|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Neplačevanje preživnine
11.7.2009 19:38:31   
Shorty_
Prijateljica je z bivšim partnerjem narazen že 5 let, nikdar še ni plačal sam preživnine. Za dve leti jo je že izterjala preko odvetnice in sodišča. Vendar stroškov postopka ni dobila povrnjenih, zato jo zanima če obstaja še kaka cenejša pot da izterjaš preživnino.

Upam da sem razumljivo napisala in hvala za odgovore
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Neplačevanje preživnine
11.7.2009 21:51:25   
Gina
A do izvržbe pa ni prišlo? Pa od sklada tudi ne dobiva sproti nadomestilo? Ni mi jasno, kako je lahko dobila denar, preživnino za nazaj, stroškov pa ne, a za dve leti je imel denar, za stroške postopka pa ne, ne štekam?

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.7.2009 22:10:46   
TIA22
Naj se na njej pristojno sodišče obrne in odda vlogo za BPP-brezplačno pravno pomoč!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.7.2009 13:05:33   
Shorty_
Ja izvržba za dve leti je bila izvedena. Niso pa odobrili zahtevka za stroške postopka.

BPP pa ni tako lahko dobit ker obstajajo cenzusi ki bi jih ona presegla. Od sklada pa ne dobiva nič. Tako da ji zdej dolguje že za dve leti in pol. Zanima jo samo če se da brez odvetnika vložit kako zadevo zaradi neiplačila preživnine oziroma kam se lahko obrne ker denarja za odvetnike nima.

(odgovor članu TIA22)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.7.2009 14:01:27   
tinatona
Hej!

V DZS naj kupi obrazec 7,98 (Predlog za izvršbo, za izterjavo preživninske dajatve), in naj jo odda na pristojnem sodišču. Jaz mislim da sem v roku enega meseca dobila sklep sodišča. Pa naj izpolni tudi drugi del o zavarovanju (mojemu bivšemu sedaj pri plači trgajo preživnino in jo sinu nakazujejo).

LP

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.7.2009 14:44:58   
Shorty_
e), in naj jo odda na pristojnem sodišču. Jaz mislim da sem v roku enega meseca dobila sklep sodišča. Pa naj izpolni tudi drugi del o zavarovanju (mojemu bivšemu sedaj pri plači trgajo preživnino in jo sinu nakazujejo).

LP
IZVIRNO SPOROČILO: tinatona

Hej!

V DZS naj kupi obrazec 7,98 (Predlog za izvršbo, za izterjavo preživninske dajatve), in naj jo odda na pristojnem sodišču. Jaz mislim da sem v roku enega meseca dobila sklep sodišča. Pa naj izpolni tudi drugi del o zavarovanju (mojemu bivšemu sedaj pri plači trgajo preživnino in jo sinu nakazujejo).

LP

Hvala!!

(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.7.2009 18:58:20   
Njuškalo

Hej!

LP

Tukaj je edino ta problem, da moraš vnesti vse podatke bivšega partnerja, vključno s TRR, sicer ti vlogo zaradi nepopolnih podatkov zavrnejo.user posted image

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.7.2009 7:21:24   
altati
IZVIRNO SPOROČILO: Njuškalo

Hej!

LP

Tukaj je edino ta problem, da moraš vnesti vse podatke bivšega partnerja, vključno s TRR, sicer ti vlogo zaradi nepopolnih podatkov zavrnejo.user posted image

Če ne veš TRR ali zaposlitve napišeš da naj podatek Sodišče pridobi po uradni dolžnosti.

(odgovor članu Njuškalo)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.7.2009 15:51:26   
tinatona
IZVIRNO SPOROČILO: altati
Če ne veš TRR ali zaposlitve napišeš da naj podatek Sodišče pridobi po uradni dolžnosti.

Jap, saj lahko obkljuka da si sodišče podatke samo dobi. Edino malo dlje se potem čaka na odločbo.

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.7.2009 16:44:22   
Kamejka

Če pa ne veste zaposlitve, davčne številke, TTR-ja dolžnika/očeta, potem pa boste morali počakati, da vam iz sodišča pošljejo dopis, da vlogo dopolnite z manjkajočimi podatki.
Ta dopis in vlogo, ki jo napišete, pošljete na DAVČNI URAD, kjer je očetovo stalno prebivališče(po faxu je najlažje in najhitreje-eno dopoldne). Takrat prejmete davčno številko.
Z davčno številko in dopisom sodišča in svojo vlogo lahko pridobite TTR očeta-dolžnika.
To pošljite na naslov ali po faxu na Banko Slovenije:

BANKA SLOVENIJE
PLAČILNI SISTEMI
SLOVENSKA CESTA 35
1000 LJUBLJANA
-471-9565
FAX: -47-19-722(PREDHODNO POKLIČITE DA BOSTE POSLALE FAX)

Osnutek vloge za pridobitev DAVČNE ŠTEVILKE IN TTR-JA

Njihov naslov

vaš naslov

zadeva: pridobitev (DAVČNE ŠTEVILKE/TTR) DOLŽNIKA ZA IZVRŠBO PREŽIVNINE

Na sodišču poteka predlog za izvršbo preživnine za otroka..., vendar nujno potrebujemo TTR številko/Davčno številko za dokončno izvršbo in pridobitev preživnine.
Po prejetju sklepa iz sodišča, je potrebno dopolniti te manjkajoče podatke v 12 dneh, zato prosim za urgentno rešitev vloge.

Podatki o dolžniku:
ime, rojstni datum, kraj, zaposlitev,davčna številka, TTR, telefonska številka, vse kar veste.

S spoštovanjem,
.......

Priloga:
sklep sodišča(seveda kopiran, original vedno zadržite)

Načeloma je to zaenkrat vse. Seveda se bo ta post dopolnjeval, kajti sodni sistemi se noro spreminjajo.

Je pa takole: če je dolžnik zaposlen, ponavadi sodišče samo izve za vse te podatke, ampak ni povsod enako. Tako da bodite pripravljene na vse to pisarijo in pošiljanje in dopolnitve.

In še podatek za dolžnike:

Če je dolžnik zaposlen, se postopek zelo hitro odvija. Čez dober mesec lahko že dobite izvršbo na dom, takart ima dolžnik 8 dni čaka časa, da se pritoži. Ko mine teh 8 dni brez pritožbe, se izvršba na sodišču da v podpis sodniku, da postane pravnomočna. To recimo traja 1-2 tedna.
In kaj se zgodi?!
Takoj, ko postane izvršba pravnomočna, mu blokirajo vse račune. Vzamejo iz računa vse, razen zneska caa. 200€ za preživetje.
Račun ima dolžnik tako dolgo blokiran, dokler ne izplača glavnice in na koncu obresti, če ste pripisale v izvršbi tako. Lahko trajajo tudi leto ali več..take blokada.
Blokada na dolžnikovem računu se lahko ukine pred izplačilom vseh terjatev samo tako, da ve daste prošnjo, da se odblokira. Ampak to odsvetujem, saj ste spet na istem in obstaja nevarnost, da spet ne bodo plačevali.

Veliko sreče!

< Sporočilo je popravil Kamejka -- 13.7.2009 16:45:19 >

(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?