TVN
|
Živ, Meeryana! Ja, bilo je po naravni poti. Načrtno se res trudiva pravzaprav že več kot 6 let. Najprej sem šla po kakih 7, 8 mesecih poskušanja do svoje G po nasvet, kaj storiti, saj so vsi ves čas govorili, da ni treba zganjat panike, če ne uspe v prvega pol leta. No, pa mi je G rekla, da je to lari-fari in da je treba na pregled, če ne rata že po 3 mesecih, sploh še če si nad 25 let. In jaz sem bila takrat stara že 28 let. Potem sem dala nekaj pregledov skozi pri njej (UZ trebuha, klomifen, itd.), se niti ne spomnim vsega podrobno. Ker se ni nič zgodilo, me je poslala k dr. Rešu v Dravlje. Pa mi žal že od prvega trenutka ni bil ravno simpatičen, čeprav je bojda eden največjih strokovnjakov v SLO. No, pa sem se seveda potrudila in hodila k njemu. Poslal me je na HSG (2x), pa laparo in histeroskopijo. Pa še kar ni bilo nič. Aja, vmes je naredil tudi spermiogram in je bilo vse o.k. Zdolga in skratka, ni našel pravega vzroka (kar je precej pogosto). Potem je predlagal umetno oploditev in povedal, koliko denarčka želi imeti. Cifre so bile velike, pa tudi čudno se mi je zdelo, saj sem od drugih imela info, da so prve 3 oploditve zastonj. In se takrat nismo nič konkretnega zmenili. Malo je vmes čas mineval, ker sem tudi sama kar čakala, da se bo zgodil čudež. In dosti sem imela že vseh dohtarjev, pa bolnic in pregledov in računanja plodnih dni. Lansko leto sploh nisem prestopila vrat ginek. ordinacije. Ravno konec leta pa sva z možem premlevala, da bo vendarle treba nekaj konkretnejšega ukreniti, če hočeva imeti bebiko. No, in sem si rekla, da po novem letu obiščem svojo G in prosim za uvrstitev na listo za umetno oploditev. In potem pa tednu prijetnega oddiha ni prišla menstruacija. Pa sem čakala in še malo čakala in naposled naredila test s CB. Pozitivno. Ti rečem, da sem bila dokaj hladna. Pa sem si rekla, ajd, poskusi še enkrat čez par dni, da se prepričaš. Pa spet pozitivno. No, to pa ni naključje. Sedaj imam pregled pri G dogovorjen za 10.02. Sporočim. Sorči, ker sem tako neznansko doooolga. Upam, da sem ti vlila nekaj upanja! Ena rožica zate :rozica: in nasmehni se sončku. :)
|