Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Nočejo več podaljšat porodniške 30.10.2008 9:44:16
|
|
|
|
Anonimen
|
In kaj navajajo kot razlog? To piše na CSD Šiška: "mati rodi nedonošenčka, se dopust podaljša za toliko dni, kot je bila nosečnost krajša od 260 dni" Meni so v porodnišnici napisali na tisti papir, kjer je gor napisani predviden rok datum poroda in sem to nesla na CSD skupaj z odpustnico. Ker pa ni ne na odpustnici ne na tistem papirju pisalo, da je otrok nedonošenček, mi niso mogli izračunati porodniške, čeprav je znano da je otrok rojen v 29. tednu nedonošenček. Mi je potem en čist X ginekolog (ki me nikoli ni obravnaval) napisal, da je otrok nedonošenček in potem sem lahko uredila vse papirje. V MB mi niso hoteli dati potrdila, ker se to ne počne saj je splošno znano, do kdaj je otrok nedonošen.
< Sporočilo je popravil Bojana26 -- 30.10.2008 9:55:19 >
|
|
|
|
RE: Nočejo več podaljšat porodniške 30.10.2008 9:50:50
|
|
|
|
lily975
|
pozdravljena!!Jaz sem sicer rodila v 36 tednu in sem potem odpustnico lepo nesla na CSD tja kjer sem si urejala porodniško.Men so podaljšali brez komentarja.Podaljšajo pa samo za tolk kol si prej rodila oz.razliko od 260 dni (33 tednov x7 znese 231 dni - zraven boš dobila razliko do 260 ).Men so jo podaljšali za en teden...Upam da boš dobro uredila, nič ne sprašuj in enostavn nes fotokopijo na center za socialno delo.Oni pa itak po uradni dolžnosti morajo podaljšat..lp
|
|
|
|
RE: Nočejo več podaljšat porodniške 30.10.2008 9:57:04
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nana22 Evo, še ena, ki ima nedonošenčka (rojena v 33t), pa mi nočejo padaljšat porodniške za 4 tedne. Ima katera podobne izkušnje? Se da napisati pritožbo? Hvala za odgovore! LP Nana Zdaj vidim, da si rodila Lino lani novembra? Za njo želiš podaljšati? Ker v tem primeru, bi se verjetno morala pritožiti na odločbo v letu 2007 ko si jo dobila oz. če imaš kako možnost ker so spregledali.
|
|
|
|
RE: Nočejo več podaljšat porodniške 30.10.2008 10:28:45
|
|
|
|
žafran
|
nana,poslala zs.
|
|
|
|
RE: Nočejo več podaljšat porodniške 30.10.2008 10:36:38
|
|
|
|
Splet.Ka
|
Jaz sem tudi rodila točno s 36 tedni. Že v porodnišnici sem prosila za potrdilo, da je bil otrok rojen takrat. Malo so se mi čudili, a so mi ga napisala. Oddala sem ga na CSD in porodniško so mi podaljšali za en teden. Upoštevati je treba, da se porodniška, če še ni nastopila, vedno začne z dnem otrokovega poroda. Tako da se ti dnevi štejejo od takrat. Če pa nastopijo še druge težave, pa se lahko na podlagi tega porodniška podaljša za dlje časa.
|
| Stran: [1] |
Plavalni pripomockimaca83 RRUporabljajo vasi dojencki ali malcki na morju kaksne plavalne pripomocke?Rokavcki (
46%)
Obroc (
4%)
Fredov obroc (
38%)
Drugo (
2%)
Nic (
11%)
Število vseh glasov: 56Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!