|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Noseča 5t in krvavim :-(
17.1.2012 21:52:35   
dalia8184
V nedeljo sem zvečer šla na wc in na papirju je bil rdeč madež (sveža kri in malo strdkov), šla sem takoj v bolnico, dežurna gin. mi je naredil UZ in ni videla, da bi bilo kaj narobe. GV je merila 1,33 cm, plod pa 2,7 mm, srček se ni slišal. Včeraj in danes še kr krvavim, s tem, da je kri bolj redka in rjavkasta, ampak teče pa vsakič, ko grem na wc...user posted image Bolečin sicer ni nobenih in nič ne čutim, da bi bilo kaj narobe. Je pa res, da nimam niti malo bolečih prsi in nič... skoraj nobenih znakov. user posted image

Marsikje sem brala o tem, da zdravniki ne vejo, v čem je problem in da tudi če je hematom, ni ponoči. Jaz pa se sprašujem, kako ni pomoči ob vsej tej naši moderni medicini??? user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Noseča 5t in krvavim :-(
17.1.2012 22:18:00   
butt3rfly
ja poglej, a si že slišala za naravno selekcijo? narava vedno dela tako, da je prav, četudi je težko razumeti. vse se zgodi z razlogom. in poglej, tud zdravniki so samo ljudje in ne vsemogočni bogovi. to moramo razumeti in sprejeti. tehnologija pa se daleč ni dosegla svoje meje, toliko je treba se odkriti. upam, da bo vse ok d tabo. dokler je se upanje, ni se nič izgubljeno.

(odgovor članu dalia8184)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.1.2012 22:18:22   
kajajaka
Če je hematom, žal res ni medicinske pomoči, ni pa tudi vse izgubljeno- ker gre za odstopanje posteljice in tega enostavno ne morejo pritrditi nazaj... Edino kar pomaga je strogi počitek - s tem omogočiš, da se zadeva "zaraste". Malo čudno sem zapisala, vem... ampak ne vem kako bi bolj po domače povedala.

Jaz sem imela retroplacentarni hematom v 11 tednu, velik kar 3,6 cm, plodek je imel pa 4 cm... Začelo se je z zelo močno krvavitvijo in potem nekaj dni rjavkastega izcedka. Upanja je bilo zelo, zelo malo. Zdravila ni. Svetovali so mi le strogi počitek in kontrole na 2 tedna- razen če bi začela spet močno krvaveti.

In tako sem strogo ležala več kot 1 mesec - šla sem le do mize kaj pojesti in na wc, ter na kontrole do zdravnika. Ničesar nisem dvigovala, res sem pazila in uspelo je. Sedaj sem na koncu nosečnosti. Hematom se je razgradil v 2 mesecih (lahko se tudi izlije - v tem primeru pride do še krvavitve).
Upaj, da si med tistimi srečnicami, ki jim uspe. Držim pesti zate!

Neposredna povezava do sporočila: 3
17.1.2012 22:23:29   
kimica86
Jaz sem tudi krvavela in to v 4 tednu.. Je bila samo sveža kri.. Sem šla h ginekologu na pregled in mi je svetoval strog počitek in sem dobila zdravilo Dabroston (tablete), ki sem jih pila 10 dni, da prepreči motrebiten splav in s tem krvavitev..
Je pa rekel ginekolog, da verjetno ni nič takega, saj si plod dela prostor.. Je pa res, da drugi dan nisem več nič krvavela- mogoče lih zaradi tablet..

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.1.2012 22:37:56   
dalia8184
Sej to je ravno najbolj zanimivo, da sem brala po nekaterih forumih (npr. dr. Pušenjak na med.over.net), da v tako zgodnji nosečnosti počitek in tablete baje nič ne pomagajo in da nič ne more preprečiti splava, če se je mati narava tako odločila... user posted image
Tako da ne vem, zakaj eni prisegajo na počitek in ležanje, drugi pa pravijo, da je popolnoma vseeno user posted image
jaz imam v glavnem občutek, kot da imam menstruacijo in samo čakam, da bo sledilo... user posted image

< Sporočilo je popravil dalia8184 -- 17.1.2012 22:39:19 >

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.1.2012 22:40:12   
kimica86
Mahhh, meni sta počitek in Dabroston pomagala.. Še vedno sem noseča in v petek imam PDP user posted image
Se splača potrudit za to kepico..

Neposredna povezava do sporočila: 6
17.1.2012 22:41:02   
Pigy
Sem lansko leto krvavela od začetka nosečnosti do 5 meseca. Včasih so krvavi strdki padali ven. Nikoli mi niso dali nič razen boscupana (imela sem tudi full krče). Vsak teden sem bila na pregledih in še danes mi ni jasno kako mi je uspelo nosečnost pripeljat do konca.
Sem pa res samo počivala.
Hvala bogu imam danes zdravo 4 mesečno deklico.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 7
17.1.2012 22:53:23   
kajajaka
IZVIRNO SPOROČILO: dalia8184

Sej to je ravno najbolj zanimivo, da sem brala po nekaterih forumih (npr. dr. Pušenjak na med.over.net), da v tako zgodnji nosečnosti počitek in tablete baje nič ne pomagajo in da nič ne more preprečiti splava, če se je mati narava tako odločila... user posted image
Tako da ne vem, zakaj eni prisegajo na počitek in ležanje, drugi pa pravijo, da je popolnoma vseeno user posted image
jaz imam v glavnem občutek, kot da imam menstruacijo in samo čakam, da bo sledilo... user posted image

Očitno si že obupala, to je najslabše kar lahko narediš sedaj. Tudi psiha dela čudeže.
Mogoče res le narava odloča, a če si želiš otroka in ti rečejo, da počitek morda pomaga - nas večina pač nepremično leži in čaka kaj bo. Jaz imam PDP čez 3 tedne. In tudi, če bi takrat splavila, bi se lahko vsaj tolažila, da sem naredila VSE kar sem lahko... Škoditi ti počitek nikakor ne more! Meni je počitek kot edino možnost svetovala ginekologinja, ki je po slovesu zelo blizi Pušenjaku... Očitno si tudi oni niso edini kako in kaj.

Neposredna povezava do sporočila: 8
18.1.2012 8:18:30   
dalia8184
Hvala punce, morda pa še je kaj upanja, čeprav krvavim vedno bolj, danes že res precej...  user posted image

Ampak ne morem verjeti, da so si ginekologi tako različnih mnenj... eni tako trdijo, drugi drugače.

Zdaj grem na pregled in samo upam lahko, da je user posted image še v maternici in da je vse ok...

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.1.2012 8:34:11   
kajajaka
srečno user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 10
18.1.2012 8:44:40   
butt3rfly
če je GV bila nazadnje velika "le" 1,3 cm in srčeka še ni bilo videti, se sploh še nimaš za sekirat. zaznati ga je treba pri velikosti 22 mm, tako da malo fore še imaš. jst res srčno upam, da bo vse vredu s tabo in bebico, ker tole je res groza. jst sm noseča točno 6t in me je vedno kr strah, da ne bi kakšno kri zaznala oz. umiram od želje, da bi že končno dočakala 1. pregled ter da bi bilo vse ok. želim ti vso srečo pa sporoči, kako se je izšlo.

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.1.2012 9:05:04   
Katy78
Jaz sem krvavela nekje v 6. ali 7. tednu in potem se mi je vleklo vse do 3/3 nosečnosti. Sicer niso bile obilne krvavitve, so pa bile pogoste in vedno sveža kri. Vzroka niso ugotovil, sem pa v 7. tednu dobila Dabroston. Rekli so mi, da nimajo kaj drugega narediti in dejansko je res tako. Kar se tiče Dabrostona in ali pomaga ali ne - predpišejo ga preventivno za primer, če prihaja do krvavitev zaradi popuščanja rumenega telesca. V tem primeru lahko Dabroston pomaga, sicer pa ne. No, pri meni očitno ni šlo za popuščanje rumenega telesca, ker so se krvavitve nadaljevale do 3/3 nosečnosti, ko rumeno telesce že zdavnaj nima nobene vloge več.

(odgovor članu butt3rfly)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
18.1.2012 9:47:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Katy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
18.1.2012 11:43:12   
dalia8184
Na žalost jaz nisem imela te sreče, da krvavitev ne bi pomenila nič, ker je prišlo do SS in jutri zjutraj imam čiščenje user posted image user posted image user posted image
Grozno mi je, ampak nič ne morem... samo upam lahko, da bo naslednjič bolje... user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
18.1.2012 12:07:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 15
19.1.2012 17:01:32   
sandra85
drži se in držimo pesti, da vama čimprej uspe!!!

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 16
23.1.2012 15:39:15   
honey
Dalia, drži se user posted image user posted image Vem, kako ti je, saj sem imela enako izkušnjo, kot ti. Po prvem porodu sva se z možem odločila, da bova imela hitro še enega otročka in res sem takoj zanosila. Žal nosečnost ni trajala dolgo - v 6. tednu sem začela krvaveti in sem imela ss. Imela sem srečo, da se je sčistilo samo od sebe. Vem, da je težko - sama namreč še danes nisem povsem prebolela in se še velikokrat spomnim na tisto pikico, ki je ni več. Ampak kot pravijo, čas zaceli vse rane. Tudi tvoje se bodo.

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?