Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
Neredne menstruacije, ovulacija in klomifen 9.1.2010 15:27:07
|
|
|
|
Betkica
|
Na tej strani sem šele kratek čas, razlog pa se ve kakšen je. Prebrala sem že kar nekaj strani s podobno temo, vendar tako neredne , kot jih imam sama in pozitiven test še nisem zasledila. S fantom se trudiva že 1 leto. Prej sem 9 let jemala KT. Prvih 6 mesecev ko naj bi še pazila je bila na 35 dni, potem ko pa je bila čas za akcijo, pa je ni bilo več. G. mi jo je sprožila po 3 mesecih in po 3 dneh sem jo dobila. Po približno mesecu dni, sem šla ponovno na pregled in dala mi je tablete klomifen. Naslednjo pa sem dobila po 5 mesecih (24.11). Ker mi je G. rekla, da so po klomifenu lahko dvojčki, sem si pač rekla, da s tem še malček počakam. Ker sem pač bila neučakana, sem 25.12 naredila testi in je bil negativen. Sem ga mogoče naredila prezgodaj? Sicer je danes že 40 dan od zadnje m, vendar se ne počutim nič drugače, da bi blo smiselno delati še enkrat test. Sedaj ko pa je ni, mi je pa ful žal, da nisem vzela klomifen. Sem pa tudi brala, da hodite po klomifenu na UZ, meni moja G o tem ni nič rekla?! Po pravici povedano sem že čisto obupana, ker ne vem, kdaj jo lahko spet pričakujem in s tem tudi ovulacijo. Prosim za kak nasvet, da dobim ponovno nekaj upanja. Srečno vsem na tem področju
|
|
|
|
RE: Neredne menstruacije, ovulacija in klomifen 9.1.2010 20:31:09
|
|
|
|
tiana
|
Pozdravljena! tudi jaz emam take probleme kot ti. Odkar sem prenehala jemati kt, to je pred 6 leti nimam več .Sproži se mi le z tableti. Že 3 leta se trudimo pa nič...redno me pregledujejo v kliniki za neplodnost pa nič ne pomaga ker njim kaže da je z mano in mojim vse ok. Preprosto nevedo kaj naj. Me je pa naprej poslal moj ginekolog, ker po klomifenu ni bilo uspehov...vendar nisem obupala...verjamem da bo enkrat prišel čas tudi za vse nas
|
|
RE: Neredne menstruacije, ovulacija in klomifen 10.1.2010 11:38:58
|
|
|
|
Betkica
|
Če bi vedela, da KT naredijo tako škodo , jih ne bi nikoli jemala. Zej je kar je Sem pa slišala za homeopatko zdravljenje in malce razmišljam, da bi poskusila. Je pa precej drago.
|
|
|
|
RE: Neredne menstruacije, ovulacija in klomifen 11.1.2010 17:57:21
|
|
|
|
Katjusa
|
Betkica.....jst sem 2x zanosla s klomifenom pa nikol dobla dvojčkov kar se UZ tiče v prvo mi ge je delal in mi reku da nisem reeagirala in mi reku da naj naslednji ciklus jemljem po 2 tableti in naslednjega ciklusa sploh ni bilo ker sem bila noseča.... tak da tud tale UZ ni tako zanesljiv.... v drugo mi je dal spet klomifen in ni nič omenjal UZ.... je pa trajalo malo dlje ampak je pomagalo...... v tretje, če bom pristala na K upam na dvojčke ... glede na to, da imaš tako neredne M verjetno nimaš O in je bolje da vzameš Klomifen.... držim pesti, da M kmalu pride (če seveda nisi nosečka) in da poskusuš s klomifenom in končno zagledaš
|
|
|
|
RE: Neredne menstruacije, ovulacija in klomifen 11.1.2010 18:51:23
|
|
|
|
Betkica
|
Že toliko časa imam doma klomifen, da sem morala prav pogledati na škatlico, koliko tablet naj bi vzela. Torej, piše 2 × 1; 5-9 dan. Kdaj je torej potrebno vzeti, zjutraj in zvečer? Na tešče ali po jedi? To pač ne piše, sem pa pozabila, kaj mi je G. naročila. Upam, da bo nova priložnost kmalu tu, da jih popapcam . Katjuša, dej povej, pol je UZ čist odvisen od G., ni pa to kakašna nujna stvar, ki jo maoraš prestati v času jemanja klomifena? Držim pesti, da se ti uresničijo dvojčki!
|
|
|
|
RE: Neredne menstruacije, ovulacija in klomifen 11.1.2010 21:53:21
|
|
|
|
Katjusa
|
betkica a kr v štartu imaš 2xna dan? ponavadi predpišejo 1 nekaterim celo polovičko..... ješ joh pa od 3-7 dne ciklusa in je vseeno v katerem delu dneva, jst ponavadi zjutraj.... če so ble 2 pa sem eno zjutraj eno zvečer..... sem kr na tešče.... mislim, da je to vseeno.... UZ pa naj bi bil priporočen ampak ga veliko G ne dela tak, očitno ni taka nuja..... jst če ti je to prvič bi jemala po 1 tableto in ne 2.... če bo O nastopila pa ne bo prišlo do zanositve boš vedela, da si reagirala če boš dobila M nekje do 33-34 dneva ciklusa..... če M ne bo si al nosečka al pa nisi reagirala in lahko potem anslednji ciklus vzameš 2 kot ti je G rekla... dvojčki malo za hec malo za res nebi se jih branla, če bodo bom vesela.... bom pa že ful srečna če dobim še vsaj enega
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 11.1.2010 22:03:33
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Neredne menstruacije, ovulacija in klomifen 12.1.2010 17:01:15
|
|
|
|
spaghetek
|
Meni je ginekolog tudi predpisal 2x1 50mg na dan. Sicer se pa trudiva ze 18 mesecev. Pri naju dveh je tezava, da ima partner nizko mobilnost sperme (samo 15%), ampak moj ginekolog pravi, da je se vedno moznost naravne zanositne, ce bom jemala Klomifen. Ima kdo podobne izkusnje?
|
|
|
|
RE: Neredne menstruacije, ovulacija in klomifen 12.1.2010 17:03:20
|
|
|
|
spaghetek
|
... trenutno tudi cakam na pregled v ambulanti za nepolodnost.
|
|
|
|
RE: Neredne menstruacije, ovulacija in klomifen 17.1.2010 21:28:36
|
|
|
|
Betkica
|
Nosečka nisem, ker sem se 15.1 zjutraj zbudila z . Kljub temu, da sem jo dobila po 53 dneh, sem jo vesela. Torej, čas je za klomifen. Kar veliko vas jemlje klomifen, navodila za uporabo pa ima vsaka malce drugačne. Na moji škatljici piše jemlji 5-9 dan C, drugi pravite 3-7,.. Za tretji dan sem že verjetno prepozna, ker je to ravno danes, razen če izberem srednjo pot in vzamem četrti dan? Glede na mojo neredno , ali je boljše vzeti prej kot kasneje? Zakaj so sploh razlike v dnevih jemanja? Če mi lahko še pomagate, kdaj potem nastopi O in ali je smiselno kupiti ovulacijski test. Tokrat se bo res in nebi rada zamudila prav tisti dan. Almera, glede na to, da si imela na 7 tednov, kako si vedela kdaj imaš O? Spaghetek, midva še za enkrat nisva bila na nobenam "podrobnem" pregledu, tako, da ti žal ne morem pomagati, držim pa pesti!
|
|
|
|
RE: Neredne menstruacije, ovulacija in klomifen 18.1.2010 11:26:40
|
|
|
|
Valentina85
|
Pozdravljene, sem nova na tem forumu. Z možem se trudiva že 15 mesecev da bi zanovila pa ne gre. V novembru po zadnji menstruaciji sem šla k ginekologu in mi je dal klomifen, in naj pridem čez 3 mesce nazaj al noseča al pa na pregled Vendar je od novembra nism dobila več danes je 75 dni brez menstruacije . To ni več za zdržat, občutek imam da me bo kar razneslo... Vsak dan me špika v jajčnikih predvsem desnem, učiraj zjutraj ko sem vstala me je v trebuhu tako zabolelo da sm komaj ustala, en teden sem imela rjavo rumen izcedek, sedaj ga skoraj ni več. Včeraj sem ob bolečini v jajčnikih noter čutila nenormalno toploto.... Neredne menstruacije imam že 2 leti, vendar ni nikoli trajalo toliko časa. Delala sem več testov pa so negativni. Danes sem klicala ginekologa in grem popoldne na pregled. Bomo videli kaj bo rekel. Na prejšnjih pregledih je omenjal da imam maternico srčaste oblike in da bodo znali bit problemi. Ima katera podobne izkušnje? Mene kr mal stiska kaj bo....najbrž jo bo moral sprožit, da bi bla noseča pa dvomim, saj bi test najbrž pokazal + če bi bila.
|
|
|
|
RE: Neredne menstruacije, ovulacija in klomifen 18.1.2010 17:52:48
|
|
|
|
naty09
|
Tudi midva imava težave. Trudiva se že eno leto vendar do sedaj ni še nič. imam probleme z menstruacijo odkar sem nehala jemati kontracepcijo - tega je že 4 leta in sicer nimam redne. Zadnje tri mesece se mi pojavlja nad 45 dan kar je ogromno. Moj mož je šel do osebnega zdravnika po napotnico za spermiogram in so rekli da je z njim ok, medtem ko je meni ginekologinja nazadnje rekla, da tudi jaz nimam nobenih težav. kaj bi potem lahko bilo narobe, da nama ne uspe? ... .... ... vsak dan premišljujem, berem, razmišljam a podatka o tem ni nikjer....
|
|
|
|
RE: Neredne menstruacije, ovulacija in klomifen 18.1.2010 23:24:17
|
|
|
|
Betkica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Valentina85 Pozdravljene, sem nova na tem forumu. Z možem se trudiva že 15 mesecev da bi zanovila pa ne gre. V novembru po zadnji menstruaciji sem šla k ginekologu in mi je dal klomifen, in naj pridem čez 3 mesce nazaj al noseča al pa na pregled Vendar je od novembra nism dobila več danes je 75 dni brez menstruacije . To ni več za zdržat, občutek imam da me bo kar razneslo... Vsak dan me špika v jajčnikih predvsem desnem, učiraj zjutraj ko sem vstala me je v trebuhu tako zabolelo da sm komaj ustala, en teden sem imela rjavo rumen izcedek, sedaj ga skoraj ni več. Včeraj sem ob bolečini v jajčnikih noter čutila nenormalno toploto.... Neredne menstruacije imam že 2 leti, vendar ni nikoli trajalo toliko časa. Delala sem več testov pa so negativni. Danes sem klicala ginekologa in grem popoldne na pregled. Bomo videli kaj bo rekel. Na prejšnjih pregledih je omenjal da imam maternico srčaste oblike in da bodo znali bit problemi. Ima katera podobne izkušnje? Mene kr mal stiska kaj bo....najbrž jo bo moral sprožit, da bi bla noseča pa dvomim, saj bi test najbrž pokazal + če bi bila. Torej tudi po klomifenu ni nujno da dobiš . Sama jutri pričnem s klomifenim. Tudi mene približno po 15 dnevu cikla zelo bolijo jajčniki. Ne dolgo nazaj je bilo tako hudo, da tudi v službo nisem mogla. Ker me moja G. ni mogla sprejeti prej kot po tednu dni, sem šla kar na gin odd, kje so mi naredili UZ. Naj bi imela PCO in dobila sem tablete buscopan. Naslednji teden sem šla kljub temu k svoji G ki pa je rekla, da sta oba videti čisto OK. Mogoče so bile to vodne ciste, ki so popokale!? Če bi vsaj sledila tem bolečiman , bi blo vsaj vredno potrpeti. Imam pa prijateljico, ki je nehote zanosila in šla delati splav. Ima srčkasto maternico. Spomnim se, da ni poblem zanositi, naj bi pa šla na nek manjši poseg ko se bo odločila za nosečnost. Dej mal povprašaj svojo G. kaj pomeni srčkasta maternica. Ne me držati za besedo, ker je od tega že kar nekaj časa in se ne spomnim več kaj in kako.
|
|
|
|
RE: Neredne menstruacije, ovulacija in klomifen 31.1.2010 17:17:00
|
|
|
|
brinceljka
|
Živjo punce! Kdo bi si mislil, da nas je toliko ki si želimo pa nam ne gre. Sama tudi že kakšni 2 leti poskušava na dojenčku. zankrat sva dala vse preglede čez od hsgja do spermiograma. vse je ok. imam pa menda policistične jajčnike. trenutno sem na klomifenu ki mi jih je pedpisala g. marca pa imam pregled v leonišču. upam da bom do takrat že ker se malo bojim iti na laparo... Upam da nam čim pre vsem uspe!
|
|
|
|
RE: Neredne menstruacije, ovulacija in klomifen 31.1.2010 19:49:46
|
|
|
|
doloress
|
Evo se ena z nerednimi M. Mi je pa G zadnjic ugotovila sindrom polcisticnih jajcnikov. Tako, da sedaj pocakam M, in grem potem na HSG in moz na spermiogram da vidimo zakaj se gre. Hvala bogu za G, ki me je dala ze po 6 mesecih poskusanje naprej.
|
|
|
|
RE: Neredne menstruacije, ovulacija in klomifen 3.4.2010 21:24:39
|
|
|
|
...studentka...
|
lepo pozdravljene, tudi jaz imam neredne menstruacije na 28 dni, umes pa rjave oz.krvave izcedke..g mi je rekla da nimam najbrž ovulacije, vendar mi ni predpisala klomifena...zdej me je kr poslala na hsg, jaz pa niti ne vem kdaj naj se naročim glede na to da imam večino časa izcedke, pred pravo menzo pa tudi 4 dni izcedka. problem je da sem stara 23 let in me nihče ne jemlje resno, s fantom pa se že dolgo trudiva da bi spočela... kaj naj naredim? ali pred hsg naročijo na kakšen ginekološki pregled h drugemu ginekologu, kr moja me očitno ne jemlje resno? ali je res tako čudno, da si pri 23 letih pripravljen na otroka:(
|
|
|
|
RE: Neredne menstruacije, ovulacija in klomifen 4.4.2010 10:32:12
|
|
|
|
andrejči
|
Jaz imam menstruacijo tam na 60 do 70 dni včasih pa tudi na 120 dni. Tako, da je lažje zadet na lotu, kot pa meni napovedat kdaj dobim menstruacijo. Drugače sem jemala klomifen. Prvi mesec 5 - 9 dne po 2 tableti (1 tableto zjutraj 1 pa zvečir). Ni bilo nobenega učinka. Potem pa drugi mesec od 2-9 dne po 3 tablete na dan (za zajtrk, kosilo in večerjo).
|
|
|
|
RE: Neredne menstruacije, ovulacija in klomifen 6.4.2010 18:45:42
|
|
|
|
sončica25
|
zdravo punce....no naj povem da nisem dolgo tukaj prijavljena.......veste pa zakaj sem se ........ne, nisem še ampak počasi se pripravljam na to....me je pa kar malo strah ko berem vse tole na forumu kako je težko zanosit.....no, kar se moje M tiče je vredu tk sem jemala sedem let, zadnjo sem vzela avgusta, tri M so bile logično neredne potem pa se mi je uredila in jo imam na 28 dni......am, mi lahko poveste kakšne tablete so to klomifen?? meni je G priporočila da vsaj tri mesece pred načrtovano naj jemljem tifol....zdaj jih jemljem 1 mesec(mislim da imajo nek vitamin ki ga telo premalo dobi in je za otroka fajn) in upam, da se bo hitr primlo ko bomo začeli male sončice delat ........za vse upam, da vam bo uspelo in upam, da bomo v kratkem vse imele na testu lp
|
|
|
|
RE: Neredne menstruacije, ovulacija in klomifen 7.4.2010 9:38:22
|
|
|
|
AnaNikaNusa
|
sončica25, pozdravljena. tablete klomifen so namenjene vzpodbujanju ovulacije. dajejo jih tistim dekletom, ki svojih nimajo ali pa jih imajo, pa jim vseeno dajo te tablete, ker jo naredijo "močnejšo" in s tem je seveda več možnosti za nastanek . če jih ne rabiš jemat (upam, da ne), je toliko boljše in imaš možnost, da zanosiš po naravni poti, kar je vedno boljše, kot pa s tabletami. tifol tablete pa vsebujejo folno kislino, ki je pomembna za pravilno zapiranje hrbtenjače dojenčka! tak da ti kr lepo to papacaj (čeprav meni osebno so bolj všeč centrum mami, tiste tifol so mi premale in so mi že parkrat spolzele iz rok ) in z dragim lepo , pa uspeh ne more izostat! lp
|
|
|
|
RE: Neredne menstruacije, ovulacija in klomifen 7.4.2010 15:29:03
|
|
|
|
sončica25
|
Hvala za odgovor no, nekaj novega sem izvedela.......ni mi še vse poznano pa sem vprašala........sicer pa komaj čakam da grem k G da se malo pogovorive in da res začnemo ..........me je pa vseeno malo strah ali bo vse uredu......z mojim se poročiva in greva še na poročno potovanje in upam da smem na letalo........lp pa hvala še enkrat.
|
|
|
|
RE: Neredne menstruacije, ovulacija in klomifen 4.5.2010 15:54:54
|
|
|
|
xena@alex
|
studentka ti se preveč obremenjuješ sama sabo ..... na 28 dni se meni zdijo kar redne, na vsakih 28 dni so redne je pa res da da imaš ti krvave izcedke ...... jaz imam en tedn pred ful velik sluzi in bi pol lahk rekla da mam neredne...... hallooooo.... na hsg pejt tojk da vidjo če je s tvojimi jajčniki vse o.k. NAROČI SE PA KO BOŠ MELA ORNK KRVAVITEV...... PRED HSG-JEM TI NI TREBA OPRAVIT NOBENEGA GIN. PREGLEDA...... da te g. ne jemle resno!!!!! jo pa zameni a ne halllooooo...... jest sm pr 23letih že hodila v kliniko za neplodnost in so me vsi resno jemal če se pa ne potegneš zase je pa tko k je zdj...... AJA PA ŠE TO NAJPREJ OPRAVI HSG POL BOŠ PA DOBILA KLOMIFEN....
|
|
|
|
RE: Neredne menstruacije, ovulacija in klomifen 6.5.2010 12:54:40
|
|
|
|
maša23
|
ok...vidim da imate tudi ve probleme... zanima me če že ima katera otroka pa želi še enega ampak nemore zanositi? moja maša je stara 18 mesecev pa se trudima zanositi že več kot leto dni...ampak negre in negre... imam zelo močne menstruacije in krče (še bolj kot pred prvo nosečnostjo),ampak gin.mi je rekla da je vse vredi in da močna menstruacija pomeni močne plodne dneve...?????......kako če pa ni nič... RADA BI IMELA ŠE ENEGA DOJENČKA...ALI JE ŽELJA PREVELIKA??????
< Sporočilo je popravil maša23 -- 6.5.2010 12:56:34 >
|
|
RE: Neredne menstruacije, ovulacija in klomifen 6.5.2010 13:18:45
|
|
|
|
nati29
|
Maša23, mi imamo tudi doma že nega sinčka, star je 5 let, ko smo začeli delati na še enem, pa sem imela 2 ss, potem operacijo pregrade, sedaj pa, ko naj bi bilo vse vredu, pa že 5 mesecev nič.
|
|
|
|
RE: Neredne menstruacije, ovulacija in klomifen 6.5.2010 13:21:25
|
|
|
|
Anonimen
|
maša na koliko pa imata vedno sp. odnose? Sp. odnose je treba imeti na 2 -3 dni in potem lahko rečeš trudiva se že eno leto če je pa tako da ti računaš in ne vem še kaj na O ,pa to ni.....
|
|
|
|
RE: Neredne menstruacije, ovulacija in klomifen 6.5.2010 15:34:17
|
|
|
|
xena@alex
|
maša23mi imamo 20mese. starega sinka in zdaj v drugo ne gre in ne gre zato sem pristala na klomifenu in po 3mesecih spet nč matrava se pa že 1,5let.... kar se pa tiče jo imam tut jest fullll močno da skor crknem takrat ampak vidš ovulacije pa nimam...... tudi nama so rekl na kliniki za neplodnost da je vse o.k. z obema razn pri meni so zdj na novo odkril povečane moške hormone in to mi zavira da bi mela ovulacijo.....
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kako čim prej zanositi?Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Zadnje s foruma
sindarinAli kupujete igrače, ki so v "akciji"?redko (
48%)
pogosto (
32%)
nikoli (
12%)
sploh ne prebiram reklamnih letakov (
8%)
Število vseh glasov: 282Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!