|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nezrele jajčne celice
21.2.2007 14:27:20   
Mijavček
Živjo,

Že nekaj dni brskam po netu, pa nič pametnega, oz. vzpodbudnega.... zadeva je taka: imela sem 1.IVF in punkcijo, našli 4 jajčne celice, ki pa niso bile zrele in se niso oplodile.  (čeprav so bili folikli dovolj veliki)
Ima katera tudi kakšno tako podobno izkušnjo?
Skrbi me, ker ne vem, a je to slučaj, al je z mojimi celicami kaj narobe? Mogoče ima katera kakšen "babičin" recept, kako izboljšati jajčka? user posted image

Sicer pa naj bi bil vzrok za neplodnost moja endometrioza sicer vse bp.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nezrele jajčne celice
21.2.2007 14:38:19   
Anonimen
Mijavček enkrat sem ti že pisala. Če se ti je zgodilo prvič je to lahko le slučaj, če se ti bo ponavljalo, pa je to druga pesem, pa še tu se nejde izhod. Ne obupaj, lahko bi bile zrele, pa vseeno bi lahko zagledala en velik minus. IVF je loterija, kjer moraš imet veliko sreče. Nekateri mislijo, da je ivf 100% rešitev, pa ni. Včasih nekdo rabi tudi malo več časa oz malo več poskusov, zato že ob prvem slabem rezultatu ne smemo obupat. Jaz sem imela tako zgodbo 3x, 3x sem ostala brez ET, Reš mi je rekel, da če  se bo še nekajkrat ponovilo, naj gremo v Prago po tuje jajčece. In lej ga zlomka v 4 poskusu smo imeli celo 4 zrele jajčece. Mej upanje in ne mislit negativno že ob prvem neuspelem poskusu. Pa verjemi, da še kako dobro vem, kako je ostati brez ET, ampak se ne smeš dat. Lahko mi pišeš na ZS, pa ti povem kaj več če te zanima

vso srečo naslednjič

(odgovor članu Mijavček)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
21.2.2007 17:50:17   
alia
...Sama sem pred tretjim postopkom IVF. Diagnoza PCO, zlepljene fibrije in jajcevodi. Pri prvem postopku (klomifen, aglurab) sem pridelala eno jajčno celico, ki se je takoj oplodila. ET, test negativen. Drugič sem pridelala zopet eno jajčno celico, ki se (izvedela sem, ko sem prišla na ET) ni oplodila. (Terapija drugič je bila enaka prvi). Sedaj sem pred tretjim postopkom. Terapija: Suprefact spray, menogon ampule, aglurab. Ima katera podobno izkušnjo? Kaj lahko pričakujem (glede na to, da sem po stimulaciji s klomifenom doživela hiperstimulacijo)? Ima resnično katera pozitivne izkušnje s kakšno terapijo, ki povzroči veliko količino celic, po možnosti zrelih? (četudi vem, da je to odvisno od odziva, delovanja pos. telesa)? Srečno vsem;

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.2.2007 18:16:54   
florita
Kako pa veš da imaš nezrele jajčne celice, kje se to vidi kako to ugotovjio?

Na svetu ni popolnih ljudi, popolni so samo nameni.

(odgovor članu alia)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.2.2007 18:25:53   
Sulfinija
IZVIRNO SPOROČILO: florita

Kako pa veš da imaš nezrele jajčne celice, kje se to vidi kako to ugotovjio?

Florita!

Meni so po punkciji,ko sem se zbudila iz anestezije rekli dobili smo štiri celice,nato transfer je bil tretji dan po punkciji,ko je zdravnik odprl kartoteko je rekel dobili smo štiri celice,dve sta bili nezreli in dve zreli sta oplodili.To vidijo šele v labolatoriju.

LP Mojcauser posted image user posted image user posted image

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu florita)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.2.2007 18:30:08   
Anonimen
Oprosti Mojca a te lahko nekaj vprašam? Prebrala sem,da so ti punkcijo delali v anesteziji,pa me zanima kje ,in ali si sam zaprosila zanjo?

(odgovor članu Sulfinija)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
22.2.2007 18:38:37   
Sulfinija
IZVIRNO SPOROČILO: Dalija

Oprosti Mojca a te lahko nekaj vprašam? Prebrala sem,da so ti punkcijo delali v anesteziji,pa me zanima kje ,in ali si sam zaprosila zanjo?

Ja punkcijo so mi delali v anesteziji hodim pa v MB ambulnato.Jutri imam razgvor za drugi ISCI.Ko sem šla iz zadnjega uZ k sestri po stop injekcijo je pogledala mojo kartoteko in me sama vprašala ker nimate veliko celic boste imeli anestezijo ali raje ne.In sem se odločila za in ni mi žal,sedaj tudi v drugem postopku bom jo imela vsekakor ker imam nizek prag bolečine.

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.2.2007 18:40:34   
Sulfinija
IZVIRNO SPOROČILO: Mijavček

Živjo,

Že nekaj dni brskam po netu, pa nič pametnega, oz. vzpodbudnega.... zadeva je taka: imela sem 1.IVF in punkcijo, našli 4 jajčne celice, ki pa niso bile zrele in se niso oplodile.  (čeprav so bili folikli dovolj veliki)
Ima katera tudi kakšno tako podobno izkušnjo?
Skrbi me, ker ne vem, a je to slučaj, al je z mojimi celicami kaj narobe? Mogoče ima katera kakšen "babičin" recept, kako izboljšati jajčka? user posted image

Sicer pa naj bi bil vzrok za neplodnost moja endometrioza sicer vse bp.

Mijavček,baje matični mleček lahko izboljša kvalileto jajčnik celic.Jaz punkcijo čakam nekje aprila,maja in sedaj sem tale mesec začela pridno piti matični mleček kapsule in vitamin E je baje dober za rodila,ter po eno tabletko central mami.JHutri ga bom pa še vprašala kaj meni ali naj dozo matičnega mlečka povečam ali bo kar dovolj ena kapsula.

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.2.2007 18:41:56   
tosja

Dalija - v Mb delajo v anesteziji user posted image  user posted image  user posted image  Moraš pa prej povedat-seveda user posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.2.2007 18:42:16   
Anonimen
Hvala.Pri Rešu pa to sigurno ni mogoče,tudi vprašati ga ne upam.Okrog 2-3 marca bom imela spet punkcijo in na zadnji sem bila en mesec čisto zanič.Zdi se mi,da imam že vse ranjeno po trebuhu,ker me punkcija res boli ko user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 10
22.2.2007 18:43:13   
tosja
Vprašat ni greh! user posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.2.2007 18:43:40   
Sulfinija

Hvala.Pri Rešu pa to sigurno ni mogoče,tudi vprašati ga ne upam.Okrog 2-3 marca bom imela spet punkcijo in na zadnji sem bila en mesec čisto zanič.Zdi se mi,da imam že vse ranjeno po trebuhu,ker me punkcija res boli ko user posted image .

Vprašaj več kot ne pa ti ne more rečt no.Pa ne pozabi nam poročati.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
22.2.2007 18:45:28   
Anonimen
Oh Tosja,kje pa ima Reš čas za to? Pri njem je taka brzina,da še čakal ne bi,da injekcija primeuser posted image
Ah bom že potrpela.če sem jih toliko,bom pa še to zadnjo.user posted image

(odgovor članu tosja)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
22.2.2007 18:50:26   
Sulfinija
Dalija,ti se le opogumi in ga vprašaj pa saj to tolk časa ne zavzema,da ti da anestezijo vsaj jaz mislim no.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
23.2.2007 5:14:28   
Anonimen
Dalija jaz sme pri njemu imela tudi grozne bolečine, da sem vedno skup padla. pa sme mu omenila in je rekel, da mu naj tik pred stop inekcijo in še enkrat omenim, da bova skupaj razmislila o inekcijah prti bolečinskih ali svečkah, tabletah, ali celo narkozi.  Potem pa sem si od tete sprosila ketnal svečke in sem to šibnila v rito pred punkcijo in je bil tudi blažen žegenj. Sploh mu nisme nič omenjala pol.
Sem pa zdaj mohamedu izrazla željo, da ne bi narkoze in tle te sploh  ne šlivijo, naredijo ti narkozo, brez vprašanja in moram povedat, da več ne grem na punkcijo brez narkoze, tolk je fajn bilouser posted image .
V glavnem, če bo Reš videl, da maš veliko celic in da si želiš, ti bo najbrž naredu, če pa imaš malo celic, pa pomoje slišat ne bo hotel za narkozo, ti bo edino inekcijo ketonala fliknu v rit.

Neposredna povezava do sporočila: 15
23.2.2007 5:56:13   
Anonimen
Hvala Mišek za obširen opisuser posted image Beseda flinknu mi je res všečuser posted image
Moj pravi,da moram reči Rešu,če ne bo sam rekel,ker pravi.da ne bo več gledal kako me boli.
Kaj bo šele rekel na porodu,če do njega prideuser posted image .Bogi moški ane?
No če pride do poroda bom tako imela carski rez,imam že napisano v kartoteki,ker zaradi razreza maternice nebi bilo dobro roditi po normalni poti.
Ja bom omenila Rešu naj mi nekaj da,beseda ni konj ane.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
23.2.2007 6:24:03   
Anonimen
Mogoče te bo pa tvoj na porodu fliknu iz stola in bo šel on rodit namesto tebeuser posted image user posted image user posted image

ti pa re skar povej rešu, drugo, kot da te čudno pogleda pa te pošlje ne vem kam, se ti ne more zgodit, kvečjemu kaj pridobiš. Ostalo pa požreš, saj si že itak vsega hudega vajena pri Rešu

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
23.2.2007 6:30:48   
Anonimen
Ampak tale Reš ima fenomenalen spomin.Sem ga klicala in si na list papirja napisala kaj mu moram reči in kaj je bilo v prejšnjem postopku,pa ni bilo potrebe kaj govoriti.Samo rekla sem od kod sem in kako se pišem pa mi je vse povedal.Vse je vedel,kaj sem jemala,kako je potekalo in kaj sva se zmenila.
Res vsaka čast,da si takole ženske zapomni.Al se me je pa zapomnil po tem,ker sem bila tak zajcuser posted image
V glavnem kapo dol.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
25.2.2007 19:21:44   
jadrnica
Midva greva v cetrtek k Resu se na en spremiogram, enga ze imava z GK (ni obetaven), pa mi je moja G napisala napotnico za k njemu , ker dela v sosednji ordinaciji.
Zanima me, ce morda katera ve, a ko si enkrat pri Resu, pol nemores vec na GK? Kako pa je s plačilom pri njem?
Ker mi je moja G napisala na napotnico še za IVF in vse nadaljne postopke al neki tacga, me zanima, kolk casa se caka pri njemu na te posege in kako je s plačilom.

hvala za odgovor,

PS: Drgac sem bla ze na HSG ju prejsnji mesec, pa je vse ok s prehodnostjo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
13.3.2007 14:21:33   
Metka69
Misek13 pozdravljena!!! Ne bos verjela, kako sem bila vesela, ko sem prebrala, da ti je v 4. IVF postopku uspelo pridelati kar 4 zrela jajceca user posted image
vedno, ko sem bila slabe volje sem se spomnila nate in na tvoj pozitivizem in upanje na uspeh! Upam, da je bil test pozitiven - ze dolgo namrec nisem prebirala vasih novic.
Tudi jaz sem v prvem postopku pridelala 4 celice, pa so bili le 2 dobri, ena od njih se je oplodila, a se ni prijela
V drugem postopku sem jih pridelala kar 7, od tega so bile 4 dobre, a spet ni bilo nic. prvi dve se nista prijeli po ET, drugi dve pa nista docakali zamrznitve user posted image

danes sem imela punkcijo pri resu in sedaj iscem vzpodbudne besede med sotrpinkami. Bolelo je bolj kot prvic in drugic skupaj, imela sem kar 8 foliklov, a je bila notri le ena jajcna celica. Sedaj pa upam in drzim pesti, da se bo oplodila in docakala cetrtek, ko imam ET.

Bila sem res zalostna, saj sem bila prepricana, da se bo v 8 foliklih naslo kaj vec... Takoj po punkciji sem rekla nikoli vec, a sedaj sem ze trmasta in bom vstrajala do konca. Ne vidim namrec smisla za vso to bolecino, upanje, strah, ce odneham nekje pred ciljem!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
13.3.2007 21:21:22   
ija
Tako je, Metka69, ne daj se! Jazsem pravkar preživela že svoj 4. ICSI postopek, spet neuspešno. Pa si mislim, pa kaj bom zdaj travmirala, s tem itak ne bom nikamor prišla Tako da zdaj lepo za nekaj časa pozabim na vse skupaj, da se telo malo regenerira, potem pa maja spet v "akcijo" user posted image  saj v resnici sta samo dve možnosti - ali odnehaš in se s tem po vsej verjetnosti odrečeš otročkom ali pa vztrajaš do konca - in si potem milijonkrat poplačan ...
Drži se in veliko sreče v četrtekuser posted image  ija

(odgovor članu Metka69)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?