|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Noseča 32t odprta 1cm
19.5.2008 18:25:00   
pety78
Danes sem imela pregled pri moji G. Odprta sem 1cm. Dobila sem injekcijo za razvoj otrokovih pljučk, jutri moram še po drugo. Strogo moram tudi mirovati.

Zanima me, če je imela katera podoben primer in kako se je končalo?

Pa še nekaj. Namen imam iti roditi v Kranj, ker sem iz Tržiča. Kaj predlagate v primeru prezgodnjega poroda? Naj se raje napotim kar v LJ, kjer sem tudi rodila prvega otroka?

Za kakršnokoli informacijo bom res hvaležna.

LP, Petra

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Noseča 32t odprta 1cm
19.5.2008 18:33:09   
Anonimen
In zakaj si dobila inekcijo za pljučauser posted image user posted image jaz sem bila odprta 3 cm,v 36 tednu že 5 cm itd. čeprav je mv odprt mali,mislim da ni neke krize.najboljše je,da greš v najbližjo porodnišnico, ker ko se začne  saj ne veš če prideš pravočasno

(odgovor članu pety78)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
19.5.2008 18:35:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pety78)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
19.5.2008 18:40:44   
Anonimen
Strogo moram tudi mirovati.

Le miruj :).

Takega primera nisem imela, ga pa poznam, tudi na Gorenjskem, ce kaj steje...user posted image . Koncalo se je dobro, z zdravim otrok in rojstvom okrog PDP v kranjski porodnisnici.

(odgovor članu pety78)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
19.5.2008 18:45:06   
pety78

IZVIRNO SPOROČILO: zimska

Odprta sem 1cm.

kako to G vidi? UZ? vaginalni pregled?

Na vsake 4 tedne ko imam pregled mi G zmeri dolžino materničnega vratu, torej vaginalni UZ, ker sem imela lani maja klasično konizacijo.

Mogoče mi je dala injekcijo zato, ker imam že kar nekaj časa preveč plodovnice, testi za sladkorno so bili ok, lahko pa se otroku zaradi tega kasneje razvijejo organi...user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
19.5.2008 18:56:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pety78)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
20.5.2008 8:33:37   
Kaku
Tudi jaz sem v takšni situaciji, sicer nisem odprta, ampak se mi je mv močno skrajšal. V trdo ležim že več kot 1 mesec, prejšnji teden dobila tudi injekcije za razvoj pljučk, in čakam, da čimdlje pridemo. Za razliko od tebe sem pa šele dobrih 28 t noseča user posted image , pri 32 t pa za otroka praktično ni več nevarnosti. Meni so razložili, da če se bo prej začelo, me bodo iz naše bolnice v rešilcu odpeljali v Lj, ker je tako za otroka najbolje. Le če te prehiti, rodiš, pa potem samo otroka odpeljejo v Lj. Sama se pa jaz definitivno ne bi kar v lj odpeljala, je zame predaleč.
Ležati in še ležati, ker to res pomaga. Je pa zoprno, sploh če imaš doma še enga otročka, kar ga tudi jaz imam.
Srečno!

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.5.2008 8:39:17   
mika
Pety, moja sestrična je bila dva meseca pred porodom odprta 2cm. šla je tudi na morje, ampak se  ni smela kopat, verjetno zaradi kakšnega infekta.
Rodila je točno na dan PDP.

vse bo dobrouser posted image user posted image

(odgovor članu Kaku)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.5.2008 18:39:17   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Pa še nekaj. Namen imam iti roditi v Kranj, ker sem iz Tržiča. Kaj predlagate v primeru prezgodnjega poroda? Naj se raje napotim kar v LJ, kjer sem tudi rodila prvega otroka?

Za kakršnokoli informacijo bom res hvaležna.

LP, Petra

Po moje je res bolje iti v Lj. Tam so le strokovnjaki na kupu. In če je treba, itak pol sami pošljejo v Lj.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.5.2008 9:08:20   
**Petra**
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

In zakaj si dobila inekcijo za pljučauser posted image user posted image jaz sem bila odprta 3 cm,v 36 tednu že 5 cm itd. čeprav je mv odprt mali,mislim da ni neke krize.najboljše je,da greš v najbližjo porodnišnico, ker ko se začne  saj ne veš če prideš pravočasno

To injekcijo dajo iz preventive, če bi se slučajno zgodilo, da bi se otrok rodil prezgodaj (pred 34. tednom), ko še pljučka niso povsem razvita ter da bi se ob morebitnem porodu začela razvijati.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.5.2008 9:26:39   
evica23
Pozdravljena, tudi sama sem imela podoben primer. V 31t sem bila odprta 2 cm in sem dobila inekcije za plučka, z razliko da sem jaz morala ležati v porodnišnici. Tam sem ležala 14 dni, potem pa še doma do dopolnjenega 36 tedna. Potem nisem več počivala. Rodila pa sem potem en dan pred rokom. Nekje sem zasledila, da največ žensk rodi okoli 31t 40%. Svetujem ti da res počivaš, in donosiš do roka, maš potem vse bolj mirno.

Lep pozdrav

(odgovor članu **Petra**)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.5.2008 10:45:07   
muška
Jaz sem bila v 30 tednu odprta za 2 cm, plus tega da sem imela tudi popadke na 3 min, ki so prišli iz nenada. V bolnici sem dobila tudi to inj. za dozorevanje pljučk za vsak slučaj in za ustavljali so mi popadke - uspešno user posted image   . tako da res miruj in počivaj, zdrži vsaj do 36 tedna.

(odgovor članu evica23)
Neposredna povezava do sporočila: 12
22.5.2008 12:08:47   
viv_
Pri meni je bila v drugo ista situacija. Bila sem odprta, pa tudi injekciije sem dobila, ker sem prvič rodila 3 tedne pred PDP. V drugo sem potem rodila 3 dni pred PDP. Rodila sem pa v Kranju, obakrat.

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.5.2008 22:44:20   
bondi
Začela sem se odpirat v 28 tednu, v 29 sem bila sprejeta v bolnišnico kjer sem preležala nadaljnih 7 tednov in se kljub ležanju odprla do 4 cm. Vendar so mi nato porod sprožili 10 dni pred rokom zaradi medenične lege. Drugače mislim, da bi pršla tudi do roka. user posted image
Zato res, res miruj in imaš dobre možnosti, da se bo otroček rodil donošen! Verjamem pa, da je počivat toliko težje, če je doma že en otrok.

Srečno!   

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?