|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nočno spanje 100000tič
10.4.2006 20:22:46   
wawa
Vem da je bilo o tem že mnogo povedano. Ampak večinoma se oglašate mamice, ki ste požrtvovalne in vstajate na eno uro ali manj in dajete otroku jest ali dudo. Med njimi sem trenutno tudi jaz.

Me pa zanima ali je na tem forumu sploh kdo ki je otroka pustil jokati, ter če ali je delovalo. Kako dolgo pa pustite jokati otroke? Naš ni še nikoli jokal dlje kot 5min se mi pa zadnje dni zdi (star je 4m in pol da s zbudi samo zato da me vidi oziroma da mu dam dudo in to tudi po 10 x na noč). Ne se zdaj spravit name nisem se še odločila da ga bom pustila jokat, samo sprašujem za mnenje tudi tisto drugo stran ki se mi zdi da se ne oglaša tako pogosto. Torej tisti ki ste pustili otroke jokat, prosim na dan z izkušnjami???

< Sporočilo je popravil Seven -- 10.4.2006 23:19:35 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nočni spanje 100000tič
10.4.2006 20:34:42   
Marogica
Odgovor 100000tičuser posted image . JAz sem moja dva začela navajti okrog 5(mlajšega) in 6 mesecev (starejšega). Izgledalo je približno enako. Priv dan sta jokala ca. 30 min, drugi dan 15-20 min, tretji dan 5 ,četrti dan pa smo že spali.
Priznam, bilo je grozno poslušati otroka, ki je jokal, saj prej tega nisem naredila in ga nisem pustila jokati, sva se z možem drug drugega "tolažila" in vzpodbujala, da sva ostala trdna. Sva šla sicer pokukat, vendar naju otroka nista videla.
Dejstvo je, da dalje čakaš, težje je, pa tudi otrok se dalj časa joka.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu wawa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Nočni spanje 100000tič
10.4.2006 20:40:09   
total
Tudi mi imamo takšen problem in smo stari 1,5 leta.Ko se zbudi me kliče,pije čaj in pol zaspi,včasi tudi do 5x na noč se zbudiuser posted image .
Nisem ga nikoli pustila jokat,ker vem da to pri nas ne pomaga,kvečjem bi ga  tolk razbudila,da bi bil cel halo za nazaj zaspat.Tolažim se, da pač nisem tista srečnica katerai ji otrok skoz spi.Vsak je drugačen,enim zaleže jok in pol se navadijo,drugim spet drgač....
Morem pa povedat,da mi imamo različna obdobja,kakšen mesec je dober z spanjem,pol pride kriza....ma sej bo,sam da smo zdravi.

_____________________________

Kaj naj rečem...srečna sm!!!


(odgovor članu wawa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Nočni spanje 100000tič
10.4.2006 20:42:12   
Anonimen
wawa jaz sem to 2x probala - pa nikoli več. Revček je ves trepetal tako je jokal, jaz pa skoraj zraven. In ko sem ga vzela v naročje je še pol ure hlipal in trepetal, me objemal tako močno, da sem si rekla - nikoli več. Zdaj sem se pa nekako že navadila zbujati se 6x na noč. Ko se začne pogosto zbujati ga dam v svojo posteljo, in mu samo punudim dojko, pa spi potem naprej. Včasih se pa želi samo stisniti k meni - v glavnem jaz uživam pri tem in zato sem se tudi navadila na vstajanje.

Nimam pa nič proti, če bi spal celo nočuser posted image

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Nočni spanje 100000tič
10.4.2006 20:44:04   
wawa
user posted image Marogica

Joj men je tok hudo da jokam že ko pomislim na to ampak v sebi vem da se je totalno razvadu, ker ko pridem k njemu me pogleda in se umiri, ko grem vn se začne dret. (a ja sori 5mesečnik ne more bit razvajen) Najbolj grozno je to ker vsi pravijo da ne smeš pustit otroka jokat. Zadnjič sem celo slišala da lahko dobi kilo. Očitam si da bom slaba mami če ga pustim, ampak, spat pa tudi moram......ma ne vem dragi bi ga itak pustil, ker je mnenja da je včasih treba tudi to. Ne vem ne vem....fulll je težka odločitev, ker vidim da ene to trpijo tudi do 10m pa si mislim jebela jaz pa sem se naveličala v enem tednu. Ah saj vem bluzim, boljš da tega nihče ne bere.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Nočni spanje 100000tič
10.4.2006 20:49:12   
wawa
Urška tudi meni ni težko ustat ga pobožat, mu dat dudko, samo to kar je bilo pa včeraj pa presega vse meje, zaspal je ob 9.00 po 1 uri tega da sem hodila k njemu na 5min in mu dajala dudo ter ga mirila. zbudu se je ob 10.00 dobil dudo, nato ob 10.30 dobil dudo, 11.00 duda, 12.00 duda, 12.30jedel, 1.00 duda, 3.00 (jes spal je 2h)duda, 4.00 jedel, potem pa spal celo do 6.00. Ne moti me nočno zbujanje, moti me da zvečer noče zaspat dokler je zvečer zaspal mi ni  bilo problema ponoči vstajat, da se pa zdaj še zvečer dajeva eno uro je pa res toooo mač.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Nočni spanje 100000tič
10.4.2006 20:53:17   
Marogica
wawa, seveda je težka odločitev, kaj pa misliš. PRed tem nisem pustila jokati otroka niti minute 24 ur, res sem vedno skočila, potem pa naenkrat igrati hladnokrvno kruto mati. Saj nisem strojuser posted image . AMpak se je res poznalo, na obema-na otročku, ker je bil čez dan dobre volje, saj je bil tudi on naspan, imela sva ritem, jaz pa tudi, sem bila naspana in če sem odkrita, sem se res bolj aktivno z otrokom ukvarjala, kot prej, ko se mi je zdelo, da se vlečem kot megla čez dan. Nisem imela prave volje in energije, ker mi je primanjkovalo spanja. Res je bil obrat, vsaj zame.
SLaba mama je tista, ki nima moči in energije, da se z otrokom ukvarja, ne pa naspana mama. To je pač moja filozofija, ki mi je že 2x dobro "služila".
Seveda pa dela vsak po svoje, kot pri vseh stvareh.

p.s. zatisni ušesa, pomaga, če ne, boš zdrvela v otroško sobouser posted image

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu wawa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Nočni spanje 100000tič
10.4.2006 20:53:31   
Naja31
Pri nas smo to poskusili 2x in nikoli več. Prvič pri 6ih mesecih, je jokal eno uro, sem ga dvignila.
Drugič pri 9ih mesecih, je jokal 2 uri, in je zaspal in potem še v spanju hlipal pol noči.
Meni je bilo prehudo, kako je bilo šele njemu, ker je tako jokal, da je po moje doživel živčmni zlom. No, mi tega ne bomo nikoli več ponovili, ker je bilo prehudi in tudi ni nič pomagalo.
Danes je star 1 leto,do zdaj je noč prespal samo 1x in to  prejšnji teden,drugače se pa zbudi sigurno vsaj 3x do 4x na noč.
Ma, važno je da je zdrav, kot je že napisala total.
Ne vem, pri nekaterih to vžge. Pojokcajo 15 minut in zaspijo, naslednjič pojokcajo 10 minut in potem kar spijo. Moj ni nikoli samo pojokcal. Če nisem pri njemu v sekundi, se začne tako hudo jokati, da se čist razbudi in potem sploh adijo spanje.

Poskusi enkrat, pa boš videla kako se bo otrok obnašal.

< Sporočilo je popravil Naja31 -- 10.4.2006 20:54:42 >

(odgovor članu wawa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Nočni spanje 100000tič
10.4.2006 21:07:40   
lelaval
Jaz pa sem se vstala in jo vzela k sebi. Pa tudi, če je bilo to 6x v noči. Saj je bilo to le eno obdobje, ki je minilo. In zopet je začela spat celo noč (od 21.00 - 6.00 ali 7.00).
Vam nisem prav nič favš, da se morate tolikokrat zbujat. user posted image

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu wawa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Nočni spanje 100000tič
10.4.2006 21:37:36   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

Ne vem, pri nekaterih to vžge. Pojokcajo 15 minut in zaspijo, naslednjič pojokcajo 10 minut in potem kar spijo. Moj ni nikoli samo pojokcal. Če nisem pri njemu v sekundi, se začne tako hudo jokati, da se čist razbudi in potem sploh adijo spanje.



Moja dva tudi nista pojokcala. Moja dva sta se drla. 

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Nočni spanje 100000tič
10.4.2006 22:06:21   
XXYY
Živjo!

Jaz se popolnoma strinjam z Marogico. Oba morata biti naspana, da sta drugi dan oba dobre volje.
Tudi naša se je drla na ves glas, ko da jo na koščke dajava. Ampak sem jo morala malo pustiti, da se je zdrla. Pa sem prišla k njej, sem ji dala dudo, pa se je še bolj drla, ker me je videla. Tako, da sem se potem morala odmakniti. Prvo po pol ure, drugič 15 min, tretjič je pa že lepo spančkala. Zdaj hodimo vsak večer okrog pol 8 zvečer spat. In hvala bogu mi spi celo noč, do jutra, do 6-8ih. In potem je cel dan dobre volje - do večera, tako sem tudi jaz bolj spočita.

Mislim, da mora biti neki red. Saj ga potolažiš, ga objemeš oz. mu izkazuješ ljubezen. Sam ko pa je treba spat, je pa treba.


(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Nočni spanje 100000tič
10.4.2006 22:19:52   
Zarja2
Daj ga v svojo posteljo, ko se pa zbudi boš že tako ob njem in bo sam začel spat naprej, dudo v usta in gremo naši. Tako smo mi naredili, sedaj je pa že tako navajen, da ne potrebuje nikogar ob sebi več, je pa star že dve leti... Meni ni bilo hudo spati "v troje" in mu ponoči dajati sprva dojko, nato flaško s sokom, potem pa z vodo zaradi zobkov. Ponavadi sem vmes kar spala. Sedaj jo ponoči kar sam vzame, je tako lepo zataknjena za rob postelje in že ve kako pa kaj (flaška namreč, ne dojka hehehe).  Saj ne da bi se celo noč nalival, samo zdaj mu je flaška tolažba, da jo v usta in v trenutku zaspi. To pa od 1 leta dalje.
LP

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Nočni spanje 100000tič
10.4.2006 22:36:02   
sjug
Se pridružujem Marogici in Naja31. Moja oba sta se in se še dereta tako, da oglušiš. Zato pa sem sendvič. Na eni strani tamala, na drugi malčko, vmes pa moja malenkost, ki spi kot palačinka ali sardela v konzervi (takrat, ko so bile konzerve še orenk natlačene, ne tko ko dons, ko je sam olje). Mož je itak na drugen koncu postelje.  Pa da ne bo pomote, vsak ima svojo posteljo in celo svojo sobo. Ampak enostavno ne morem poslušat. Sem probala, pa ni pomagalo. Žal ... user posted image LPS

_____________________________

Never Ever Give Up!

(odgovor članu Zarja2)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Nočni spanje 100000tič
11.4.2006 7:54:16   
wawa
Samo se to včeraj je potem zaspal. Ampak glede postelje, edina stvar ki je res res nebi naredila, je da ga vzamem v svojo posteljo, ljubim naju z fantom in nama privoščin najin del življenja. Če bo jokal bo pač jokal, ampak spal bo v svoji postelji in pika konc.

(odgovor članu sjug)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Nočno spanje 100000tič
11.4.2006 8:08:11   
mimica
Tudi jaz sem vstajala ponoči vsaki dve uri, sedaj proti koncu tudi na eno uo ali uro pa pol. Če se je ponoči zbudil samo 3x je bila zame zelo dobra noč. No, nekega dne pa mi je bilo dovolj. Tisto noč se je zbujal vsako uro, ob 3.30 pa se je odločil, da on ne bo več spal in je bil buden do 5.30. Rekla sem si, da je tega dovolj, saj mi je bilo že slabo od nespanja. Zvečer, ko je šel spat in je zopet pričakoval, da ga bom nosila, da bo zaspal, sem ga dala lepo v posteljico, mu dala njegovo ninico ter mu pela. In sama nisem mogla verjet, da je zaspal v 10.minutah in to brez da sem ga vzela na roke. No, prespal je skoraj celo noč. Zbudil se je le 2x, pa še to za par minutk, da se je podojil. Ko sem ga nehala dojit ponoči oz. se je sam odstavil , je bilo še boljše. So še noči, ko se zbuja po 3x, ampak zelo redke in nič več mučne tako kot so bile včasih. Aja, pa obvezno sem uvedla dnevno spanje in sicer 2x po 1,5 ure. Prej je spal samo po pol ure ali uro na dan. Nam je pomagalo. Srca, da bi ga pa pustila jokat, pa nisem imela, saj bi naš verjetno dobil histerični napad, zaspal pa 100% ne bi user posted image

(odgovor članu wawa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Nočno spanje 100000tič
14.4.2006 8:04:51   
BarbaraE
Ojla,

koliko so pa vaši otročki kaj stari? Naša princeska je bila 1 leto. In tja do 5 meseca je spala celo noč - nič nočnega hranjenja. Sploh se ne morem spomnit, kdaj je kar naenkrat začela zahtevat ponoči joško. Pa od začetka je še šlo, ker se je zbujala nekako na 3-4 ure. Potem so pa začel zobki rast, je bila pa katastrofa - na 1-2 uri se je zbujala, jaz pa kot zombi in z živci na koncu. Jokat sva jo pustila le enkrat in to 4 minute in nikoli več. Ko sem prišla do nje, je bila na vseh štirih (ravno se je začela postavljat na vse štiri, sedet) in čez hrbet je imela tisto oblogo iz blaga, ki se jo ima v posteljici, da se otročki ne bunkajo ob stranice. In ko sem to videla, sem si rekla nikoli več. Saj kdaj pa kdaj se zgodi, da se zbudi samo enkrat - takrat me itak panika zagrabi, a je kaj narobe in grem seveda pogledat (torej jaz se vedno nenaspana user posted image ) Sem se pa odločila, da bova zaključili z dojenjem. Itak da sem jo razvadla in zaspi samo na joški. In temu je treba zdaj narest konec. Ker zombiji ne pašejo v službo. user posted image

Vem pa tudi to, da bo to težka bitka. Naša lubica je že prava trmulčica (se vidi, da je aprilska). Sva pa tudi z očijem aprilčka in bomo pač videli, kdo je bolj trmast. user posted image

Sicer pa kaj dajete otročkom zvečer za pit? Čaj? Mleko?

Lep dan in podaljšan vikend vse skupaj, grem po kavico. user posted image

Barbara

(odgovor članu mimica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
14.4.2006 13:47:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu BarbaraE)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Nočno spanje 100000tič
14.4.2006 19:35:47   
žužu
wawa, mogoče so zobki...
tudi naš je imel obdobje, ko se je kar pogosto zbujal, ampak smo vztrajali. nismo ga dvigovali, brez besed je dobil dudo, malo pojokcal, trajalo je kak teden, potem pa se je prikazal zobek. sedaj imamo gel in spi vso noč. mu pa vsak večer namažemo dlesni.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Nočno spanje 100000tič
14.4.2006 19:48:06   
wawa
No saj naš zdaj dva dni super spi, samo to je tako takoj ko ga pohvališ je že user posted image . Zdi se mi da je bil in je še občasno problem v tem da je navajen zaspat z dudo...in potem ne gre drugače. Zdaj mu pa že nekaj dni dudo vn jemljem, pa je potem malo joka ampak zaspi, kar je sicer skrajno naporno in mučno ampak (moram potrkat) zaenkrat deluje. Se manj zbuja in samo še enkrat na noč je, a ja star je cca. 5mesecev.

Pa saj mislim da nobeni mami ni težko ustajat, samo oprostite kot mi je rekla ena pametna punca, raje naspana mama kot, kot crknjena. Recimo moj dragi je na službeni poti že 10 dni in bo še 5, si ne predstavljam, da bi se vseh teh 15 dni ko sem tako ali tako dobesedno izmučena od celega dne, vstajala na 1 uro. Ja to je odločitev vsake, naš pač malo joka ampak veliko lepše spi, pa še trikrat več se spet smeji ker je naspan. Tistih nekaj dni ko ni spal tudi on ni bil tako kot bi moral bit.

(odgovor članu žužu)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Nočno spanje 100000tič
14.4.2006 19:49:28   
wawa
Ja žužu sem pomislila na zobe, ker smo z njimi že menli težave. Ampak povej ti meni kako pasto maš ker meni se zdi ticta na C... taka violčna precej neučinkovita?

(odgovor članu wawa)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Nočno spanje 100000tič
14.4.2006 20:37:34   
Grascakinja
Calgel je zanič, ja, pol ga poje takoj, pol ga ostane na prstu in efekt je minus v dnarnici. Mi smo ji, ko je res imela težave z zobki, dali kar svečko paracetamola in je bilo bolje. Poskusi, škodit ne more.

(odgovor članu wawa)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Nočno spanje 100000tič
14.4.2006 21:19:13   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: wawa

. Zdi se mi da je bil in je še občasno problem v tem da je navajen zaspat z dudo...in potem ne gre drugače. Zdaj mu pa že nekaj dni dudo vn jemljem, pa je potem malo joka ampak zaspi, kar je sicer skrajno naporno in mučno ampak (moram potrkat) zaenkrat deluje.


Dudo pa mu le pusti, nekaj tolažilnega pa mora imetiuser posted image

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu wawa)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Nočno spanje 100000tič
14.4.2006 21:40:39   
smrka
Mene pa zanima naslednje - da ne odpiram nove teme da se ne dvigne keri pritisk. Zanima me torej a so mogoce vitamini AD ki jih dajem tamali zvecer krivi da mi se ponoci zbuja. Ker mi ni jasno zakaj se zbuja, ker mi cez dan poje veliko pred spanjem se 270 ml mlecnega greza..  No zaspi mi ob 20 uri pa se zbudi ob 2 ali 3.. pa spije 150 ml mleka, potem zaspi, pa se mi zbudi ob 6.30. Kdaj dajete ve otrockom te vitamine? Tasca mi svetuje da naj jih dajem zjutraj, ker da je mozno da so ravno ti vitamincki krivi.... nevem...

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Nočno spanje 100000tič
14.4.2006 21:46:03   
amy26
Misliš na Ad3 kapljice?
Jaz svojmu dajem obvezno zjutraj, če mu pa kdaj pozabim jih dati dopoldne mu potem kasneje raje ne dam, da ga nebi kej zvijalo, tako pa če ga kej zvija ga vsaj čez dan tako da imamo potem ponoči mir in lepo spi.

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Nočno spanje 100000tič
14.4.2006 22:20:00   
wawa
Ma ne no halo, saj dudo ma za zaspat, samo on jo potem celo noč vleče ko pa vn pade pa jok.......vse kar sem zdaj naredila je da mu jo jaz vn vzamem ko zaspi, pa halo, saj tako grozna pa tudi nisemuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . da bi bogega reveža brez ljubice pustilauser posted image user posted image user posted image user posted image . A res zgledam tak vragec????

A še AD3 menda povzročajo krče????? ne vem za zih jaz sem mela D3.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Zanositev
Vitaebella

Po kolikšnem času vam je uspelo zanositi po naravni poti?

1-6 mesecev (67%)

6-12 mesecev (9%)

1-2 leti (7%)

3-4 leta (4%)

po več kot štirih letih (2%)

še vedno poskušava (11%)


Število vseh glasov: 507

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!