|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nočem tega!
16.3.2011 15:44:15   
Anonimen
Moram nekomu povedat, ker ne morem več držat v sebi, povedat pa tut ne morem nikomur od 'real people'.
Tukej na spolnosti je en miljon podobnih tem pa ne najdem nič dovolj uporabnega v njih, da bi mi pomagalo prebrodit tole sranje, v katerega sem zabredla.

Poročena, dva otroka, skupaj sva 10 let. 10 srečnih let.
Že kr nekaj časa mi je všečen en človek (tut on poročen, brez otrok), za katerega menim, da če ne bi bilo sedanjega partnerja, da bi bil eden redkih, s katerim bi želela živet. Prijazen, zabaven, zanimiv, pameten, privlačen...(vse to je tut moj mož)
S tem človekom se vidiva (ne načrtno) sem pa tja, rečeva kako besedo, se mal pohecava. Zadnjič sva imela priložnost debatirat par ur skupaj (na eni zabavi) in sem ugotovila, da se po vsej verjetnosti ne motim glede tega, kako je ok človek. Zadnjih par mesecev ugotavljam, da čedalje več mislim na njega, na trenutke se mi zdi, da sem kr obsedena z njim. Včasih občutim ful žalost, ker se zavedam, da nikoli ne bova skupaj.
Moža imam zelo rada, res je krasen človek...
Ful mi je hudo, ker se zavedam, da ne bi smela občutit tega, kar občutim. Vem, da ni fer do moža in imam ful občutek krivde. Sam si enostavno ne morem pomagat.
Vem, da si tega človeka idealiziram, vem, da ima tut on napake, mogoče celo takšne, ki bi me ful odbijale od njega.
Vem, da mi nekaj manjka v zakonu, po vsej verjetnosti pogrešam občutek svobode, ki ga po rojstvu drugega otroka ful pogrešam. Pogrešam tisto spontanost. Vem, da tega pri dveh otrocih ne more bit v taki meri, kot prej.
Vem vse,vem, kaj me privlači na tem človeku, vem, zakaj me to privlači pa si vseeno ne morem pomagat. Rada bi nehala mislit na njega, ker to itak nima nobenega smisla, prevarat moža ne mislim (čeprav se zavedam, da ga čustveno že varam).
Včasih v kaki taki temi svetujete, da naj te občutke uporabim doma. Jst tega ne zmorem.
Kako se odljubit? Kako prepričat svoje srce, da ne sme čutit tega, kar čuti? Sem poskusila že tako, da sem se izogibala temu človeku in se nisva videla tut dva meseca, ampak ni blo efekta. Vsak dan sama sebi govorim, da to ni ok, poskušam preusmerit svoje misli. Govorim si, da je moje življenje tukaj, da sem si tako izbrala. Da ne bi nikoli mogla pustit, da otroci trpijo itd itd.
Ne pomaga. Včasih se gnusim sama sebi, ful imam občutke krivde, potem sem žalostna. In zmedena.
Ločit se ne želim, ker čakam, da me mine samo od sebe (druge rešitve ne vidim). Moža pa imam tut še vedno rada.
Kaj bi vi naredili na mojem mestu?
Možu ne morem povedat, ker bi ga preveč prizadelo.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nočem tega!
16.3.2011 15:59:18   
Anonimen
V mojem primeru je tako, da sva se s prijateljem spustila v zvezo. To traja zdaj že slabo leto. Kaj to pomeni? Zelo veliko se pogovarjava, ker nama partnerji doma enostavno ne prisluhnejo oz. nista taka tipa. Doma ne dobiva nežnosti-ne govorim o sexu. Midva nisva intimna čeprav se druživa vsaj 5x na teden. Gre za to, da nadoknadiva tisto kar nama manjka doma KLJUB VSEM POGOVOROM O IZBOLJŠANJU.

Ne vem kam vse skupaj pelje. Pridejo trenutki, da bi vsemu naredila konec - doma in s prijateljem, ter začela čisto znova. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
16.3.2011 16:09:40   
pety78
Anonimna, bo minilo. Lej, če se zavedaš, da imaš ok moža, se res ne splača uničiti to. To je pač trenutna zatreskanost in nič drugega, ki slej kot prej mine. Tudi z možem si imela na začetku takšne občutke ali še večje, se še spomniš?
Res, ne splača se, čas celi rane in tudi ta zatreskanost bo minila. Je pa res bolje, da čisto omejiš stike.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.3.2011 16:20:29   
ronja
Najprej se nehaj obtoževat. Jasno, da bi bilo možu hudo, če bi vedel, kaj čutiš, vendar si ti tega nisi ZBRALA, nočeš tega čutit, zato te nima kaj vest grist. Odpusti si. Potem ko boš to naredila, boš lažje pogledala bolj realno na celo situacijo.

Veš, da ti doma nekaj manjka, sanja se ti tudi kaj, tale dečko pa je samo pokazatelj in bolj kot se ti trudiš ignorirat to, kar ti manjka, hujše ti bo tvoja podzavest v obliki zatrapanosti vanj to kazala. Ker v bistvu si vsi želimo bit srečni. Zato pa moramo včasih kaj predelat in it čez kake boleče izkušnje...

Torej: nehaj se teptat v smislu, da to pač ne gre. Ok, jasno je, da ne moreš bit enako svobodna in spontana kot pred otroki. To že veš. Ampak verjetno ti nisi tako zelo picajzlast človek, da bi ti bilo važno samo vse ali nič. Še veliko je vmes. Ok, ne moreta več biti enako spontana kot prej, ampak majčkeno, kdaj pa kdaj pa sta lahko. Poizkusi to vnest v vajin odnos (z možem). Recimo ga zvleči v kino (jasno prej zrihtaj varstvo za otroke;) in na poti (tja ali nazaj) zavij nekam vstran (pazi, da izbereš trenutek, ko bo tudi on za hece, ne da bo noro zmatran od vsega in si želel samo domov v posteljo) - pa se magari samo peljita in pogovarjajta. Ali pa se kje ustavita in raziskujta kake čudne kraje ponoči ali se ljubita nekje bogu iza nogu. pač nekaj, česar ne delata vsak dan. Mogoče bodo že taki mali izleti v neznano naredili malo spremembe v tvoji glavi. Lahko se zabavata tudi doma, se obmetavata s smetanovimi kolački, magari (pri tem vaju niti otroci ne bojo motili, bojo z veseljem prisostvovaliuser posted image ), karkoli se ti bi zdelo zabavno in da bi ti spet dvignilo utrip ob njem.

Razmisli, kaj točno pogrešaš: ali so to potovanja, izleti, žurke, seks,... In potem poizkušaj najt kompromise: recimo ne potujeta več po daljnih deželah, lahko pa greste na izlete po sloveniji (je lažje za organizirat z malimi otroki), nista več na žurkah do jutra, lahko pa gresta vseeno plesat, ne moreta se več dol dat sredi dneva, ampak še vedno ga lahko kdaj zbudiš,... itd...user posted image

Potem se namerno začni spominjat vajinih lepih trenutkov, začetkov, ko so ti metuljčki plesali,... in poizkusita kake take situacije podoživet. Če sta skup šporatala določen šport, pojdita spet. Seveda ne moreta ves čas pohajkovat okoli z dvema malima, ampak že odklop 2x na mesec naredi čudežeuser posted image .

Večina ljudi se kdaj vmes zaljubi v koga drugega - ampak se jih večina tudi odljubi. Meni se je to dogajalo prej, dokler sem bila mlajša in meni je pomagalo to, da sem tega drugega boljše spoznala - potem če je bil boljši, sem zamenjala, ampak potem pa enkrat ni bilo več boljšega in sem vsakič ugotovila, da bi znorela s tistim drugim, ker sem pač ugotovila raznorazne napake, ki so mi šle strašno na živce. In to predno sem karkoli imela s kom. Ampak večina to taktiko odsvetuje. Ne vem, odvisno, kak človek si. Gornje ti pa ne moreš škodit:).

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.3.2011 19:11:16   
Anonimen
Kot da bi brala svojo zgodbo. Je točno tako. In imam ime...hrepenenje. Po osebi, od katere mi je dovolj samo glas. Vem, da bom morala odmislit, ampak sprašujem se, da nekaj že more bit, ker me vleče k njemu. Pa sem bila tudi slabih deset let imuna. Nimam apetita, stalno mi vihra v mislih. Zato vem, kaj hočeš povedati. Želim si ga, a ga ne morem imeti. Ker ni fer do moža, s katerim sem srečna oz. kakorkoli se že temu reče in ki mi je najboljši partner skozi življenje. A nekaj vseeno manjka... In s tem bom morala živet.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
16.3.2011 22:24:37   
jajula

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

S tem človekom se vidiva (ne načrtno) sem pa tja, rečeva kako besedo, se mal pohecava. Zadnjič sva imela priložnost debatirat par ur skupaj (na eni zabavi) in sem ugotovila, da se po vsej verjetnosti ne motim glede tega, kako je ok človek.

kakor mi zgleda ti tega tipa pravzaprav sploh ne poznaš, ampak precej idealiziraš, ker ti je po desetih letih zakona dolgčas. te čist razumem, manjka spontanosti in vznemirjenja, svojemu možu likaš srajce, ta drugi pa je v sanjarjenjih. nimam pametnega nasveta kakor to, da nikakor ne prevarat svojega moža in da probaj z njim malo obudit romantiko.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.3.2011 23:45:58   
emalina
Rabiš malo več dinamike. Ko ti ta ne bo več všeč, boš sponzala drugega itn. Tato punca, spusti se v flirt, pusti se osvajat, itak neboš to večno počela.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.3.2011 7:48:38   
Anonimen
To se pa ja večini zgodi slej ali prej. No meni se je, ampak tudi moj mož je zlat in sem mu tudi povedala, ker me je to kar dušilo na momente. Vedela pa sem v sebi, da si želim ostati in se postarati z možem, čeprav med nama ni več tiste zaljubljenosti, ki sem jo čutila do prijatelja, se pa res zelo dobro razumeva. Potem sva dobila še enega otroka, in ščasoma smo se nehali videvati in zaljubljenost je minila (po kakem letu dokončno)... Ko pogledam nazaj me je sram, tip se mi zdi celo brezvezen, čeprav se nimam občutkov kaj sramovati, in predvsem mi je hudo za moža, ki je takrat trpel. In ja očitno je zaljubljenost neka kemija, ker je zdaj minila. Pa tega človeka tudi zares ne poznam, kakor poznam moža s katerim sva že devet let skupi in je res bilo vse neki idealizirano. Je pa res hudo v tistem trenutku, ko se to dogaja... Jst bi ti svetovala, da povej možu, če se res dobro razumeta in poskušajta skupaj vnesti malo več romantike v vajino življenje in da si daj čas, da bo že minilo...

(odgovor članu emalina)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
17.3.2011 7:53:06   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: jajula

S tem človekom se vidiva (ne načrtno) sem pa tja, rečeva kako besedo, se mal pohecava. Zadnjič sva imela priložnost debatirat par ur skupaj (na eni zabavi) in sem ugotovila, da se po vsej verjetnosti ne motim glede tega, kako je ok človek.

kakor mi zgleda ti tega tipa pravzaprav sploh ne poznaš, ampak precej idealiziraš, ker ti je po desetih letih zakona dolgčas. te čist razumem, manjka spontanosti in vznemirjenja, svojemu možu likaš srajce, ta drugi pa je v sanjarjenjih. nimam pametnega nasveta kakor to, da nikakor ne prevarat svojega moža in da probaj z njim malo obudit romantiko.

Itak, da ga idealiziram. Ne morem rečt, da ga dobro poznam, slabo pa tudi ne. Vem ogromno stvari o njem, vem prek drugih kakšen je (pozna ga ogromno ljudi in nihče do sedaj ni rekel ene slabe besede o njem, ravno obratno-vsi ga imajo ful radi, ker je res človek na mestu), mal prek fb-ja, nekaj iz pogovorov v živo.
Ne vem pa itak, kakšen je, ko se orng razkuri, ko je slabe volje in mu gre žena na živce, ko se skrega in zarad česa se skrega, kolk mu iz ust smrdi zjutraj al pa si ne menjava štumfov mogoče tri dni...Itak, da ga idealiziram, ja...

(odgovor članu jajula)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
17.3.2011 8:37:52   
roberta
saj veš kako pravijo: daleč od oči, daleč od srca. torej: poskrbi, da se ne bosta videla. poskrbi, da se ne bosta imela priložnosti pogovarjati po par ur skupaj, niti 5 minut na kavi. če ga vidiš, da ti naključno prihaja naproti, pa se temu ne moreš izogniti, ga pozdravi in se izgovori, da se ti mudi ter pojdi naprej. če sta na isti zabavi, se pogovarjaj in se druži z drugimi ljudmi (če pride zraven, pa najdi izgovor, da greš stran od njega po uvodnem pozdravu in kako si...). po takem obnašanju bo tudi on videl, kam pes taco moli in te bo pustil pri miru.

če boš iskala priložnosti, da se bosta videla, pogovarjala, si na misiji nemogoče.

ob enem pa v akcijo doma: iskati pogovor (o biločem že) z možem ob vsaki priložnosti.  vikend toplic samo za vaju. otroke kak večer k babicam ali k varuški in imejta svojo romatično večerjo. predlagaj, da si omislita skupni hobi samo za vaju (tenis, hoja v hribe, obisk baleta, obisk kakega drugega kulturnega dogodka - pač tisto kar imata oba rada). čimveč skupnih družinskih izletov, podite z otroki na morje, pojdite na sprehod, pojdite kamorkoli, da boste čimveč skupja, kjer vam bo lepo in ne boste imeli časa razmišljati o drugih, ki niso vredni, da se razbije še ena družina.

oboje ne gre. saj si sama to že ugotovila. tako, da upoštevaj nasvet in se posveti družini in možu, da jih ne boš prizadela po tem, ko si jim obljubila ljubezen in zvestobo.  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
17.3.2011 14:21:21   
Anonimen
jaz bi ti pa samo rekla,da smo vsi samo ljudje in da se takšna zaljubljenost lahko zgodi vsakemu-tudi tvojemu možu.to se ne da preprečiti,ampak dokler se ti sama zavedaš,da imaš doma super moža,s katerim očitno misliš prebiti ostanek življenja,ni nič hudega,je pa zelo zoprno.tud sama sem to že izkusila,vendar sem bila dovolj prisebna,da sem se zavedala,da je povsod na začetku lepo,sčasoma pa postane isto kot pri vseh parih oz. je lahko še slabše,kot imam sedaj.nič ni narobe,če ti ta oseba polepša dan,vendar naj pri tem tudi ostane,da ne boš kasneje kaj obžalovala.oziroma dobro premisli,preden se odločiš narediti naslednji korak.želim ti veliko sreče.user posted image

(odgovor članu roberta)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
17.3.2011 20:11:53   
kamilija
Ja res težka situacija. Življenje si nedvodmno zelo otežuješ. Umiraš od slabe vesti in samo čakaš, da se bo nekaj zgodilo, se premaknilo. čas pa teče. Kakor, da ne bi zares živela svojega življenja. Ne moreš verjeti, da se ti to dogaja. Kdo je ta človek, zakaj se ti zdi, da ga poznaš? Če bi ga samo delček okusila, bi bilo potem drugače? Slaba vest bi te najedla do kosti. To ne gre..Mogoče sta se poznala v prejšnjem življenju, nedvomno te vleče k njemu..
Kakšen nasvet? Ga ni, razen tega, da čim dalj od njega, če ne želiš obrniti življenja na glavo..
Je pa tako..večini nekaj manjka, vsi smo krvavi pod kožo..če si karakter brez slabe vesti do it, ampak to nisi ti. Slaba vest ti ne pusti in mogoče je prav tako.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
22.3.2011 14:40:04   
tehnofil
10 srečnih let. ... nekaj manjka v zakonu, po vsej verjetnosti pogrešam občutek svobode,

Ta "človek" ti ne daje občutek svobode, ampak ti daje nekaj drugega. To je tisto, kar potrebuješ, kar iščeš. Kar iščemo vsi. Sprejetost, bližino, povezanost, odprtost za ranljivost, nežnost čutenj, rahločutnost v odnosu.

Če je bilo 10 let srečnih, potem lahko naredita da bo naslednjih 10 let še lepših. Vse je odvisno od vaju, ne od tega "človeka". Z možem si morata zgraditi odnos rahločutnosti. Zgradi pa se ga z medsebojno ranljivostjo.

Ni pa to čez noč. Čez noč je lahko odločitev. Gradnja pa vzame nekaj časa in truda, predvsem pa zanja medsebojnega komuniciranja (pa ne poslovnega). Komuniciranje v odnosu je posebno. Če ima kdo srečo ga prevzame od tam kjer je bil doma in ga je imel priložnost videti, če ne, se ga nauči.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?