ninčy
|
Hej! Nekaj časa nisem bla za računalnikom, ker imam totalno gužvo ... Obstajata dve listi: A in B. Na listo A padeš, če imaš v dvočlanskem gospodinjstvu manj kot 135 % povprečne neto plače v Slo, v listo B pa, če imata več. Midva sva padla v listo B. Točke sva pa dobila takole: 140 za podnajemništvo, 150 za starost pod 30 let, 60 za univerzitetno izobrazbo, 110 za več kot 20 let bivanja v občini. Skupaj je bilo to 460 in sva bila prva na listi B. Na listi B moraš plačati 3-mesečno varščino, na listi A pa ne. Poleg tega so tudi stanovanja na listi A manjša kot na listi B. Npr. na listi A dobi dvočlanska družina do 45 m2, na B pa do 55. Kot sem že rekla pa ti lahko dajo tudi večjega, če lahko plačuješ najemnino. Ne moreš pa vplivati na to, v katero listo padeš. To razporedijo sami. Seveda pa je na listi A full večja gneča in midva na listi A sploh ne bi dobila stanovanja. Res sva imela srečo, priznam. Ja, gledajo pa tudi stanovanjske razmere, v katerih živiš, ampak te morajo biti res slabe, da se ti upoštevajo ... nama se niso. Upam, da sem kaj pomagala. Držim pesti ... Aja, pa še to: midva sva takrat računala, ali naj se prijaviva za neprofitno ali naj kupiva pri Stanovanjskem skladu ... izračunala sva, da sva v 25 letih, ker bi za nakup vzela kredit, za 95000 € na boljšem, če sva v najemu. Pa kaj, če morda nikoli ne bo najino. Ven te pa tudi ne vržejo, ker skleneš pogodbo za nedoločen čas. Joj, kolk sem se razpisala. LP
|