Anonimen
|
Prosila bi za mnenje: Trudiva se zanosit že 2 leti, od tega sva zdaj že 6 mesecev v Dravljah pri dr. Rešu. Moj ima super spermiogram, pri meni je tudi videti vse ok - imam svoje O, M na 28 oz 29 dni, nimam PCO (tako da ni res, da pri Rešu imajo vse PCO), hormoni ok. Najprej sem dobila poloičko Klomifena in v četrto, v zadnjem krogu, je uspelo. Imela sem že napotnico za laparoskopijo, ampak potem nisem šla, ker sem bila noseča. Vendar sem imela splav (abrazijo), ker plod ni nikamor rastel. Po abraziji sva imela pregled pri Rešu, dal mi je spet Klomifen za 4 mesece, in če potem ne uspe, kar na IVF. Rekel je, da na laparoskopijo prej nima smisla hodit, ker očitno je vse ok, če sem prejšnjič že zanosila. Po drugi strani pa ne vem, a ni pogoj, da pred tako invazivnim postopkom narediš vsaj HSG, če že ne lpsc?? Za IUI je pa dejal, da ker je PCT test bil ok (po skoraj enem dnevu se je našlo veliko spermičev), ga nima smisla delati, ker midva opravima isto dobro kot bi oni z IUI, kar mi je čisto logično. Povedati hočem, da nama je vse, kar je povedal, totalno logično in po zdravi kmečki pameti čisto jasno, ampak vseeno me gloda črv, a se splača hodit na IVF še preden imam narejene preiskave? Ta Klomifen bom že jedla, saj nisem imela nikakršnih stranskih učinkov (edini problem mi je bilo spomniti se, da moram vzeti tableto, da je ne pozabim, in računanje, kdaj nadaljevati z Estimo.....), me je pa kar malo šokiralo, da sem kar za na IVF (seveda sem bila takrat še cela v luftu, saj mi je končno uspelo zanosit - čeprav ne za dolgo, do 8. tedna - in imam upanje, da enkrat pa le bo). Prosila bi za vaša mnenja, kakršnakoli......In pa seveda vsem iz srca želim malo štručko
|