Gina
|
To pa ni res, da je sestava claritina in zyrteca enaka. Zelo podobno sestavo imata claritine in flonidan, saj oba kot osnovno sestavino vsebujeta loratadinum, le da je claritine originalno zdravilo, se pravi uvoženo, flonidan pa je domače, slovensko, prirejeno. In tudi ni res, da domača zdravila, z isto osnovo enako delujejo. Malenkost se razlikujejo pri določenih sestavinah, ki so dodane in telo zdravilo lahko popolnoma drugače sprejme. Sem šla pogledat, zyrtec vsebuje cetrizin, ki deluje včasih na druge vrste alergije in se mi zdi, da na več oblik, zato ga zdaj tako množično predpisujejo v veliko različnih primerih. Telfast vsebuje spet eno drugo vsebino, fesksofenadin ali nekaj podobnega, spet kak drug antialergik ali antihistamin pa spet neko drugo sestavino, tako da je razumljivo, da različna kemijska struktura "alergije", telesa, sprejme različno kemijsko strukturo zdravila, meni se vsaj zdi nekako logično. V primeru noric pa pač ta zdravila povzročajo samo to, da ni tako hudega srbenja, da ga blažijo, samega virusa itak ne ustavijo, ker kolikor mi je znano, bi tam morali dajati nekaj acikloviru ali čemu podobnemu podobnega, saj so norice virus iz širše skupine herpes virusov ali kako se temu reče. Vendar tega ne počno, ker ni resnične potrebe po tem ponavadi, razen če se stvar hudo zakomplicira, kar se pa skoraj gotovo ne bo. Čim manj pikic želim in čim manj srbenja, pa da bi zyrtec prijel.
|