|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Normalana telesna temperatura??
26.2.2006 12:37:50   
Šoni
Vprašanje za tiste mamice, ki uporabljate ušesni termometer za merjenje telesne temperature.. Naš mali je imel skozi tel. temperaturo merjeno z omenjenim termometrom okoli 36,4°C, potem smo pa zboleli za virozico, smrkali, malo kašljali, sedaj smo pa na videz zdravi in zelo živahni, telesna temperatura je pa še vedno 37,3°Cuser posted image . Sedaj pa ne vem, ali ima povišano ali ne, ker bi moral biti 3-jič cepljen, pediater pa pravi naj najprej T pade na normalo. Sedaj sem pa zmedenauser posted image . Sem pa slišala, da ušesni termometer tako ali tako kaže za okoli 0,7°C več kot je T pod pazduho.

Koliko imajo normalno T vaši otroci, merjeno z ušesnim termometrom? Saj če ne bo druge, mu bom zmerila pod pazduho z navadnim, samo ne vem, kdo po držal našega razbojnika 5 minut pri miru.

Lp, Šoni
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Normalana telesna temperatura??
26.2.2006 12:43:02   
Mina1
Dojenček naj bi imel vročino, če je T od 38 do 40, vse ostalo oz. pod 38 naj ne bi bila vročina. Pri dojenčkih ni čisto tako, kot pri nas, starejših oz. malo večjih otročkih. Vsaj tako je meni pediatrinja povedala.

So mi pa tudi rekle, da je treba temperaturo zmerjeno v ušesku malo odšteti. Recimo, če toplomer kaže 38,2, je treba tisto 2 zadaj odšpteti in to je potem prava temperatura, ki kaže na vročino ali ne. Vedno je treba tisto zadaj za 2 odštetiuser posted image . To so povedale sestre v ZD Bežigrad.

Počakaj, da še kakšna mamica pove svoje mnenje.

_____________________________

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu Šoni)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Normalana telesna temperatura??
26.2.2006 14:37:26   
Anonimen
To sploh ni povišana temparatura, tak da te nerabi skrbet za tvojega user posted image .

(odgovor članu Mina1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Normalana telesna temperatura??
26.2.2006 15:00:57   
thunder
Meni ušesni termometer kaže isto temperaturo kot, če mu izmerim v ritki, tako da vedno odštejem cca. 0,5°C. Mislim pa da vse kar je tam do 37,5 ni vročina.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Normalana telesna temperatura??
26.2.2006 15:14:19   
Šoni
Hvala vsem za odgovore, se mi je zdelo, da se nekaj odšteje. Samo čudno se mi zdi, da je termometer od začetka malemu skozi kazal 36,4. Verjetno se bova šla jutri kar piknit k pediatru, da enkrat opravimo s temi cepljenji.

Lp, Šoni

(odgovor članu thunder)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Normalana telesna temperatura??
26.2.2006 21:40:42   
tincci
Meni je danes na dežurni rekla, da je 37 normalna temp, 37.5 pomeni, da se nekaj pripravlja, pri 38 pa naj pokličem... Torej do 38 očitno ni panike.

(odgovor članu Šoni)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Normalana telesna temperatura??
26.2.2006 21:51:41   
vanč
V navodilih od ušesnega termometra BRAUN - TERMO SCAN piše, da je normalna telesna temperatura za otroka starega od 0-2 leti  od 36,4 do 38.

_____________________________

vanč

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?