|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nora soseda
11.12.2011 8:35:40   
lukec
Ker se v situaciji res več ne znajdem, se obračam na vas - zakladnico uporabnih odgovorov. Pred petimi leti se je v blok, kjer sem lastnica stanovanja, preselila ženska s partnejem in dvema otrokoma. Gre za žensko, ki so jo enkrat lastniki, enkrat pa sosedje z zbiranjem podpisov vrgli iz stanovanja. Sami problemi, nagajanja, vpitja, neupoštevanje hišnega reda. Ženski sem trenutno jaz glavna okupacija v življenju: večkrat na dan pride pred moj prag in mi prestavlja čevlje, mi jih zmeče na kup ... trenutno naša vrata straži sneženi mož - dekoracija, tudi ta potuje večkrat na dan, kamor se ji pač zazdi. Sem jo že opozorila naj neha pa, seveda, trdi, vpije, preklinja, da ni ona. Občutek, da nekdo dnevno posega v moj privatni prostor in v mojo lastnino, kljub temu, da so to le čevlji, pa je počasi malo grozljiv. Zanima me, kaj storiti v takem primeru. Naj se spuščam na njen nivo in čevljem s čim premažem user posted image user posted image user posted image , ali se mogoče, da kaj rešiti po bolj uradni poti, upravnik, lastnik stanovanja, policija? Sicer vem, da je ena od rešitev, da preprosto pospravim čevlje, ampak potem po hodniku potuje predpražnikuser posted image .

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nora soseda
11.12.2011 8:47:08   
ZARA
user posted image user posted image  Ženska je očitno malo ku-ku. Ja, pospravi čevlje. Kaj češ energijo trošit. Predpražnika se tudi znebi. A to prestavlja potem pred druga vrata al kako?

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.12.2011 9:07:32   
Najaa
Joj no, to ri pa čisto verjamem, da ni prijetno. Čevlje bi jaz pospravila, pa vse drugo tudi umaknila s hodnika.  Če se boš spuščala na njen nivo, se lahko ona spusti še nižje tak da... tega se jaz ne bi šla. Kako ji dokazat tudi ne vem, mogoče ji lahko zagroziš, da boš namontirala kamero in nesla na policijo. 

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.12.2011 9:15:35   
mateyka
kaka mala kamerca, ki bi ti snemala vhodna vrata, ne bi bila odveč..

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.12.2011 9:16:17   
lukec
Zara, ne pred druga vrata ne ravno, ampak malo levo, malo desno pa čevlje vse na en kup zmeče. Zjutraj sem šla ravno na WC, ko sem slišala, daj e nekdo pred vrati, jih odprem in se je obrnila stran k svojim vratom, potem pa trdila, da ni bila ona pa videla sem jo, ker imamo na vratih šipo.
Najaa, res najboljša varianta: pametnejši popušča, ne? Ampak sem prepričana, da bo našla kaj drugega.
Mateyka, sej sem že namontirala mobitelček in jo posnela, ampak še vedno trdi, da ni ona, sploh ne pridem do konca.

Vse skupi malo creepy, ne?

< Sporočilo je popravil lukec -- 11.12.2011 9:18:11 >

Meni nebö odprto se zdi,
(F. Prešeren)

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.12.2011 9:23:43   
~Biba~
pospravi vse izpred vhodnih vrat, pa boš imela mir.

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.12.2011 9:41:17   
K_a_t_i
Ne vem sicer kaj ima proti tvojim čevljem, ampak če je to vse s čimer ti nagaja, potem problema sploh ni. Spravi čevlje v stanovanje, ker na hodniku dejansko nimajo kaj početi. To so skupni prostori in ne more kar vsak imeti razstavljeno kar mu paše.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu ~Biba~)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.12.2011 9:58:57   
Dashenka
Pospravi vso svojo navlako iz skupnega hodnika v stanovanje - pa boš imela mir.user posted image

Hvala bogu, da imamo tak hišni red, da pri nas vsi - brez izjeme, živimo v in ne pred stanovanji.

Mi je pa pred nedavnim pravila znanka, kako so pri njih za vse večne čase izkoreninili te balkanska navade puščanja čevljev po hodnikih.
Nočni škratek je njihovo notranjost oblino zalil s tekočim jogutom, pa je bilo konec pregovarjanja na temo puščanja smeti in čevljev pred stanovanju

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.12.2011 10:25:57   
josephine27
Mi je pa pred nedavnim pravila znanka, kako so pri njih za vse večne čase izkoreninili te balkanska navade puščanja čevljev po hodnikih.

meni osebno tudi ta navada ni všeč ampak ne bi šla nikoli prestavljat čevljev drugih ljudiuser posted image . druge rešitve kot da pospraviš pred vrati tud jaz ne vidim.

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.12.2011 10:28:29   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: josephine27

meni osebno tudi ta navada ni všeč ampak ne bi šla nikoli prestavljat čevljev drugih ljudiuser posted image . druge rešitve kot da pospraviš pred vrati tud jaz ne vidim.

Ne vem, koliko je sploh balkanska user posted image .
Po blokih, kjer hodim južno od Kolpe, jih še nisem videla - nikjer.

Sicer pa lukec, nimaš druge - pospravi pred vrati, razen če hodnik ne sodi k stanovanju in ne k skupnim prostorom.

(odgovor članu josephine27)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
11.12.2011 10:35:46   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i

Ne vem sicer kaj ima proti tvojim čevljem, ampak če je to vse s čimer ti nagaja, potem problema sploh ni. Spravi čevlje v stanovanje, ker na hodniku dejansko nimajo kaj početi. To so skupni prostori in ne more kar vsak imeti razstavljeno kar mu paše.

Podpis!!!

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.12.2011 12:22:14   
mateyka
mislim, da ti hoče s tem "teženjem" namignit da vaši čevlji ne spadajo na skupni hodnik. vem, ker smo jih mi tudi imeli na prejšnji lokaciji zunaj (garsonjera in parket v predsobi so botrovali temu). in čeprav so skupni hodniki veliki in široki, je nekatere to motilo. res je grdo zgledalo - sem celo razmišljala če bi omarco za njih kupila da ne bo tko "cigansko" user posted image samo ne morem na skupni hodnik začet še pohištva dajat, a ne? user posted image user posted image
v glavnem, to je v določenih primerih navada, nekje pa ni. npr. na severu švedske je, tukaj pa kakor kje - tam kjer smo bili prej ni bila, tukaj kjer smo zdaj (1 kilometer stran) pa majo vse stare tete okoli nas natikače na predpražniku.

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.12.2011 12:29:05   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: lukec
Zara, ne pred druga vrata ne ravno, ampak malo levo, malo desno pa čevlje vse na en kup zmeče. Zjutraj sem šla ravno na WC, ko sem slišala, daj e nekdo pred vrati, jih odprem in se je obrnila stran k svojim vratom, potem pa trdila, da ni bila ona pa videla sem jo, ker imamo na vratih šipo.

Aha, potem ima kakšno motnjo, ja. BV, pospravi in mir. Me pa zanima kaj bo potem naumila, hehe... in ne, pametnejši ne odneha, ker potem bi bili vsi neumni...

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 13
11.12.2011 17:53:38   
pelin
Po svoje je to hecno ampak , če razmišljaš, da takole živiš vsak dan, te počasi mine smeh. Sama sem gor zrasla v bloku in sem dala skozi miljone takih malo manj in malo bolj bedastih prigod. Tudi mi smo imeli sosedo, ki se je redno hodila česat  pred naša vrata na predpražnik (parkrat smo jo dobili, ker je oče ravno takrat odprl vrata), pa enga mulota so imel spodnji sosedi, ki je vsem v bloku stlačil žičko v ključalnico in smo morali vsi komplet zamenjati ključavnice...vsakodnevno so komu prilepili žvečilni na spodnji zunanji zvonec, zvozljali vezalke na čevljih pred vrati, ukradli predpražnik ali pa perilo  s štrikom vred, ko se je sušilo v skupni sušilnici...pa še in še...Skratka bilo je pestro, vedno je bil kdo na koga jezen ali s kom na bojni nogi....Ni čudno, da  se mi je življenje v lastni bajtici vsedlo v srce v prvi minuti....
Drugače pa....tudi jaz se strinjam, da je bolje, da pospraviš vse izpred vrat...po pravici povedano, sama ne bi imela posebnega lušta obuti čevlje, ki jih kar naprej nekdo prijemlje in prestavlja...Bog ve kaj še vse počne z njimi, ko ti ne opaziš...mogoče boš tudi ti kdaj našla v njih kakšen surpriseuser posted image

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
11.12.2011 18:26:48   
lukec
IZVIRNO SPOROČILO: pelin

Po svoje je to hecno ampak , če razmišljaš, da takole živiš vsak dan, te počasi mine smeh. Sama sem gor zrasla v bloku in sem dala skozi miljone takih malo manj in malo bolj bedastih prigod. Tudi mi smo imeli sosedo, ki se je redno hodila česat  pred naša vrata na predpražnik (parkrat smo jo dobili, ker je oče ravno takrat odprl vrata), pa enga mulota so imel spodnji sosedi, ki je vsem v bloku stlačil žičko v ključalnico in smo morali vsi komplet zamenjati ključavnice...vsakodnevno so komu prilepili žvečilni na spodnji zunanji zvonec, zvozljali vezalke na čevljih pred vrati, ukradli predpražnik ali pa perilo  s štrikom vred, ko se je sušilo v skupni sušilnici...pa še in še...Skratka bilo je pestro, vedno je bil kdo na koga jezen ali s kom na bojni nogi....Ni čudno, da  se mi je življenje v lastni bajtici vsedlo v srce v prvi minuti....
Drugače pa....tudi jaz se strinjam, da je bolje, da pospraviš vse izpred vrat...po pravici povedano, sama ne bi imela posebnega lušta obuti čevlje, ki jih kar naprej nekdo prijemlje in prestavlja...Bog ve kaj še vse počne z njimi, ko ti ne opaziš...mogoče boš tudi ti kdaj našla v njih kakšen surpriseuser posted image

Ja, sej v tem je problem, pospravim čevlje, premakne predpražnik, in začneš razmišljat, kaj vse še počne! Lani recimo je celo zima od vrha do konca hodnika odpirala vsa okna, dnevno, vsaj dvakrat - med kurilno sezono. Drugo sosedo je napadla, češ da parkira na njenem prkplacu, v kleti so ji našli cel kup kant polnih bencina pa še in še ...

Meni nebö odprto se zdi,
(F. Prešeren)

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 15
11.12.2011 18:29:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: lukec

Ja, sej v tem je problem, pospravim čevlje, premakne predpražnik, in začneš razmišljat, kaj vse še počne! Lani recimo je celo zima od vrha do konca hodnika odpirala vsa okna, dnevno, vsaj dvakrat - med kurilno sezono. Drugo sosedo je napadla, češ da parkira na njenem prkplacu, v kleti so ji našli cel kup kant polnih bencina pa še in še ...

Poglejte, kakšen je aktualen hišni red in ga prilagodite, če je potrebno.
Potem pa kličite policijo, če je obnašanje tako moteče. 

(odgovor članu lukec)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
11.12.2011 18:47:37   
lukec
A ja, da bi me s tem opozarjala naj pospravim čevlje (gre le za dva para) pa močno dvomim, ker ima sama ponavadi pred vrati celo sezonsko zalogo.

Meni nebö odprto se zdi,
(F. Prešeren)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
12.12.2011 0:23:10   
mateyka
to je res - če imaš hiušni red napisan na tabli v bloku, se mora po njem ravnat in če opozoarjaš in ni efekta, lahko pokličeš policijo, da naredijo zapisnik in potem lahko upravnik ukrepa po zakonu (drugače ne morejo nič narest). pri nas je delovalo, da sa+mo dali tablo in je upravnik dal jasno vedet da bo ukrepal, če bo kak resen blem.
ker kante za bencin, se meni v kleti zdijo kar riskantna stvar - to bi jaz prepovedala..

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 18
20.1.2012 9:38:43   
Poka
Eni so malo "čudni" user posted image Pri takih ne zaleže prepir- brezveze... Ravno imam eno izkušnjo o človeku, ki mi je deloval malo drugače, sem imela kar rešpekt in sem drugače zelo komunikativna, pred njim pa niti besede, sem imela občuutek, da me ocenjuje, hoče mogoče kaj očitat, pa ne reče- pa je zdaj naredil samomor. Se pravi, šibka oseba - očitno sem narobe ocenila in mi je ful žal, da nisem s kom o tem govorila, mogoče bi se drugače izšlo.

Taka oseba ima težave in bi jo jaz mogoče probala raje na lep način...

So pa nama sosedi iz kleti ukradli en tak velik nož in ga niso vrnili eno leto. Čez eno leto se je čudežno pojavil - z novim ročajem. user posted image Kdo je to naredil, nimam pojma - si pa ful mislim in je celo najin znanec, ko se kdaj družimo. Nisem nič rekla, sam če bi vprašal, bi dobil na posojo.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

silvestrovo
NaTaŠa*

Ali bote za silvestrovo dale vaše male sončke v varstvo ali pa bojo z vami?

da, v varstvo (9%)

ne (91%)

Število vseh glasov: 190

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!