|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Neprofitna stanovanja
31.3.2008 11:32:57   
arsha
Se katera prijavlja za neprofitno stanovanje ali ga je dobila?
Kakšne so vaše izkušnje s prijavo, odobritvijo, samim stanovanjem?

LPA
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Neprofitna stanovanja
31.3.2008 12:40:37   
ninčy
Ja, jaz sem se lani prijavila in ga dobila. Stanovanje je novo, v lepem okolju in sem sploh čisto navdušena. Dobila sva celo večje stanovanje, kot bi ga morala po razpisu, saj so na občini mnenja, da nima smisla naju seliti, ko dobiva otroka. Najemnina je pa enaka, kot sva jo plačevala v profitnem stanovanju, ki je bilo za 50% manjše.

(odgovor članu arsha)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.4.2008 12:13:16   
pearl_shell
ninčy, kakšne pogoje je pa treba izpolnit, da sta ga dobila? kaj vse se upošteva? dohodki - koliko približno morajo bit (ne)visoki, da padeš not? gledajo verjetno tudi stanovanje, v katerem kot najemnik živiš...kaj upoštevajo?

(odgovor članu ninčy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.4.2008 16:50:30   
arsha
Jaz sem se danes prijavila za Mb. Upam, da me bodo vsaj dali na prednostno listo. Sama, user posted image , brez preživnine in možnosti za ugotavljanje očetostva (oče ni znan user posted image ), z alkoholizmom v primarni familiji (kjer imam prijavljeno stalno bivališče) in nesklenjeno podnajemno pogodbo (zaradi finančno ugodnejšega položaja v tem primeru), z iztekom pogodbe za določen čas 10 dni pred začetkom porodniške (in majhno možnostjo za podaljšanje).

Sem modernodobna klošarka: looks cool but tastes like shit user posted image

< Sporočilo je popravil arsha -- 1.4.2008 16:51:14 >

(odgovor članu pearl_shell)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.4.2008 19:11:13   
ninčy
Hej!
Nekaj časa nisem bla za računalnikom, ker imam totalno gužvo ...
Obstajata dve listi: A in B. Na listo A padeš, če imaš v dvočlanskem gospodinjstvu manj kot 135 % povprečne neto plače v Slo, v listo B pa, če imata več. Midva sva padla v listo B. Točke sva pa dobila takole: 140 za podnajemništvo, 150 za starost pod 30 let, 60 za univerzitetno izobrazbo, 110 za več kot 20 let bivanja v občini. Skupaj je bilo to 460 in sva bila prva na listi B. Na listi B moraš plačati 3-mesečno varščino, na listi A pa ne. Poleg tega so tudi stanovanja na listi A manjša kot na listi B. Npr. na listi A dobi dvočlanska družina do 45 m2, na B pa do 55. Kot sem že rekla pa ti lahko dajo tudi večjega, če lahko plačuješ najemnino.
Ne moreš pa vplivati na to, v katero listo padeš. To razporedijo sami. Seveda pa je na listi A full večja gneča in midva na listi A sploh ne bi dobila stanovanja. Res sva imela srečo, priznam.
Ja, gledajo pa tudi stanovanjske razmere, v katerih živiš, ampak te morajo biti res slabe, da se ti upoštevajo ... nama se niso.

Upam, da sem kaj pomagala.
Držim pesti ...user posted image
Aja, pa še to: midva sva takrat računala, ali naj se prijaviva za neprofitno ali naj kupiva pri Stanovanjskem skladu ... izračunala sva, da sva v 25 letih, ker bi za nakup vzela kredit, za 95000 € na boljšem, če sva v najemu. Pa kaj, če morda nikoli ne bo najino. Ven te pa tudi ne vržejo, ker skleneš pogodbo za nedoločen čas.

Joj, kolk sem se razpisala.

LP

(odgovor članu arsha)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.4.2008 9:37:28   
Yasminka
Danes je Javni sklad mestne občine Ljubljana objavil prednostni listi za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem. Tiste, ki ste se septembra prijavile na razpis pojdite pogledat user posted image

(odgovor članu ninčy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.4.2008 12:44:24   
Shorty_
LINK

(odgovor članu Yasminka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.4.2008 14:10:36   
elizabeta p
Mi nismo dobili.user posted image

Je kdo tukaj dobil?

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.4.2008 7:11:19   
Yasminka
Ja mi smo med srečniki na seznamu B user posted image

(odgovor članu elizabeta p)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.4.2008 18:28:19   
Ringarajčka
Tudi jaz mi smo med srečneži na listi B. Skrbi pa me naslednje. Ko sem se prijavljala, sem bila noseča, pred dobrim tednom pa sem imela spontani splav.
Kaj mislite - bomo zdaj dobili manjše stanovanje (čeprav upam, da bom kmalu dobila otroka)? Upam, da zaradi splava ne bomo izgubili še stanovanja (točk bi bilo tudi brez otroka dovolj), saj smo dali točne podatke, pa tudi ob obisku komisije sem še bila noseča.
Vse skupaj je pravzaprav zelo žalostno. Ko sem v soboto brala rezultate, si nisem mogla kaj, da ne bi razmišljala, kako bi lahko bilo lepo.

(odgovor članu Yasminka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.4.2008 21:17:17   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Ringarajčka
Kaj mislite - bomo zdaj dobili manjše stanovanje (čeprav upam, da bom kmalu dobila otroka)?

Preden vam stanovanje dejansko dodelijo (sedaj je samo prednostna lista - nekakšen osnutek dobitnikov), pridejo k tistim, katerim naj bi stanovanje pripadalo po prednostni listi, pogledat dejansko stanje. Če se ujema z vsem tistim, kar ste napisali na vlogi, potem stanovanje dobite (najemno pogodbo in ključe). Če pa se karkoli ne ujema (v vašem primeru en otrok manj, saj se nosečnost šteje kot otrok, ker pa si splavila, pa se šteje, da sta samo par, ne družina), pa odštejejo točke (vama odštejejo točke za enega otroka in za mlado družino ter morebiti tudi za utesnjenost). Tako naredijo pri vseh na prednostni listi in potem dokončno sestavijo seznam dobitnikov stanovanj. Če bosta imela kljub odštetim točkam še vedno dovolj točk, da bosta na prednostni listi, potem bosta stanovanje dobila (vendar manjše), če pa jih bosta imela zaradi odštetih točk (spremenjenega stanja) imela premalo, pa ga žal ne bosta dobila.

(odgovor članu Ringarajčka)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
6.4.2008 22:18:58   
Ringarajčka
Hvala za odgovor.
A je mogoče že kaj znano, kdaj naj bi stanovanja začeli podeljevati? Še letos?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.4.2008 1:50:56   
Anonimen
Kje pa user posted image . Trenutno jih zidajo v Zeleni jami (za ta razpis, za katerega je sedaj objavljena prednostna lista). Če bo vse po sreči, potem bodo vselitve leta 2009. Še od prejšnjega razpisa, ko so bila stanovanja na Dolgem mostu, jih niso vsi dobili (kdo bi vedel, zakaj, če so pa bloki že zdavnaj zgrajeni).

(odgovor članu Ringarajčka)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
8.4.2008 17:03:11   
Yasminka
Še malo o neprofitnih... Tiste pod B listo. Koliko časa je trajalo, da ste stanovanje dobile (od prednostne liste). Koliko približno pride plačilo (soudeležba + 3 mesečne najemnine). Kaj pa najemnina? Za koliko let se sklene najemna pogodba.
Mi smo zelo visoko na seznamu B in me zanima, kdaj nas bodo selili, saj sredi poletja pričakujemo 4. člana.

(odgovor članu arsha)
Neposredna povezava do sporočila: 14
8.4.2008 17:11:13   
Anonimen
Ne glede na to, ali kandidirate na listi A ali na listi B, gre v vsakem primeru za kandidaturo za neprofitno stanovanje, torej so najemnine v obeh primerih enake. Lansko leto je bilo za 2-sobno stanovanje (cca. 55m2) mesečne najemnine cca. 220€. Soudeležba je 10% vrednosti (gradbene, baje) stanovanja, torej okrog 10.000€ (odvisno od velikosti stanovanja). Najemna pogodba se praviloma sklene za nedoločen čas (v izjemnih primerih za določen čas), vendar z vključenim členom, da sme lastnik (torej občina) vsakih 5 let preveriti socialno-finančno stanje družine in v kolikor družina npr. po 5-ih letih pogojev za npr. 2-sobno stanovanje ne izpolnjuje več, se jih sme preseliti v primernejše (manjše, če je članov manj) ali večje (če se najemniki strinjajo ali sami želijo) stanovanje, lahko pa se jih tudi izseli, če niso več upravičenci do neprefotnega stanovanja nasploh. Možnost odkupa ponavadi (taka je praksa) občina ponudi šele, ko z najemninami že odplačaš gradbeno vrednost stanovanja. Če je torej stanovanje gradbeno vredno 100.000€, ti ga bodo prodali šele, ko boš plačal najemnin za 100.000€ (ali vsaj 3/4). Seveda bodo za kupnino spet hoteli 100.000€, kar pomeni, da stanovanje luštno preplačaš (razen v primeru, če bi se tržne cene tako dvignile, kar pa se ne bodo, ker že zdaj padajo). Edini plus nakupa je ta, da ti (praviloma) ponudijo zelo dobre plačilne pogoje (mesečni obroki na 20 let v višini najemnine, npr.).

Še en dvorezen meč je tole, ja.

(odgovor članu Yasminka)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
8.4.2008 17:27:16   
Yasminka
Hvala plemenita za hiter odgovor. Jaz upam, da nas vselijo v kakšno že zgrajeno stanovanje...da ne bomo čakali na stanovanje v Zeleni jami. Mi večkrat kolegice omenijo, da se kakšno stanovanje pri njih sprazni (neprofitno seveda) in potem zeloooo dolgo nimajo najemnika.
Tole s preverjanjem na 5 let me je pa malo presenetilo user posted image , saj stare pogodbe tega nimajo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
8.4.2008 17:48:32   
Anonimen
Morda tega nimajo pogodbe, ima pa zakon. In v vsaki najemni pogodbi, sklenjeni zakonito, piše, da kar ni izrecno določeno v pogodbi, se obravnava po zakonu. Torej je bistvo enako.

Za neprofitna stanovanja pa drži. Ni nujno, da boste vseljeno v novogradnjo. V Ljubljani so npr. določene lokacije za ta stanovanje (kje jih bodo gradili), vseeno pa vmes "uleti" stanovanje čisto drugje, v lastniškem bloku, ki postane občinsko. In to stanovanje potem občina adaptira in odda enako, kakor novogradnje. Tako, da je lokacije popolnoma neznana, dokler ti ne dajo v podpis najemne pogodbe. Nekaj je bilo celo govora (bom poskusila ob priliki poiskati, kje), da naj bi  bila neprofitna stanovanja za ljubljanske prosilce celo na Vrhniki. V LJ dejansko zmanjkuje prostora za gradnjo, tako, da predvidevam, da bodo z leti gradnjo širili na ljubljanska predmestja (že Cesta v Gorice je predmestje, če mene vprašaš). Je pa res, da veliko občinskih stanovanj dolgo ne dobi stanovalca. Pred časom sem jaz tako želela priti do stanovanja v Savskem naselju, ki je bilo takrat že 3 leta prazno (IN JE ŠE DANES!). Zakaj nisem? Ker so mi povedali, da je najemnica umrla, občina pa ni želela podaljšati najemne pogodbe z najemničino hčerko (pa bi jo načeloma morali). In hčerka je dala tožbo na sodišče. Ki se vleče še danes, ker hčerka ne popusti. Občina pa tudi ne. Koliko časa lahko tako dokazujejo svoj prav, pa vsi vemo. In tako imamo na eni strani prazna stanovanja, na drugi pa ljudi brez primerne strehe nad glavo.

(odgovor članu Yasminka)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
9.4.2008 21:54:51   
pearl_shell
ninčy, hvala za izčrpen odgovor user posted image

< Sporočilo je popravil pearl_shell -- 9.4.2008 21:55:02 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
6.5.2008 17:08:46   
Mandek
živjo!

Midva se bova prijavila na aktualen razpis za moj kraj, vendar imam par pomislekov. Jaz živim s starši v stanovanju kvadrature 40 m, moj živi v podnajemniškem v drugem kraju. V našem stanovanju, kjer smo že od mojega rojstva (25 let), živi še sestra, ki je redno zaposlena, torej šteje naše gospodinjstvo 4 člane (oče je v penziji, mama ne dela, jaz sem še absolventka). Oktobra bom rodila prvega otroka, septembra diplomirala. Partner je zaposlen za nd.
Ker je naše stanovanje tudi neprofitno, me skrbi, če se lahko jaz prijavim za svoje neprofitno stanovanje. Nekje sem prebrala, da v tem primeru ne, ampak ne vem točno, kako in kaj.
Ima katera podobne izkušnje? Nama je pa povsem vseeno za listo, mogoče bi se bolj nagibala na listo B, saj nimava tako majhnih dohodkov (glih v cenzus še paševauser posted image )

Za vse info bom neznansko hvaležna.

(odgovor članu pearl_shell)
Neposredna povezava do sporočila: 19
6.5.2008 22:20:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mandek
Ker je naše stanovanje tudi neprofitno, me skrbi, če se lahko jaz prijavim za svoje neprofitno stanovanje. Nekje sem prebrala, da v tem primeru ne, ampak ne vem točno, kako in kaj.

Lahko se. Ker si polnoletna in ker si osnovala lastno, ločeno družino (partner in v kratkem otrok). Osnovne družine (starš in mladoleten otrok) ne smejo ločevati, lahko pa ločijo polnoletnega otroka (torej tebe) od osnovne družine, ko se osamosvoji (in ustvari lastno družino).

(odgovor članu Mandek)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?