|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Neprestano zbujanje in nočno hranjenje
19.10.2012 15:59:09   
neli365
Na hitro da malo opišem naše stanje. Stari smo 9 mesecev, do 6 mesecev bp. Sedaj pa se mi že po nalem meša, čez dan spi samo dvakrat po pol ure, več noče. Ponoči pa imamo fešte, spi ponavadi okrog 10 ur s tem da se vmes x-krat zbudi, se cmeri, jamra, ali zelo joče. Ponudim mu čaj, duda ne pomaga, pa tudi čaj dosti krat ne, tako da prvo flaško mleka spije okrog 1,pred eno seveda že pije čaj, potem se še parkrat vmes zbudi, pije čaj, okrog 4 do 5 spije še drugo flaško mleka. spi do okrog pol 8. Vglavnem ponoči ne zaspi nazaj če ne dobi mleka, je kot da je mali dojenčekuser posted image . Potem pa dopoldan nič kaj noče jest, kar je seveda normalno za njega ker se ponoči tolko naje. Zvečer se tudi fajn naje, tako da lačen ni, je pa res da malo je čez dan. Kak ga naj odvadim tega nočnega hranjenja, ne morem ga pustit če tako grozno joka, po drugi strani pa ni normalno da toliko poje pri 9 mesecih. Imamo dva zobka, mogoče da bi ga zobki mučiliuser posted image , samo to je vedno tak. Malo sem zmedeno napisala, ampak upam da razumete. Kaj lahko storim? Ali pa naj pač čakam in upam da se enkrat to konča, do takrat pa hodim kot zombiuser posted image  
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Neprestano zbujanje in nočno hranjenje
19.10.2012 16:02:39   
divans1
Mi smo stari že skoraj 6 mesecev in je isto....ponoči še trikrat ziza in se fulll zbuja...zakajjjj???
?
user posted image

(odgovor članu neli365)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Neprestano zbujanje in nočno hranjenje
19.10.2012 17:09:31   
mateyka
zobki?

milsim, otroci so različni. naša je včasih dobila drisko in vročino, mela tud nočne more, ko so prebijali dlesni..

< Sporočilo je popravil mateyka -- 19.10.2012 17:10:49 >

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Neprestano zbujanje in nočno hranjenje
19.10.2012 22:52:25   
Najin_pikec
Neli, če dojenček čez dan premalo poje, velikokrat to nadoknadi z nočnimi hranjenji. Probaj, da bo čez dan več pojedel. Sej vem da je začaran krog, ker če ponoči je, čez dan ne rabi toliko...
Drugače pa moj se je do starosti cca 8 mesecev ponoči dojil na 3 ure, potem je počasi začel podaljševat. Še vedno pa sem mu mogla nočno hranjenje ukinit "na silo" user posted image .

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Neprestano zbujanje in nočno hranjenje
20.10.2012 14:09:02   
divans1
Ma moj ogromno poje čez dan, pa se vseno ful zbuja ponoči že od rojstva....user posted image

(odgovor članu Najin_pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Neprestano zbujanje in nočno hranjenje
20.10.2012 14:16:48   
Paštetka
Sem že x krat napisala pa bom še enkrat. Zakaj se otrok zbuja je lahko x razlogov.
Sanjajo in v sanjah stokajo, jih kaj začrviči, si zaželijo mamine bližine oz. preverjajo, če je vse Ok, se zbudijo in ne znajo nazaj zaspati, zobki...potem pa gre lahko že spet od začetka.

V glavnem imate možnost:
A) da jih malo pustite, da ga ne rukate skoz, ko malo zastoka (otroci tudi jokajo med sanjanjem, spanjem, ko podoživlajo slike prejšnjega dne), ker obstaja velika verjetnost, da ga boste zares zbudili...pustite ga torej kakšnih pet minut. Če se ne umiri, ga NAUČITE kako sam zaspi nazaj.Torej ga na kratko pomirite in položite nazaj v posteljo. Ne takrat ,ko že spi v vašem naročju, ampak prej.

B) lahko vstanete in mu za vsak prdec in stokec v usta porivate flaško (z mlekom, čajem) in ga navajate -učite, da se nazaj zaspi le tako, da ima skoz nekaj v ustih. No tukaj ste na dobri poti, da boste čez par mesec spraševali, kako ga odvati nočnega hranjenja, še malo kasneje pa zakaj ima vaš otrok slabe zobe ali še vedno ponoči lula.

V primeru, da se odločite za A, naj vam povem, da vas prvih par dni čakajo hudičeva pot in svetle noči, vendar naj vas še potolažim, čez teden dni boste že opazili prve spremembe in bo vedno boljše, poleg tega bo otrok hitro ven iz plenic ponoči. Naj vas ne preseneti, če bo mož na začetku uvajanja sprememb, polnoči treskal z vrati in še on tulil zraven, da mu dajte že 1x to ferdamano flaško, da bo mir, ali da boste na kraju z živci...to vse spada zraven, ko so potrebne spremembe. Vi otroka samo lepo mirno umirjajte...in si govorite boljše bo...

Primeru B, gre po mojih izkušnjah za sizifovo delo. Sicer je super, da mu na hitro nekaj porinete v usta, pa potem v roku 10 minut nazaj zaspi, vi pa tudi, vendar ste na zelo dobri poti do faz, ki sem vam jih že zgoraj napisala.

Še dejstvo: dojenčki SO sposobni prespati celo noč brez vmesnega hranjanja že okoli 6 meseca.
Pomeni, da vaš otrok ziher ne rabi vsaki dve uri v ustih nekega cuclja. Sploh pa ne sladkega čaja. Noči so za spanje, dnevi za hranjenje. Če mu že morate nekaj dati mu ponudite vodo. Noče? Potem že ni žejen.

Govorim za zdrave otroke! user posted image

Pa srečno pot, za katero koli se boste odločili. Jaz sem se za A, ker mi ni preostalo drugega več. user posted image



< Sporočilo je popravil Paštetka -- 20.10.2012 14:19:12 >

(odgovor članu Najin_pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Neprestano zbujanje in nočno hranjenje
20.10.2012 19:56:42   
cilla
Tak urnik, kot ga opisuješ kot dramatičen, je pri nas zdaj, ko sem zadovoljna z njunim spanjem in pravim, da nam gre že bistveno bolje. user posted image

Ko sem takole jamrala nevrologu na pediatrični, mi je rekel, da se tam okoli 8., 9. meseca tudi najbolj pridni spalčki radi "pokvarijo". Ker jim začne dogajati v glavi in telesno. In da ni druge kot se otroku prilagodit. Jaz zdaj precej pazim, da ju tako ali drugače pripravim do spanja čez dan (tudi čez dan nočeta več spat), ker če sta preutrujena od dnevnih dogajanj, je noč hujša. Kar se hranjenja tiče sem probala ju pitat čez dan, pa sta zbruhala. Pogostejši obroki spet ne naredijo nič, ker potem sploh nikoli niso zares lačni. Pazim, da ko se približujemo večeru, umirjam ritem - torej bolj umirjene igrače, raje ju dam v voz in malo peljem ali pa da naju gledata, ko kaj delava v atriju. Pa če slučajno imate doma navado imet prižgan TV, ga probaj ne prižigat več. Pri mojih dveh je imelo vpliv tudi to. Nema veze, kaj se je vrtelo.

Paštetka, tvoja teorija je krasna in simpl. Če bi bilo tako izi, kot ti opisuješ, bi mi že spali kot svizci sredi januarja. Pa ne.Oz.moram tekom celega dne veliko vložiti, da ponoči kukr tolk spita. Blagor tistim, ki mate otroke s stikalom On/Off, ker očitno tudi to obstaja.

(odgovor članu neli365)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Neprestano zbujanje in nočno hranjenje
20.10.2012 21:10:13   
Paštetka
Cilla, slabo si brala. Sem napisala, da je najprej hudo. Zelo hudo, samo odločit se moraš kaj boš.

Nič ni izzi. Izzi je to kar ponavadi mamice izberejo - da vsi čimprej zaspijo.

Sem dajala pri prvem to skoz. Moj je bil na 10 minut, ne na dve uri. Ok, moj je imel intoleranco, ki so mu jo zelo pozno ugotovili. In ko se ni več hranil ponoči je tudi spal. Pri ta drugem sem pa rekla, da niti slučajno ne bom skakala na prvi skokec k otroku. Ampak to se moraš že v porodnišnici odločiti. Da ko spi, spi v svoji postelji in ga ne diraš - cartaš, ko ni potrebe. In ja, uspeh je res bil velik. Tudi dude drugemu nisem dala, kot prvemu že v porodnišnici, ker sem preklela vsako noč, ko mi je po 10 dud bilo premalo, pa nikoli jih nikjer ni bilo. In ja, menim, da se drugi otrok naučil sam zaspati. Brez dude, brez joškanja, cartanja...

Vem, da so si otroci različni, vendar je dejstvo, da več skačeš k njemu in ga diraš hujše je. Jaz sem to prebrala v tisti knjigi, (žal se ne spomnim več naslova) o spanju, žal za prvega otroka precej prepozno.
Če je otrok zdrav je 90% ali bo spal ali ne odvisno od starševskih "prijemov".

Vem, ja, težko si je priznat, da karkoli delaš narobe. Živiš v agoniji in dal bi vse, da bi dete spalo.
7 let nazaj smo tukaj celo sezname delale kako otroka pripraviti na spanje: dajale smo jim kvas (kao vitamin b, ki pomiri živčevje), potem so vklapljale sesalce, jaz sem celo fen posnela na CD in mu vrtela (moram povedati, da je celo pomagalo, da je sam zaspal), pa več kašice,pa potemspat nekaj drugega...user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 20.10.2012 21:13:14 >

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Neprestano zbujanje in nočno hranjenje
20.10.2012 21:29:07   
cilla
To glede pipanja otroka, ko spi, imaš prav. Moja dva spita v svoji sobi, pri zaprtih vratih. Ko začne(ta), vedno malo počakam, da slišim, al je to oglašanje v spanju al je že jok. Če so nočne more, nimaš druge, kot posredovat, ga zbudit iz sanj.

In štos je (vsaj pri mojih dveh), da sta do 8. meseca še kar pridno pridno spala, en je že od 3. meseca spal celo noč. Potem pa tko... pa nisem jaz nič bolj začela v njuno sobo lazit in ju čohat.

p.s. Živeli fen, sesalec, sušilec in drugi gospodinjski aparati!!!! user posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Neprestano zbujanje in nočno hranjenje
20.10.2012 22:18:24   
tulpek
Paštetka, saj imaš prav, sploh glede tega, da včasih samo malo piskajo, pa sploh ne potrebujejo tolažbe in sami zaspijo oz. piskajo v spanju... in jih mamice pogosto samo razdražijo. AMPAK.... beri to: moj drugorojenček, star točno 6 mesecev, je prve 3 mesece se dojil cele noči (in se neznansko zredil - do 9 kg), spal zraven mene (ker je bilo lažje), se veliko prebujel, imel krče... ko so krči in hitra rast minili, je iz ene na drugo noč spal celo noč, zaspal sam itd... zdaj z GH se je začel spet enkrat na noč dojit, pomoje zato, ker se čez dan pol manj doji in mu manjka tekočine, ker res pošteno je, pit/dojit pa noče... se trudim v to smer, ampak nekako ne dojema, da se da z vodo kaj počet user posted image Tak da vsak otrok je svet zase.


(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Neprestano zbujanje in nočno hranjenje
20.10.2012 22:35:44   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka
jaz sem celo fen posnela na CD in mu vrtela (moram povedati, da je celo pomagalo, da je sam zaspal)...user posted image user posted image


o šit! user posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Neprestano zbujanje in nočno hranjenje
21.10.2012 0:28:04   
Najin_pikec
Pri nas je tud fen kar ene par mesecev na polno laufal user posted image . Najprej sem ga uporabljala za uspavanje čez dan, kasneje sem ga vklopila tudi ko se je ponoči zbudil in je takoj zaspal nazaj. Potem je pa kar naenkrat ta metoda nehala delovat. Sej še dobro, ker poraba elektrike je šla v višave user posted image . Ampak takrat mi je bilo važno samo, da je nazaj zaspal.

Divans1, sej pri nas je tud čez dan vedno precej pojedel, pa je ponoči še vedno hotel jest. Ampak sem slišala da baje pomaga, če podnevi več je, čeprav izkušenj iz prakse nimam user posted image .

Kot je Paštetka napisala se zbujajo zarad tisoč in enega razloga. Mi imamo ponoči dudo, je pa res da imam njegovo posteljico zraven svoje in mi ni treba vstajat. Pa telih dudic ponoči res ni nikol zadost, skoz tipam za njimi user posted image .

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
21.10.2012 1:26:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Najin_pikec)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Neprestano zbujanje in nočno hranjenje
21.10.2012 8:30:19   
Paštetka
Hehehe Metulj. Moj broj 2. spi od ROJSTVA vsaj od 12-15 ur (nočno spanje) user posted image . Antiiotike zato jemljemo na 12 ur, ker ga je nemogoče zbuditiuser posted image user posted image . Aja, pa še pri 5. letih v vrtcu opoldne spi. user posted image .


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Neprestano zbujanje in nočno hranjenje
21.10.2012 12:35:02   
neli365
Paštetka tudi jaz ga ne čoham itd. počakam da se začne orng jokal, sem probala da semga pustila jokat, po 15 minutah je tak tulil da mu je sape zmanjkovalo in se mu je kolcalo zraven, pa še potem pol ure ko je zaspal. In kak ga naj pustim en teden cele noči jokatuser posted image Žal jaz tega ne morem naredit niti poslušat.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Neprestano zbujanje in nočno hranjenje
21.10.2012 12:50:09   
metuljčica87
no jaz bom pa mogoče podala malo drugačno mnenje od večine. Meni se pa zdi čisto normalno, da se dojenček ponoči zbuja in da tudi ponoči je. Moj je bil polno dojen pa je tudi do 6. meseca prespal po 10 ali več ur skupaj, potem se je pa ta pesmica končala. Zobki, uvajanje GH, vedno več se mu je dogajalo, v glavnem spremembe in zbujal se je vedno bolj pogosto, se spomnim da je bilo obdobje ko se je zbujal na 20 minut. In se je dojil, saj je bil pa dojenček. Sčasoma je bilo tega vedno manj in pri 14. mesecih je spal spet celo noč in tudi dojil se več ni. Preživeli smo kar nekaj pestrih noči, ampak meni se to zdi čisto normalno, dojenčki se ponoči zbujajo, vedno so se in vedno se bodo, ne razumem zakaj je toliko dilem in debat okrog tega. Zrastejo še prehitro. Moje mnenje

(odgovor članu neli365)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Neprestano zbujanje in nočno hranjenje
21.10.2012 12:52:17   
metuljčica87
aja sem ga pa navadila na svojo posteljico že od rojstva. Nikoli ni spal zraven mene, dojila sva se sede, vedno. In ko se je nehal zbujat ponoči in se nehal dojit, smo ga brez problema tudi preselili v svojo sobico.

(odgovor članu metuljčica87)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Neprestano zbujanje in nočno hranjenje
21.10.2012 17:17:50   
Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: neli365

Paštetka tudi jaz ga ne čoham itd. počakam da se začne orng jokal, sem probala da semga pustila jokat, po 15 minutah je tak tulil da mu je sape zmanjkovalo in se mu je kolcalo zraven, pa še potem pol ure ko je zaspal. In kak ga naj pustim en teden cele noči jokatuser posted image Žal jaz tega ne morem naredit niti poslušat.


Kdo pa govori o tem, da bi ga pustil jokati? Spet berete samo tisto kar hočete. Napisala sem, da ni potrebno k njemu letet za vsak prdec in stokec in jokec. Potem sem pa spet napisala, da je potrebno otroka umiriti, pomiriti, na način, ki ni najlažji. To pomeni, da ga daš v posteljo še budnega, vendar pomirjenega, da se sam nauči zaspati, ne da zaspi na prsih s cucljem od flaške v ustih, ali da ga čohate tako, dolgo, dokler ne zaspi.
Ja, napisla sem da bo trnova pot, sploh na začetku, ko oste morale po parkrat nazaj k njemu in ga navajati na nov sistem in ga pomirjati.
Nihče ne govori o tem, da ga pustite jokati, da bo glih kar dušo spustil....

Vse je potrebno prebrati, in se ne samo zaletavati v zid. Pa kakšno knjigo bi tuddi bilo fajn prebrati. user posted image

(odgovor članu neli365)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Neprestano zbujanje in nočno hranjenje
21.10.2012 17:39:31   
m_o_i
jaz sem mu do drugega leta dajala mleko ponoci (je bil na AM od rojstva). seveda sem vmes-glede na vse nasvete-poskusala z vodo, pa obilno vecerjo... in na koncu pristala na mesanje mleka ob dveh ponoci. ko je pa gospodicu prekloplo, je pa celo noc prespal brez vsakega mleka, vode, luck in ostalega
dudo so mu dale ze v centru za nedonosencke, da bi dobil sesalni refleks in jaz sem mu jo pustila; se danes jo ima obcasno(sploh, ko rinejo petice ven). je pa ze nekje pri letu in pol sam zabrisal dudo cez celo sobo in zaspal brez nje.

z njim hodim spat ze od rojstva. in hodim se danesuser posted image -ni mi tezko in vem, da se se dvakrat obrnem, pa me bo iz sobe nagnaluser posted image
najprej smo vsi spali v eni sobi, potem sem spala z njim, da se navadi na svojo novo sobo, zdaj pa sem z njim, dokler ne zaspi, potem pa grem. ce se slucajno kdaj zbudi, se nikoli ne joce, ampak pride do mene v spalnico, jaz pa ga brez besed odnesem nazaj v sobo (in ponavadi zaspim z njim do jutra).

ze od rojstva pa spi cez celo posteljo in hitro mu je postal kinderpet 140x79 premali. ko se je zaletel v stranico in se ni mogel vec vrtet, je pa znorel...posledicno sem odstranila stranico in skoraj eno leto spala z njim na svoji glavi, nogah-kamorkoli ga je pac zaneslouser posted image

ne vem no...nisem pristas ucenja spanja z odrekanjem cesarkoli. in zdi se mi, da s svojim nacinom nisem kaj dosti kiksnila (pri Eliasu; ni pa to univerzalni recept).
danes spi nocnih 9 ur in 2-3 cez dan


_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Neprestano zbujanje in nočno hranjenje
21.10.2012 19:02:32   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: metuljčica87
aja sem ga pa navadila na svojo posteljico že od rojstva.


jaz pa nisem nič "navajala" - naša je bila najbolj srečna, ko je spala na miru v svoji mali pojstlici že od rojstva. nismo nič navajal, najbolj mirno je spala v svoji pojstli, ko je bla sita in to smo potem aplicirali.

(odgovor članu metuljčica87)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?