Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: vrtec in varstvo 14.6.2010 17:27:13
|
|
|
|
ronja
|
V LJubljani so cene privat varstva 400E, eč te to kaj potolaži - tudi na črno... Vrtec je pa res precej cenejši, vsaj če imaš nizke dohodke. Hrana se mi zdi ok (so mi na uvajanju dali včasih kako porcijo skup z malo - očitno sem jim tako shirana zgledala , pa sem bila prijetno presenečena). Je pa to velik vrtec z delilno kuhinjo, tako da nsiem ne vem kaj pričakovala. Ampak se mi zd, da je kar ok - koščki zelenjave niso vsi enaki, tako da imam upanje, da uporabljajo svežo .
|
|
|
|
RE: vrtec in varstvo 14.6.2010 21:05:15
|
|
|
|
Fleka
|
Ne razumem zakaj nimaš vstopa,ko imajo kosilo? Našega najmlajšega čuva privat varuška(je super varuška,ki trenutno čuva pet otrok)in lahko vsak starš pride kadarkoli. Aja,še to-če se čuva cel mesec stane 340 eur(17 eur na dan).
< Sporočilo je popravil Fleka -- 14.6.2010 21:06:42 >
|
|
RE: vrtec in varstvo 15.6.2010 8:23:52
|
|
|
|
kristinaj
|
jaz imam oba v vrtecu, mali je šel, ko je imel 11m, ta velika pa skoraj dve in pol.. in sem ful zadovoljna, oni tudi, rada gresta, dosti delajo, ustvarjajo in če pomislim, nikoli jih ne bi dala v varstvo, ker verjamem, da pol toliko ne delajo kot v vrtecu...
|
|
RE: vrtec in varstvo 15.6.2010 11:06:23
|
|
|
|
Fleka
|
Kristinaj,ne razumem zakaj ju NIKOLI ne bi dala v privat varstvo.??Kaj pa,če ne bi dobila vrtca-bi pustila službo? Midva nimava staršev,ki bi nama čuvali otroka,lani je bil v vrtcu zavrnjen(letos je sprejet) zato je pri varuški in naša varuška je suuuuper(z njimi ustvarja,poje,pleše,........veeeeliko so zunaj na igralih,kopajo se v bazenčku....).
|
|
RE: vrtec in varstvo 15.6.2010 20:07:01
|
|
|
|
sosedova
|
Fleka, mene pa zanima kje se nahaja to idealno varstvo ker ga nujno rabim? lp
|
|
|
|
RE: vrtec in varstvo 15.6.2010 20:18:31
|
|
|
|
blaža
|
270e na mesec za privat varstvo ni dosti. Razdeli npr, če je otrok v varstvu 8h na dan pa npr. 22 dni varstva, kolko znese to na uro, pa z hrano vred. Če razdeliš 270e, pa 176ur na mesec dobiš točno, da dela tale gospa za 1,53e na uro, ali če ti je ljubše za slabih 13e na dan. Pa hrana je všteta v tole. Če pa nisi zadovoljna glede varuške je pa druga pesem.
|
|
RE: vrtec in varstvo 16.6.2010 9:33:01
|
|
|
|
Fleka
|
Sosedova-v Grosupljem.In res je idealno varstvo,starši vseh petih otrok smo zeeelo zadovoljni.
|
|
RE: vrtec in varstvo 16.6.2010 9:34:24
|
|
|
|
Fleka
|
Sosedova-v Grosupljem.In res je idealno varstvo.Starši vseh otrok smo zeeelo zadovoljni.
|
|
RE: vrtec in varstvo 16.6.2010 11:09:06
|
|
|
|
sosedova
|
Fleka,ker nam lokacija ustreza in ker gre tvoj otrok v vrtec bi te prosila za tel. številko,seveda če lahko.Lahko na zs.
|
|
|
|
RE: vrtec in varstvo 16.6.2010 11:27:28
|
|
|
|
MINN
|
Blaža, ima 6 otrok, zato ni samo 1,53 na uro- pa nič davka in nič prispevkov in drugih obveznosti... Pač tako je,ker so mame zaposlene in ni prostora v državnih in zasebnih uradnih varstvih, pa smo prisiljeni pustiti otroka drugod.Nisem proti zasebnim varstvom.Ni mi pa všeč, da niso pod kontrolo inspekcij in da ne plačujejo davka.No, to je njihova stvar,do septembra bomo zdržali. Lep pozdrav.
|
|
|
|
RE: vrtec in varstvo 16.6.2010 12:04:14
|
|
|
|
čipka
|
Pač tako je. Če te pa to blazno moti, ker dobivajo denar na črno, pa dej otroka v varstvo, kjer veš, da plačujejo državi prispevke, samo vedi, da tam ne boš plačevala neki čez 200, ampak krepko čez 350€ najmanj. Mislim si pa res . Jaz sem moji varuški plačevala 200€ na mesec na črno in to samo za 4 ure na dan. Pa je prišla k nam domov, hrano in ostalo sem kupovala jaz, kuhala sem jaz, ko sem prišla domov. In zlata varuška je bila. Če tamala ne bi vrtca dobila, bi bila naša varuška dobrodošla vedno.
< Sporočilo je popravil Eja RR -- 16.6.2010 12:16:07 >
|
|
RE: vrtec in varstvo 16.6.2010 12:32:45
|
|
|
|
Fleka
|
Sosedova,bom vprašala varuško,če bi sprejela še kakšnega malčka,saj mislim,da bo imela polno skupino tudi,ko bo šel moj v vrtec-ima rezervacije. V Grosupljem je bilo namreč letos zavrnjenih 340 otrok.
|
|
RE: Nezadovoljna z varstvom 16.6.2010 12:48:15
|
|
|
|
Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: MINN Zdi se, da kar precej plačujem v Dobu za varstvo na črno 270 EUR,pa še hrana ni nič posebnega, ker so pri malem pogoste težave.varuška se uspešno brani in pravi, da ni njena hrana - nimam pa kontrole,ker tudi nimam vstopa,ko imajo kosilo. Pa še psa ima zraven-kao da je ljubek - čakam samo jesen, ker smo dobili vrtec in se bom oddahnila. Če te moti, ga vzami ven, čist enostavno. Privat varušk je veliko, ampak vedi glede na napisano te bo povsod kaj motilo, tudi vrtec ti ne bo idealka. Cena je super. Naša stane 20 evrov na dan. Hrana- če ima težave, pač vtrajaš pri obisku oz določenem jedilniku. Kake hude težave pa ima mali? Pes ni vedno slaba stvar, se vsaj naučijo ravnanja s psom in živalimi, v njih lahko najdejo uteho oz tolažbo. Ob vpisu ste pa sigurno vedeli situacijo s psom, in če je to taka huda stvar, bi iskali dalje.
|
|
|
|
RE: Nezadovoljna z varstvom 17.6.2010 12:51:42
|
|
|
|
MINN
|
Psa so dobili naknadno - moti me,ker psu ne zaupam.prosila sem, da naj bo posebej. Problem so večkratne prebavne motnje. Res me pa moti neprijavljeno delo na črno in neplačevanje davkov in prispevkov,ker te obveznosti vsi izpolnjujemo do države glede na zaslužek. Sem povedala - do septembra bomo zdržali,saj so vmes še dopusti. Zanimivo pa je,da so stalne pripombe,če so otroci v vrtcu /kot slišim od vzgojiteljic v vrtcu / in uradnem zasebnem varstvu, če pa pazijo na črno,je pa vse dobro,pa še nič ne odgovarjajo,če se otroku kaj zgodi. Preživite prijetno poletje !
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kdaj je čas za kahlico?Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?