|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Noče adaptiranega mleka
21.2.2010 19:06:47   
Sulfinija
Moj skoraj 9.mesečnih je začel odklanjati odkar smo na gosti hrani adaptirano mleko.
Zjutraj še spije okoli 200-230ml mleka apramil 2,ima dopoldansko malico kak jogurt ali v mleku žemljico namočeno,potem normalno juhico in tstenine,zelenjavo poje čisto vse,popoldna ima navadno kak jogurt ali skuto z kompotom ali kaj podobnega zvečer pa kak keksolino,frutolino z mlekom in spije nekje do 150ml.Punce mene noro skrbi ker zelo zavrača mleko.Na žličo mi tudi zvečer noče več jesti nič kaj je povezano z mlekom razen jogurt pa poje.Kaj menite kaj naj naredim,kaj mi svetujete?Posvetovalnico imava komaj marca.zato mu pa probam pač uvajati veliko skute,jogurtov....da dobi vsaj en del melka z ostalo hrano pa ni nobenega problema poje skratka vse in veliko razen adaptiranega mleka.Kljub temu,če poje zvečer le 100ml mleka spi pa celo noč 12 ur v kosu torej potem takem lačen ni...

Hvala za vsak cenjeni odgovor.

LP mojcauser posted image

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Noče adaptiranega mleka
21.2.2010 19:33:34   
Katy78
Če spije zjutraj ca. 200 ml in potem zvečer s kašico 150 ml ter 2x na dan jogurte ali skute, dobi po moje približno dovolj ml. izdelkov. Pa v hrano lahko vmešaš kakšen sir ali smetano in tako povečaš vnos ml. izdelkov. Eni pač popijejo več mleka, drugi pa manj, pa nonstop se to tudi spreminja, mogoče je samo obdobje, ko mu mleko ne gre, in bo minilo.

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.2.2010 19:36:07   
salcka
naša (8,5 mesecev) dobi mleko samo še v mlečnih kašicah (cca. 300 ml), ostale beljakovine skozi cel dan (jogurti, sir, meso,...)
tudi meni se zdi, da ima dovolj beljakovin. ni potrebno, da pije še flaško.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.2.2010 19:53:33   
marjetica8
Naš 9.5 mesečnik dobi flaško samo še zvečer (150ml). Zjutraj dobi une žitarice (7korn) od milupe namočene v mleko (mleka 150ml). Drugače pa popoldne skutko ali jogurt s sadjem, pa zvečer riževo kašico, k je AM noter, Sej naš tud ne mara prou zlo mleka po flaški - če mu ga pa mešam z raznimi kosmiči v kašice, pa poje. Pomoje tudi tvoj user posted image dobi dovolj mleka - baje mora pri 9m dobit pol litra mleka (vključeni tudi mlečni izdelki) na dan - tko so mi rekli v posvetovalnici.

(odgovor članu salcka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.2.2010 20:10:58   
vanilla
Moja je stara skoraj 10 mesecev. Že s 7 meseci je zavrnila flaško mleka in jo od takrat naprej spije samo še zgodaj zjutraj (210 ml). Sem se zelo sekirala, potem pa mi je Tanč na MON rekla, da je to čisto ok, če le čez dan dobi kak jogurt ali skuto in kakšno mlečno kašico ter kislo/sladko smetano ali sirček kdaj v kosilu.
No, in tako je še danes.... Zgodaj zjutraj spije flaško mleka, potem pa ima od mlečnih izdelkov čez dan: en jogurt ali sirni namaz na kruhu, ter zvečer mlečno kašico (gres ali kaj takega). Pa v kosilu včasih kisla smetana/sirček...

S tem dobi popolnoma dovolj mlečnih izdelkov. Nazaj na flaško je niti ne mislim več navajat, ker smo se zdaj kar lepo tako utekle.

(odgovor članu marjetica8)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.2.2010 17:39:25   
elevitka
Mi imamo doma sedem mesečnika, ki sploh noče flaške ali lončka, vso tekočino ki jo dobi je preko dojenja ( 5-6 x ponoči kr navali, čez dan maksimalno 3 x ) Poskusila sem že vse možno od vode, do sokov, čajev ampak zavrača kakršnokoli tekočino. K večjemu par žličk juhe in to je to. Adaptirano mleko noče nobeno. Kaj nardit poleti ko bo potreboval več tekočine in mogoče jaz več ne bom imela mleka?????

Prav tako je z hrano v koščkih-če ni vse kremasto spasirano se drgne in ven pljuva da joj. Si ne predstavljam da bi jedel kruh z namazom ali testenine.

Biti pripravljen je veliko, znati čakati, je še več, toda izkoristiti pravi trenutek, je vse.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.3.2010 13:30:07   
britab
Kolegica ima fantka - sedaj je star 13m in ne pije skoraj nič....se sicer še doji zvečer in zjutraj, čaja in ostalih tekočin spravi vanj mogoče 2 žlički dnevno....če bi bil žejen, bi otrok pil, tako pa ima očitno dovolj tekočine.....moje mnenje je, da bo otrok najbolj sam vedel, kdaj kaj rabi....če ti ne boš imela več mleka, bo že pil, verjemi...

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.