|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nepridobivanje kilogramov???
14.3.2012 6:20:43   
divans1
Ko sem zanosila, sem imela 68 kg, pri zadnjem pregledu sem bila noseča dobrih 31 tednov in sem jih imela 79 kg, torej sem se zredila 11 kg, ko pa je G šla merit malega, je imel dobrih 1500 g in mi je rekla, naj probam več jesti.... Sedaj mi je pa umrla mami in me je kr malo strah iti drug teden na pregled, ker sem po moje shujšala, ne pa se zredila... Kaj pravite na to, mislite, da je vse v redu? Drugače se počutim dobro in otroka dobro čutim.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nepridobivanje kilogramov???
14.3.2012 6:47:09   
olimia
Ne vem, če te bom s tem kaj pomirila, ampak, pri meni so se dvakrat krepko zmotili v teži otroka. Sicer sem se redila pa nekako kot ti... Prvič so zgrešili (manj kot en teden pred PDP) za 600g, v drugo sedaj pa še en dan pred porodom mi je blo rečeno, da ima mali celih 700 g manj, kot jih je imel naslednje popoldne, ko se je rodil.
Upam, da je vse ok; se mi pa zdi, da ni tako hudo, če izgubiš kakšno kilco (ob takšni situaciji je to skoraj razumljivo), bolj je pomembno, da ješ dovolj vitaminov in zdrave prehrane.

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.3.2012 7:10:20   
vodica
Ne vem zakaj bi se premalo zredila ,jaz sem se v prvi nosečnosti 8 kg v drugi pa 10 pa mi noben ni rekel ,da bi se mogla več.Meni se zdi čist ok,samo lepo zdravo naprej jest pa bo vse ok.user posted image

(odgovor članu olimia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.3.2012 7:28:30   
Petka09
Jaz sem se v celi nosečnosti zredila za 7kg in ni ginekolog nikoli rekel, da bi bilo premalo. V bistvu je to ravno bil seštevek ploda, posteljice, dodatne vode in povečanega obtoka krvi v telesu itd... Pač, nisem dobila nič na špehu user posted image , kar pa je bilo itak dobrodošlo.

(odgovor članu vodica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.3.2012 8:50:27   
n€na
Jaz se nisem pa nič zredila pa je tudi blo vse vredu.

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
14.3.2012 8:50:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Petka09)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
14.3.2012 8:55:06   
Katy78
Jaz sem v 30. tednu pa sem se do zdaj zredila manj kot ti, v 1. nosečnosti pa sem se do 31. tedna zredila še manj. Otrok pri 31. tednih ima pa z 1500 g tudi primerno težo, nekateri malo več, drugi malo manj, kar je čisto normalno, saj tudi ob porodu tehtajo od pod 3 kg pa do čez 4 kg, pa je oboje normalno. Ne sekiraj se. Pa še to: če boš ti več jedla, to ne pomeni, da se bo pa otrok bolj redil. user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.3.2012 9:04:51   
tulpek
Najprej moje sožalje ob izgubi mame user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Pa še to: če boš ti več jedla, to ne pomeni, da se bo pa otrok bolj redil. user posted image

To je bistvo! Sploh ker si se zredila dovolj za celo nosečnost, ne samo za 31 t. Če je vse ok s posteljico in ostalimi ginekološkimi zadevami, si bo otrok že vzel, kar rabi, sploh glede na to, da nisi podhranjena. Niti pa ni nujno, da je kaj narobe, lahko je samo napaka v meritvi ali manjši bebi.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.3.2012 10:10:03   
Ajra RR
IZVIRNO SPOROČILO: divans1

Ko sem zanosila, sem imela 68 kg, pri zadnjem pregledu sem bila noseča dobrih 31 tednov in sem jih imela 79 kg, torej sem se zredila 11 kg, ko pa je G šla merit malega, je imel dobrih 1500 g in mi je rekla, naj probam več jesti.... Sedaj mi je pa umrla mami in me je kr malo strah iti drug teden na pregled, ker sem po moje shujšala, ne pa se zredila... Kaj pravite na to, mislite, da je vse v redu? Drugače se počutim dobro in otroka dobro čutim.

Za nasvet lahko vprašaš tudi ginekologinjo Virantovo, ti bo hitro odgovorila in te pomirila. Najdeš jo tukaj: http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki/Seznam-strokovnjakov/mag-irena-virant_10

Strokovnjaki odgovarjajo, vprašanje jim lahko pošljete tudi anonimno.

http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.3.2012 10:54:44   
Janyna

IZVIRNO SPOROČILO: divans1

Sama sem normalno rejena oz. imam normalno kilažo v nenosečem stanju. V prvih dveh nosečnostih sem se zredila za max. 7 kil in noben ni nič kompliciral niti rekel, da bi jedla premalo. Tudi v tretji nosečnosti je tako. Shujšala sem najprej 3 kile, potem pa gor šla za 7 kil do 33 tedna. Tako da v bistvu sem se zredila iz osnovnih kil za 4 kile. Moja G. ni nikoli nič rekla glede kilaže, otrok normalno napreduje. Meritve kilaže otroka je pa zlo tako tako in se lahko kar veliko zmotijo, moja G. zaradi tega otroka sploh ne meri, da ne seje panike, izmeri pa trebuh. Prva dva otroka sta se rodila okoli roka in sta imela čist normalno kilažo. Jaz pa sem po porodu vedno kljub majhni kilaži, ki sem jo pridobila obdržala 3 kile, ki se me niso in niso hotele znebit.

Po moje ti ni treba skrbeti. Je pa res dobro, da skrbiš za zdravo prehrano in da ješ vsaj 3× na dan, čeprav se mal pomatraš, ker z otrokom po moje nič ne bo narobe, ker dobi vse kar rabi, si vzame od mamice, problem je zdravje mamice, ker če otrok vse pobere, za mamico nič ne ostane in potem nastrada sama, kar pa ni dobro za njeno zdravje... Držim pesti, da se ti razmere znormalizirajo. Pa moje sožalje za mamico, drži se...

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.3.2012 8:38:44   
mamicad
Jaz sem noseča 34 tednov in sem se zredila za 6 kg in mi ni nihče nič rekel.

(odgovor članu Janyna)
Neposredna povezava do sporočila: 11
17.3.2012 21:48:08   
Taddy78
Da ti ginek. reče kaj takegauser posted image ...če normalno ješ, s tem mislim, da ravno ne hujšaš namerno, potem ne more biti tvoj vnos hrane odvisen od otrokove teže.
Sicer pa 11 kg v 31. tednu tudi ni ravno malo,tisti taglavni še pridejo. Glede na napisano kilažo mislim, da imaš tudi nekaj odvečne zaloge, ki jo bo otrok pridom porabil.
Jaz sem se v prvi user posted image  zredila 23kg, v drugi 21kg. Res je, da sta oba imela kar lepo kilažo, sem pa pri hčerki teden po porodu bila 10kg lažja, ker sem imela ogromno plodovnice.
Je pa kot je napisala olimia...znajo se konkretno zmotit (sem spoznala eno mamico, pri kateri so se zmotili za cel kilogram). Če ti G klamfa take kozlarije, potem bi jaz podvomila tudi v njene meritve.

(odgovor članu mamicad)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.3.2012 17:40:08   
tosja
Najprej iskreno sožaljeuser posted image

Verjamem, da ti je težko, sedaj pa še ginekologinja...
Jaz bi šla po drugo mnenje. Ti si se normalno poredila in kje piše, da so tvoji kilogrami vezani na user posted image
Sama sem se v prvi nosečnosti zredila 2 kilograma - nikoli nisem bila kregana. Sedaj pa sem se 3, in ko sem šla zaradi ns na dieto shujšala 8 kilogramov. Na uz pa je bila user posted image pravilno ocenjena.

Vso srečouser posted image

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
27.3.2012 20:35:39   
Smotkyca
če pogledaš statistiko je normalno, da se v celi nosečnosti zrediš nekje cca 13kg ... ti pa si se do 31t 11kg...tako, da s tem ni nič narobe :)

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
6.4.2012 14:53:45   
divans1
Hvala vam za odogovore, do sedaj sem se zredila 15 kg, bila sem na pregledu, mali ima že slabe 3 kg, tako da je vse v najlepšem redu in počasi že odštevamo dni do poroda. Verjetno ga je narobe izmerila....

(odgovor članu Smotkyca)
Neposredna povezava do sporočila: 15
11.4.2012 14:24:49   
Najin_pikec
Svašta, meni se sploh ne zdi, da bi se premalo zredila. Jaz sem v celi nosečnosti pridobila samo 3 kg (nosečniški diabetes), je pa res, da je imel mali ob porodu samo 2700 g. Ampak je bilo z njim vse ok, je dobil oceno 9, težo je pa tudi zelo hitro nadoknadil user posted image . Je pa tudi mene skrbelo glede nepridobivanja kg, ampak me je G vedno pomiril, da mali dobro napreduje.

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
11.4.2012 15:29:14   
maja87
jaz sem pa v 34.tednu in do zdaj sem se zredila 12,5 kg in mi je moj G rekel da je to normalna teža...imam pa zelo velik trebuh, tko da imam verjetno tud zaradi tega kašen kg več....

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
21.4.2012 22:15:40   
lunainzvezde
Jst sem v 33. tednu in sem se zredila le 6 kg, pa nisem bila nikoli kregana, da sem premalo pridobila. Čeprav imam skoz velik apetit, vendar pač ne grejo kg gor. Pa sem drugače vitke postave, vendar se dete vredu razvija user posted image

(odgovor članu maja87)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?