|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ni se obrnil - obrat ali carski rez?
20.8.2007 17:38:46   
Daschi
Naš user posted image  se še vedno ni obrnil. časa ima še tri tedne, potem dobim napotnico za zunanji obrat.
zdaj pa me zanima nekaj: Ali je možno, da bi dobila zaradi medenične vstave napotnico za carski rez?
Glede na to, da je to moj 4. otrok in definitivno zadnji, bi veliko raje šla kar na carski rez. Do sedaj sem imela tri zelo težke porode, dva sta se končala z vakumom.
A imam kaj 'šans' za napotnico za carski rezuser posted image

Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj.
(M. Wright - Edelman)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ni se obrnil - obrat ali carski rez?
20.8.2007 18:02:58   
sonce78
Moj user posted image  se do zadnjega pregleda (34 t.) tudi še ni obrnil in mi je ginekolog rekel, da če se ne bo do naslednjega pregleda obrnil sam, grem na zunanji obrat. Imam pa pregled v sredo (36t) in nameravam zunanji obrat odkloniti ter se o vseh možnostih posvetovati z ginekologom. Imam pa informacijo, da v celjski porodnišnici ne rojevajo vaginalno v medenični vstavi, ampak se v naprej dogovori za CR. Upam, da je informacija pravilna.

Srečno! 

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.8.2007 18:05:30   
Dejča
Tudi meni se do pbl. 35. tedna user posted image  ni obrnil in z G sva se že pogovarjali o morebitnem zunanjem obratu, če bi se zanj odločila, oz. že konkretno o carskem rezu, če obrat ne bi uspel oz. se ne bi podala v to. Otrok se je k sreči obrnil, če se ne bi, bi najprej poskusila z obratom, drugače bi me - po zagotovilu G - čakal carski rez. Najbrž bo tako tudi pri tebi.

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.8.2007 18:13:34   
Anonimen
če se ti do konca ne obrne, lahko vtrajaš pri CR. Jaz sem mojemu G skoz govorila, da če se ne obrne, da grem na CR in da ne mislim tako roditi. Tudi moja osebna zdr. mi je rekla, da naj kar vtrajam pri CR. na srečo se je pri meni obrnila. sem mogla dosti ležati na D boku, da sem jo tako sama vzpodbujala, da se obrne, in se je takoj po 1 tednu. Jaz na ZO ne bi šla NIKOLI.

(odgovor članu Dejča)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
20.8.2007 18:39:38   
Daschi
Hvala vsem za odgovore!
ja, tudi sama bi veliko raje imela kar CR in mi nekako ne diši zunanji obratuser posted image

Paštetov kruh, a na desnem boku? No, jaz sem zdaj ležala na levemuser posted image . Evo, bom še desnega poskusilauser posted image . saj vem, da je še čas, ampak vsi trije so se mi do teh tednov že prej obrnili. tale pa še kar nekaj vztraja in tišči ritko doluser posted image .

Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj.
(M. Wright - Edelman)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.8.2007 18:43:12   
Dejča
Moja G mi je tudi svetovala, naj bom čim več v položaju, kjer bodo noge in roke čim bolj skupaj (malo naprej nagnjena) - sicer tega nisem veliko prakticirala, ker imam prevelik trebuh za kaj takega user posted image , toda naj bi pomagalo user posted image .

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.8.2007 18:50:03   
Anonimen
Mene bi bilo tudi strah ZO.
Na prejšnjem pregledu, v 33. tednu mi je ginekolog rekel, da je user posted image  že obrnjen na glavo, vendar naj se ne veselim prezgodaj, ker to nič ne pomeni. user posted image  Češ, da ima še vedno prostor in čas, da se obrne kontra, tako da... Drugi teden sem naročena (v začetku 37. tedna) in upam, da je user posted image  tako kot mora biti.

Srečno! Upam, da se obrne. user posted image user posted image user posted image

P.S.: Sonce78, user posted image ! Tudi za vaju držim pesti in srečno! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Dejča)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
20.8.2007 19:09:16   
*Naja
Malo sem radovedna, pa če mi lahko katera razloži. Zakaj recimo nekatere nebi šle na ZO? A je to boleč postopek, a se lahk kej škodi user posted image ?  A je možno, da če se bejbek ne obrne, da te pošljejo kar vaginalno rodit?

"Čim bolj izkoristi sleherni trenutek tistih prvih mesecev- nikoli se ne bodo vrnili!"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
20.8.2007 19:42:18   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Daschi)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
20.8.2007 19:48:00   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: zivepo

je pa vmes v 25t že bil na glavi nato v 28t pa ne več. bomo vidl ka bo naslednjič ko imam pregled v 32t.

Po moje boš morala - tako kot jaz, počakati kar kakšen teden dlje, da bomo lahko zagotovo rekli kako je user posted image  obrnjen.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
20.8.2007 20:09:36   
SILVA
Jaz sem bila na ZO obrat,meni je bilo malo boleče,mali pa se ni in ni hotel obrnit.
Sem imela pa potem CR,ker je imel mali še zastoj rasti.

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.8.2007 21:14:29   
valči
Moj je bil na zadnjem pegledu tudi na ritki in če še bo tako ostal,me je strah,ker jaz hodim v Brežice rojevat,tam pa prakticirajo vaginalni porod.ZO ne delajo,ampak grozno me bo strah it rodid,ne toliko zaradi bolečin in ogromnega rezanja,zaradi posledic,ki se lahko zgodijo pri user posted image .

Jaz bi na tvojem mestu šla na ZO,v Ljubljano,saj zelo nadzorujejo,ker do carskega reza mi ni,je treba bit predolgo v bolniciuser posted image

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu SILVA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.8.2007 21:22:22   
Daschi
Valči, jaz bom itak najmanj teden dni v porodnišnici, ker imajo moji user posted image  tako hudo zlatenico. Tako da bi raje videla, da imam CR, če se ne bo obrnil. Ampak kar upam, da se bo.

(M. Wright - Edelman)

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.8.2007 21:32:01   
pika30
Moja prva hči je imela medenično lego,imela sem ZO in me je kar bolelo,bilo je neuspešno,G mi je svetoval roditi vaginalno,v primeru zapletov bi mi naredili CR.Vaginalni porod je potekal normalno brez problema,sicer sem bila malo bolj prerezana ampak brez hudih muk rodila zdravo punco.To je bilo pred 10 leti.
Drugo hčer sem rodila z glavico naprej in če bi tokrat imela medenično lego bi želela CR.Rodila se obe v Celju.

Kdor ne misli na druge,bo nekega dne spoznal,da tudi drugi ne mislijo nanj....

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.8.2007 21:32:10   
Anonimen
Paštetov kruh, a na desnem boku? No, jaz sem zdaj ležala na levem .

Ja na desnem, ker je bila vsa skoraj na desni strani in je G. rekel, da jo tako potiskam potem kontra in da se bo hitro obrnila.

(odgovor članu Daschi)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
20.8.2007 21:35:48   
valči
Daschi,v katero porodnišnico hodiš rojevat?Ker mojadva sta imela oba zlatenico,nikoli pa nista bila obsevana.Mihael je bil en mesec še rumen,Lara,pa šest tednov pa grozno je bila rumena,sva mogli bt en dan in pol brez dojenja,na umetnem mleku,da se ji je bilirubin hitreje izločil,groza,ko se spomnim,toliko,da nisem mastitisa fasala.
Pa sem v porodnišnici težila,da bi šla pod lučko,pa še očitno ni bila preveč.

P.s. Oprostite,da smetim temo z zlatenicouser posted image

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
20.8.2007 22:34:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu valči)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
20.8.2007 22:56:13   
Bonnie_RR
Odvisno od porodnišnice.
Js sem rodila s CR zaradi medenične vstave. V CE namreč avtomatsko dobiš napotnico za napovedan CR.
Aja, na ZO sem pa tud bila, pa žal ni bil uspešen.

Lp

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

Neposredna povezava do sporočila: 18
20.8.2007 23:02:05   
Anonimen
Jaz bi definitivno rodila s CR, brez poskušanja obračanja, pa če bi morala iti na konec sveta rodit.

(odgovor članu Bonnie_RR)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
20.8.2007 23:03:31   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kolumbo

Mela sem prvič CR ( slabi popadki in nenapredovanje poroda) in je blo res carsko. Ne vem zakaj se vsi  "otepajo" CR in delajo tak baw baw, jst osebno upam, da bom pri naslednjem otroku šla direkt na CR, ker sem se počutila po porodu super in tistih par dni več v porodnišnici mi je prav pasalo. Me ne zanima ne Epiduralna ne ultiva, da o kakšnem obratu spoh ne razmišlam, samo direkt CR.

U madonca, tole je pa totalno kontra meni. Jaz sem po CR toliko pretrpela, da je groza. Ampak bi šla še enkrat, če bi imela medenično vstavo.

Neposredna povezava do sporočila: 20
21.8.2007 3:27:04   
mammy26
Tudi meni se ni obrnila do 35t in sem dobila napotnico za cr. Moja je bila v takšnem položaju, da zunanji obrat ne bi pomagal. Pa mi ni nič žal, ne glede na to da sem prva dva poroda imela hitra. Poskusi se zmeniti pa boš videla kaj bo rekla.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
21.8.2007 6:39:29   
bambi
Evo, še ena oktoberka, katere user posted image  se je lepo vsedel in je v medenični legi. Pa je šnofika mala že bila lepo obrnjena na glavo, prejšnji teden pa zvem to user posted image user posted image user posted image  Sem v 35.t in moja G mi je rekla, da če želim mi da napotnico za zunanji obrat. Pa ne vem kako se naj odločim. Bom počakala še na naslednji pregled, potem se pa pozanimam o CR, ker bi me tako bilo zelo strah rodit.

Imam tri sončke, mojega angelčka Leo in dve princeski, Gajo in Heidi.

(odgovor članu mammy26)
Neposredna povezava do sporočila: 22
21.8.2007 7:06:10   
Majabo
sama sem imela ZO vendar ga bom v primeru da bi bil še kdaj potreben odklonila
-cel teden sem bila od tablet zadeta k mamba, branje casopisa al pa kej podobnega sploh ni prislo v postev
-sam obrat je mogoce res koncan v sekundi, me je pa tako zabolelo da je blo joj, modrica se mi je poznala se lep cas
obrnil se je, pa sem imela na koncu vseeno CR user posted image

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 23
21.8.2007 7:34:26   
orhideja75
Meni niso hoteli dati napotnice za CR. So mislili, da se bo na koncu le pravilno obrnil. Pa se ni. Rodila sem z ritko naprej in imela zeloooo težek porod. Na koncu so oba komaj rešili. Še dobro, da je sedaj z obema vse vredu. Je bil pa to moj 2.porod. 1. sem rodila normalno.
Nočem te strašiti, ampak pri svoji G. vztrajaj, da ti da napotnico za CR!!!  Koncu koncev imaš doma že 3 otroke in ni treba, da vedno riskirajo. Češ saj bo vredu. Če se pa kaj zaplete, pa tako pravijo, da oni niso nič krivi.

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 24
21.8.2007 8:30:00   
škorpionka
lep pozdrav vsem user posted image

tudi meni se ni še obrnil pa sem v 34 tednu.tudi jaz čakam da se še obrne če ne tudi mene čaka carski rez na ZO pa ne grem

lep pozdrav

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?