|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Noče jest!!!
27.9.2010 12:03:20   
Natka85
Pozdravljeni!
Naš mali(18 mes)je vedno zelo rad jedel,je tudi bolj močne postave.jedel je vse,meso zelenjavo sadje,v glavnem vse. no zdaj pa že kake 3 tedne noče jest mesa-vsak mali košček da ven iz ust,klobase pa še je. kako naj ga pripravim da mi bo jedel meso?pa tudi dosti manj je kot je prej...povejte mi koliko obrokov imajo  vaši leto in pol stari otroci?mi2 imava 3 obroke + 2 krat flaško.
prosim nasvete...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Noče jest!!!
27.9.2010 12:10:25   
Katy78
Mogoče je samo obdobje, ko mu ne paše toliko jesti, saj tudi nam ne paše vedno enako.

Naš je kar pri ta lačnih, ima zajtrk, kakšno sadje za malico, kosilo, za pop. malico kakšen jiogurt, puding, skuta in še kakšen košček žemljice ali kakšnega rogljička zraven, potem pa še večerja. Med pop. malico in večerjo dobi velikokrat še kakšen prigrizek, je zgleda lačen. Se pravi 5 obrokov, star je pa 22. mesecev.

Se mi zdijo pa 3. obroki "trde" hrane za 18. mesečnika kar malo. A to je zajtrk, kosilo, večerja? Potem pa 2x flaška za malico? Naš bi znorel od lakote, ker samo od mleka se naš fant ne bi najedel...

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 27.9.2010 12:12:22 >

(odgovor članu Natka85)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
27.9.2010 12:28:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Katy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
27.9.2010 13:05:21   
Hope2
Naš je bil jedec in pol, pojedel vse vrste hrane, oboževal meso, jedel po 2 kosili... pa se je ravno tam nekje pri 18 mesecih vse spremenilo. V 1 mesecu zdaj poje tolk mesa, kot prej v 2 dneh, zelenjavo še povohat noče, občasno kdaj pa kdaj v juhi, v varstvu jo še poje, ker tudi drugi otroci jejo. Mleka več noče, niti kaplje mleka več ne spije od 20 meseca, skutke, monte, pudinge, jogurte... ma ni šans. Je še kak otrok, ki tega ne marauser posted image user posted image . Mogoče 1x na mesec stlačim v njega puding ali skutko, medtem ko se zamoti z igro. Prav letali smo z žlico za njim, ga skušali zamotit.... Če vidi hrano, že kriči neeeeeeee. Zanimivo pa je, da če smo vztrajni bo še jedel. Pa oblizuje se, pa poje, mapak še vedno kriči neuser posted image . In pride dan, ko poje pol skledice solate, ampak potem je tudi po več dni ali celo tednov noče videt. Isto za meso ali kako drugo zelenjavo.
To da bo jedel, ko bo lačen, pri nas ne paliuser posted image

Prav polepša mi dan, ko poje kak mlečen obrok, sadje in kosilo v enem dnevuuser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.9.2010 16:22:39   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Naš je bil jedec in pol, pojedel vse vrste hrane, oboževal meso, jedel po 2 kosili... pa se je ravno tam nekje pri 18 mesecih vse spremenilo. V 1 mesecu zdaj poje tolk mesa, kot prej v 2 dneh, zelenjavo še povohat noče, občasno kdaj pa kdaj v juhi, v varstvu jo še poje, ker tudi drugi otroci jejo. Mleka več noče, niti kaplje mleka več ne spije od 20 meseca, skutke, monte, pudinge, jogurte... ma ni šans. Je še kak otrok, ki tega ne marauser posted image user posted image . Mogoče 1x na mesec stlačim v njega puding ali skutko, medtem ko se zamoti z igro. Prav letali smo z žlico za njim, ga skušali zamotit.... Če vidi hrano, že kriči neeeeeeee. Zanimivo pa je, da če smo vztrajni bo še jedel. Pa oblizuje se, pa poje, mapak še vedno kriči neuser posted image . In pride dan, ko poje pol skledice solate, ampak potem je tudi po več dni ali celo tednov noče videt. Isto za meso ali kako drugo zelenjavo.
To da bo jedel, ko bo lačen, pri nas ne paliuser posted image

Prav polepša mi dan, ko poje kak mlečen obrok, sadje in kosilo v enem dnevuuser posted image

A tak je ratal tvoj "požerušček"? Se še zdaj spomnim tistega tvojega posta, ko si opisovala, kako se je v štacuni drl, ko vidi vso tisto hrano. user posted image

Naš je pa še vedno ta lačne sorte, porcije, ki jih poje, so ogromne, najraje ima zelenjavo in meso. Je pa ratal izbirčen kar se tiče sadja - je samo hruško, banano, včasih jabolko, nič drugega, zato mu zjutraj v mlečne kašice uturim še druge vrste sadja. Mleka po flaši pa tudi ne povoha več - zadnjič ni hotel večerje pa sem si rekla, mogoče bo pa flašo mleka - je odletela po stanovanju da je kaj. user posted image  Ni pa debel, zgleda, da vse sproti pokuri.

Jaz mislim, da tako majhen otrok bo jedel, če bo lačen oz. ne bo namenoma stradal.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.9.2010 20:21:05   
Evica22
Tudi jaz mislim, da starši sami veliko preveč kompliciramo glede hrane (sem sama velika komplikatorka:) . Verjetno otrok res poje, kolikor rabi. Naš poje ogromno, kar naprej bi kaj jedel, ni izbirčen (razen pri sadju), če vidi, da se v kuhinji kaj kuha/peče, je celo uro tam zraven in vztrajno čaka z žlico v roki :), je pa prav suhcen otrok. Od moje kolegice sin (ki je isto star 22 mesecev), pa baje poje zelooo malo, pa je precej bolj okrogel od našega. Kaj hočemo; samo da so zdravi! 

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.9.2010 20:35:08   
nokes
IZVIRNO SPOROČILO: Natka85

Pozdravljeni!

mi2 imava 3 obroke + 2 krat flaško.
prosim nasvete...

uf, kot je že ena napisala, tudi meni se zdi to malo gostih obrokov. mi imamo uradno 5 "tapravih" obrokov in eno flaško pri 20 mesecih: flaša zjutraj, nato zajtrk (doma+še en v vrtcu), malica v vrtcu (sadje), kosilo, malica (kruh, mleko, jogurt...), večerja. včasih jesta (sta dvojčka) še enkrat popoldan kao malico. v glavnem, goste hrane vrh glave. vendar: tudi pri nas je začel sin fuuul štrajkat pri hrani in noče več toliko jesti. okej, ker se mi zdi, da je vse pod kontrolo, ne ukrepam. naj pa povem, da se upira tudi pri oblačenju, previjanju, skoraj vseh mojih pobudah, tako da to pripisujem malo odraščanju in malo tudi temu, da mu raste cel asortiman zobov user posted image .  je pa kar suhec, tako da bo zaloga kmalu pošla... bomo videli, kako dalje.user posted image

moj predlog, poskusi mu dati 5 obrokov, manjših in raznolikih (za malici npr. sadje, kakšne bolj zdrave prigrizke, suho sadje,....)

nokes

(odgovor članu Natka85)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.9.2010 19:42:25   
Urska09
Če noče jesti koščkov mesa, mu ga pripravi drugače. Npr. faširano (bolognese, filane paprike, čufti), čisto majhni koščki v rižoti, juhi,...Naša tudi ne mara samega mesa. Na tak način ga pa vedno poje. Pri nas tudi sadje na tak način zakamufliramo, ker gospodična je samo jabolka, hruške in banane. Vse ostalo sadje, sploh če je kislo, ji narešem na koščke ali pretlačim z vilico in zmešam z banano in jogurtom. To pa obožuje.

Sicer pa je normalno, da otroci po 1. letu zmanjšajo količino hrane. Ker ne rastejo več tako hitro. Sploh pa potem, ko shodijo, ker nimajo več časa jesti user posted image .

(odgovor članu Natka85)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.9.2010 19:47:00   
Anonimen
kako naj ga pripravim da mi bo jedel meso?

Misliš s tvojega krožnika?

(odgovor članu Natka85)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
29.9.2010 21:34:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
17.10.2010 15:48:59   
MamicaM
Moj fantek je tako nekaj srednjega, kar zadovoljivo, ima svoj sortiment jedi in kašic, obožuje žemlje in te jedi mu tudi dajem, pa vem da je sit,nima smisla mu siliti nekaj kar noče... Kar nekaj je jedi ki jih rad je(star je 15 mesecev). Poleg tega se še dvakrat na dan doji. tako da ga pa nikoli ne silim z nečem ki nima rad, saj pride čas ko pa mu nekaj postane všeč.  Ima pa obdobje ko mu hrana ne diši tako, to je ponavadi kaka dva dni in sem prepričana, da so krivi zobki, ki rastejo. to je moja izkušnja.

(odgovor članu Evica22)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?