|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Noče nič jesti
16.12.2009 14:12:26   
CHARLIZE
živijo,

doma imam 17-mesečenega sina, ki je zelo malo. Razumem, da ko je bolan, da pač nima apetita, ampak tudi drugače je taka muka, da kaj poje. Edino mleko rad spije in poje jogurt. Potem pa mu moram znosit na njegovo mizico ne vem kakšne igrače, da ga zamotim in da kaj poje. Pa še to mora bit vse zmikasno drugače mi vse ven vržeuser posted image . Vem, da je napaka to, ampak si samo  želim, da bi kaj pojedu. No pa juhico še nekako poje,..tudi v vrtecu mi stalno govorijo, da nič ne mara in zelo malo poje. Ima pa 11 kg. Ne vem več kaj naj naredim? Ali naj ga silim al kaj naj?? Prosim za kakšen nasvet. Hvala

< Sporočilo je popravil Katrin RR -- 16.12.2009 15:15:49 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: NOČE NIČ JESTI
16.12.2009 14:21:37   
marsovka2
imam 20-mesečnico. težka je 9970guser posted image tvoj dečko je po moje čist dovolj težak, da ga začneš trenirat v samo-hranjenju in v papacanju kaj drugega kot je spasirana hrana. verjemi mi, ko bo zadosti lačen, bo jedel. shiral prav gotovo ne bouser posted image

(odgovor članu CHARLIZE)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.12.2009 15:32:27   
kaya2007
naša ima pri 31mesecih 10 kg in tudi ne poje veliko. mislim, da smo ji pri 17mesecih tudi še vse miksali..
jaz sem potem naredila tako, da sem ji pol kosila naredila normalnega, za vsak slučaj sem pa imela zraven še zmiksano varjanto. počasi se je navadila tudi na koščke, moram pa povedat, da tudi danes ne grize zelo rada (razen če je čokolada)
in ji moram še vedno rezat zelo majhne koščke, kakšnega mesa, tazen zelo mehkega piščanca, pa itak ne poje.

(odgovor članu marsovka2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.12.2009 17:07:44   
naja78
ojla.naš je imel pri 2 letih in pol 13 kg.torej je vaš kar ok.user posted image pa naš ni bil suh in podhranjen.
največjo napako delajo-mo,ko otroku skoz neki dajemo(jaz več ne!!!).pa malo tega in malo onega.
otrok mora imeti red,zajtrk vedno ob približno istem času.
govorim za 1 letnika in naprej.
*se pravi  npr.zajtrk ob 8,vmes samo pit(pa ne sadne sokove,ker nasitijo in jih ima lahko za malico oz eni jih zamenjajo za obrok))
*ob 10 malica(sadje,kak piškot,jogurt,...)
*ob 12-13 kosilo(kar pač je oz jeste) in obvezno za mizo in ne po celem stanovanju!!!!!razen ok pridejo dnevi ko ješ v gostilni,pri prijateljih,uzuni,....)
*17 malica
*okoli 20 večerja

teh ur se ni treb adržati kot pribito,mora pa biti vsaj 2-3 ure razmaka med obroki,tudi če zajtrk bolj malo poje,ker potem spet čez pol ure daš in potem malice neje in skoz neki melje in vse skupi ni nič.....
želoddček mora malo počivat.to so nam povedali v razvojni ena fajna ZDR.in je bilo boljše.saj hitro skužijo in se potem tega držijo.

priporočljivo je da se okoli kosila nič ne meniš da bi kaj okoli hodila in da ima svoj ritual,po kosilu npr.knjigica in spat.

ko se zjutraj in popoldne zbudijo ne sili prec s hrano,naj preteče vsaj pol ure,da ratajo lačni.več pojedo.mi včasih čakamo tudi po 1 uro damo mu pa za pit pa spet ne mleko,KER MLEKO SPADA POD HRANO-nasiti je kar kalorično.

mislim da bi toi P svetovala ,da če pije mleko po flaški ali pač po kozarčku,da ukineš to.saj bo hudo,ampak 1 mlečni obrok na dan je dovolj.

da ji miksaš še ni panike.postopoma bo.

naj hrana na krožniku dobro izgleda-naredi kake učke,brado,brke,....

če boš silila ne boš dosegla nič.saj ne morejo skoz mlet.user posted image

to ti pišem zato,ker je bil naš isti,pa sploh so kake mame pametne in babice in tašče.ne poslušaj nikogar.to kar sem napisala je zagotovo in v šoli hranjenja na ped.kliniki(ja tudi to obstaja),delajo isto.bolj se pa morajo naučiti mame.pa saj ti to veš,samo sprakticeri še.

in vedno imejte ENAK urnik,kake špu ure je lohk fore ali pa če kaj pride umes,npr ob 12 malica in ob 16 kosilo.

pridejo pa dnevi ko itak manj jejo,važno da pije,pa spet ponavljam ne mleko,malo ja ne pa 1 liter.

uglavnem sploh nima nič kil.mislim da bi bil z 2 kilami kar buškast.user posted image user posted image pa bodi vztrajna,ne dajaj hrane po stanovanju.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.12.2009 17:08:59   
naja78
še nekaj!! velika žrelnica in če ima težave(saj je dost postov)in glede na to ker hodi v vrtec je delno oz 50% tudi vzrok.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.12.2009 19:26:37   
sončnica13
 Naš ima pa pri 3-eh letih in 4-ih mesecih 11.6 kg. Tak, da se tires ni treba preveč bat :) Te pa razumem, da te skrbi, če malo je. Moj poje kar velik pa mu nič ne nuca-vse sproti pokuri.
Bi ti pa edino to svetovala, da ga ne sili s hrano, ki je ne mara, da se mu hrana (na plošno) ne zagnusi. Pač naj je to kar mu paše ostalo mu pa pač ponudi in je dovolj, če mu oddaš le kakšno žlico, da se privadi na drug okus.
Mi smo imel res težavo z uvajanjem novih okusov, ker je on tud, če mu nekaj ni pasalo takoj bruhal in potem sem začela delat tako, da sem mu nov okus vedno dala takrat, ko vsaj 2 uri ni jedel (da ne bi izbruhal še tistega, kar bi pred tem pojedel) in še to le kake3 žličke in potem hrano, ki jo je jedel. Potem sem mu nekaj dni tako ponavljala, da se je privadil okusa in je začel jesti. In zdaj sem zelo vesela, saj je skoraj vse-razen zelja(tega poje le par žličk), paradižnika ( pa mu ne oddam), drugega se ne spomnim. Najbolj se mi zdi, da zelo rad je sadje in zelenjavo.

Probaj in upam, da ti uspe, tako koj je nam :)

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.12.2009 0:04:35   
tins
Še mojo madame pofočkam: 4 leta in 12kg. Nasvetov nimam- sem se že kar navadila, da imam večno sitega otroka user posted image .
Sem pa ravno včeraj brala od Merljakove knjigo, kjer piše, da je za neješče otroke fajn dobro začinit hrano, in sicer najbolje s koprom, koriandrom, papriko ali kaprami user posted image .

< Sporočilo je popravil tins -- 17.12.2009 0:08:38 >

(odgovor članu sončnica13)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?