|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nimam več moči
26.8.2006 13:48:41   
Anonimen
Imam 4 leta in 6 mesecev stara sinčka. Onadva sta smisel mojega življenja, vendar se mi včasih zdi da bom pregprela. Preutrujena sem, saj poleg gospodinjskih opravil onadva zahtevata vso mojo pozornost. starejši je v fazi trmoglavljenja in nagajanja, mali pa noče ne ležati ne nič, kar prenašal bi se po rokah. nimam več energije.
tudi sama bi rada imela kaj časa zase, npr. prebrala kakšno knjigo.
Kako ostale preživite (pre)natrpan urnik???user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nimam več moči
26.8.2006 13:50:12   
Miss Piggy
vsak dan je zgodba zase. pride dan da se smilim sama sebi, včasih pa je vse lepo in prav.
še prehoitro bo minilo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Nimam več moči
26.8.2006 13:52:09   
tinkatonka
Pomoč moža in babice ter dedka, pride zelo prav!

Kdo pa tebi lahko pomaga?? Mož? babice, dedki? Prijateljice?



_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Nimam več moči
26.8.2006 13:56:40   
Anonimen
babice in dedki- ni možno
mož v službi od 6 do 18h

(odgovor članu tinkatonka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Nimam več moči
26.8.2006 13:56:57   
Anonimen
ta trenutek točno vem kako se počutiš.. pa nimam user posted image , ampak že 1 mesec sedim za knjigami in se učim.. in sem totalno uničena!!!!!!!

kaj pomaga?? nimam pojma.. sama se tolažim, da mi čokolada mal pomaga- pa pojem kak košček, ali pa si skuham kavo...user posted image

zdrži!!!!! tud to bo minilo!!

(odgovor članu tinkatonka)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Nimam več moči
26.8.2006 14:01:59   
trdozimc
Poskusi si dobiti pomoč. Če ne gre drugače, pa najami gospodinjsko pomočnico za kak dan v tednu, saj niso tako drage. Pa ta večjega poskusi poslati kam na počitnice, če moreš. Par dni, pa boš spet ta stara!
Drži se!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Nimam več moči
26.8.2006 14:03:00   
tinkatonka
Anonimna...škoda da ti pomoč tvojih in moževih staršev ne pride v poštev.user posted image Kaj pa kaka prijateljica, druga sorodnica? Ali pa si vsaj enkrat na 14 dni za kako uro najemi Sezamovo varuško (mislim da je čuvanje tam okrog 700 SIT/h), pa pejdi sama na sprehod v gozd, v shopping,...Ali pa se samo vsedi nekje v parku in prebiraj knjigo. Karkoli te bo sprostilo. Upam da si najdeš trenutek zase, da ne boš pregorela.

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Nimam več moči
26.8.2006 14:04:13   
sisi80
Uh, razumem te. Izkoristi pomoč staršev in tašče, če le lahko. Če ne ... ne vem, tolaži se z dejstvom, da bo stvari en dva tri konec in oba bosta odšla vsak svojo pot. Starši smo zato, da jih vodimo in ljubimo, nato pa jih pustimo oditi, a sprejeti, če to otroci želijo.
Vzdrži in ne izgubi nasmeha z obraza.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Nimam več moči
26.8.2006 14:53:00   
mamči
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Kako ostale preživite (pre)natrpan urnik???user posted image



Borim se dan na dan - sproti. Če mislim za par dni naprej se mi zdi, da še do konc dneva ne bom vzdržala.

Si pa le izbori kak prosti trenutek. Nujno !

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Nimam več moči
26.8.2006 14:57:07   
nuala
Kot si rekla sta otroka smisel tvojega življenja.

Torej se enostavno ne sprašuj kako izržat,i ampak uživaj v vsakem trenutko, ko si z njima.

_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Nimam več moči
26.8.2006 15:08:36   
Gina
Razumem te, res je težko z dvema majhnima. Veš kaj je meni pomagalo? Zavestno sem začela razmišljat, da je to zadnjič, da se lahko non stop crkljam s tako malim otročkom. In sem ga v resnici nosila v rokah okrog menda polovico časa. Je začel jokat, sem ga dvignila,polupčkala, k sebi stisnila, malo ponosila okrog, da je videl, kaj delam in se pomiril in ko je čez 10 minut pozabil, sem ga odložila v stolček. Pa spet čez 15 minut....To so taki prestrašeni otroci, ki rabijo varnost. Uživaj v crkljanju. To je edina rešitev. Razumsko si dopovej, da to ni tako grozno. A veš, oba moja otroka, ki sta bila take sorte, da sta to rabila, sta po enem letu postala totalno nenaporna, prilagodljiva in pomirjena. En otrok ni rabil tega, se je vse prvo leto zabaval sam. še danes se sam zabava, ampak dela pa toliko neumnosti, ker je pač brez strahu še vedno, proba vse čez vse meje okusa, da je to veliko bolj grozno kot eno leto otroka nosit po rokah. Zato ni nič hudega, če imaš bolj plašnega otroka, iz tega vidika - manj boš utrujena od njega, kot če bi bilo obratno - dolgoročno seveda.
S ta velikim pa ne vem kako bi naredila, da bi ti bilo lažje. Najprej moraš biti odločna in mu ne popuščat, kadar te izsiljuje ali kaj podobnega. Potem bi ga jaz kdaj kam odpeljala, na kako dejavnost, saj že imajo za take male. Ali pa samo za njega kako varuško najami, da gresta ven za dve urci, boš videla, enega otroka imet ni noben problem, potem ko si enkrat okusil, kako je z dvema malima, se ti bo zdal blažen mir.
Aja, veš kaj je tudi fajn rešitev, a maš kake frendice, ki imajo že večje otroke? Pojdi k njim na obisk. Vse ki so imele enkrat otroke, se topijo ob manjših, ker s svojimi nimajo več te vrste dela in če prideš na obisk, se ful z njimi ukvarjajo, no vsaj moje so take. Ko sem bila zlo zmatrana, sem šla tja.
Lahko greš h kaki frendici, ki ima hišo. Spustiš otroka na vrt, sama tam piješ kavo in klepetaš, pa verjemi mi, da ni isto, kot otroka doma animirat, ker za otroke je tam drugače, nekaj novega.
Knjige...te pridejo pa kasneje na vrsto. Meni do otrokovih dveh let ni uspelo več kot kak trač prebrat ali mogoče 2 knjigi na leto. To pač ni čas za knjige.
A si še dodatno utrujena, ker otrok ne spi ponoči? Čez tri mesece ga lahko navadiš ti, če se sam ne zna. A si dodatno utrujena še od tega, ker otrok ni v vrtcu mogoče ta velik? Če je tako, ga daj v vrtec. Eliminirat moraš vse, kar je eliminirat možno. Nič se krivo ne počuti. Ti si važna v svojem življenju, niso samo otroci.
Če te potolaži to, samo še leto in pol, pa boš mimo najhujšega. To pa hitro mine, čist zihr.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Nimam več moči
26.8.2006 15:30:57   
Marogica
Meni se zdi, da je vseeno najpomembnejše, da oklopiš in to SAMA. Pa če je to za 15 min na dan. Ko pride mož domov, pojdi v drug prostor ali pa enostavno ven, na klop ali kamorkoli. Pojdi stran, da tistih 15 min ne boš ničesar videla in slišala in da boš obstajala samo ti. In verjemi, da je 15 min dovolj.
Pri meni je razlike enako, kot pri tebi, ca 3,5 let. Pa vseeno, sem rabila in še vedno rabim ta odklop. Tako, da si ne očitaj ali imej slabe vesti, ker je nimaš za kaj imeti.

Upam, da ti bo mož šel toliko na "roke". Pa dosti sreče in moči....user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Nimam več moči
26.8.2006 15:53:35   
Jančika_
A je tavečji v vrtcu? Če ni, naj gre, bo takoj boljše. Meni je pediatrinja ta teden zatežila, da kaj bom dajala večjega zdaj v vrtec, ko bosta potem oba skoz bolna, ampak če bi imela oba doma (stara sta 2 leti in mesec in pol), bi se mi počasi spipalo.

Meni je bilo strašno naporno že med nosečnostjo, ker sem imela večjega doma (nisem zaposlena). Pa lahko kljub neštetim obupanim trenutkom iskreno rečem, da je bilo to najlepše leto. Ko je bilo res hudo, ko je trmaril, se metal po tleh, tulil in kar še paše zraven, sem si rekla podobno kot Gina: to je zadnje leto, ko imam samo njega in se lahko posvečam samo njemu. Kmalu bo zrasel in mu bom zadnja violina, ne več prva. Nikoli več ne bo tako majhen. In to res pomaga. Zadevo takoj vidiš v čisto drugi luči in je takoj lažje iti skozi dan.

Tudi zdaj uporabljam enak sistem, ko imam še oba doma. Včeraj je bil recimo tak dan, ko sem ves čas razmišljala, boh daj, da bi bil že 1.9., da gre Vasja v vrtec, ker se mi je mešalo od vsega. Ampak ko je popoldan šel k mojim staršem, sem ga čez eno uro že pogrešala.

Gina ti je dala nekaj fajn predlogov. Jaz v slabem vremenu peljem Vasjo recimo v Mercator v Lumpijev kotiček, da se zdivja, v lepem pa na igrišče; sama medtem lahko mirno sedim na klopci s tamalim (OK, kdaj moram tudi v luft skočiti in preprečiti kakšne potegavščine, ampak večinoma pa lahko sedim). Vsak dan gremo vsaj eno rundo z vozičkom, če je le kolikor toliko primerno vreme. Tudi obisk prijateljev, ki imajo otroke, je dobra ideja. Res je, da rabim sto let, da nas vse tri spakiram in zrihtam za ven, ampak poskušam tudi iz tega narediti zanimiv dogodek (mi ne uspe vsakič).

Anonimna, tebi je verjetno težje, ker nimaš pomoči (moj tavečji gre pogosto za kak dan ko mojim staršem) in ker sta tvoja otroka večja, sem pa prepričana, da bo tahujše kmalu minilo. Drži se.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Nimam več moči
26.8.2006 16:17:44   
KIRA
IZVIRNO SPOROČILO: alma2

vsak dan je zgodba zase. pride dan da se smilim sama sebi, včasih pa je vse lepo in prav.
še prehoitro bo minilo.



se strinjam. enga dne se boš pa pritoževala, da te otroci ne rabijo več...  pomir se. sej ne bo vedno tako.

(odgovor članu Miss Piggy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Nimam več moči
26.8.2006 17:41:15   
bskrle
Ja, to ti pa rada verjamem, Gina in Jančika sta napisali vso umetnost vzgoje 2eh otrok.
Meni trenutno res veliko pomaga mož, imava 3 otroke od 7tednov do 4ih let, recept, vse 3 hodijo popoldne istočasno spat, včasih tudi midva z njimi.

Moža pa le nekako aktiviraj, vsaj v soboto in nedeljo in za večerno spanje, kopanje ...

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Nimam več moči
26.8.2006 19:06:33   
Primoza
Omislite si gospodinjsko pomočnico. Če vam mož dela 10 ur na dan in je za teh deset ur tudi plačan, potem bi se vam moralo nabrati za tovrstno pomoč.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Nimam več moči
26.8.2006 19:36:21   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: primoza

Omislite si gospodinjsko pomočnico. Če vam mož dela 10 ur na dan in je za teh deset ur tudi plačan, potem bi se vam moralo nabrati za tovrstno pomoč.


user posted image

(odgovor članu Primoza)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Nimam več moči
26.8.2006 20:34:20   
sonchica
najdi si pomoč ker spočita in mirna boš bolj v pomoč otrokoma....ta večjega pa daj vsekakor v vrtec.... ne mej slabe vesti če boš si vzela par uric za sebe ker spočita boš manj živčna in otoka bosta to tudi občutila.... ne ubupaj... le urno na prej user posted image

_____________________________



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Nimam več moči
26.8.2006 20:37:28   
Anonimen
uporabim moža, babico in ata, beri: pošljem starejšo z babi in atom za 10 dni namrje in tako dalje, pustim zvaečer otroke in desca doma in grem ven s kolegicami, starejša je čez dan v varstvu pri babi, js pa doma z dojenčico, če ne bi mela babi bi bla v vrtcu!!!, vzamem samo tavelko in geve v šoping dojenčka doma pustm možu itd itd

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Nimam več moči
26.8.2006 20:37:40   
anajmad
Tako sem bila jst obupana pri ta prvi. Kr mešalo se mi je - pa sem preživela. Če pomislim nazaj....kar hudo mi jeuser posted image ,ko je tok hitro odrasla.
Sedaj pa- tamala je ta pravi cukrčekuser posted image .Tako pridnega otroka imam,da sploh ne nisem vedela do nje,da takšni obstajajo. Res prehitro ti bodo odrasli in jokala se boš za temi časi. Mal ti naj partner pomaga,če lahko,ali pa kakšna babica. Večina napotkov ti je pa že itak napisala Gina in si jih malo preberi.
en lpuser posted image D.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Nimam več moči
26.8.2006 21:35:13   
Rosada
Dokler je mali še mlajši bo naporno.Ko zraste bo lažje.Jaz imam dva otroka in je naporno.Sedaj manj ker sta že večja.Mali otroci male skrbi,veliki otroci velike skrbi.Se strinjam z Gino.Mi je všeč to kar je napisala!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Nimam več moči
28.8.2006 11:08:47   
natalia
kava je višek mojega dneva. ko si jo skuham, počasi spijem se mi zdi, da mam nov naval energije. ali pa likanje...user posted image


drugega ti ne morem svetovat, ker je pri večini mamic tako, zaželim ti lahko le srečo in da najdeš veselje v najbolj preprostih rečeh...

user posted image

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu Rosada)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Nimam več moči
28.8.2006 12:17:41   
Andra
Taveliki mora nujno v vrtec, da ti ostane več časa za malega in končno tudi nekaj zate. Pospravljanje - samo kar je nujno, kuhanje  - vsaki dan kosilo, če se mi pa ne da, pa kaj kupim že pripravljenega ali pa gremo kam pojest. Gledam na to, da sem vsaki dan čimveč zunaj, da malim ni dolgčas, ker najhujše je, če smo notri.
Omislila sem si gospo, ki mi hodi likat enkrat na teden in tako mi je veliko dela prihranjenega.
Z malo organizacije, se da vse.
Sem pa odločno proti, da se otroke tišči starim staršem, samo zato, da smo malo frej. Jaz tega ne delam, saj nisem otroka rodila za njih, ampak sem si ga sama želela. Dneve preživljamo skupaj, včasih nam je malo težje, vglavnem pa lepo.

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Nimam več moči
28.8.2006 12:21:41   
Andra
IZVIRNO SPOROČILO: LARA

uporabim moža, babico in ata, beri: pošljem starejšo z babi in atom za 10 dni namrje in tako dalje,


Kaj so ti otroci tvoji in od moža ali od starih staršev?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Nimam več moči
28.8.2006 13:16:24   
lenika
Andra ne pretiravaj. Meni se pa ne zdi popolnoma nič narobe, če so otroci občasno v varstvu pri starih starših, saj se morajo navadit še na koga drugega kot na nas. Naš user posted image  je star 3,5 meseca in ga tašča enkrat na teden čuva 2 uri, da grem jaz s kolegicami na kavo, pa se mi zdi, da zato nisem nič slabša mati, le energije si naberem za nov teden in sem zopet bolj zadovoljna in nasmejana, kar čuti tudi otrok. Če ga pa nikoli ne bi nikamor dala, bi bil pa pri 11 mesecih, ko bom šla nazaj v službo velik šok tako zame kot za otročka.

(odgovor članu Andra)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Darilo za otroka
nada56

Bi kupili otroku personalizirano darilo presenečenja preko interneta?

DA, v vrednosti do 20 eur (15%)

DA, vendar do 10 eur, ker ne zaupam internetni trgovini (5%)

DA, v vrednodti do 30 eur s pistnino vred (10%)

NE, rajsi kupujem v trgovini (5%)

NE, ker ne vem kaj dobi za darilo (30%)

NE, ne kupujem daril preko interneta (35%)


Število vseh glasov: 20

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!