|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Noče pit
11.6.2010 8:38:08   
smej
Naš lump(13 mesecev) se je odločil, da ne bo pil. Do 11 meseca je lepo pil (700-800ml na dan), zdaj pa z velikimi mukami popije 300ml. Noče pit ne vode, ne kompota, ne čaja, razen če je SLADKO. Prej je lepo pil nesladkan jabolčni kompot (skuhala sem mu 1 jabolko v litru vode in je bil navdušen). Kako naj ga navadim pit vodo? Koliko spijejo vaši lumpki v tej vročini? Uporablja katera nesladkane otroške sokove kot pijačo za vsak dan? Verjetno je bolje če pije sokove kot nič. Kaj menite?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Noče pit
11.6.2010 8:43:49   
tinkamarinka
mi smo imeli isti problem. Po tistem ko je bila 14 dni zaprta in je mela še pol nekaj mesecev probleme s kakanjem, smo rekli klinc gleda vse skupaj in od takrat pije cukrane stvari. Ni več nobenih problemov.

Sva pa bila z možem pred otroci prepričana, da do šole bojo pili vodo, pa necukran čaj in podobno, no pol pa se prilagodiš in izbereš manjše zlo. Vsaj po mojem :-)

(odgovor članu smej)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.6.2010 9:13:52   
nananaja
Mi mamo tamalo 16 mesečno, ji damo prvo flaško (1.2dl) sirupa, ki je srednje sladek, če ona zahteva takoj še eno, dobi vodo, lahko pa kasneje spet. Sicer bi se nalivala. Ali pa ji damo večkrat po nekaj požirkov sirupa v kozarček, če je poln, se polije, dajem, dokler lepo pije, ko začne polivat, ji vzamem. Isto smo delali pri starejši, ker se je nalivala, če sem ji hotela ukinit plenico, sem ji mogla ukinit flaško, iz kozarca je pila za žejo, stara je bila 18 -20 mesecev.

Nikoli nisem vsiljevala vode ali povsem grenkega čaja, ker je tudi meni zanič, sem pa dala, če so hotele pit. Damo tudi včasih sokove, navadne ne otroške, ampak je po njih več ali manj problem s prebavo, jih požene, če smo kje, da dobijo za pit sok, a ponavadi rečimo z vodo vsaj na polovico, prav tako ledeni čaj. Bolj strogi smo pri gazirani pijači in starejšim sestričnam ne dovolimo, da jim dajo.

Sicer pa nekaj tekočine ponavadi dobijo tudi s hrano, mi večinoma jemo pri kosilu juho (okoli 2dl), lahko pa mu poleg glavne jedi postaviš kozarec kompota, pri nas vedno pijeta takoj po kosilu, potem ima tekočino tudi sadje (jabolka, nekratine...), pa mleko in tako dalje. Vsega skupej se hitro nakuha okoli litra, kar je ponavadi za enoletnika s težo okoli 10-12 kg povsem dovolj.

< Sporočilo je popravil nananaja -- 11.6.2010 9:15:55 >

(odgovor članu tinkamarinka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.6.2010 9:41:29   
ajsek
Če bi meni kdo ponujal tak kompot (eno jabolko kuhano v litru vode, nesladkan), bi ga samo nekam poslala.

Otrok ne bo pil, če je zanič, ker ne razume, da mora pit. Odrasli se že pomatramo z grenkimi čaji, malčki se pa ne bodo.
A se vam zdi res tak kriminal, če jim ponudite pijačo, ki je dejansko užitna? Saj ni treba ravno coca-cole. Če mu pa nek kvaliteten sok razredčite z vodo, ga pa verjetno tudi ne bo pobralo.

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.6.2010 10:51:48   
polma
IZVIRNO SPOROČILO: smej

Naš lump(13 mesecev) se je odločil, da ne bo pil. Do 11 meseca je lepo pil (700-800ml na dan), zdaj pa z velikimi mukami popije 300ml. Noče pit ne vode, ne kompota, ne čaja, razen če je SLADKO. Prej je lepo pil nesladkan jabolčni kompot (skuhala sem mu 1 jabolko v litru vode in je bil navdušen). Kako naj ga navadim pit vodo? Koliko spijejo vaši lumpki v tej vročini? Uporablja katera nesladkane otroške sokove kot pijačo za vsak dan? Verjetno je bolje če pije sokove kot nič. Kaj menite?
Ja, žal. saj mu lahko daš sUNQICK sirup, ki je dost naraven, pa vodo. Mah, saj mene voda tut ne odžeja lih ne vem kako...če je mal okusa zraven, se vedno bolj odžejam.

< Sporočilo je popravil polma -- 11.6.2010 10:54:15 >

Še never nisem bla tko bed k hojte!!!

(odgovor članu smej)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.6.2010 11:37:49   
Metuljček Cekinček
Mi ponavadi pri obrokih pijemo sladke napitke, pri zajtrku stisnjen pomarančni sok (sladkan in razredčen z vodo), po kosilu si ponavadi oba vzameta en fructalov sokec, pri večerji pijemo mleko.

Čez dan pa je na razpolago voda. Če sta žejna, jo pijeta. Če je ne pijeta, dobita vseeno dovolj tekočine pri obrokih.

Jaz mislim, da ne bo nič hudega, če bo tvoj otroček čez dan popil kakšno sladko pijačo.

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.6.2010 12:08:52   
Najaa
Jaz sem tudi pred otroci in pri prvi nekaj časa misla, da čiste sokove pa že ne bo pila. Jah kaj čem, vode ni hotla, tak da je od začetka pila ali hipp instant čaj ali sok z vodo in to še zdej pije najraje. Tamala pa pri 16m še vedno hipp čaj ali tudi sok z vodo. Pa nima to nobene veze z zobki, sej jih redno čistita in imata lepe bele. Sicer je pa razmerje sok voda 1:3.

(odgovor članu Metuljček Cekinček)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.6.2010 22:40:31   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: ajsek

Če bi meni kdo ponujal tak kompot (eno jabolko kuhano v litru vode, nesladkan), bi ga samo nekam poslala.

Otrok ne bo pil, če je zanič, ker ne razume, da mora pit. Odrasli se že pomatramo z grenkimi čaji, malčki se pa ne bodo.
A se vam zdi res tak kriminal, če jim ponudite pijačo, ki je dejansko užitna? Saj ni treba ravno coca-cole. Če mu pa nek kvaliteten sok razredčite z vodo, ga pa verjetno tudi ne bo pobralo.

a si ti moj soul sister? Hvala, da meni ni bilo treba pisati.

(odgovor članu ajsek)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.6.2010 22:56:13   
ronja
NImam pojma, koliko popijeta, kolikor sta žejni. Za žejo pijeta v gl. vodo, včasih cedevito, pozimi večkrat nesladkan čaj, za pocartat pa gosti sok. Tudi midva pijeva vodo, pa včasih cedevito. Tamacena se itak še doji, tako da že dobi dovolj, tavelika pa itak pove, če je žejna oz. si sama natoči v kopalniciuser posted image . NIkoli nisem vedela, koliko ml popijeta... Mogoče zato, ker sem dojila, pa ne moreš izmerit in se nisem navadla, mogoče samo nisem dovolj skrbna, ampak itak vedno pol polijeta, tako da bi težko izmerilauser posted image .

Mislim, da z vodo ni nič narobe, sok je dober (no, nekateri sokovi, vsi ne), ampak mi ga nimamo za odžejat zato, ker tega zobozdravniki ravno ne priporočajo. Najini namreč ves čas kaj pijeta - tako malo po malo in bi potem res skoz namakali zobe not, pa še za spucat je sok veliko bolj zoprn kot voda. Meni se pa to ne da.user posted image

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?