MARTINŠČICA
|
Hojla! Jaz sem se dokaj zdravo prehranjevala že pred , sedaj pa sploh. Je pa res, da mi je v času nosečnosti zelooo pasala slana in pikantna hrana pa maslo. Tudi jaz (22 teden, , zaradi pritiska malčkov mi popuščata obe arteriji) moram sedaj preventivno (da se mi ne bo povečal pritisk) skenslati sol, prazne sladkorje in živalske maščobe. Poleg tega moram še paziti, da ne staknem tokse in listerioze (nič salam, pršutov, tatarcev, plesnivih sirov, mozzarelle, maskarponeja, surovih jajc ...) Vsi me spršujejo, kaj potem sploh lahko jem. V bistvu vse, a ne. Samo na malo drugačen način. Vse skupaj izvajam sledeče: Od sladkih stvari jem vse sadje, med, temno rjavi sladkor, suho sadje in sem ter tja (res malokrat) čokolado z vsaj 75% kakava. Od mesa jem konja, jagnje, piščanca, purana. Pa ribe seveda. Svinjine, ocvirkov, zaseke, paštet, hrenovk ... ne jem. Juhe kuham sama in jih res zelo malo solim, dodam pa veliko zelenjave in začimb za okus. Masla in smetane, sladoleda ne jem. Sir pa jem, pa skuto in pijem mleko. Največ zelenjave pojem surove (korenje, solata, zelje, ohrovt, motovilec, pesa, podzemna in nadzemna koleraba, čebula, česen, paprika, paradižnik ...) nekaj pa je skuham (brokoli, cvetača, brstični ohrovt, korenje, koleraba, gomoljna zelena, por) na kratko (dam v vrelo vodo za 5 min) in ji dodam začimbe (kumino, muškatni orešček, origano, baziliko ..., odvisno, kaj kuham). Komaj čakam, da bom lahko nabrala regrat. Kruh pečem sama iz polnozrnate moke z dodatkom raznih semen in oreščkov. Pojem tudi veliko stročnic (rjav, rdeč in bel fižol, grah, lečo in čičeriko). Pijem pa vodo. Ko sem zanosila, sem imela 53 kg, do 20. tedna sem jih pridelala 6, sedaj se je vse ustavilo. UZ kontrole bom imela na min 3 tedne. Moram reči, da sploh ni težko. Edino kar malo pogrešam je sol, za katero je pa itak znano, da sodi med ojačevalce okusa. Tako da, vse se da, če je treba. Raje sedaj pazim nase, kot da bi morala čez en teden v bolnico ležat. Pa dober tek! Martinščica
_____________________________
200% MAMI
|