|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Noče pasti kravice in biti na ravni podlagi
12.11.2008 10:23:32   
simona2
Naša trimesečnica noče in noče pasti kravic in vedno protestira z jokom in kreganjem. Rs je da ima GERB (kisli rfluks) in da jo morda boli in jo moti, saj skoraj vedno vrže ven malo sesirjenega mlekca. Drugače ni problem za dvignit se, se lepo dvigne in vzdigne glavico, samo ne zdrži več kot kako minuto pol pa ful jok. Pa tudi na igralni podlagi noče biti. Imamo tisto od Tiny Love, ki ima še balzinico, pa noče in noče. Ne vem ali ima smisel otroka po vsej sili privajati nečemu česar noče. vem, da je za gibalni razvoj to super, da je otrok an tleh na ravni podlagi, samo kaj če nočeuser posted image . Me pa kar groza strese, ko prebiram tisto temo o ležalniku, saj so bolj ali manj samo agumenti proti, naša pa se najbolje počuti tam in je srečna zadovoljna in se igra z igračkami na loku. No še najdlje zdrži na postelji, ko se igrava skupaj, zato to tudi večkrat prakticiram, da ni res samo v ležalničku (imamo pa res tistega, ki ima vse možne nastavljive stopnje od čisto ležečega do dvignjenega v sedeči položaj). Kako pa se ostale kaj spopadate s "kravicami" in podobnimi "akrobacijami"user posted image ?

LP Simona

Maša (1.9.2005) je dobila sestrico Evo (1.8.2008)!
Ni je večje radosti od otroškega smeha.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Noče pasti kravice in biti na ravni podlagi
12.11.2008 10:28:08   
alisha_2008
moja tud ni hotla bit na trebuscku...pa ma zdaj 8 m pa se zdej ne mara bit na trebuhu,...edin v banji je na trebuhu
ne jo silt ce noce

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
12.11.2008 10:28:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu simona2)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
12.11.2008 10:30:16   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
12.11.2008 11:17:40   
sončika84
Matija tut ni tel past kravic. do zdej. ima 4 mesce in mu prav paše,ko ga dam na trebuh. in z zanimanjem obrača glavo na vse strani. sicer se hitro utrudi,ampak vseeno. takoda  ne sekiraj se in ne sili je. če noče bit pa nič. bo pa mogoče čez 1 mesec. kar se tilče pa ravne podalge, tukaj pa ti ne vem svetovat. mogoče pa mu mal podloži pod igalno podlogo,tolk da bo mičkn dvignjen. z ležalnikom ne vem kako je. jaz sem ga včeraj kupila in je bil en časa rad notri,pol pa ne več in ej bil prov srečen ko sem ga dala v igralno podlogo. upam da se kmal uštimasteuser posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.11.2008 12:31:13   
botrca
IZVIRNO SPOROČILO: simona2

Naša trimesečnica noče in noče pasti kravic in vedno protestira z jokom in kreganjem. Rs je da ima GERB (kisli rfluks) in da jo morda boli in jo moti, saj skoraj vedno vrže ven malo sesirjenega mlekca. Drugače ni problem za dvignit se, se lepo dvigne in vzdigne glavico, samo ne zdrži več kot kako minuto pol pa ful jok. Pa tudi na igralni podlagi noče biti. Imamo tisto od Tiny Love, ki ima še balzinico, pa noče in noče. Ne vem ali ima smisel otroka po vsej sili privajati nečemu česar noče. vem, da je za gibalni razvoj to super, da je otrok an tleh na ravni podlagi, samo kaj če nočeuser posted image . Me pa kar groza strese, ko prebiram tisto temo o ležalniku, saj so bolj ali manj samo agumenti proti, naša pa se najbolje počuti tam in je srečna zadovoljna in se igra z igračkami na loku. No še najdlje zdrži na postelji, ko se igrava skupaj, zato to tudi večkrat prakticiram, da ni res samo v ležalničku (imamo pa res tistega, ki ima vse možne nastavljive stopnje od čisto ležečega do dvignjenega v sedeči položaj). Kako pa se ostale kaj spopadate s "kravicami" in podobnimi "akrobacijami"user posted image ?

Ne jo silit, saj ima šele 3 mesece. Za ležalnik si preberi moje mnenje na tistem forumu ki govori o tem. Moj je star 11 mesecev pa se ni in ni plazil do pred par dnevi. Eni prej eni pozneje, še vsi so iste stvari delali samo s časovnim zamikom.

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.11.2008 13:02:56   
mamabranka
Naš tudi ni pasel kravice, tudi plazil se ni, dokler ni shodil (prve samostojne korake je naredil pri 8mesecih, potem se ustrašil in zbiral pogum do 11 meseca), potem pa se je začel tudi plaziti. Ni mu pasalo biti na trebuščku in pika! Pa ga nismo silili. Za na tla sem kupila igralni lok, veliko časa pa je preživel tudi v ležalniku. Tam je začel tudi jesti gosto hrano, ker še ni znal sam sedeti.
Sedaj ko ga pogledam (21mesecev), skače, teče, pleza, se vrti, se plazi, hodi po kolenih, nori, ...user posted image

Nič se sekirat, razvil se bo po svjem sistemu!user posted image

Našemu Razgrajaču Eneju, se je na Miklavževo pridružil še en razgrajaček Vid.

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.11.2008 13:52:54   
trdozimc
simona, če malčica ne kaže znakov zategovanja, ji morda ravno to, da je malo dvignjena, ustreza v ležalniku (zaradi refluksa) - naš večji tudi ni hotel ležat na trebuščku in ga nikoli nisem silila, se je začel sam obračati zelo pozno, potem je pa v dveh mesecih obvladal sedenje, plazenje in hojo - vse ob svojem času

če pa malčica zateguje, je pa ležalnik res odsvetovan in s fizioterapijo (handling, telovadba) se stvari hitro popravijo

(odgovor članu mamabranka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.11.2008 14:02:11   
simona2
Kako pa to zgleda, če jo zateguje? A gre za kakšen poseben način drže, za bočenje nazaj???

LP Simona

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.11.2008 14:51:12   
trdozimc
Sem ti skopirala od SevenRR iz razvojne ambulante (pri forumih zgoraj):

Kako opazimo, da se otrok ne razvija tako kot bi mogel? Ko lezi na hrbtu ramena in rokice zateguje nazaj in dela nekaksna "kurja prsa". Glavico vlece nazaj in izgleda, kot da bi rad nonstop gledal nazaj. Lahko se zgodi, da na hrbtem polozaju visi vedno v eno stran (je asimetricen), kot da ima premakjeno tezisce. Eden izmed znakov je tudi, da ne napreduje z razvojem tako kot bi moral in je z drzanjem glavice, sedenjem in ostalim bolj pocasen. Ce ste opazile karkoli od zgoraj nastetega, je smiselno, da na to opozorite pediatrinjo. No moja Ema je imela vse od zgoraj nastetega..

- če te še kaj zanima, pa tam vprašaj, ker imajo punce tudi vsaka svoje izkušnje. Včasih so znaki komaj vidni. Poskusi pa (če je to mogoče razlog za neuživanje na trebuščku) - to NE jemati tragično, kot da je nekaj narobe z malčkom, ampak nekaj, kar se da s pravilnim handligom in telovadbi popraviti in se otroček potem hitreje in pravilneje gibalno razvije user posted image

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.11.2008 15:01:50   
matic0105
Naš je šele pri 6m opazil, da je fajn pasti kravice. Prej pa vedno jok, glavico dol in jamranje. Tako da se nič ne mudi. No, ležalnik pa po mojem mnenju čimprej stran. tud mi imamo refluks, smo ga imeli non-stop o rokah, nič bolje, poleg tega pa se niti mišice niso razvijale kot bi se morale in je zdaj preveč mehak.. Zdaj smo ga po nasvetu fizioterapevtke začeli pol ure po jedi dajati na tla, na začetku je malo nergal, zdaj se je navadil in celo okrepil mišice... in ne morem verjet... skoraj ne poliva. Ker se s telovadbo okrepijo tudi notranje mišice in zato menda tudi manj poliva.

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.11.2008 18:15:50   
kajajaka
ne jo silt ce noce

se strinjam. bo že! eni prej drugi kasnej... tudi naša ne mara "kravic"user posted image

(odgovor članu alisha_2008)
Neposredna povezava do sporočila: 12
12.11.2008 18:19:26   
simona2
No danes smo skoraj ves čas bili na ravnem in sedaj ful bruhamo in polivamouser posted image , kar že lep čas nismo kar imamo zdravilo ranital. No in sedaj sem jo dala v ležalnik in je vesela zadovoljna in nehala je polivat user posted image .  Glede zategovanja pa nisem opazila opisanih simptomov. Se pa skoz dviga naprej in vzdiguje glavico, kot bi delala trebušnajke, ali je tudi to kaj narobe z mišičnim tonusim?

LP Simona

(odgovor članu matic0105)
Neposredna povezava do sporočila: 13
12.11.2008 19:37:17   
ribica.
Naša prva nikol ni pasla kravic, razen ko je pediatrinja dala, pa še takrat ji je bla ful muka, je kr stokala od neugodja. Sedela je sama pri 8,5 mesecih, če ne 9. Plazila se ni. Shodila s 13 meseci.

Drugi otrok, za kravice niti ne vem, ker jih ga v ta položaj niti nisem dajala, ali pa zelo redko. Sedel samostojno pri 6. mesecih, plazil kmalu za tem, shodil pri 12 mesecih.

Otroci so zelo različni. Če ti pediater reče da je ok, potem se ne sekiraj, pač ne pase kravic, so what!

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 14
12.11.2008 19:48:29   
scorpiogirl
naš tudi ni maral past kravic, pa se gibalno super razvija user posted image
poskusi jo dat na trebušček pa ji nežno pritisni ritko dol, da bo imela občutek, da ima malo bolj kontrolo nad sabo. meni je tako svetovala pediatrinja in je bil malo raje na trebuščku, veliko pa tudi ne. se je pa kmalu naučil obračat na hrbet, pa spet ni bil nič na trebuščku user posted image zdej pa uživa v plazenju po trebuščku ... no, kolikor se ne skuša postavit na noge user posted image

nč skrbet, če ji ne paše, je ne silit. pomoje otrok sam čuti, kaj mu paše in je dobro, da ga znamo tudi poslušat user posted image

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 15
12.11.2008 20:46:46   
koala
Moj do 4 meseca ni hotel biti na trebuščku, glavico je dvignil za kratek čas, potem pa jo je spustil in jokal ter se takoj obrnil nazaj na hrbet, potem je pa pogruntal da se da tud na trebušček obrnit in stvari so se spremenile.
Daj ji čas, saj bo vse osvojila. Če te pa res skrbi (kar vrjamem da te) pa pokliči pediatra in se posvetuj.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 16
12.11.2008 22:43:32   
polma
IZVIRNO SPOROČILO: simona2

Rs je da ima GERB (kisli rfluks) in da jo morda boli in jo moti, saj skoraj vedno vrže ven malo sesirjenega mlekca.to res zelo peče, skeli.

Drugače ni problem za dvignit se, se lepo dvigne in vzdigne glavico, samo ne zdrži več kot kako minuto pol pa ful jok. je čisto dovolj-nekateri pri 3 meseceh še tega ne zmorejo

vem, da je za gibalni razvoj to super, da je otrok an tleh na ravni podlagi, samo kaj če nočeuser posted image .odvisno od tega, ali ima kakšne težave-to ugotoviš tako, da gledaš če sta L in d stran vsaj približno simetrični, ko pase kravice, če morda ne stiska figic namesto pesti, če ima obe dlani enako razprti na podlagi itd. Če opažaš karkoli od tega, prosi p naj pregleda otročka. Pobrskaj po podforumu vse o razvojnih nepravilnostih
Me pa kar groza strese, ko prebiram tisto temo o ležalniku, saj so bolj ali manj samo agumenti proti, naša pa se najbolje počuti tam in je srečna zadovoljna in se igra z igračkami na loku.kot rečeno- naš je imel težave, ker ima ekstenzijski vvzorec in mu je moje nepravolno dvogovanje in dvignjena pozicija škodila. to morda pri vas ne velja.
Kako pa se ostale kaj spopadate s "kravicami" in podobnimi "akrobacijami"user posted image ?mi smo pristali v RA. po mesecu in pol se pozna trud, ki sva ga oba z  malim vložila v vaje. važno je -najbolj važen je handling, verjemi. pa če ima refliks al pa ne.

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 17
12.11.2008 23:07:42   
ursulina
če noče, pač noče, jim že ne paše. probaj vsak dan malo, da si povadi malo mišice, ne je preveč pa silit. mi smo začeli zelo kmalu ga dajat na trebušček po kopanju in je rad malo telovadil, pa vedno dalj...

naš mali je odkar jih je znal pasti non stop na trebuhu, še zdaj ko sedi in kobaca, najraje raziskuje kar na trebuščku, bog ne daj, da ga dam na hrbet ležat user posted image  če ni nobenih težav pri razvoju, pa tudi ležalnik za kratke čase čez dan ne bo škodil...

Moj januarski sonček 2008 je navihanček Lenart.
Februarja 2010 je dobil še ljubko sestrico Karlino.

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 18
13.11.2008 19:37:16   
marelicaa
Sicer omenjene blazine za na tla ne poznam, kaj pa če ji je pretrdo in neudobno. Mi smo (imamo) imeli oba otroka kar na kovtru, ki sem ga prepognila, da je bilo debelejše in zato mehkejše.

(odgovor članu ursulina)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?