolčni pomaga,aja pa ne jest iz vrečk juhe in podobno,pa čim manj sladkega.DRŽIM PESTI!!!!user posted image

6.3.2005 prijokal moj sonček Ožbej!

100 ljudi in 100 različnih pogledov!

(odgovor članu *marjetica*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.3.2007 12:50:52   
ALEJINAD
Tale tema mi pa pride prav, ker sem tudi jaz na temu, da bi bila nosečka, vendar me je strah, ker imam preveč kg (okoli 25). user posted image   V 1. in 2. nosečnosti nisem imela zaradi teže nobenih težav s pritiskom (zanosila pri 23. in 25. letih), edino v 2. nosečnosti nekoliko povišan (150/100) - sem jela samo bolj neslane jedi. Tudi na bolniški nisem bila niti en dan ne prvič ne drugič. Sem imela res srečo, počutje je bilo pa ko grom.  Sem pa tudi zanosila s preveč kilami  (prvič 10 preveč, drugič 20 preveč). Zdaj pri 34. pa si spet želim dojenčka, ampak oklevam ravno zaradi kil.

Draga anonimna, če si slučajno noseča, se ne boj, bodo te že poštimal. Boš pač še bolj pazila nase.
Jaz pa tud upam, da se čimprej prforčkam v klub nosečih, pa tud če je preveč kil.

Ne boj se in bodi pogumna!!user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.3.2007 15:09:34   
Anonimen
Alejinad, če te "žrejo" le odvečni kg, ni panike. Mogoče boš malo težje zanosila, ni pa nujno in bo uspelo iz prve. Le pazit boš morala, da se med nosečnostjo ne boš preveč zredila.

Glede visokega pritiska - odsvetujejo gazirane pijače, čimmanj soli oz. nič soli, nič kruha,... Meni je tako svetovala moja G zaradi zatekanja, je pa rekla da je isto pri povišanem pritisku.

Lp

(odgovor članu ALEJINAD)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
29.5.2009 16:22:43   
kati07
Hoj, mene pa tut ful skrbi, predvsem zato, ker sem komaj v 22 tednu. Pa me je strah, če bi lahko povišan pritisk kaj groznega pomenil za mojega otročka in zame, ki se ga tok veselim! Prosim za kakšno mnenje ... Ginekolog me je namreč res prestrašil.

imam sicer že od vedno višjega, ampak zdaj se mi pa zdi, da mi vedno še naraste pri ginekologu ...

hvala za tolažilne besede, saj sem danes res preč ...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?