|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Noče mesa
27.11.2006 19:24:55   
Eva MT
Moji deklici primanjkuje železa in pediatrinja je rekla, da mora jesti rdeče meso.

Ker sem jo pol leta samo dojila, sem najprej začela z jabolkom in banano, korenčkom. Problem je nastal že pri zelenjavi, zdaj ko sem ji dala na koščke narezano meso in grah, pa sem opazila, da grah pogoltne, koščke mesa pa si shranjuje v ustih.

Bi ji morala meso zmleti? Pediatrinja je rekla, da je to slabo za dlesni.
Naj še počakam z mesom? Kaj bi ji lahko dala, da bi zadovoljila potrebo po železu?

Se vam lepo zahvaljujem za odgovore in predloge.

Eva
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Noče mesa
27.11.2006 19:38:33   
eya
Sicer ne vem, kako zelo zmleto meso škoduje dlesnim (a ti je povedala, zakaj), ampak jaz bi dala zmleto meso, če ga po koščkih noče.

Je pa železo tudi v rumenjaku (mi ga bomo našemu šele zdaj dali, ampak mi je pediatrinja rekla pri 6,5 mesecih, da ga lahko dam-beljaka pa ne!) in blitvi.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Eva MT)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.11.2006 22:35:55   
Marogica
Sedemesečnici boš težko dala dosti rdečega mesa, ker tako majhni otroci enostavno ne marajo mesa. Zato je bolje, da probaš kaj drugega, kar tudi vsebuje železo, npr. sok rdeče pese ali pesino solato ali pa enostatvno s sirupom Legofer. Tako smo mi "pozdravili" slabokrvnost.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.11.2006 23:03:20   
memole
Jaz tudi ne vem kako bi lahko mleto meso škodilo dlesnim!user posted image
Moja pikica ima zelo rada meso in ga je že od 4 meseca dalje!
Nikoli ni pokazala da ga noče!
To je odvisno od otroka do otroka!
Tako kot pri vsaki drugi stvari!

Pa upam da boš našla način za dat železo tvoji pikici v kakšnem koli stanju in da se ji kri zboljša!
Veliko sreče!

L.p.

26.9.05 se nama je rodila rožica Lara!
28.4.2010 se nam je pridružila še druga rožica Maja!
http://racka.moj-album.com

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.11.2006 10:46:40   
Baucka
Železo se veliko bolje absorbira če ga kombiniramo z vitaminom C.
Jaboljko ga ima nekaj. Poskusi s svežo rdečo peso, dobiš jo na tržnici. Naredi ji ribano kašico iz sveže rdeče pese in jabolka. Mi smo komaj začeli z uvajanjem in je takoj za jabolkom dobila to kašico in ni imela nobenih problemov po njej. Veliko železa ima tudi drobnjak, nareži ga na drobno in ga dodaj juhi, in rdeči radič, iz njega lahko narediš špinačo ali pa ga spasiraš in dodaš k sadju.

(odgovor članu memole)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.11.2006 10:58:00   
sanjula
Jaz ti svetujem, da ji delaj sadne kašice s suhimi marelicami, ki imajo zelo veliko železa.
Jaz mojemu 6-mesečnemu falotu, ki mu še ne dajem mesa  npr. skuham eno jabolko ali hruško in 6 suhih marelic, zmiksam in popapca da je joj, lahko daš zraven še riževe kosmiče ali pa še ena dobrota:8 suhih marelic, ena suha figa, 2 žlici ovsenih kosmičev, 2 mali žlički rozin, 140 ml vode in ščep cimeta, skuhaš 5 min, pretlačiš in VOILA - za prste polizat. No, vsaj moj jih! user posted image

< Sporočilo je popravil sanjula -- 28.11.2006 11:00:02 >

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.11.2006 11:57:46   
Eva MT
Najlepša hvala za odgovore.

Zdravnica je rekla, da s kašicami razvajamo otroka, ker hrane ne rabi žvečiti in si tako ne more krepiti dlesni. To bi naj bila slišala od zobozdravnikov. Zato mi je svetovala, naj meso narežem na koščke.

No, bomo poskusili z marelicami, peso in z ostalo hrano, ki ste mi jo svetovale. Pa upam, da bo naslednjič krvna slika boljša. user posted image

(odgovor članu sanjula)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.11.2006 14:20:35   
soncicaT
Moj nasvet:

Dajaj deklici špinačo.

Poleg tega ima Hipp in Fructal sokova ki vsebujeta železo- prav železov sulfat!Fructal - ribez, itd.., od Hipp pa mislim da je rdeče sadje..nisem sigurna.

Jaz dam vedno mojemu fantku malo tega soka, če ima slab apetit, evo takoj se mu izboljša..

Poskusi.

< Sporočilo je popravil soncicaT -- 28.11.2006 14:21:36 >

(odgovor članu Eva MT)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Rabljena oprema
nada56

Bi prodali/kupili otrosko opremo in igrače preko posrednika na internetu?

Da, bi prodal, ker se mi ne ljubi ukvarjati s tem (36%)

Da, vsaj nekaj dobim, sicer prodam sam ali podarim (26%)

Ne, otroske stvari večinoma podarim (19%)

Ne, se ne ukvarjam s tem (19%)

Število vseh glasov: 42

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!