Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
Neplodnost in Krvomočnica ter ... 17.11.2006 9:56:22
|
|
|
|
tiaz
|
Pozdravljene ! Po dolgem času se javljam. Do danes mi še na žalost ni uspelo zagledati . No en velik plus je že to, da dobim menstruacijo brez tablet, ker sem prišla na svoje kg (prej sem jih imela 49-50 kg na 169 cm). Sicer prejšnji mesec šele na 38. dan. Bila sem tudi že v ambulanti za neplodnost v MB, kjer sem dala kri in opravila UZ maternice. Rekli so mi, da naj še malo počakam, da je vse v mejah in bomo videli. Kaj naj rečam. Nič, le trudim se lahko in odmislim željo po . Vem, da je veliko odvisno od psihe. Sem malo brskala po internetu, kako do zanositve oz. do lažje oploditve. Sem zasledila sem čaj pod imenom Krvomočnica_Rdeča smrdljička (Geranium robertianum) in čaj Plahtica. Naj bi pomagalo pri uravnavanju menstruacije in lažji oploditvi. Kao. Ne vem. Zato prosim, da če je katera seznanjena s temi čaji, da kaj več napiše o njih. Zanima me, kje jih lahko kupim (MB in okolica). Prosim prosim za nasvet o teh čajih! Hvala in lep dan ! Tiaz
|
|
|
|
RE: Neplodnost in Krvomočnica ter ... 17.11.2006 10:43:25
|
|
|
|
lana38
|
Tiaz! Krvomočnico lahko kupiš v Sanolaborju v Ptuju. V bolnici je trgovina. Jaz sem jo pila 3 mesece, pomagala naj bi uediti ciklus in odebeliti maternično sluznico. Zanosila pa še nisem. LP
|
|
RE: Neplodnost in Krvomočnica ter ... 20.11.2006 10:44:43
|
|
|
|
tiaz
|
lana38, Krvomočnico sem kupila v Sanolaborju na Ptuju, ampak ne piše ali je rdeča ali...!Tudi prodajalka ni vedela nič o tem. Kako naj vem, da je prava, ko pa pravijo, da mora bit rdeča. Nevem. Kaj pa ti praviš na to? V soboto sem jo začela pit in sicer enkrat na dan, mlačno. Pa ti? Lp Tiaz
|
|
|
|
RE: Neplodnost in Krvomočnica ter ... 20.11.2006 11:52:09
|
|
|
|
lana38
|
Moja je bila v plastični vrečki in mislim, da je bil gor narisan rdeč cvet. Pa zdi se mi, da je tudi pisalo rdeča smrdljička nekje zadaj. Pila sem jo tudi enkrat na dan mlačno. Mislim pa, da katere druge ne bi prodajali. LP
|
|
Vprašanje_pogosto na vodo 21.11.2006 8:39:13
|
|
|
|
tiaz
|
Pozdravljene ! Zanima me, kaj bi to pomenilo, da hodim pogosto na vodo. Sicer je danes 34. dan od prvega dne zadnje menstruacije in prejšnjič sem imela na 38. dan. Ampak ne vem, zakaj me tako dol tišči na vodo. Tudi kaka kapljica uide. Od sobote pa pijem tudi čaj Krvomočnica oz. Rd.smrdljička. Prosim za nasvet ! Tiaz
|
|
|
|
RE: Vprašanje_pogosto na vodo 3.12.2006 11:37:27
|
|
|
|
Mišyka
|
Jaz sem nekje zasledila, da je treba to namočit v mrzlo vodo, pustit nekaj časa in potem spit, torej ne prelit z vrelo vodo... Kako je s tem zares? Kaj naj bi imelo večji učinek?
|
|
|
|
RE: Vprašanje_pogosto na vodo 3.12.2006 12:53:55
|
|
|
|
florita
|
A ni tako, da jo morata piti oba partnerja? Koliko pa stane? Jaz sem jo šele sedaj zasledila, tako da jo grem kupit jutri?
|
|
|
|
RE: Vprašanje_pogosto na vodo 16.12.2006 16:03:53
|
|
|
|
*medi*
|
jest sem punce dobila ta čaj od starih mam...babice priporočajo da se to pije zjutraj na tešč...ne vem pa al ga namočiš al ga zaliješ z vročo vodo ..mislim pa da ima isti efekt...čaj je čaj ...
|
|
|
|
RE: Vprašanje_pogosto na vodo 19.12.2006 7:56:13
|
|
|
|
PAMELA
|
Zdravo punce, a katera morda ve, če se ta čaj lahko kupi po pošti?. Imate kakšen naslov, telefonsko, internetno stran,... pač karkoli? Hvala
|
|
|
|
RE: Vprašanje_pogosto na vodo 19.12.2006 16:18:28
|
|
|
|
kanarka
|
Draga Pamela Mail preko katerega lahko naročiš "Geranium Robertianum" (rdeča smrdljička) je majes@siol.net Kontaktiral te bo verjetno g. Jože Majes. To je Zeliščarska kmetija Plavica. Cena vrečke (100g) znaša 2000 SIT. Prištej še cca 500 ali več SIT poštnih stroškov. Če mu naročiš po mailu, ti bo poslal po povzetju. LP in uživaj v čaju. Je zelo dober.
|
|
|
|
RE: Neplodnost in Krvomočnica ter ... 20.12.2006 7:15:49
|
|
|
|
PAMELA
|
Kanarka hvala. Že naročam.... Bojni plan za naslednji mesec torej je pitje čaja in "norenje" pod rjuhami z mojim dragim.
|
|
|
|
RE: Neplodnost in Krvomočnica ter ... 20.12.2006 20:59:55
|
|
|
|
lana38
|
Kaj vam pa je? V Sanolaborju pride ena vrečka od 300 do 400 sit. To je pa pravo goljufanje 2000 sit. Kar ne morem verjeti. LP
|
|
RE: Neplodnost in Krvomočnica ter ... 21.12.2006 9:50:24
|
|
|
|
kanarka
|
Hmmm, ne poznam sicer Sanolaborjevih cen in gramature. Je pa zelo pomembna teža. 100g je zelooooo velika vrečka, tako da predvidevam, da je za ta denar v sanolaborju kakšna majhna. Skoraj ne bi mogla verjeti, da bi neka Zeliščarska kmetija ustvarjala takšno razliko v ceni v primerjavi z drugimi. Je pa tudi možno. Tudi gospod, ko sem ga kontaktirala, je bil zelo prijazen in me skušal napotiti, da jo grem sama nabirati, ker bo ceneje. Torej mu ni šlo zgolj za neko prodajo. Vseeno pa hvala za info. LP
|
|
|
|
RE: Neplodnost in Krvomočnica ter ... 21.12.2006 13:20:25
|
|
|
|
lana38
|
Ne spomnim se ravno koliko g je imela ena vrečka. Sem pa imela 2 vrečki dovolj za več kot 3 mesece, pa sem ga pila čisto vsak dan. LP
|
|
RE: Neplodnost in Krvomočnica ter ... 21.12.2006 19:12:54
|
|
|
|
sbap
|
Pozdravljene! Jaz sem si ravno danes v Sanolaborju na Koroškem kupila ta čaj. Prozorna vrečka, v njej je neto 70g zelišča za 500 SIT, na njej je napisano Krvomočnica, zadaj pa navodila za pripravo in sicer: Dve čajni žlički krvomočnice ali smrdljičke prelijemo s 1/4 litra vrele vode, pustimo pokrito 5 minut in odcedimo. Jaz se bom držala teh navodil, bom pa še malo po knjigah o zdravilnih zeliščih pobrskala in javim, če najdem kaj. Lp,
|
|
|
|
RE: Neplodnost in Krvomočnica ter ... 22.12.2006 12:01:21
|
|
|
|
lana38
|
To je ta, ki sem jo jaz imela. Torej je 70g za 500 sit. Tisti zeliščar pa za 100g računa 2000 sit. Se pravi, da v sanolaborju lahko dobimo 140g za 1000 sit, za 2000 sit pa bi imeli kar 280g. Ta pa kar fajn služi, res. LP
|
|
RE: Neplodnost in Krvomočnica ter ... 22.12.2006 16:55:14
|
|
|
|
kanarka
|
Se strinjam. Prav ne morem verjet, kakšna razlika. Res, da sama nisem preverjala nikjer drugje, ampak sem kar na netu zasledila, kje se jo da kupiti...pa vendar od kod takšna razlika. No, vsaj zdaj vemo kam po njo. V najbližji Sanolabor. Za razliko v denarju pa si lahko še kakšen dodaten test privoščimo:) Vsem skupaj lepe praznike!
|
|
|
|
RE: Neplodnost in Krvomočnica ter ... 24.12.2006 10:53:57
|
|
|
|
daisy23
|
živijo, za informacije in nabavo čajev ki pomagajo pri zanositvi se lahko obrneš tudi na gospo Agato, Drenov grič tel. 017552765. Ne vem, midva sva prejšnji mesec poskusila še tam. Bom poročala o rezultatih. Lep pozdrav in srečno v novo leto 2007
|
|
|
|
RE: Neplodnost in Krvomočnica ter ... 28.12.2006 22:11:08
|
|
|
|
pilotgirl
|
Lep pozdrav punce. Tudi sama imam probleme z menstruacijo od čiščenja naprej.Do prejšnjega meseca sem pila dabrostan,sam zgleda da nič ni nucalo saj ta mesec spet ni bilo hudičke. Tko da začnem zdej še s čajem pa bomo vidli kaj in kako bo. Sam meni na škatli piše tri skodelice na dan. A naj pijem eno?
|
|
|
|
RE: Neplodnost in Krvomočnica ter ... 29.12.2006 8:41:25
|
|
|
|
lana38
|
Mogoče pa ti piše, da moraš manj čaja dati noter in je potem bolj blag, pa ga zato moraš piti 3 krat na dan. LP
|
|
RE: Neplodnost in Krvomočnica ter ... 7.1.2007 23:55:17
|
|
|
|
pilotgirl
|
Boop.Kolko časa pa naj ga pijem?A ga ve kr non stop pijete?
|
|
|
|
RE: Neplodnost in Krvomočnica ter ... 8.1.2007 18:47:12
|
|
|
|
lana38
|
Jaz sem ga pila 3 mesece vsak dan. Potem pa sem čez nekaj časa nekje zasledila, da se med naj ne bi pil. Ne vem, v čem je finta. LP
|
|
RE: Neplodnost in Krvomočnica ter ... 9.1.2007 17:52:36
|
|
|
|
Crnitulipan
|
Malo pozno, pa vendarle.... Jaz sem krvomočnico (smrdljivčko) kupila v Ljubljani na glavni tržnici pri zeliščarci. Za eno merico sem plačala 800 ali 1000 sit se mi zdi... Mi je povedala, da naj prelijem z vrelo vodo ščepec suhega čaja, malo pustim in pijem... Trenutno čakam na pinkcijo v četrtek in jo tudi pijem.. vsak večer.. Pozdravček, Čarna
|
|
|
|
RE: Neplodnost in Krvomočnica ter ... 9.1.2007 17:54:44
|
|
|
|
Crnitulipan
|
PS Učinkovine v krvomočnici (že samo ime pove) naj bi odebelile sluznico maternice, tako da bi bila bolje pripravljena za vgnezditev.. se ne spomnim kje sem že to prebrala, strokovne literature pa nisem šla preverjat.
|
|
|
|
RE: Neplodnost in Krvomočnica ter ... 17.1.2007 20:59:08
|
|
|
|
pilotgirl
|
Kolko pa daste te krvomočnice? Men piše dve čajni žlički?
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kako čim prej zanositi?Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Zadnje s foruma
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?