|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nočne žurke
28.3.2007 0:17:25   
Leone
Čisto sem že izmozgana, ker ne vem kaj za user posted image matra našega pikca.
Po tem, ko se je zbudil 1-2 x na noč in potem tudi že prespal po 12 ur v kosu, se je začelo zbujanje stopnjevat. Prvo noč 1x, naslednjo 2x, spet naslednjo 3x itd. Nikoli mu ni pomagala duda, edino moja joška. Obe... Vedno sem ga na hitro podojila, da je zaspal nazaj.
No, zdaj že 1 teden po dolgem dojenju (prej 5 min - zdaj pol ure) zaspi in se prebudi spet čez 1 uro ali pa čez 2. Lačen sigurno ni, ker čez dan in zvečer poje zadosti. Sva že na gosti hrani - star bo 8 mes. Problem pa je v tem, da ga ne morem kar naprej dojit, ker me že pošteno bolita obe joški. Na eni se mi je bradavica začela kar lupit.
V posteljici se ne potolaži, ko ga vzamem ven in nosim, se dere tudi po 1 uro (včeraj, naprimer) in ne pomaga čisto nič, ne prigovarjanje, ne petje, nič.
Danes je bilo spet podobno. Po 2 urah, ko je lepo zaspal (zaspi po hranjenju s flašo ali po dojenju) se je zbudil in ni pomagalo nič (dojila ga nisem, ker me še vedno kar pečejo joške). Hodila sem ko kreten gor in dol po sobi, pa v drugo sobo, pa spet nazaj, pa ga dragemu dala, pa mu neuspešno dudo tlačila v usta, pa 1 uro pa pol ni pomagalo nič, da bi se nehal dret. Vmes mi na rami zaspi za par sekund, pa se spet predrami in jok in stok. Potem sem mu dala malo mleka po flaši in je končno! zaspal.

Ali je imela katera podobno situacijo? Vem, da je pri kolikah podobno, ampak pri 8-ih mesecih bi se vsaj v maminem naročju lahko potolažil...user posted image Naj še omenim, da je čez dan pravi dobrovoljček in mu nič ne manjka. Zobkov še nima, pa tudi še ne kaže, da bo prav hitro kakšen zunaj..

Grem zdaj na hitro zaspat za kakšno blaženo urico, da naberem moči za novo operno predstavo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nočne žurke
28.3.2007 8:42:14   
smeska
Pogosto tudi sama sebi rečem, da dojenčki jokajo z razlogom. Verjamem, da lačen ni, glede na starost, vem da ti otroci že pojejo kar veliko. Mogoče ga kaj matra in je to povezano s hrano. Premisli, kaj si mu dajala zadnje dneve, ima vročino, kakšen je kakec? Če je to samo zvečer, mogoče večerja ni v redu ali zadnji obroki v dnevu.

Pa upam, da vam bo bolje.

< Sporočilo je popravil smeska -- 28.3.2007 8:43:46 >


_____________________________

Vsaka mama je najboljša mama za svojega otroka.

(odgovor članu Leone)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Nočne žurke
28.3.2007 8:49:22   
Seven*
Zizo bi rad. Predlagam, da cimprej pozdravis mlekomate.

Pri nas je bilo ISTO. user posted image

Sem imela cca 10x bolece in oglodane bradavice. Poskusi s propolisom med dojenji na bradavico. Imas mogoce glivice? Imas daktarin doma? Namazi z daktarinom bradavico. Drugace je pa propolis zakon.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu smeska)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Nočne žurke
28.3.2007 8:49:46   
blak
Ne vem, kaj mu je, ampak ti povem, da smo imeli podobno situacijo. Tudi mi smo že znali lepo spat, potem pa se je začelo zbujanje 5-6x na noč. In pomagalo mu je samo sesanje. Jaz takrat nisem več dojila, tako da smo dajali čajček ali mleko. Ko se je to zgodilo 2x na noč, ok, ampak ko je to bilo 5x, je bilo za crknit. Tudi nam ni pomagalo ne stiskanje, božanje, petje...nič. Nekaj časa smo tako zdržali, pol pa sem ga eno noč pustila, da se malo razjoče. Jokal je uro pa pol (ni lahko seveda), drugo noč manj, tretjo še manj, četrto prespal.

Ne vem, ali je pozabil spat, zobi sigurno niso bili, tisto nenehno hranjenje pa se mi je zdelo tudi odveč, saj ga je po moje že trebušček tiščal.

Mi smo rešili tako. Zdaj spet spimo kot user posted image

Srečno!

(odgovor članu Leone)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Nočne žurke
28.3.2007 9:11:21   
MALINČICA
Moja mami pravi, da ssem se jaz vsako noč, do 18-ega meseca kako uro jokala. Ko sem že zaspala, pa sem se sredi noč zbudila in tulila, so me pač nosili po hiši, mi prepevali, crkljali, pa ni nič pomagalo, potem pa sem kar zaspala, kot da ni bilo nič. Nakar so me peljali k zdravniku in po temeljitih preiskavah so dali diagnozo "strah pred spanjem" Mami je rekla, da je to pač bilo obdobje, ki je nato pač samo od sebe izzvenelo. Je rekla mami, da jo je bilo včasih kar strah it spat, ker je lih v redu zaspala, pa se jaz vklopila sireno... Aja, pa takrat se nisem več dojila, tako da... 

_____________________________

I´ve got mommy wrapped arround my finger...

(odgovor članu blak)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Nočne žurke
28.3.2007 9:58:28   
Sandra*
Pri nas se je to začelo dogajati po 4 mesecu. samo joka in nič drugega. Ko so zgoraj pogledali ven zobje (7mesecev), smo spali celo noč, ali pa se zbudi 1krat. Danes pa je imel veselico, ne vem kaj ga je matralo, ampak bil je trikrat na joški, upam da bo jutri boljše.

(odgovor članu MALINČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Nočne žurke
28.3.2007 13:32:46   
lenika
Mogoče so pa vseeno zobki, boš videla čez nekaj tednov.

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Nočne žurke
28.3.2007 17:23:30   
Baucka
Mi imamo iste probleme. Stara pa je 11 mesecev. Le, da pri nas ni pogoj dojenje ampak cukanje las. Če ji ne dovolim, se tako joče, da se davi zraven. Ne pomaga nič, ne joška, ne da leživa skupaj. Mene pa že lasišče boli in počasi bom plešasta user posted image . Da bi ga atiju podturla pa niti slučajno, saj hoče samo mene mene in mene.

Smo pa že uspešno to krizo prebrodili pred 1 mesecem. Eno noč je nisem iz posteljce jemala, ampak sem jo božala in ji govorila, da sem tam. To noč se je jokala 2x po 20 minut in je zaspala. Naslednjo večer je zaspala sama v svoji posteljci v objemu z žirafo. Jaz sem pa zraven posteljce stala dokler ni zaspala. Nato pa je zbolela in  sva spali skupaj in mami ji je spet dovolila tolažbo z lasmi in imamo spet kaos. Lahko poskusiš, samo je hudo. Jaz še zbiram pogum in hkrati upam, da se bo samo od sebe uredilo, vendar je to upanje majhno.


_____________________________

Gremo veselo.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Nočne žurke
28.3.2007 17:26:35   
katikati
Kaj naj rečem. Stari smo 7 mesecev in ista pesem.
Sem že par dni pisala na forum za "pomoč"user posted image .

Pri 4 mesecih je uspešno spal, zdaj pa tudi po sedemkrat na noč. Pa ponavadi samo duda ne pomaga, ampak nujno joška!!! Nujno, če ne pa dretje do konca. Sem glih dva dni nazaj probala s pestovanjem in hojo po stanovanju, brez zize in se je 10 min drl, potem pa sem obupala in na joško...

Mislim da so krivi zobki. Za "pokušino" sva mu z možem eno noč dala malo sirupa Calpol in je spal 4 ure v kosu, pol pa spet na eno uro. Očitno ga neki matra. Samo ne morem mu skoz dajati nekaj proti bolečinam.

Samo upajmo da bo kmalu mimo user posted image

(odgovor članu Leone)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Nočne žurke
28.3.2007 20:11:21   
stuhica
Evo še nas se pridružujemo klubu naš je znal prespat noč d 10 do 6 zjutraj zdej semi pa zbuja od 22 zvečer peredn ornk zaspi ene 3-4 pa ga morem ven vzet pa na svojo postlejo dat da zaspi! Zdaj imamo že par dni ornk veselice ker se zbuja in pol se kar dere tud joška ne pomaga več tako da sem bila dnaes ob celonočnem zbujanju ind retju zjutraj kot zombi pa še zdaj sem mal čudna no ja upam da bo bolje!
Ne vem le če ga zobi dajejo al kaj je pa tako da imam jaz blazno dolge lase in se naš drži potem za kito in me ne sputi al pa mi vse laske kar potegne tako kot baucki in me tud že lasišče boli!!

No ja potolažim se s tem da itak bodo ti naši otroci tako hitro zrasli da bomo že pozabili na to da smo sploh te težave imeli !

lep pozdravček in veliko prespanih in mirnih noči nam vsem skupaj želim!

(odgovor članu katikati)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Nočne žurke
28.3.2007 22:53:22   
ninu
Pridružujem se še jaz. Hčerkica ima 10 mescev. Tudi pri nas se ponoči začne kalvarija. Razlika je ta, da veva kaj je. Zvija jo, napenja in to vsako noč, neglede na to, da ful pazim pri prehrani, pri GH smo pri osnovnih živilih.. V postelji se obrača v vse možne položaje, začne brcat z nogicami in potem ji mogoče uspe, da prdne. Dam ji enkrat čajček, enkrat dojim in tako kombiniram čez noč, da zaspi za par urc nazaj. Prespanih noči ne poznam. Do sedaj smo imeli le tri take, z enim nočnim zbujanjem.
Poleg vsega ima tudi alergijo na jajca (smo ugotovili pri kožnem testiranju), pa čeprav ni imela nobenih zunanjih znakov. Lepo kožo, normalno napredovanje v teži in razvoju, normalno blato... Vsak večer grem s strahom spat kaj bo ponoči. Stanje se samo slabša, tako da ji krati tudi dnevni spanec, kakor kdaj. Na UZ trebuščka so opazili le napeto črevesje, ostalo vse ok. Sedaj bom vztrajala, da damo še blato na analizo, ker to ni normalno. Spala bi, pa ne more. Tako mi je hudo.
Mogoče tudi vaše dojenčke zvija? Tuhtam kakšen obrok bi bil najbolj primeren za zvečer, pa res ne vem, kaj naj še poskusim. Imate kakšne dobre ideje? Kaj lahko prebavljivega? Kdaj se bo tole nehalo? :(

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Nočne žurke
29.3.2007 11:52:03   
blak
Ojoj, ninu, bogice steuser posted image . Si probala zvečer z rižolinotom. Moral bi biti zelo lahko prebavljiv, saj ga dajejo v bolnici tudi starejšim, ko imajo take težave. Drugo, ne vem, kaj ti svetovati. Želim vam le, da bi se situacija popravila in da pupiki ne bi bilo tako hudo.
user posted image

(odgovor članu ninu)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Nočne žurke
29.3.2007 13:37:32   
ninu
Blak, hvala za nasvet. Veliko mi pomeni kakršnokoli sočutje, tolažba. Smo dajali rižolino, pa jo je zaprl, tako da sedaj vsak večer kuhamo "polentolino". Polenta kuhana na vodi, potem pa dodano adaptirano mleko - Milumil2. Je ko nora, pa zgleda, da tudi to ne bo uredu, čeprav ji čez dan ni delal težav. Za  nami je spet obupna noč.

(odgovor članu blak)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





POZOR: Previdno s fiziološko raztopino in ...
Prepogosto izpiranje noska s fiziološko raztopino in uporaba med mamicami priljubljenega nosnega aspiratorja prinese tud...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?