|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Norice -katero zdravilo vam je predpisal zdra...
24.4.2007 14:28:40   
Jutra
Zelo me je presenetilo, ko je pediatrinja hčerki predpisala Zyrtec in ne Claritine, kot ga običajno prepišejo zdravniki pri noricah. Po Zyrtecu naj bi izpuščaji manj srbeliuser posted image

Vse mamice so mi doslej govorile, da ob uporabi Claritina izpuščaji ne srbijo. Ampak hčerko na nekaterih delih telesa vseeno srbi. Zaradi tega je tudi že predrla mehurček na obrazuuser posted image

Vaše izkušnje prosim, pa katero raztopino ste dobili.

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Norice -katero zdravilo vam je predpisal ...
24.4.2007 14:30:19   
HHH
Meni niso predpisali nič. Ko sem vprašala za Claritin je rekla: no ja pa naj bo. Ampak ga nismo uporabili, ker jih je imela zelo malo in je ni nič srbelo.

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.4.2007 14:42:18   
Mina1
Claritine smo dobili, pa še dobrega okusa je, če se dobro spomnim, imel jih je pa v bolj easy obliki, po obrazu zelo malo, veliko bolj po telesu.

Čimmanj praskati, sploh po obrazu, ker lahko ostane brazgotinica in tako.

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.4.2007 16:10:58   
ana b
Zyrtec in Claritine sta zelo sorodni zdravili in je njuno delovanje podobno in seveda tudi učinek - torej manj srbenja.

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.4.2007 16:37:55   
piščanc
naš je dobil claritine v bolnici,

drugače pa tuširanje s hladno vodo, kamilicami. če je veliko pik pa v bolnici dajo kopel iz hipermangana - to še najbolj pomaga

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.4.2007 17:01:10   
Anonimen
Ja, mi smo tudi Claritine dobili, ampk ni bilo kakšnega posebnega učinka. Po mojem je isti šmorn.

Edino tale Zyrtec je pa drugače za alergije, a ne? Moja prijateljica ga ima za punčko, pa pravi, da se je tamala ful zredila po njem, pa že itakni e vem kako suha. Da ga je parkrat imela, ko se alergija pokaže v hudi obliki, in da se je punčka ob jemanju vedno zredila. Saj pri vas to verjetno nima nobene veze, ker ga itak ne boste dolgo jemali, samo spomnila sem se.

(odgovor članu piščanc)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
24.4.2007 19:28:21   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni
Edino tale Zyrtec je pa drugače za alergije, a ne? Moja prijateljica ga ima za punčko, pa pravi, da se je tamala ful zredila po njem, pa že itakni e vem kako suha. Da ga je parkrat imela, ko se alergija pokaže v hudi obliki, in da se je punčka ob jemanju vedno zredila. Saj pri vas to verjetno nima nobene veze, ker ga itak ne boste dolgo jemali, samo spomnila sem se.

O šit, zdaj mi je pa jasnouser posted image user posted image user posted image . Pazim, kaj jem, skoraj vsako jutro pred zajtrkom tečem 6 km, pa se redim. Zyrtecuser posted image . Ampak ko ga vmes nisem 4 dni jedla, se mi je takoj vse zapacalo (zaradi senenega nahoda se mi vnemajo sinusi). Očitno se lahko grem direkt fentatuser posted image . Joj, resno mi gre na jok.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.4.2007 21:47:35   
Anol
Mi smo tud dobili Zyrtec za proti srbenju.

Mojim ušesom najlepši zvok je smeh mojih otrok.

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.4.2007 22:58:29   
Gina
O, jutra, a praviš da ste dobili norice. Veš, claritine in zyrtec sta oba antihistaminika, se pravi, kakor jaz razumem, zavirata Ig-e receptorje ali kako že. Skratka, isti šmorn, edino to je, da je Zyrtec močnejše zdravilo kot claritine (ki je že prastaro zdravilo, z malo manjšim učinkom - spomnim se ga že izpred 15. let ali celo več), naj bi jo še manj srbelo. Da bi zyrtec redil, skoraj ne verjamem. Jaz ga jemljem vsak dan že par mesecev, pa prejšnja leta sem ga tudi jemala, zaradi alergije seveda, pa imam ves čas iste kile. Jančika, po porodu se presnova čisto spremeni, telo deluje drugače. Sploh po vsakem naslednjem porodu, no vsaj meni se je. Mogoče je to vzrok.

Upam da se micena čim prej pozdravi, pa da si ne bo spraskala še kake pike.lpuser posted image

p.s.: naš je tudi zbolel, viroza

< Sporočilo je popravil Gina -- 24.4.2007 22:59:58 >

(odgovor članu Anol)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.4.2007 23:15:18   
Jančika_
Ja, s tem, da mi presnova čisto drugače deluje, sploh dokler dojim, sem se že nekako sprijaznila. Ampak 9 mesecev mi ni šlo gor nič (dol pa tudi niti gram), odkar jemljem Zyrtec, pa kila in pol. Še vedno upam, da je to bolj na račun mišične mase, ker če neham jemat Zyrtec, se lahko smo še dol uležem...user posted image
No, saj se bo verjetno kmalu pokazalo, kaj je zdaj s tem.

Za Zarjo pa user posted image , da čimprej ozdravi.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.4.2007 8:02:19   
NIN@
Oba naj bi imela isti učinek ker je sestava ista. Mi smo v Pliberku kupili super kremico ki je malemu v 2 dneh posušila vse kozize ali noreice in ob enem hladilka srbeče točke, Kopala sem ga v mlačni vodi z dodatkom sode!!!!

lp
nin@

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.4.2007 10:39:24   
Gina
To pa ni res, da je sestava claritina in zyrteca enaka. Zelo podobno sestavo imata claritine in flonidan, saj oba kot osnovno sestavino vsebujeta loratadinum, le da je claritine originalno zdravilo, se pravi uvoženo, flonidan pa je domače, slovensko, prirejeno. In tudi ni res, da domača zdravila, z isto osnovo enako delujejo. Malenkost se razlikujejo pri določenih sestavinah, ki so dodane in telo zdravilo lahko popolnoma drugače sprejme. Sem šla pogledat, zyrtec vsebuje cetrizin, ki deluje včasih na druge vrste alergije in se mi zdi, da na več oblik, zato ga zdaj tako množično predpisujejo v veliko različnih primerih. Telfast vsebuje spet eno drugo vsebino, fesksofenadin ali nekaj podobnega, spet kak drug antialergik ali antihistamin pa spet neko drugo sestavino, tako da je razumljivo, da različna kemijska struktura "alergije", telesa, sprejme različno kemijsko strukturo zdravila, meni se vsaj zdi nekako logično. V primeru noric pa pač ta zdravila povzročajo samo to, da ni tako hudega srbenja, da ga blažijo, samega virusa itak ne ustavijo, ker kolikor mi je znano, bi tam morali dajati nekaj acikloviru ali čemu podobnemu podobnega, saj so norice virus iz širše skupine herpes virusov ali kako se temu reče. Vendar tega ne počno, ker ni resnične potrebe po tem ponavadi, razen če se stvar hudo zakomplicira, kar se pa skoraj gotovo ne bo. Čim manj pikic želim in čim manj srbenja, pa da bi zyrtec prijel.

(odgovor članu NIN@)
Neposredna povezava do sporočila: 12
25.4.2007 11:32:36   
Jutra
Uf, hvala za vse te izčrpne odgovoreuser posted image  Saj sem tudi sama brala sestavo obeh zdravil, ampak žal nimam pojma, kako te sestavine delujejouser posted image , potem pa ne morem primerjati.

Danes mi je hčerka dejala: "Mami, saj sirup pa majčkeno pomaga, majčkeno pa ne."

Ful ima hudo variantouser posted image  Res je revčka. Danes ima tudi v ustih že razjedeuser posted image  Upam, da ne bo staknila še angine, ki jo trenutno prebolevava z možem. Ej, vse je na enkrat.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 13
25.4.2007 14:14:09   
NIN@
Če imaš možnost pojdi v avstijo pa mazilo, ga dobiš za zunanjo in notrnajo (usta ) uporabo......pri nas je res čudežno delovalo, mi je v lekarni svetovala da takoj naj začnem mazat. Mi smo bil 2-3 dni gotovi z mehurčki ostale so le še čisto posušene kraste ki pa so tud kr kmal odpadle.

lp

nin@

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 14
25.4.2007 16:52:12   
Janeja
IZVIRNO SPOROČILO: NIN@

Če imaš možnost pojdi v avstijo pa mazilo, ga dobiš za zunanjo in notrnajo (usta ) uporabo......pri nas je res čudežno delovalo, mi je v lekarni svetovala da takoj naj začnem mazat.

NIN@, a mi lahko prosim poveš ime tega mazila. Sicer noric še nimamo, jih pa prej kot slej lahko pričakujemo, tako da se  že malo vnaprej informiram user posted image

(odgovor članu NIN@)
Neposredna povezava do sporočila: 15
27.4.2007 9:12:14   
caillou
Ojej, sedaj pa še noriceuser posted image  ?!? NO, tudi mi jih čakamo, ker smo bili v neposrednem stiku kar z dvema punčkama. Prva je bila v fazi celjenja, druga pa dva dni pred izbruhom. Če bomo tole obšli user posted image ?

Pa čimhitreje okrevajte.

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
27.4.2007 12:20:01   
polona2
Claritine, na srečo smo jo dobro odnesli in pikic ni bilo veliko, sploh pa ne v ustih. Sem se pa vsak dan tresla, ker se moja mati ni spomnila, ali sem prebolela norice ali ne, poleg tega pa se je izgubil moj zdravniški karton od rojstva do mojih treh let. Pure Adrenalin!!!

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 17
30.4.2007 13:20:09   
Jutra
Žal sem prepozno izvedela, da se tudi pri nas da kupiti losjon in kremo, ki pospešujeta hitrejše sušenje izpuščajev pri noricah.

To je CICILFATE od Avena. Dobi se pa v privatnih lekarnah, pa redko tudi v kakšni državni lekarni.

Tako da, če nam ni uspelo pravočasno dobiti tega losijona, dajte vsaj svojim otročkom skrajšati čas bolezni, ko bo prišlo do nje.

(odgovor članu polona2)
Neposredna povezava do sporočila: 18
30.4.2007 21:09:09   
caillou
Dobra informacija Jutra, tisočkrat bohlonejuser posted image .

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Spet folna :)
aygo

Katero folno ste uživale/uživate?

Tifol (47%)

Elevit (23%)

Neo Vin (6%)

Centramed mami (10%)

Hipp Natal sok (2%)

drugo (12%)

Število vseh glasov: 467

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!