pety78
|
Moj sinek bo 26. decembra star 3 mesece. Že od vsega začetka imam probleme z dojenjem. Najprej ni hotel zagrabiti leve bradavice, potem sem imela premalo mleka in je bilo potrebno dodajati. Ko sem uštimala s psiho, več jedla in pila, je bilo mleka več. Včasih sem se ponoči čist mokra zbudila. Vedno znova in znova sem upala, da kmalu preideva samo na dojenje. Vendar to očitno ne bo mogoče. Ne vem zakaj, vendar odločno zavrača dojko. Ponoči in zjutraj se dojima, čez dan pa zelo, zelo malo. Kar kriči zraven, ko mu ponudim bradavico. Par minut vleče, potem pa noče več. Stisnem si bradavico in mleko še priteče ven. Tudi če mu drugo dojko ponudim, kriči zraven. Zgleda glih tako, kot bi ga vedno med dojenjem začelo zvijati. Okus mleka ni problem, saj načrpanega s flaške spije. Da pa bi bil sit, zelo močno dvomim, saj spije dodatek. Z bradavicami je pa tudi vse o.k.. Ne vem, kaj mu je. Sedaj sem ga skušala dojit, pa je kričal zraven od jeze. Sem mu dala dudo, pa je zadremal. Mogoče je moja napaka, ker premalo vztrajam, ampak nočem, da bi bil lačen in mu dam flaško. Črpati si pa tudi ne uspem za vsak obrok, ker sem praktično cel dan sama. Moj je v službi in prihaja domov ob petih, šestih ali celo kasneje. Včasih še jesti nimam časa. Se mi zdi, da cel dan samo flaške perem, ker dostikrat ne je, ko mu pripravim, pa je potrebno čez pol ure zopet pripravit obrok. Tašča je 40km stran, mami pa 120. Tak da sem prepuščena sama sebi. Moj mi pomaga, ko pride domov, takrat glih kaj pospravim, zlikam, potem tako malega kopava in ga spravljava spati. K sreči mi tašča dosti skuha, zamrzne in prinese, tako da samo v mikrovalovno vržem in že jem. Saj drugače ne bi bil problem, če malega ne bi zvijalo cel dan. Pač imamo to nesrečo, da ima krče. Jaz res več ne vem, kako naj se lotim dojenja....
|