|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Noče več spati v svoji postelji
30.11.2005 11:06:59   
sezam
Naša 9 M user posted image  se je odločila, da ne bo več spala v svoji postelji.user posted image Do sedaj je vedno spala. Zaspala je pri meni v naročju, nato pa v posteljo in smo spali dalje. user posted image

Zjutraj se med 6 in 7 uro ponavadi podojiva in nato še zaspi nazaj tam do nekje 8-9h. Včeraj se podojiva, zaspi in jo dam kot običajno v njeno posteljo. Vendar se takoj zbudi user posted image , ko jo položim v posteljo in plane v jok. Jo vzamem ven, jo potolažim, uspavam in zaspi in jo dam zopet v posteljo. In tako parkrat ponovim in na koncu vedno jok.user posted image Pa sem jo malo pustila jokati (čeprav sem proti pustiti jokati otroka). Če sem bila zraven in jo božala, se je le jokala. Če sem šla pa stran (Stran od njene potelje, nisem je pa pustila same. Bla sem zraven na svoji postelji), pa se je začela še premetavat, pa odrivat od ograjce, tako da je bla takoj pri vrhu postelje. Pa smo spet ponovili postopek uspavanja,.... Vendar je bil na koncu spet jok. Pol sem jo dala k sebi na posteljo, jo božala, tolažila vendar sam jok.  Na koncu mi jo je le uspelo potolažiti, vendar je bilo potem konec s spanjem.

Potem je prišlo na vrsto opoldansko spanje  - običajno sedaj spi 1,5-2h. Če se vmes zbudi, jo uspavam in spi dalje. Včeraj se zbudi po 45 min. Jo grem uspavat, vendar se ponavlja postopek od zjutraj. V naročju mi spi, ko jo spustim v posteljo, JOKuser posted image user posted image user posted image . Jo parkrat uspavam. Pa nič. Tako, da sem jo dvignila in si rekla, boš šle pa šeenkrat kasneje spat. To probam okoli 16h, vendar neuspešno. Krog se je ponavlja - uspavanje, v posteljo, jok,... Pa jo pustim zbujeno.

No in na vrsti je večerni obred. Umivanje, dojenje in pri tem zaspi. Prestavim v njeno posteljo in se zopet pričneuser posted image . Tako, kar nekajkrat ponoviva. Pa vedno na koncu jok. Pa jo spet pustim malo jokati, pa spet vzamem ven, pa se ponavljamo. Traja 3,5 ure. Pol jo dam k sebi v posteljo in počasi zaspi. Pa jo še enkrat probam prestaviti v njeno posteljo, pa spet jok. Tako, da je ob 1h zaspala pri meni in spala do jutranjega hranjenja. Jaz pa sem se celo noč prebujala, tako da sem danes pravi zombi.

Prosim, za kakšen nasvet, kako naj jo spet pripravim, da bo spala v svoji postelji. A je imela še kera tak primer, da kar naenkrat ne več v svoji postelji? Sem pa pristaš tega, da spi vsak v svoji postelji, saj menim, da se tako edino tudi naspimo, da lahko drugi dan normalno funkcioniramo.

Pa zakaj to kar naenkrat nič več? A mislte, da je to sam kakšna njena fora, ki bo sama čez čas minila? user posted image  Kakšne so vaše izkušnje pri tem.

Hvala za kakršnekoli nasvete. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil sezam -- 30.11.2005 11:18:10 >

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Noče več spati v svoji postelji
30.11.2005 11:35:31   
Marogica
Jaz bi na tvojem mestu samo eno stvar drugače naredila. Če jo že tolažiš ali uspavaš, je ne jemlji iz posteljice ali si je ne vzami na posteljo. Božaj jo, poj, karkoli, samo ne je ven jemat. Vse to delaj ob njeni postelji. Saj si sama ugotovila, da ko jo ven vzameš, utihne. Torej ve, kako moramo mamico "nasračkat".

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.11.2005 12:23:23   
tincci
Tudi moja enomesečnica počne isto. No, resnici na ljubo, ponoči itak spi pri meni v postelji, če mi zaspi v rokah pa jo prestavim čez čas v zibko, se zbudi in ne neha jokat, dokler je ne vzamem v roke. Pol je pa mir pa je srečna. Enako je čez dan.

Razmišljava, da bi jo počasi navadila, da se nauči zaspat sama. Saj včasih ji rata, večinoma pa zaspi na rokah. Prej sem jo pustila kar malo sitnarit v svoji posteljici, pa stokat pa jokat... dala sem ji otroški cd gor in je končno po skoraj uri sitnarjenja zaspala. Še v spanju je negralauser posted image  Kako ste pa vi to reševale? Res ne bi rada, da se umiri in zaspi samo v naročju user posted image

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.11.2005 13:56:39   
taška30
Sej nočem biti pametna, tudi mi smo bili na istem, ampak jaz mislim, da je tole živ primer tiste teorije, ki pravi, da je narobe če otrok zaspi v naročju ali na dojki, ne pa v postelji. Saj dokler funkcionira je kul, ko pa neha je pa problem. Enkrat je bil članek v Mojem malčku. Otroka naj bi se vedno dajalo v posteljico ko je zaspan, a še malo buden, da se nauči, da postelja ni bav bav. Ker če vedno zaspi na rokah, je pač tako navajen in ko v posteljici odpre oči je panika: kje sem? kje je mami?
Nekako tako gre. Sicer je lahko bit pameten, pa teorija je itak eno, praksa pa drugo, ampak po moje je bolje da počasi začnete z navajanjem na to, da zaspi v posteljici. Saj menda jo ne misliš v naročju uspavati še par mesecev/let.
Čimveč sreče in živcev, taška

(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.11.2005 15:02:04   
sezam
Taška30 se čusto strinjam s tabo. Ene 2 meseca se že pripravljam, da bi jo navadla samo spat, pa kar odlašam, pa odlašam. user posted image   Sem tud prebrala knjigo Otroško spanje, brez joka v spanje. Ampak zgleda, da bo treba pa zdej kar na hitro odreagirat.

S tem njenim spanjem imamo pri nas že skoz nekaj, iz ene skrajnosti v drugo. Od začetka je blo katastrofa. Od prve ure v porodnišnici ni sama zaspala, in potem je to ostalo. Prvi mesec in pol zvečer ni zaspala pred polnočjo. Imela je histerične napade joka in je trajalo do ene ure da sem jo potolažila. Zato tudi to odlašanje. Je blo v tem času tud obdobje, ko mi je podnevi spala le v naročju, a je hitro minilo. Potem je od 7 tedna pa do 6,5M spala celo noč. Podnevi 2-3 krat (skupaj tam ene 2 uri). Seveda da sem jo uspavala na roki. Pri 6,5M smo šli drugič na morje in od takrat adijo nočno spanje. smo se zbujali, vendar še vedno kar hitro zaspala. Sedaj pa to.

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.11.2005 15:42:21   
tincci
Sva se odločila, da jo bova postopoma odvadila tole valjanje po rokah. Ampak meni se je do sedaj smilila, ko tako joka pa stoka, zdaj pa je stara 1M pa bomo probal jo navadit več samostojnosti. Pravkar to počnem. Dala sem jo v košek, ki je v dnevni, da tam spi čez dan, dala musko gor, se usedla zraven in sva imeli pregovarjanje. Celo zaspala je za minuto, pa spet v jok. Zdaj spi cele tri minute. Držte pesti user posted image

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.11.2005 17:24:44   
deily

Pri meni je bilo podobno, zato sem naredila tako:

ko je začela zapirati očke sem jo položila v posteljico, ji dala dudo in pleničko ter jo pokrila. Prižgala sem ji uspavanke in odšla ven. Zaspala je v 5 minutah in še zdaj je tako, če je sita in suha. Stara pa je 7m.

Moja prijateljica pa zvečer da otroka v posteljico, seveda sitega in previtega, mu da dudo in gre ven. Otrok joče tako dolgo dokler ne zaspi. V začetku po kako uro, sedaj pa rabi le 5 minut, odvisno od dneva.

Meni se zdi boljše, če lepo mirno in brez solz zaspi, toda vsak dela po svoje.

LP

Deily @ Nateja @ Natisa

27.4.2005- DAN, KO ME JE RAZVESELILA HČERKICA NATEJA
21.3.2010- DAN, KO JE NATEJA DOBILA SESTRICO NATISO

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.11.2005 18:46:31   
Jessy
tincci, ti imaš še čas, da jo navadiš spati. Pri nama je bilo prvi mesec in pol tudi tako, da je zaspala le na rokah ali pri nama v dnevni. Pol sem pa rekla, da tako pa ne more biti in sem jo začela dajat spat, ko sem vidla, da je zaspana. Nesla sem jo v zibelko, ji dala dudo in se usedla zraven na posteljo. Bila sem čisto tiho (če sem kaj ogovarjala ali pela, je še bolj kričala) in ji samo dajala dudo. Če je vmes začela histerično jokat, sem jo dvignila in potolažila, potem pa nazaj v zibelko in sem delala isto. Kar kmalu je rabila le cca 20 minut, da se je umirila in zaspala. Zdaj je pa že veliko bolje, saj nama skoraj vedno zaspi prej kot v 10. minutah.

Sezam, tebi kaj dosti ne morem svetovati, ker sama še nimam tako stare hčerke, ampak mislim, da ta boj ne bo šel brez joka. Če si proti temu, da se otroka pusti jokat, potem bo zelo zelo težko doseči to, da bo spala v svoji posteljici. Moji sestri je patronažna rekla, da naj zapre vrata in prižge muziko ali pa TV, da ga ne bo slišala. In se ji je obrestovalo!!!

Kakorkoli že, velik sreče!!!

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu deily)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Tako izgleda partnersko življenje z dojenčkom
Te zabavne ilustracije novopečenega očka vas bodo nasmejale do solz.
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.