|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Norice ali rdečke???
14.3.2008 13:25:07   
Alisa
Našem se je na hrbtu ima ene 4 pike kot neki mehurji če se opečeš, enega ima za ušesom in na vsaki rokici na prstku. Ali je možno da bi bilo to kaj od tega?
Hvala vsem za odgovore.

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Norice ali rdečke???
14.3.2008 13:28:05   
Janya
Znajo bit norice po moje

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.3.2008 13:29:26   
puncica
Sem skor 100% da so norice, pri nas smo jih tud fasal drugo rundo user posted image (imamo 2 otroka) Je pa najprej rdeča pikica potem pa postane mehurček poln tekočine, potem to poč in nastane krastica kot pri rani.

pa obema se je najprej naredil mehurček na hrbtu in na čelu

< Sporočilo je popravil puncica -- 14.3.2008 13:30:21 >

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.3.2008 13:44:29   
smigli
dobrodošli v svetu NORIC user posted image

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.3.2008 13:55:30   
idika
Se pridružujem predhodnikom. To so 100% norice. Pa čim manj praskanja.

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.3.2008 14:27:30   
Alisa
A ga moram peljat zdravniku, a obstaja kako mazilo za to?
Hvala

To je čudež življenja.

(odgovor članu idika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.3.2008 14:32:06   
Eca
Naša p. je rekla, da ni mazila, čeprav sem pri drugem otroku videla, da so ene mame v čakalnici  oz. v sosednjem boksu mazale otroke z neko belo kremouser posted image . Mi smo dobili kapljice, ki so za alergije (pismo, se ne morem spomnit imena), da kao manj srbi. Pa je pomagalo, se tavečji ni nič praskal, samo so na nekih mestih vseeno nastale "luknje".

Lp, Eca

Mene pa kamin greje...

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.3.2008 15:08:58   
smigli
IZVIRNO SPOROČILO: Alisa

A ga moram peljat zdravniku, a obstaja kako mazilo za to?
Hvala

Ponavadi se ne gre k zdravniku. Midva z mojim user posted image  sva jih pravkar dala skozi. Proti srbenju se daje Claritine - sirup (po navodilih pediatra), ki ga dobiš brez recepta. Svetovali so mi še tuširanje, da ublažiš srbenje. Pikice pa sem mu mazala z Bepanten+, saj se je neprestano praskal, pa se mi je zdelo primerno, da tako malo preprečim infekcije.

lp

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.3.2008 15:33:22   
puncica
Pokliči zdravnika pa vprašaj, mi smo našo tavečjo peljali da je videl, dobili nismo nič, rekel je samo da če jo bo skrbel naj pije sirup Claritin, ki se ga dobi tudi brez recepta. Če pa bo še manjši dobil pa ga ni treba vozit, naj samo pokličemo in to smo tudi storili, da se vpiše da je prebolel norice v kartoteko.

Ja pa svetoval je vsakodnevno tuširanje z MLAČNO vodo, ker topla voda še poslabša srbenje, baje da to pomaga, čeprav pri nas ni ker se ni hotla tuširat z mlačno vodouser posted image , pol pa sam z brisačo telo  popivnaš, nič ne brišeš.

< Sporočilo je popravil puncica -- 14.3.2008 15:34:16 >

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu smigli)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.3.2008 15:34:11   
Alisa
Punce hvala. Glede na to da on jemlje sirup zyrtec, ki nekako preprečuje srbenje mislim da bo to dovolj, ga bom pa vseeno rajši še mazala, da ne bo prišlo do kakšne infekcije.

To je čudež življenja.

(odgovor članu smigli)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.3.2008 19:59:31   
Majuska
Mislim da sta si bolezni zelo podobni, vendar so pike po trupu bolj značilne za norice. Ja, Claritine se dobi proti srbenju, lahko se otroka kopa v ne pretopli vodi s hipermanganatom.

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.3.2008 20:10:56   
Anonimen
Norice (Varicella - vodene koze)
Spada med herpesne virusne infekcije. Najpogosteje obolevajo otroci v starosti od 5 - 10 let, vendar ni prizanešeno nobenemu življenjskemu obdobju. Obdobje obolevanja je od januarja do maja.
Prenaša se kot kapljična infekcija, pa tudi z dotikom izpuščaja, saj se virus nahaja v mehurčkih, ki so značilen izpuščaj pri tem obolenju. Pacient izloča virus iz zgornjih dihalnih poti pred izbruhom izpuščaja, kužnost pa je največja neposredno pred izbruhom izpuščaja.
Pacient je kužen dokler so prisotni mehurčki na koži, ko se izpuščaj izsuši, kužnosti ni več. Inkubacijska doba znaša 10 -21 dni, najpogosteje pride do izbruha izpuščaja 14. dne od dneva infekcije.
Bolezen poteka v treh stadijih:
Prvi stadij traja 1 - 2 dni. V tem času se lahko dviguje telesna temperatura, pojavi glavobol, izcedek iz nosu in pordelo žrelo. Velikokrat pri otrocih ta stadij manjka.
Drugi stadij je stadij, pri katerem se pojavljajo mehurčki na trupu, obrazu, v lasišču, na vratu in na koncu na udih (spodnjih in zgornjih). Značilno za izpuščaj je, da se pojavlja v zagonih in da imamo lahko poleg svežih mehurčkov tudi suhe mehurčke in krastice. Izpuščaji se lahko pojavljajo tudi na veznici, na ustni sluznici in na spolovilu.
Tretji stadij je stadij, ko se izpuščaj suši. Na koži ostajajo kraste ter plitke razjede na mestih, kjer so le-te odpadle.
Zdravljenje
Počitek, redno kopanje, veliko tekočine in lahko prebavljiva hrana. Kadar otroka izpuščaji močno srbijo, mu zdravnik predpiše tudi zdravilo, ki omili srbenje.

Rdečke (Rubella)
So virusna bolezen. Virus se zadržuje v zgornjih dihalnih poteh in se kot kapljična infekcija širi med ljudmi. Zbolimo, če smo v ožjem in daljšem kontaktu z inficirano osebo.To je bolezen predšolskega, šolskega in tudi mladostniškega obdobja. Najbolj nevarna je infekcija z virusom rdečk v času nosečnosti. Če se nosečnica inficira v prvem tromesečju nosečnosti so okvare ploda običajno smrtne. Če plod preživi, se lahko rodi slep, s prirojeno srčno hibo, okvaro sluha, umsko zaostal. Inkubacija traja od 11 do 23 dni.

Že tri do pet dni pred izbruhom bolezni se virus izloča iz zgornjih dihalnih poti. Obdobje največjega izločanja virusa je pet dni pred in pet dni po izbruhu bolezni.
Obolenje poteka v dveh stadijih:
1. Blagi kataralni štadij v katerem opažamo rahel dvig temperature, nekoliko izcedka iz nosu, pordele očesne veznice in povečane bezgavke za ušesi, na zatilju. Povečana je tudi vranica.
2. Izpuščajni, ko se pojavi nežen, svetlo rdeč lisast nezlivajoč izpuščaj na zatilju, čelu, obrazu, trupu in ekstremitetah. Po treh dneh običajno zbledi, povečane bezgavke pa so tipne še dva do tri tedne po preboleli bolezni.
Zdravljenje
Bolnik naj počiva, uživa dovolj tekočine in lahko prebavljive hrane.

< Sporočilo je popravil neva6 -- 14.3.2008 20:12:22 >

(odgovor članu Majuska)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
15.3.2008 16:10:12   
Alisa
Hvala vsem za pomoč. Mamo definitivno norice.
Upam da kmalu zgine vse to.

To je čudež življenja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Ime za punčko
pathra

Za najino starejšo hčerko nisva imela problemov in sva dala ime Sofija, sedaj pa iščemo ime za najino drugo punčko in bi rada da pašeta skupaj.

Klara (35%)

Olivia (40%)

Serena (7%)

Sabrina (19%)

Število vseh glasov: 168

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!