Grascakinja
|
Punce, potrebujem pomoč. Ne vem, če je to pravi forum, pa vseeno. Zdi se mi, da imam neko zdravstveno težavo, pa je ne morem opredelit - moj osebni zdravnik pa mi ni pri tem v nobeno pomoč. Zadnjih nekaj let sem vztrajno, a počasi dobivala na teži, tako da sem se v približno 2 letih zredila za 8 kg. Teža je bila še v mejah normale. Potem nosečnost, pridobivanje teže normalno - 12 kil, nakar je po porodu šlo v 6 tednih vseh 12 dol z mene - večina je bila voda, nabrana v ogrooomnih gležnjih. Od dojenja (7m) nisem shujšala več nič. Mogoče se še spomnite, da sem potem 6 m po porodu hujšala z vami januarja, pa prenehala z 90D, ker ni prinesla nobenega rezultata (1,5 kg v 45 dneh). V zadnjem mesecu in pol pa sem se resnično nenormalno zredila, 5 kg. Večina te teže se je ustavila na stegnih v obliki celulita. Saj sem ga nekaj imela že prej, toda le zadaj pod ritjo. Zdaj pa so vsa moja stegna celulitasta in kar bulasta od tega. Pogosto me bolijo noge. Pojavile so se tudi že prve strije. Vse to spremljajo nenadni navali vročice in tresenja, glavoboli, razdražljivost in prekomerno nočno potenje - že 3 mesece spim popolnoma gola, samo pokrita s tanko deko, pa mi je tako vroče, da se zbujam čisto mokra. Po obrazu so se mi pojavili mozolji in iz dneva v dan jih je več. Moj dr. pravi, da se prenažiram, in zavrača vse, kar mu povem - namreč da moj življenjski slog ni nič drugačen v teh 2 mesecih, prej še bolj pazim nase. Sama ne vem več, kaj naj naredim, res se trudim s svojo hrano in pazim, kaj jem, pa tudi gibam se enako, veliko sem na svežem zraku in se podim z otrokom okoli, pa mi nič ne pomaga, vsak teden gre vaga vsaj za pol kile gor. Vse skupaj je resno načelo ne samo moje telo, ampak tudi psiho. Kaj naj naredim? Je imela katera podobne težave? Hvala za vaše odgovore.
|