Eillish
|
Pozdravljena! Tudi pri nas je bilo točno pri tej starosti zelo podobno. Hči je hodila v vrtec, bila je zadovoljna, nobenega pretresa, stiske, stresa nisem opazila, vendar sem dopustila možnost, da se kaj dogaja, lahko od daleč precej bizarnega in nepomembnega, kar pa slabo vpliva nanjo. Tudi ona je pravila, d ane čuti, da ji "uide" in šele takrat čuti, da mora kakat. Nikoli se nisem jezila, niti kaj dosti razpravljala o tem, nisem pokazala, da sem zaskrbljena. Enostavno sem jo umila, preoblekla in konec. Sem si pa vzela čas za pogovor o tem, če ima kakšne težave. Povedala sem ji, da ni sama kriva, da kaka v hlačke, da se to zgodi tudi drugim otrokom. Povedala sem, da naj gre čimprej na stranišče, če jo tišči in naj pove, če bo umazana, da jo umijem in preoblečem ipd. Povedala, sem tudi, da je mogoče vzrok kakšna bolezen in bova morda šli k zdravniku na pregled, če bo dalj časa trajalo. Take reči v glavnem, a samo enkrat. In je pomagalo. Ko je nisem s tem obremenjevala, je kmalu prenehala kakati v hlačke. Še zdaj ne vem vzroka, a glavno, da je mimo. No, to je moja zgodba, ki ni rečeno, da bo podobna tvoji. Srečno, upam, da stvari čimprej izzvenijo!
|