lukec
|
Ker se v situaciji res več ne znajdem, se obračam na vas - zakladnico uporabnih odgovorov. Pred petimi leti se je v blok, kjer sem lastnica stanovanja, preselila ženska s partnejem in dvema otrokoma. Gre za žensko, ki so jo enkrat lastniki, enkrat pa sosedje z zbiranjem podpisov vrgli iz stanovanja. Sami problemi, nagajanja, vpitja, neupoštevanje hišnega reda. Ženski sem trenutno jaz glavna okupacija v življenju: večkrat na dan pride pred moj prag in mi prestavlja čevlje, mi jih zmeče na kup ... trenutno naša vrata straži sneženi mož - dekoracija, tudi ta potuje večkrat na dan, kamor se ji pač zazdi. Sem jo že opozorila naj neha pa, seveda, trdi, vpije, preklinja, da ni ona. Občutek, da nekdo dnevno posega v moj privatni prostor in v mojo lastnino, kljub temu, da so to le čevlji, pa je počasi malo grozljiv. Zanima me, kaj storiti v takem primeru. Naj se spuščam na njen nivo in čevljem s čim premažem , ali se mogoče, da kaj rešiti po bolj uradni poti, upravnik, lastnik stanovanja, policija? Sicer vem, da je ena od rešitev, da preprosto pospravim čevlje, ampak potem po hodniku potuje predpražnik .