žiža
|
Ali obstaja kakšna risanka ali knjigica primerna za 4 letnike o tej tematiki. Naša 4 letnica ima zadnje čase izbruhe na to temo. Danes zjutraj, ko sem jo zbudila za v vrtec je težko vstala. Sem ji rekla naj pohiti, če želi, da gremo z očijem kupaj v vrtec. Itak ji je bilo to všeč in je hitro zlezla iz postelje potem pa kar brez razloga obsedela s povešeno glavo na tleh . Sem ji še enkrat rekla naj pohiti, ker gre oči v službo. In on čist mirno reče, da naju noče videti. Se mi je najperj malo zameglilo potem pa lepo zaprla vrata in jo pustila v sobi. V sobo sem ji potem nesla njen kupček oblek in ji rekla naj se obleče, če misli iti v vrtec. Drugače pa bo ostala doma zaprta v sobi, da ne bo nikogar videla. Pa da, če se ne misli opravičiti njen jutrišnji rojstni dan odpade in prav tako tudi praznovanje z otročki. Sem se obrnila in za sabo zaprla vrata. Medtem smo se ostali oblekli. Ko sem nesla Urbanovo pižamo v sobo se je Sara na moje presenečenje oblačila a sem jo pustila čisto pri miru in zapustila sobo. Ko je oblečena prišla iz sobe sem jo vprašala, če se je prišla opravičiti, pa je rekla da ne. V redu, sem ji naštimala zobno ščetko in šla iz kopalnice, no to jo je pa malo zvilo in je vprašala, zakaj ji ne bom pomagala. Pa sem ji odgovorila, da si je zaželela, da naju noče videti in dokler se ne misli opravičiti bo pač sama skrbela za sebe. Trma se je zopet lepo sama umila, obula čevlje, jopo, jakno in se mulila v kotu. Sva jo še enkrat vprašala, če se misli opravičiti, je samo pokimala rekla ni pa ničesar. POtem smo šli lepo v vrtec, med potjo sva ji povedala, da imava midva njo rada in da sva žalostna če tako govori. Pred igralnico nama je vseeno dala lubčka in bila je vidno žalostna. Oba sva jo stisnila k sebi potem pa je odšla v igralnico. Ko sva odhajala iz vrtca je stala pri oknu in nama mahala, kar se zgodi res zelo redko. Itak sem jaz doma vsa razštelana zaradi tega dogodka, ona pa v vrtcu verjetno tudi. Ko bo prišla iz vrtca bom od nje še vedno pričakovala, da se opraviči in me res zanima če bo kaj pretuhtala v vrtcu ta dogodek. Jao, tale njena trma in nepopustljivost me resno skrbita. Predvsem, ker je taka tudi do prijateljic. Enostavno za nobeno stvar ne popusti. Če kaj ni po njenem se lepo obrne stran in igra ubogo prizadeto punčko. In to igro se je ona sposobna igrati v nedogled brez kakšnih dramatičnih izpadov joka in vpitja. sama se zaveadm, da bo s takim način obnašanja težko shajala. Sej po drugi strani se mi zdi prav, da ima tako močen karakter in da trdno stoji za svojo besedo. Ampak ene meje pa so, ko mora človek priznati napako in se opravičiti. Bi bila ful vesela kakšnega koristnega nasveta kako se spoprijeti s tem problemom. Glede na to, da se dostikrat zelo čustveno vživi v kakšno risanko ali knjigico, se mi zdi, da bi bil to dober in učinkovit pripomoček.
< Sporočilo je popravil žiža -- 7.10.2008 9:50:45 >
|