Liona
|
Pozdravljene, naš korenjak je star 6 mesecev (korigirano 4 in pol). Do pred kratkim je bilo vse lepo in prav, potem pa se je odločil, da bo začel "štrajkat" pri hrani. Z težo sva super napredovala (do zdaj) saj imava zdaj 7700 gr (porodna teža pa je bila 2090 gr). Pila sva Allernovo (sum na alergijo na KML), po opravljenih provokacijah pa sva prešla na Aptamil AR (povečano polivanje). Pred dobrim mesecem sva bila v pediatrični, ker ni skoraj nič jedel in je bil blago dehidriran. Čez par dni je bilo o.k., bila sva odpuščena, ampak s hrano sva se še naprej "matrala" do onemoglosti. Potem sva šla nazaj na PH-metrijo in na provokacije. V začetku je Aptamil super jedel in sem že mislila, da smo na konju in da mu je bila Allernova zanič. No, pred dvema dnevoma pa se je tudi tukaj ustavilo. Prej je pojedel tudi do 230 ml na obrok, najmanj pa 160 ml, zdaj pa ne spravim vanj več kot 100 ml. Nazadnje je jedel ob 23.00 in je po tem ob sedmih zjutraj pojedel le 60 ml. Sicer je malo prehlajen, ampak ne vem, če je ravno to vzrok. Jaz pa sem čisto obupana, saj se zopet boriva s to flaško. Eno samo dretje in GROZA. Ko sva bila v pediatrični, so opravili številne preiskave (pasaža, UZ trebuščka, kri, blato, urin), ampak je bilo vse o.k. Pozna se nama tudi na teži, saj je v enem mesecu pridobil le 300 gr. Začela sva sicer že uvajati GH, ampak ni preveč navdušen (sploh nad zelenjavo ne). Res ne vem, kaj naj naredim. Čisto sem obupana, z živci na koncu. Vem, da to nič ne pomaga, ampak je res tako težko. Že samo, ko ga dam v položaj, da bo jedel in zagleda flaško, se začne zvijat in jokat. Obup. Ima katera kakšen predlog oz. podobne težave? Hvala za pomoč