sezam
|
Naša 9 M se je odločila, da ne bo več spala v svoji postelji. Do sedaj je vedno spala. Zaspala je pri meni v naročju, nato pa v posteljo in smo spali dalje. Zjutraj se med 6 in 7 uro ponavadi podojiva in nato še zaspi nazaj tam do nekje 8-9h. Včeraj se podojiva, zaspi in jo dam kot običajno v njeno posteljo. Vendar se takoj zbudi , ko jo položim v posteljo in plane v jok. Jo vzamem ven, jo potolažim, uspavam in zaspi in jo dam zopet v posteljo. In tako parkrat ponovim in na koncu vedno jok. Pa sem jo malo pustila jokati (čeprav sem proti pustiti jokati otroka). Če sem bila zraven in jo božala, se je le jokala. Če sem šla pa stran (Stran od njene potelje, nisem je pa pustila same. Bla sem zraven na svoji postelji), pa se je začela še premetavat, pa odrivat od ograjce, tako da je bla takoj pri vrhu postelje. Pa smo spet ponovili postopek uspavanja,.... Vendar je bil na koncu spet jok. Pol sem jo dala k sebi na posteljo, jo božala, tolažila vendar sam jok. Na koncu mi jo je le uspelo potolažiti, vendar je bilo potem konec s spanjem. Potem je prišlo na vrsto opoldansko spanje - običajno sedaj spi 1,5-2h. Če se vmes zbudi, jo uspavam in spi dalje. Včeraj se zbudi po 45 min. Jo grem uspavat, vendar se ponavlja postopek od zjutraj. V naročju mi spi, ko jo spustim v posteljo, JOK . Jo parkrat uspavam. Pa nič. Tako, da sem jo dvignila in si rekla, boš šle pa šeenkrat kasneje spat. To probam okoli 16h, vendar neuspešno. Krog se je ponavlja - uspavanje, v posteljo, jok,... Pa jo pustim zbujeno. No in na vrsti je večerni obred. Umivanje, dojenje in pri tem zaspi. Prestavim v njeno posteljo in se zopet prične . Tako, kar nekajkrat ponoviva. Pa vedno na koncu jok. Pa jo spet pustim malo jokati, pa spet vzamem ven, pa se ponavljamo. Traja 3,5 ure. Pol jo dam k sebi v posteljo in počasi zaspi. Pa jo še enkrat probam prestaviti v njeno posteljo, pa spet jok. Tako, da je ob 1h zaspala pri meni in spala do jutranjega hranjenja. Jaz pa sem se celo noč prebujala, tako da sem danes pravi zombi. Prosim, za kakšen nasvet, kako naj jo spet pripravim, da bo spala v svoji postelji. A je imela še kera tak primer, da kar naenkrat ne več v svoji postelji? Sem pa pristaš tega, da spi vsak v svoji postelji, saj menim, da se tako edino tudi naspimo, da lahko drugi dan normalno funkcioniramo. Pa zakaj to kar naenkrat nič več? A mislte, da je to sam kakšna njena fora, ki bo sama čez čas minila? Kakšne so vaše izkušnje pri tem. Hvala za kakršnekoli nasvete.
< Sporočilo je popravil sezam -- 30.11.2005 11:18:10 >