|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nosečniška sladkorna in porod?
7.7.2007 12:26:15   
bodoča
Meni so odkrili nosečniško sladkorno in si moram dajati 1x na dan inzulin. Na pregledu mi je G rekel, da takim nosečnicam porod sprožijo tam okoli 38 tedna in ker sem bila tako presenečena nad novico, sem ga pozabila vprašat (kura jaz user posted image ) kako to poteka.

Torej, če katera ve kako ravnajo v takih primerih bi prosila, če mi malo napiše. A to moraš it prej že v bolnico ležat in ti pol tam dajo umetne popadke, al kaj pač že? Al ti dajo en datum in ti prideš, dajo umetne in greš rodit? user posted image

Prosim razsvetlite  me malo, ker mi sploh ni jasno. user posted image Hvala.

mojeustvarjanje
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nosečniška sladkorna in porod?
7.7.2007 13:08:42   
Nikastik
Kolk velik sladkor pa imaš, da ti je potreben inzulin? Men so prvič tud odkrili sladkorno in sem v 38.tednu imela carski rez, pa čeprav je bila tamala težka 3100g in velika 49 cm.

(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.7.2007 14:35:46   
bodoča
IZVIRNO SPOROČILO: Nikastik

Kolk velik sladkor pa imaš, da ti je potreben inzulin?

Preden, da sem dobila inzulin, so me dali na dieto, ki sem se je res držala, ker za user posted image  je vredno vse in sem imela kljub dieti sladkor po zajtrku vedno v višavah: od 7,3 do 10,6 (lahko ga imam pa max 6,2 -3). Tako, da si moram zdaj zjutraj dajat izulin user posted image .
Pa sem mislila, da se bom izognila tej noseč. sladkorni, pri kilah sem se ful pazila in jih imam zdaj + 6 KG, sem pa 31t 3d noseča. Zgleda, da res tolk vpliva, ko imamo v družini sladkorno.

A tebi so kar iz prve carski rez naredili, al ste prej poskušali z umetnimi popadki normalno rodit?

mojeustvarjanje

(odgovor članu Nikastik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.7.2007 17:38:48   
Nikastik
Naredili so mi ogtt test in ugotovili, da imam sladkorno. Merim si ga 8xdnevno in na tešč imam 3,9 po kosilu pa max.6,7 in moja zdravnica že od prejšnjega tedna sanja samo o inzulinu. Tako da so tvoje vrednosti res visoke. Tud mi mamo v družini sladkorno in od prvega dneva nosečnosti se pazim da je ne dobim, pa sem jo. Glede poroda imam tudi tokrat predviden carski rez in tud prvič me niso kej dost matral, ker sem bila mesec in pol pred porodom v bolnici zarad sladkorne in zatekanja. 

(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.7.2007 19:26:28   
digi
Oglasita se na temi diabetes in nosečnost, tam smo sicer večinoma punce s normalno- pod narekovaji -  sladkorno, vendar se najdejo tudi takšne, ki so zbolele za gastracijsko varianto... No jaz imam inzulinsko črplako in če vaju pomirim, to ni ničuser posted image . Ko so mi odkrioli sladkorno sem imela na tešče 19, ampak toi ni merilo, sem imela pa čez nosečnost HbAc1 od 4,6 do 5,1.... No, v glavnem glede prooda- ne daš si inzulina oz. če maš črpalko te odklopšijo, vmes si prekontroliraš sladkor, če ni vredu ti po infuziji spustijo kaj za znižat, če ne ap nič.... In to je to, vsaj pri meni ni bilo nič kaj drugega....

LP

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu Nikastik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.7.2007 15:03:27   
MissLady
Tudi jaz imam sladkorno. Zdravnica je rekla, da če bo vse normalno grem v 38t v porodnišnico. Potem pa se oni odločijo ali bodo čakali na naravne popadke ali ti bodo dali umetne. Odvisno od situacije. 

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.3.2009 10:13:25   
veronikab
Živijo!

Tudi sama imam nosečniško sladkorno, ki jo trenutno poskušam uravnavati z dieto.

Me pa zanima glede poroda - a to kar apriori sprožijo 2 tedna pred rokom oz. kako to vse poteka.

Če bi mi katre lahko povedala kaj več, bi ji bila zelo hvaležna.

Trenutno sem v 34. tednu, sladkor je pa povišan le zjutraj.

LP,

Veronikab

(odgovor članu MissLady)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?