naja78
|
ojla.naš je imel pri 2 letih in pol 13 kg.torej je vaš kar ok. pa naš ni bil suh in podhranjen. največjo napako delajo-mo,ko otroku skoz neki dajemo(jaz več ne!!!).pa malo tega in malo onega. otrok mora imeti red,zajtrk vedno ob približno istem času. govorim za 1 letnika in naprej. *se pravi npr.zajtrk ob 8,vmes samo pit(pa ne sadne sokove,ker nasitijo in jih ima lahko za malico oz eni jih zamenjajo za obrok)) *ob 10 malica(sadje,kak piškot,jogurt,...) *ob 12-13 kosilo(kar pač je oz jeste) in obvezno za mizo in ne po celem stanovanju!!!!!razen ok pridejo dnevi ko ješ v gostilni,pri prijateljih,uzuni,....) *17 malica *okoli 20 večerja teh ur se ni treb adržati kot pribito,mora pa biti vsaj 2-3 ure razmaka med obroki,tudi če zajtrk bolj malo poje,ker potem spet čez pol ure daš in potem malice neje in skoz neki melje in vse skupi ni nič..... želoddček mora malo počivat.to so nam povedali v razvojni ena fajna ZDR.in je bilo boljše.saj hitro skužijo in se potem tega držijo. priporočljivo je da se okoli kosila nič ne meniš da bi kaj okoli hodila in da ima svoj ritual,po kosilu npr.knjigica in spat. ko se zjutraj in popoldne zbudijo ne sili prec s hrano,naj preteče vsaj pol ure,da ratajo lačni.več pojedo.mi včasih čakamo tudi po 1 uro damo mu pa za pit pa spet ne mleko,KER MLEKO SPADA POD HRANO-nasiti je kar kalorično. mislim da bi toi P svetovala ,da če pije mleko po flaški ali pač po kozarčku,da ukineš to.saj bo hudo,ampak 1 mlečni obrok na dan je dovolj. da ji miksaš še ni panike.postopoma bo. naj hrana na krožniku dobro izgleda-naredi kake učke,brado,brke,.... če boš silila ne boš dosegla nič.saj ne morejo skoz mlet. to ti pišem zato,ker je bil naš isti,pa sploh so kake mame pametne in babice in tašče.ne poslušaj nikogar.to kar sem napisala je zagotovo in v šoli hranjenja na ped.kliniki(ja tudi to obstaja),delajo isto.bolj se pa morajo naučiti mame.pa saj ti to veš,samo sprakticeri še. in vedno imejte ENAK urnik,kake špu ure je lohk fore ali pa če kaj pride umes,npr ob 12 malica in ob 16 kosilo. pridejo pa dnevi ko itak manj jejo,važno da pije,pa spet ponavljam ne mleko,malo ja ne pa 1 liter. uglavnem sploh nima nič kil.mislim da bi bil z 2 kilami kar buškast. pa bodi vztrajna,ne dajaj hrane po stanovanju.
|