|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nenadomestljivi čas
19.9.2011 13:02:31   
tehnofil
Zvečer se je oče vrnil iz službe utrujen in nervozen. Pri vratih najde svojega pet letnega fanta, ki ga čaka.

Sin veselo: "Očka, te lahko nekaj vprašam?"  Oče utrujeno: "Ja, seveda, povej kaj te zanima. "  Sin: "Očka, koliko ti zaslužiš na uro? "  Oče jezno: "Kaj te pa to briga? "  Sin: "Samo zanima me koliko zaslužiš? "  Oče: "Če že hočeš vedeti, zaslužim deset_ eurov na uro. "  Sin s sklonjeno glavo: "Oh. Očka, a mi lahko posodiš šest eurov? "  Oče vzgojno: "A da si boš kupil spet eno igračko, da bo ostala v kotu, kot jih imaš že polno. Polno rit imaš vsega, kar poglej, cel kup igrač. Pojdi v sobo in razmisli o tem koliko moram delat, da lahko kupimo vse te stvari. Pa ni šest eurov tako malo denarja da ga bomo čez okno metal."
Deček žalostno odide v svojo sobo in tiho zapre vrata. Oče se jezen usede na kavč… "kako si me smrkavec upa spraševati, samo da bi prišel do denarja". Po eni uri se oče umiri in pomisli, da pa mogoče fant res za kaj potrebuje teh šest eurov, ker prav pogosto ne prosi za denar. Gre v sinovo sobo pri odprtih vratih potihom vpraša: "A spišš? "
" Ne očka, ne spim še. " odgovori sin. Oče mu potiho reče " Razmišljal sem,…., mogoče sem bil maloprej prestrog do tebe. Imel sem naporen dan v službi in sem se zato znesel nad tabo. Evo, na šest evrov." Deček se dvigne z nasmehom. "Oh, hvala ti, očka!" zavpije z veseljem in izpod povštra potegne še štiri kovance. Fantiček počasi prešteje denar in pogleda očeta. Ko je oče videl, da sin že ima denar se zopet ujezi. "Zakaj potrebuješ še denar, če ga že imaš?" reče oče. "Zato ker ga nisem imel dovolj." reče deček še vedno veselo. "Očka, ampak sedaj ga imam dovolj. Imam deset_ eurov. Očka ali lahko kupim eno uro tvojega časa? Prosim te, pridi jutri eno uro prej domov. Želim večerjati s teboj." Očeta je to tako presenetilo, da so mu stopile solze v oči. Bil je zlomljen, objel je svojega sina …..

Vprašanje je kako dolgo je oče prihajal eno uro prej domov. Kakšnega se dodatke, da prihaja prej domov nekaj časa. Kakšnega očeta pa se dotakne tako, da vedno prihaja prej domov.

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 19.9.2011 13:03:31 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nenadomestljivi čas
19.9.2011 16:21:19   
Spontan
In zakaj ne hodiš prej domov?

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.9.2011 19:06:47   
hmm...
Kaj je sploh namen tega posta?

Kadar neko stvar izgubimo, šele takrat se zavedamo kaj smo imeli!

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

-----> POMAGAJMO JIM!!!!!

(odgovor članu Spontan)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.9.2011 20:40:17   
pety78
Ful lepo, pa še kako resnično.
Jaz sem prav zaradi tega danes začela skrajšan delovni čas. Bodo dvojni potni stroški, ker imava oba 50 km do službe, pa nižja plača...ampak čas je res neprecenljiv. Čas z otroki!

(odgovor članu hmm...)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.9.2011 21:41:06   
Bakfark
IZVIRNO SPOROČILO: hmm...

Namen te patetične anegdote (brez najmanjšega sarkazma smatram, da avtor čustveno pretirava) je pridiga o "razpadu tradicionalnih" vrednot ter nujnosti ponovne vzpostavitve istih.

In namen sploh ni slab, le način in oblika je IMO zgrešena. Poanta je, da nam ni potrebno zapraviti (izgubiti) vsega časa z najdražjimi, da bi se na koncu lahko ovedli, kaj dejansko smo imeli. Približno to, kar imaš v podpisu. 

(odgovor članu hmm...)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.9.2011 23:07:17   
arabela*
res lepo napisano in resničnouser posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.9.2011 12:56:32   
Mala_princeska
Tehnofil to zgodbo bi morali vsi očetje prebrat in jim bi morala biti v poduk,
no pa tudi me mame.

Otroci so neprecenljivi in ne potrebujejo samo in zgolj različnih "tisočpetsto" igrač. Potrebujejo nas starše. V celoti.

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.9.2011 13:30:35   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: Mala_princeska

Tehnofil to zgodbo bi morali vsi očetje prebrat in jim bi morala biti v poduk,
no pa tudi me mame.

Otroci so neprecenljivi in ne potrebujejo samo in zgolj različnih "tisočpetsto" igrač. Potrebujejo nas starše. V celoti.

Moje vprasanje pa bi bilo zakaj imajo ljudje sploh otroke, ce jih je potrebno nenehno spominjati kako neprecenjivi so otroci....

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.9.2011 13:32:16   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark

IZVIRNO SPOROČILO: hmm...

Namen te patetične anegdote (brez najmanjšega sarkazma smatram, da avtor čustveno pretirava) je pridiga o "razpadu tradicionalnih" vrednot ter nujnosti ponovne vzpostavitve istih.

In namen sploh ni slab, le način in oblika je IMO zgrešena. Poanta je, da nam ni potrebno zapraviti (izgubiti) vsega časa z najdražjimi, da bi se na koncu lahko ovedli, kaj dejansko smo imeli. Približno to, kar imaš v podpisu. 

Fora je v razodetju in katarzi, ki naj bi cloveka spremenila v njegovem zakoreninjenem bistvu....  Sicer se pa strinjam, posebej s tistim o custvenem prertiravanju....

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.9.2011 15:01:03   
Spontan
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

Moje vprasanje pa bi bilo zakaj imajo ljudje sploh otroke, ce jih je potrebno nenehno spominjati kako neprecenjivi so otroci....

Mogoče zato, ker jih je fajn delat user posted image

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.9.2011 17:10:59   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: Spontan

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

Mogoče zato, ker jih je fajn delat user posted image

Tocno tako. Enim ne seze dlje kot do fajnosti delanja otrok. Prav zaprav - zelo zalostno....

< Sporočilo je popravil Frodo Bisagin -- 20.9.2011 17:13:00 >

(Ivan Cankar)

(odgovor članu Spontan)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.9.2011 18:31:28   
betty.ford
ah, nehite no.
verjamem, da bi vsak, ki bi imel 10€ na urno postavko, prej hodil domov.

otroci pa vendarle niso prepuščeni samim sebi, kot opisujete. včasih so želje vodilo življenja.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?